Dešavanja u Srbiji

Post Reply
hercegovac_pravi

#8776 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

vrhbosna wrote:
hercegovac_pravi wrote:
vrhbosna wrote: Sreća naša te smo u zajednici sa federacijom,tom "lokomotivom razvoja" BiH a i šire :D
naravno da vam je sreća, da vam nije federacije istočna hercegovina i podrinje bi jeli jedanput dnevno. Ovako bar jedu dva puta dnevno.
da se federacija pita "nas" ne bi ni bilo u tim krajevima :-D
Ma jok ba...da se federacija pita vi bi bili lokomotiva razvoja BiH a i šire :shock: ...ali čekaj malo pa zar već niste ili Dodik riče o "ekonomskim" uspjesima onako bRezveze?
Ta šta je 500 mil KM manjka prihoda... :?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#8777 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Tijana_NS wrote:
kiky wrote:a gdje si to ti jahala kad su vam ukinute vize ...
:D
ja sam uplatila vec povratnu kartu za Spaniju, ali nisam sigurna dal sam se zayebala :-) ... Krecem za koji dan, pa ako se odmah vratim, znaci da sam se opasno zayebala :-)

imamo fore da ostanemo tri meseca u pola godine u zemljama EU, a ja sam vec putovala...Nisam prekoracila 3 meseca, ali ne znam mogu li vise puta ulaziti i izlaziti u okviru ta tri meseca ...
ode i spanija na bubanj :D
vidividi

#8778 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vidividi »

Toto wrote:
PokerasQW wrote:http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B4.html

Eto Hareta u Beogradu.
a Borisa jopet u Srebrenicu
Prvo da se vidi sa Dodikom:
Tadić danas sa Dodikom u Laktašima
Beta | 21. 05. 2010.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se danas popodne u Laktašima kod Banjaluke sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Kako je danas rečeno u Tadićevom kabinetu, predsednik Srbije redovno se sastaje sa premijerom RS i ovo je jedan od takvih sastanaka.
Tadić danas završava dvodnevnu posetu Kipru.

Image
jutarnji

#8779 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jutarnji »

Tijana_NS wrote:imamo fore da ostanemo tri meseca u pola godine u zemljama EU, a ja sam vec putovala...Nisam prekoracila 3 meseca, ali ne znam mogu li vise puta ulaziti i izlaziti u okviru ta tri meseca ...
Sto nisi prekoracila? Nisu ti se dopale destinacije ili ti kurs dinara :D ne pase?
voajer

#8780 Re: Desavanja u Srbiji

Post by voajer »

vidividi wrote:
Toto wrote:
PokerasQW wrote:http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B4.html

Eto Hareta u Beogradu.
a Borisa jopet u Srebrenicu
Prvo da se vidi sa Dodikom:
Tadić danas sa Dodikom u Laktašima
Beta | 21. 05. 2010.

Predsednik Srbije Boris Tadić sastaće se danas popodne u Laktašima kod Banjaluke sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Kako je danas rečeno u Tadićevom kabinetu, predsednik Srbije redovno se sastaje sa premijerom RS i ovo je jedan od takvih sastanaka.
Tadić danas završava dvodnevnu posetu Kipru.

Image

Sta ti je gentlman, ja kad sam sa curama htio raskinut jednostavno bih prestao da im se javljam i izbjegavao sam ih. Al' nije BoTa pizda ko ja, on to uz romantichnu vecheru "...nadam se da cemo ostati prijatelji"

Imaju novine pravo, pravi sharmer- potpuno razumijem Hareta :mrgreen:
Tijana_NS

#8781 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

jutarnji wrote:
Tijana_NS wrote:imamo fore da ostanemo tri meseca u pola godine u zemljama EU, a ja sam vec putovala...Nisam prekoracila 3 meseca, ali ne znam mogu li vise puta ulaziti i izlaziti u okviru ta tri meseca ...
Sto nisi prekoracila? Nisu ti se dopale destinacije ili ti kurs dinara :D ne pase?
ijaoooo, pa ti si duhovit :-)
Steta sto se ne razumes dovoljno u to nsto pises :-) . Dinar je uvek bio klizajuca moneta, prilagodjava se svojoj realnoj vrednosti u odnosu na Euro. Moze i vestacki da se odrzava na istom nivou, ali u tom slucaju mnogi drugi segmenti privrede moraju to da plate. Vidi u svoje dvoriste, pa ce ti biti jasno o cemu pricam :lol:

p.s. ne odgovara mi kurs dinara
Tijana_NS

#8782 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

Jeremić: Idemo u Sarajevo :dance: :dance: :dance:

Beograd -- Sastanak Evropska unija - zapadni Balkan 2. juna u Sarajevu biće u skladu sa zahtevima Srbije, izjavio je šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić.

