Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
relativno84

#8776 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Point. wrote:Ne kontam ove juventine, otislo im pola standardne ekipe ali oni se i dalje ponasaju kao da su Barca ebo te. Donijece Mandzo novu titulu :lol:
Ako su tri igraca pola standardne ekipe onda :izet: i od ova tri jedino je Tevez imao doprinos svemu, Pirlo 99% sezone nije postojao, a Vidal je igrao uvjerljio kao sto donklon mijenja nickove :D

Opet se pravi ista greska, kao i prosle sezone, zaletili se udaraju sa svih strana, a vec od 10 kola lagano sve manje se pise, nikako da naucite.
Point.

#8777 Re: Serie A

Post by Point. »

relativno84 wrote:
Point. wrote:Ne kontam ove juventine, otislo im pola standardne ekipe ali oni se i dalje ponasaju kao da su Barca ebo te. Donijece Mandzo novu titulu :lol:
Ako su tri igraca pola standardne ekipe onda :izet: i od ova tri jedino je Tevez imao doprinos svemu, Pirlo 99% sezone nije postojao, a Vidal je igrao uvjerljio kao sto donklon mijenja nickove :D

Opet se pravi ista greska, kao i prosle sezone, zaletili se udaraju sa svih strana, a vec od 10 kola lagano sve manje se pise, nikako da naucite.

Eh cuj sad, Pirlo i Vidal nevazni....dobro evo Padoin i Isla ce ih dostojno zamijeniti.
relativno84

#8778 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Point. wrote:Eh cuj sad, Pirlo i Vidal nevazni....dobro evo Padoin i Isla ce ih dostojno zamijeniti.
Pa kad vec govoris moras to i obrazloziti :D Dovoljno je vidjeti koliko je Pirlo odigrao tekmi za citavu sezonu i koliko je imao asistencija, o golovima da ne pricam. Isto tako pogledas Vidalov ucinak i vidis da nije ni priblizno onome sto je radio predhodnih sezona tako da pusti se suplje :D

Padoin i Isla su igrali iskljucivo zbog povreda nekih igraca, tako da necemo se sad preseravati. :D
Point.

#8779 Re: Serie A

Post by Point. »

Da su ostali, i Pirlo i Vidal bi bili standardni. Tako da ne razumijem to omlozavanje i jednog i drugog.
relativno84

#8780 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Point. wrote:Da su ostali, i Pirlo i Vidal bi bili standardni. Tako da ne razumijem to omlozavanje i jednog i drugog.
Zasto je omalovazavanje ako kazem da je Pirlo star i da je sve manje igrao, i dok je bio na terenu vise je pravio greske nego doprinosio kvaliteti. To je normalan proces, godine idu, tako da nije mogao ostati ako od njega nema koristi.

Sto se tice Vidala, on je zvijer, ali ocito mu je postalo dosadno u Torinu tako da iz sezone u sezonu on samo pada, vidjecemo hoce li se bar sad trznuti malo u novom timu i podici formu.

Jedini pravi nedostatak u odnosu na sezonu iza nas je Tevez, igrac koji je sam donio toliko bodova i koji je svojim zalaganjem i druge motivisao. Ali kad je mogao otici Alex mogu i ostali sto se mene tice :D
noiserr

#8781 Re: Serie A

Post by noiserr »

Pirlo je itekako veliki gubitak, i ako mu je forma opala. Jucer se dalo vidjeti one prepirke izmedju Pogbe i Bonuccija oko izvodjenja slobodnog udarca. Izvede Bonucci i pogodi zid, pa mu Pogba ronda, onda izvede Pogba a lopta ode u nebo ni blizu gola.

Takodjer Pogba izvodi kornere sto je gubitak jer tako visok igrac meni nikad nebio izvodio kornere. Znaci barem u tom aspektu igre, osjeti se ogroman gubitak Pirla.

A te mrtve lopte su bile itekako vazne Juventusu. Po tome je Pirlov gubitak cak i veci nego Tevezov. Mislim da je Mandzukic dobra zamjena za Teveza. Pirlo i Vidal, nisu adekvatno zamjenjeni u drugu ruku.
Point.

#8782 Re: Serie A

Post by Point. »

noiserr wrote:Pirlo je itekako veliki gubitak, i ako mu je forma opala. Jucer se dalo vidjeti one prepirke izmedju Pogbe i Bonuccija oko izvodjenja slobodnog udarca. Izvede Bonucci i pogodi zid, pa mu Pogba ronda, onda izvede Pogba a lopta ode u nebo ni blizu gola.

Takodjer Pogba izvodi kornere sto je gubitak jer tako visok igrac meni nikad nebio izvodio kornere. Znaci barem u tom aspektu igre, osjeti se ogroman gubitak Pirla.