Stigao je zvaničan poziv od španskih organizatora za učešće na regionalnoj konferenciji u Sarajevu i nema razloga da ne odemo tamo, rekao je on.

Jeremić je kazao da će predstavnici Albanaca iz Prištine na konferenciji u Sarajevu biti predstavljani u skladu sa Rezolucijom 1244 i uz prisustvo UNMIK-a.

"Nadam se da će rezultati konferencije biti ono što mi očekujemo, a to je apel za ubrzanje procesa integracije celog zapadnog Balkana", dodao je on.
jutarnji

#8783 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jutarnji »

Tijana_NS wrote:Vidi u svoje dvoriste, pa ce ti biti jasno o cemu pricam
Evo zavirio,
Zemlja Sifra valute Oznaka valute Jedinica Kupovni Srednji Prodajni
EMU 978 EUR 1 1.95583 1.95583 1.95583
Hrvatska 191 HRK 100 26.833649 26.900901 26.968153
V.Britanija 826 GBP 1 2.241558 2.247176 2.252794
SAD 840 USD 1 1.561127 1.56504 1.568953
Srbija 941 RSD 100 1.913833 1.91863 1.923427
više...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Udri se....
Tijana_NS wrote:Jeremić: Idemo u Sarajevo
Ne znam sta se guzeljas bezze, vraca se momak veri pradedovskoj. :D
Tijana_NS

#8784 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

jutarnji wrote:
Tijana_NS wrote:Vidi u svoje dvoriste, pa ce ti biti jasno o cemu pricam
Evo zavirio,
Zemlja Sifra valute Oznaka valute Jedinica Kupovni Srednji Prodajni
EMU 978 EUR 1 1.95583 1.95583 1.95583
Hrvatska 191 HRK 100 26.833649 26.900901 26.968153
V.Britanija 826 GBP 1 2.241558 2.247176 2.252794
SAD 840 USD 1 1.561127 1.56504 1.568953
Srbija 941 RSD 100 1.913833 1.91863 1.923427
više...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
Udri se....
Tijana_NS wrote:Jeremić: Idemo u Sarajevo
Ne znam sta se guzeljas bezze, vraca se momak veri pradedovskoj. :D
sad uzmi ponovo procitaj post koji si citirao, razmisli jos jednom, dva put, tri put..... 10000 puta, pa odgovori :-)
a ko se vraca pradedovskoj veri- to i vrapci na grani znaju, moja je vera malo pre dosla do Evrope od tvoje :wink:
Tijana_NS

#8785 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

Oslobađajuća presuda za "Kofer"
21. maj 2010. | 14:46 -> 15:47 | Izvor: B92, Beta, Tanjug Beograd -- Viši sud u Beogradu izrekao oslobađajuće presude bivšem viceguverneru Dejanu Simiću i funkcioneru SPS-a Vladanu Zagrađaninu, optuženima za mito u aferi "Kofer".

Simić i Zagrađanin su bili optuženi za uzimanje mita radi vraćanja dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci. Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu.

Oslobađajuću presudu je izreklo sudsko veće kojem predsedava sudija Danko Laušević. On je, obrazlažući presudu, rekao da nije utvrđeno da su Simić i Zagrađanin učinili delo koje im se stavlja na teret.

Suđenje je 7. aprila počelo ispočetka, pošto je posle izbora svih sudija krajem 2009. godine sudija Laušević preuzeo predmet od sudije Omera Hadžiomerovića.

Simić i Zagrađanin su optuženi za uzimanje mita radi vraćanja dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci.

Simić je uhapšen 11. januara 2006. godine zbog sumnje da je u svom stanu u Beogradu primio mito od 100 000 evra. Novac je bio u koferu, zbog čega je slučaj dobio naziv "afera kofer".

Zagrađanin, koji je uhapšen zajedno sa Simićem, optužen je za pomaganje pri davanju mita.

Simić je izjavio novinarima da je da je bio žrtva u postupku i da je čitav slučaj bio ispolitizovan. On je rekao da nije sumnjao u rad sudstva i da je sud doneo jedinu moguću presudu.

Simićev branilac, advokat Sava Anđelković istakao je da ''ova stvar nije završena", budući da tužilaštvo ima rok od 15 dana da uloži žalbu. ''Ovo je prvostepena presuda koja drugačije nije mogla ni biti doneta, jer za četiri i po godine nije izveden nijedan dokaz koji bi ukazao da su Simić i Zagrađanin izvršili krivično delo'', ocenio je Anđelković.

Zagrađanin je izjavio da je iscrpljen i umoran s obzirom na to da je, kako je rekao, "izmontirani postupak" trajao više od četiri godine.
''Pravda je spora, ali dostižna'', kazao je Zagrađanin.

I branioci Zagrađanina su rekli da je sud doneo jedinu moguću presudu i podsetili da ona nije pravosnažna, ali da očekuju da i ona bude oslobađajuća.
:evil: :evil: :evil:
Tijana_NS

#8786 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

BiH najavila da će glasati za strože sankcije Iranu

ČLAN Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović potvrdio je danas medijima da će njegova zemlja kao nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a glasati za novu rezoluciju koja predviđa oštrije sankcije prema Iranu.

"Naš stav je poznat. Sve je dopušteno da se sačuva mir u svijetu i u tom smislu i određeni potezi prema onima koji, prema procjeni Vijeća sigurnosti UN-a, ugrožavaju mirno rješavanje pitanja", rekao je Radmanović. On je podsjetio da je novu rezoluciju, koja predviđa strože sankcije prema Iranu zbog odbijanja vlade u Teheranu da odustane od svojeg nuklearnog programa, potaknulo pet stalnih članica Vijeća sigurnosti.

SAD je predložio nacrt rezolucije, kojom se zahtijeva proširenje sankcija UN-a protiv Irana u bankarskom sektoru, jačanje embarga na prodaju oružja, a predviđene su i međunarodne kontrole brodova za koje se posumnja da nose teret koji bi mogao biti u vezi s iranskim nuklearnim programom.

Iran je odbacio nacrt nove rezolucije kao "nelegitiman", a Teheran i dalje ustraje na tvrdnjama kako iranski nuklearni program nije namijenjen razvoju nuklearnog oružja, već isključivo za proizvodnju električne energije.

Jes da nema veze sa Srbijom, ali je jako zanimljivo, makar kao nova tema za raspravu. Bice ovo vrelo leto :-)
vrhbosna

#8787 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vrhbosna »

Tijana_NS wrote:BiH najavila da će glasati za strože sankcije Iranu

ČLAN Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović potvrdio je danas medijima da će njegova zemlja kao nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a glasati za novu rezoluciju koja predviđa oštrije sankcije prema Iranu.

"Naš stav je poznat. Sve je dopušteno da se sačuva mir u svijetu i u tom smislu i određeni potezi prema onima koji, prema procjeni Vijeća sigurnosti UN-a, ugrožavaju mirno rješavanje pitanja", rekao je Radmanović. On je podsjetio da je novu rezoluciju, koja predviđa strože sankcije prema Iranu zbog odbijanja vlade u Teheranu da odustane od svojeg nuklearnog programa, potaknulo pet stalnih članica Vijeća sigurnosti.

SAD je predložio nacrt rezolucije, kojom se zahtijeva proširenje sankcija UN-a protiv Irana u bankarskom sektoru, jačanje embarga na prodaju oružja, a predviđene su i međunarodne kontrole brodova za koje se posumnja da nose teret koji bi mogao biti u vezi s iranskim nuklearnim programom.

Iran je odbacio nacrt nove rezolucije kao "nelegitiman", a Teheran i dalje ustraje na tvrdnjama kako iranski nuklearni program nije namijenjen razvoju nuklearnog oružja, već isključivo za proizvodnju električne energije.