A te mrtve lopte su bile itekako vazne Juventusu. Po tome je Pirlov gubitak cak i veci nego Tevezov. Mislim da je Mandzukic dobra zamjena za Teveza. Pirlo i Vidal, nisu adekvatno zamjenjeni u drugu ruku.
To je to uglavnom. Samo zbog slobodnjaka je Pirlo veliki gubitak. Jel ga ono Torinu uvali prosle sezone i donese pobjedu?
relativno84

#8783 Re: Serie A

Post by relativno84 »

noiserr wrote:Pirlo je itekako veliki gubitak, i ako mu je forma opala. Jucer se dalo vidjeti one prepirke izmedju Pogbe i Bonuccija oko izvodjenja slobodnog udarca. Izvede Bonucci i pogodi zid, pa mu Pogba ronda, onda izvede Pogba a lopta ode u nebo ni blizu gola.

To je Prilo od prije 2 sezone :D onaj od prosle godine nije na tom nivuo, ne mozes drzati igraca a terenu cekajuci neki prekid kad on usporava igru, ne stize odraditi svoje u toku igre, sve vise losih pasova. Kornere je preozeo Marchisio ali sto se tice slobodnjaka Pogba im talenta, ono juce je bilo vise idiotluk Bonuccia :-) :D

Mandzo i Tevez ne mogu u istu recenicu :D covjek koji je dao toliko golova s ovim parmakom koji juce s 1m nije sposoban ubaciti jer mu lopta prolazi kroz noge :lol: Valjda se popravi, ima prilike dovoljno.
-TheChosenOne-

#8784 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

Po meni nova titula uopšte nije upitna kad se pogleda ko je konkurencija u Serie A. Jel možda lacio pretendent za titulu? Onaj lacio kojeg je Juve nabio nogom neki dan u Superkupu? Uostalom vidjeće se nakon 10ak kola gdje je ko.

Otišla su tri ključna igrača, slažem se, ali su došle i adekvatne zamjene za njih. Osim ako ti Khedira, Dybala, Sandro, Mandžo i Cuadrado nisu top igrači.
-TheChosenOne-

#8785 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

noiserr wrote:Mancini zna kupiti igrace, mislim da ce biti opasni. AC Milan u drugu ruku Mihajlovic lol.
Da, baš zna kupiti, a to je dokazao i kupnjom Shaqiria kojeg je nakon 10ak utakmica ekspresno prodao. Vidjeli smo i da zna dobro prodati i to najboljeg igrača Kovačića na kraju prelaznog roka, a da nije doveo nikakvu zamjenu za njega. Al zato je cirkusant Montoja tu :lol:

Milan sa druge strane je mnogo ozbiljniji klub od intera.
noiserr

#8786 Re: Serie A

Post by noiserr »

-TheChosenOne- wrote:
noiserr wrote:Mancini zna kupiti igrace, mislim da ce biti opasni. AC Milan u drugu ruku Mihajlovic lol.
Da, baš zna kupiti, a to je dokazao i kupnjom Shaqiria kojeg je nakon 10ak utakmica ekspresno prodao. Vidjeli smo i da zna dobro prodati i to najboljeg igrača Kovačića na kraju prelaznog roka, a da nije doveo nikakvu zamjenu za njega. Al zato je cirkusant Montoja tu :lol:

Dobro uprava Intera jeste taraba, ali Mancini se dokazao da zna kupiti dobre igrace. City-jev kostur je jos uvijek uglavnom njegov izbor. Shakiri nije los igrac. A Kovacica su morali prodati zbog FFP-a.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#8787 Re: Serie A

Post by I am Happy »

Nakon onako loseg izdanja na domacem terenu, uopste nisam optimista za utakmicu sa Romom. Cak me ne bi izneadilo i da izgube.

Teveza je nemoguce zamjeniti...malo je igraca njegove klase a trenutni Juventusovi napadaci su daleko iza.
Uvijek se ponavljam po forumu, Vidal i Tevez su tip igraca koji su mi najgotivniji. Veliki borci i ginu na terenu.

Ko zna, mozda ova sezona na kraju ipak i bude zanimljiva, ako nista do Januara :D U drugom dijelu Roma svakako potone :lol:
A ovi ostali vala i nemaju sanse, ali eto....neka se nadaju.
-TheChosenOne-

#8788 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

noiserr wrote:
-TheChosenOne- wrote:

Dobro uprava Intera jeste taraba, ali Mancini se dokazao da zna kupiti dobre igrace. City-jev kostur je jos uvijek uglavnom njegov izbor. Shakiri nije los igrac. A Kovacica su morali prodati zbog FFP-a.
Pa to ti upravo i govorim, Shaqiri je odličan igrač, a Mancini cirkusant mu nije ni priliku dao kako treba. U cityu je imao i para koliko je htio, na taj način svako može dovesti dobre igrače.
Point.