Jes da nema veze sa Srbijom, ali je jako zanimljivo, makar kao nova tema za raspravu. Bice ovo vrelo leto :-)
oho ti se sad :lol:
bingov buraz

#8788 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Tijana_NS wrote:BiH najavila da će glasati za strože sankcije Iranu

"Naš stav je poznat. Sve je dopušteno da se sačuva mir u svijetu i u tom smislu i određeni potezi prema onima koji, prema procjeni Vijeća sigurnosti UN-a, ugrožavaju mirno rješavanje pitanja", rekao je Radmanović. O
Naravno sve za mir u svijetu isto kao bombardovanje Srbije vaktile,jeste malo nezgodno ali boze moj... :mrgreen:
Tijana_NS

#8789 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

bingov buraz wrote: Naravno sve za mir u svijetu isto kao bombardovanje Srbije vaktile,jeste malo nezgodno ali boze moj... :mrgreen:
Za mir u svetu? Pa Iran je drzava koja nikoga nije napala vec stotinama godina, a Amerika svake decenije napravi bar po jedno krvoprolice na nekom delu planete.

Ala ce Iranci da se ljute na svoje prijatelje :-)

A kad ste toliko miroljubivi, mogli biste caskom da priznate Kosovo? :D

a ? :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8790 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Izvor:Tanjug
[ 10:07 / 21.05. ] Štampaj
Da nije tužno....
Ekonomisti: Bez osetnijeg pada kursa dinara u 2010.
Izjava profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu Jurij Bajeca da kurs dinara do kraja godine ne bi trebalo značajnije da pada u odnosu na evro uglavnom se poklapa sa ocenama njegovih kolega analitičara, koji takođe ne predviđaju dramatično poniranje domaće valute do kraja 2010.

Image

Domaći ekonomski eksperti su u izjavama Tanjugu ove nedelje ukazivali da je osnovni uzrok slabljenja dinara prema evru - nedovoljno jaka i nekonkurentna srpska privreda, pa se i u narednom periodu može očekivati postepeno slabljenje domaće valute, osim u slučaju značajnijih intervencija Narodne banke Srbije, što znači da ipak ne treba očekivati dramatični pad vrednosti domaće valute. Uprkos očitoj tendenciji pada domaće valute, koja je proteklih nekoliko dana stalno gubila pređašnju vrednost prema evru, a danas će opasti na 101,9389 dinara za zajedničku novcacnu jedinicu "evrolenda", Bajec veruje da, ukoliko Srbija dobije pozitivnu ocenu od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), to će značiti podršku njenoj ekonomskoj politici i delovaće na kurs dinara umirujuće. Bajec smatra da će se to dogoditi bez obzira da li će Srbija povući novu tranšu ranije ugovorenog zajma od Fonda. On je ukazao da je kurs dinara odraz trenutne snage privrede Srbije, njenog izvoza i stanja platnog deficita. "Budimo realni. Dinar jača u meri u kojoj jača srpska privreda, njen izvoz, u kojoj se smanjuje platni deficit", naglasio je Bajec u izjavi novinarima. Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Nikola Fabris izrazio je očekivanje da će se u narednih nekoliko meseci kurs stabilizovati oko srednje vrednosti od 100 dinara za evro, uz manje fluktuacije iznad i ispod te vrednosti. "Mislim da u narednih par meseci možemo očekivati stabilizaciju valute. NBS ima dovoljan nivo deviznih rezervi da može da interveniše i mislim da se neće ni ustezati od intervencije ukoliko se nastavi dalje gubljenje vrednosti dinara", ocenio je Fabris. Saradnik Ekonomskog instituta Ivan Nikolić ukazao je da je fundamentalni razlog za slabljenje dinara prema evru nekonkurentnost domaće privrede, jer Srbija previše deviza odvaja za uvoz, odnosno za servisiranje duga. On je napomenuo da na kretanje kursa utiču i dešavanja u okruženju pošto nepovoljna očekivanja u pogledu razvoja događaja u Grčkoj destimulišu investitore, pre svega one koji su orijentisani ka finansijskim tržištima u regionu. Nikolić je naglasio da ne vidi nijedan faktor koji bi mogao da značajnije stabilizuje kretanje kursa do prodaje "Telekoma Srbija", a, prema njegovim rečima, čak i prodaja će imati pozitivnog efekta na kurs, možda, u rasponu od nekoliko meseci i biće iscrpljena nakon toga. Profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Ljubodrag Savić smatra da je reč o poželjnom pravcu kretanja kursa s obzirom na to da bi u narednom periodu cilj Srbije trebalo da bude oporavak izvoza. "Do oporavka izvoza neće doći ako dinar bude imao i dalje relativno visoku vrednost u odnosu na evro", rekao je Savić i primetio da NBS nije ovih dana značajno intervenisala na tržištu, što upućuje na to da i centralna banka ocenjuje da ovo nije dramatična promena. Guverner Narodna banke Srbije (NBS) u ostavci Radovan Jelašić smatra da nema bojazni da centralna banka neće moći da održi stabilnost kursa jer, kako je ukazao, NBS u deviznim rezervama ima tri puta više deviza nego što je to trenutna količina dinara u opticaju. Jelašić je rekao, objašnjavajući razloge naglog pada vrednosti dinara prema evru, da je to, između ostalog, posledica slabljenja evra prema dolaru, od približno 20 odsto tokom proteklih 12 meseci. Dinar će i sutra, četvrti dan za redom, nastaviti da slabi prema zajedničkoj novačnoj jedinici evrozone, uprkos intervenciji centralne banke na tržištu od 40 miliona evra i to za 23 pare ili 0,23 odsto, na novu rekordno nisku vrednost, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). NBS je, inače, juče na međubankarskom deviznom tržištu prodala 40 miliona evra, kako bi sprečila prekomernu dnevnu oscilaciju kursa, u toku ove nedelje je prodala 180 miliona evra, a od početka godine ukupno 836,5 miliona evra. U ovoj godini, dinar je bio najjači 4. januara, kada je zvanični srednji kurs iznosio 95,9679 dinara za evro.
ekonomisti blago najavljuju....drž te gaČe........i :dance: :mrgreen:

neg izgleda da bi jopet mogla se zajahuflat ona tiskarnica na TopČideru 8-)
Tijana_NS

#8791 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

pici wrote: ekonomisti blago najavljuju....drž te gaČe........i :dance: :mrgreen:

Zapravo, najavljuju upravo suprotno, ako pazljivo procitas to sto si citirao :-)
hahaha
bingov buraz

#8792 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Tijana_NS wrote:
bingov buraz wrote: Naravno sve za mir u svijetu isto kao bombardovanje Srbije vaktile,jeste malo nezgodno ali boze moj... :mrgreen:
Za mir u svetu? Pa Iran je drzava koja nikoga nije napala vec stotinama godina, a Amerika svake decenije napravi bar po jedno krvoprolice na nekom delu planete.

Ala ce Iranci da se ljute na svoje prijatelje :-)

A kad ste toliko miroljubivi, mogli biste caskom da priznate Kosovo? :D

a ? :D
Pa raspalite po amerima nece valjda taj kukavicki cin ostati nekaznjen :mrgreen: nije mala tri put ratovala...
Priznanje Kosova...pa sacekacemo vas da to uradite prvi,ne gori majkumu,svakako ce nam to biti uvjet za primanje u neko clanstvo pa ce se ''boze moj'' opet morati :mrgreen:
pici

#8793 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Tijana_NS wrote:
pici wrote: ekonomisti blago najavljuju....drž te gaČe........i :dance: :mrgreen:

Zapravo, najavljuju upravo suprotno, ako pazljivo procitas to sto si citirao :-)
hahaha
:shock: :mrgreen:
Tijana_NS

#8794 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

pici wrote:
Tijana_NS wrote:

hahaha
:shock: :mrgreen:
Pa ne citaj samo ono stoi si ti tendenciozno podebljavao, vec procitaj ceo clanak. Zakljucak se sam namece.
Tijana_NS