#8789 Re: Serie A

Post by Point. »

-TheChosenOne- wrote:
Po meni nova titula uopšte nije upitna kad se pogleda ko je konkurencija u Serie A. Jel možda lacio pretendent za titulu? Onaj lacio kojeg je Juve nabio nogom neki dan u Superkupu? Uostalom vidjeće se nakon 10ak kola gdje je ko.

Otišla su tri ključna igrača, slažem se, ali su došle i adekvatne zamjene za njih. Osim ako ti Khedira, Dybala, Sandro, Mandžo i Cuadrado nisu top igrači.
Upravo zbog ove generalne arogantnosti juventina, juve ce da ispusi ovu sezonu. Teveza slavonski tamburas ne moze zamjeniti, Khedira je dobar igrac samo sklon povredama a nije se bas ni naigro zadnjih sezona, Cuadrado je ko Salah, dobar u Violi, propo poslije. Dybala je isto tako dobar igrac, ali po meni malo izvikan, nesto kao Pastore. Inter je mnogo jaci nego proslu sezonu, Milan takodjer, za Romu ne brinem jer oni uvijek sami sebe pobijede. Napoli ima interesantanu ekipu ove sezone, sto se moze reci i za Fiorentinu i Lazio. Vi i dalje mislite da ce se Juve prosetati od 10 kola, ja mogu garantovati da se do zadnjeg kola nece znati sampion. Zivi bili pa vidjeli.
Tigar1

#8790 Re: Serie A

Post by Tigar1 »

Neće zbog arogantnosti juventina Juve ispušiti sezonu, nije zbogh iste ni dobijao protekle četiri.

Konkurenti se pojačali a treba još ovi novi da se uklope i uigraju.
bosanska senzacija

#8791 Re: Serie A

Post by bosanska senzacija »

Cassano: "I have rejected Juventus 4 times: it's a beautiful pussy that doesn't get me horny"

:D
relativno84

#8792 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Eh opet se sramote u evropi ovi nebesko losi :roll:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#8793 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

i ovo im je premija bila :run:
Romanista 101%

#8794 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

samo se obrukali levati znali dobi ce jakog protivnika i opet nikoga nisu doveli, bolje da je Napoli bi izbacio ovaj Bayer, felazio i Sampa dobro srozase koeficijent serije A

Image
relativno84

#8795 Re: Serie A

Post by relativno84 »

Image
Pozlatila ti se Tudore :D ono ismijava nekoga a popije Image
na kucnom pragu :roll: :D
-TheChosenOne-

#8796 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

Romanista 101% wrote:samo se obrukali levati znali dobi ce jakog protivnika i opet nikoga nisu doveli, bolje da je Napoli bi izbacio ovaj Bayer, felazio i Sampa dobro srozase koeficijent serije A
Nije ni napoli ništa bolji, prošle godine su i oni ispali u play offu. Lazio ako ništa bar će imati lakše utakmice u Europa ligi, pa možda i osvoji koji bod za UEFA koeficijent. Svakako se pobjede isto boduju u Ligi prvaka i u Europa ligi. Sampdoria je ove godiine debelo srozala koeficijent, zato navijam da ove godine što lošije budu plasirani u Seriji A. :D
BHF_Manijak

#8797 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Da, ali se prolazak pojedine faze ne boduje isto. Veci se koeficijent za prolazak iz osmine finala u cetvrtfinale dobije u LP nego u EL.
-TheChosenOne-

#8798 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

BHF_Manijak wrote:Da, ali se prolazak pojedine faze ne boduje isto. Veci se koeficijent za prolazak iz osmine finala u cetvrtfinale dobije u LP nego u EL.
Dobije se 5 dodatnih bodova za prolazak u osminu finala LP-a, a Evropa liga ništa. Po bod se dodatno dobije prolaskom u četvrtfinala, polufinala i finala, što vrijedi i za LE. Samo treba biti realan jer lazio i ne bi imao neke šanse za osminu finala LP-a.
Point.

#8799 Re: Serie A

Post by Point. »

Romanista 101% wrote:samo se obrukali levati znali dobi ce jakog protivnika i opet nikoga nisu doveli, bolje da je Napoli bi izbacio ovaj Bayer, felazio i Sampa dobro srozase koeficijent serije A
Vidi ko prica o brukanju, Lazio makar nije popusio 7 komada. Twice. Pitanje je samo koji klub ce se izivljavati na ass romi ove sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8800 Re: Serie A

Post by Tomahawk11 »

Brukanje ili ne, ali golemo je ispusiti za LP. Jbg, Laziu bi to bila injekcija samo takva.
Bayer je ipak ekipa koja konstantno igra LP.
Post Reply