#8795 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

bingov buraz wrote:
Pa raspalite po amerima nece valjda taj kukavicki cin ostati nekaznjen :mrgreen: nije mala tri put ratovala...
Priznanje Kosova...pa sacekacemo vas da to uradite prvi,ne gori majkumu,svakako ce nam to biti uvjet za primanje u neko clanstvo pa ce se ''boze moj'' opet morati :mrgreen:
Ipak mi cekamo na vas da prvi priznate RS, malo opreza nije na odmet :-)
pici

#8796 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Tijana_NS wrote: Pa ne citaj samo ono stoi si ti tendenciozno podebljavao, vec procitaj ceo clanak. Zakljucak se sam namece.
nemerem bilivit...koji crni zaključak :shock: dinar pada slabi privreda a baba se češlja :shock: :mrgreen: nemerem bilivit
pici

#8797 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Tijana_NS wrote:
bingov buraz wrote:
neg sretan SrBiji dan državnosti :mrgreen:

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... +Gore.html
petak, 21. maj 2010, 14:35 -> 15:50
Dan nezavisnosti Crne Gore

Crna Gora obeležava četvrtu godišnjicu nezavisnosti, stečenu na referendumu 2006. godine, kada su se građani većinski odlučili za samostalnost države. Premijer Milo Đukanović najponosniji time što je Crna Gora "prepoznata kao oaza multietničke demokratije na Balkanu".

Pre četiri godine, građani Crne Gore odlučili su da zemlja izađe iz državne zajednice sa Srbijom i proglasi samostalnost. Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o državnim praznicima kojima je 21. maj proglašen Danom nezavisnosti.

Image
Svečani prijem na Cetinju :mrgreen:

Za nezavisnu Crnu Goru na referendumu glasalo je 55,5 odsto glasača, dok je ostanak u zajedničkoj državi sa Srbijom podržalo 44,5 odsto od ukupno 86,5 građana sa pravom izjašnjavanja.

Referendumu su prethodili pregovori u kojima je posredovala Evropska unija preko slovačkog diplomate Miroslava Lajčaka, a najviše sporenja je bilo oko većine koja je potrebna da bi referendum uspeo.

Referendum je nadgledalo više od 3,4 hiljade posmatrača, od kojih 2,27 hiljada domaćih i oko 630 stranih, a samo izjašnjavanje građana je pratilo više od 630 domaćih i novinara iz regiona.

Image
Počasna artiljerijska paljba na Cetinju povodom Dana nezavisnosti

Povodom godišnjice nezavisnosti crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je da je Crna Gora "delima potvrdila da ideja nezavisnosti nije bila cilj sam za sebe niti pokušaj prevrednovanja istorije nego legitimno demokratsko pravo na izbor vlastite budućnosti".

Đukanović koji je bio vođa "Pokreta za nezavisnu Crnu Goru" kazao je da ipak ne treba glorifikovati činjenicu obnove nezavisnosti, uporedivši to sa obavezom roditelja da svojoj deci naprave kuću.

Premijer je rekao da je najponosniji time što je Crna Gora "prepoznata kao oaza multietničke demokratije na Balkanu".

Povodom četvrte godišnjice obnove državne nezavisnosti, Đukanović je na Cetinju priredio svečani prijem, kome, međutim, nisu prisustvovali predstavnici opozicije.

Predsednik Skupštine Crne Ranko Krivokapić je, u čast Dana nezavisnosti, položio venac u Mauzoleju Petra Drugog Petrovića Njegoša na Lovćenu.
bingov buraz

#8798 Re: Desavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

Tijana_NS wrote:
bingov buraz wrote:
Vidis to nije uvjet za evroatlantske integracije i procese trlababalan bla bla...
:mrgreen:
Tijana_NS

#8799 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

bingov buraz wrote:
Tijana_NS wrote:
bingov buraz wrote:
Vidis to nije uvjet za evroatlantske integracije i procese trlababalan bla bla...
:mrgreen:
nije ni nama priznanje Kosova :wink:
Tijana_NS

#8800 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Tijana_NS »

pici wrote: nemerem bilivit...koji crni zaključak :shock: dinar pada slabi privreda a baba se češlja :shock: :mrgreen: nemerem bilivit
Pici, ja sam amater za ekonomiju, ali ti si duduk :wink:
Post Reply