Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
S4mpion

#8776 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Škobo Habu wrote:
S4mpion wrote: Ovi iz nedjelje isti takvi. :bih:
Kako su isti takvi kad su upravo izašli da traže vlastitu ravnopravnost sa staight osobama?
"Dosta je bilo diskriminacije nad LGBT populacijom, hoćemo da namećemo svoja mišljenja ravnopravno sa ostalima, hoćemo novo vrijeme u kojem će naš fašizam biti ravnopravno zastupljen." :bih:
mO k3

#8777 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

llull wrote:
mO k3 wrote: tolerantniji , to je rijec koju ti izgledas nepoznajes
A covjeka, zajebavam se ... Vidis smajli ...
Neka su nam zivi i zdravi neka setaju i neka se vole, imam ih dosta u okruzenju, saradjujem sa njima meni brate mili ne smetaju.
U ostalom ko se druzi sa gejevima zna da mu niko bolje trebu ne moze nabaciti nego gej frajer ...
Izvinjavam se :)
Bloo
Globalna šefica

#8778 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote:
Bloo wrote:
Rekla bih ipak - način na koji se dehumanizira čovjek (ma koliko ovo zvučalo kao lingvistički category mistake) na način da postaje samo oruđe i oružje za potrebe ideologije.
Ideološke propagande nas svode na uniformne uloge koje svi možemo preuzeti...*insert postere iz ratne propagande* npr.
Žene bivaju svedene na fabrike novih patriota.
Muškarci na borbene mašine i topovsko meso.
Djeca na buduće naraštaje koji će perpetuirati gore navedeni scenarij.
Et cetera...
To i jeste rodna kategorizacija muškaraca i žena kad su u pitanju ovdašnji "tradicionalisti".
Porodica i jeste centralno mjesto za rađanje i odgoj nekih novi "gazija".

Sam takav način razmišljanja dovoljno govori o kakvom se profilu naraštaja govori i zašto su sve potrebni. Mimo toga je riječ o "genetskom otpadu" (kako ovo poznato zvuči).
Za ovdašnje fundamentaliste samo straight osobe mogu podnjeti ono što se zove borba za biološki opstanak jedne nacije ili religije, sve mimo toga je anaomalija u određenom korpusu.

Nije problem što su svi oni ljudi izašli u subotu da izraze svoje nezadovoljstvo ili neslaganje, problem je u tome što oni žele kompletnom društvu da nametnu vlastiti kodeks morala i ponašanja.
Ovo sto si ti napisao u svom.prvom.postu se, moje misljenje, odnosi na sve ideologije generalno. Samo zavisi kad koja dolazi na tron i koliku moc ima u datom trenutku.
Pojedinac nije niti ce ikada biti slobodan.
Henry Chinaski

#8779 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

S4mpion wrote:
Škobo Habu wrote:
Bloo wrote:
Rekla bih ipak - način na koji se dehumanizira čovjek (ma koliko ovo zvučalo kao lingvistički category mistake) na način da postaje samo oruđe i oružje za potrebe ideologije.
Ideološke propagande nas svode na uniformne uloge koje svi možemo preuzeti...*insert postere iz ratne propagande* npr.
Žene bivaju svedene na fabrike novih patriota.
Muškarci na borbene mašine i topovsko meso.
Djeca na buduće naraštaje koji će perpetuirati gore navedeni scenarij.
Et cetera...
To i jeste rodna kategorizacija muškaraca i žena kad su u pitanju ovdašnji "tradicionalisti".
Porodica i jeste centralno mjesto za rađanje i odgoj nekih novi "gazija".

Sam takav način razmišljanja dovoljno govori o kakvom se profilu naraštaja govori i zašto su sve potrebni. Mimo toga je riječ o "genetskom otpadu" (kako ovo poznato zvuči).
Za ovdašnje fundamentaliste samo straight osobe mogu podnjeti ono što se zove borba za biološki opstanak jedne nacije ili religije, sve mimo toga je anaomalija u određenom korpusu.

Nije problem što su svi oni ljudi izašli u subotu da izraze svoje nezadovoljstvo ili neslaganje, problem je u tome što oni žele kompletnom društvu da nametnu vlastiti kodeks morala i ponašanja.
Ovi iz nedjelje isti takvi. :bih:
Upravo suprotno. Prvi žele da druge ograniče, a drugi nude svima slobodu u ponašanju. Koliki god bio protivnik, moraš se složiti s ovim...
Škobo Habu

#8780 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

S4mpion wrote:
"Dosta je bilo diskriminacije nad LGBT populacijom, hoćemo da namećemo svoja mišljenja ravnopravno sa ostalima, hoćemo novo vrijeme u kojem će naš fašizam biti ravnopravno zastupljen." :bih:
O čemu ti bulazniš?

Znaš li uopšte definiciju fašizma kao totalitarne ideologije?
Ramzess Veliki

#8781 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Korisničkoime wrote: Ja ne znam u kakvom ti pičkovcu zivis ali evo kod nas svake godine motorijada i bude parada, kolege ti se provozaju na motorima, nisu nikad nista trazili uglavnom daju, tradicija je da za svaku motorijadu podrze odredjenu humanitarnu akciju pa tako jedne godine skupe novac za kucu nekoj porodici, jedne godin plate lijecenje bolesnom djetetu.
Mada vi bi imali osnovano pravo da trazite npr.uvodjenjd polugodisnje registracije za motor, znaci u onom vremenu kada i koristite motor, ovako platite osiguranje i reg.i za januar a po Bosni se jos niko nije navozao u januaru, uglavnom neku olaksicu jer ne koristite motor cjelu godinu.
Ja bih podrzao.
Slijedeci skup vehabija posjeti iznesi svoje stavove, svoj pogled na zivot, njihov odnos prema tebi ce biti manje vise kao da si peder.
:roll:
Znaci ovako, pickovac u kojem zivim se zove Sarajevo. Od zadnje motorijade koju je organizovao MC Valter na Ilidzi na pomocnom stadionu pored bazena RVI, mislim 2003-ce na koju je upala policija i zatvorila motorijadu iako su organizatori imali sve dozvole jer se gazda hotela Ilidzis zalio na buku, nije se uspjela odrzati ni jedna motorijada zahvaljujuci prije svega SDA. Nakon godina Ilidzanski klub Prigradski Jahaci je pokusao da napravi motorijadu na istom bazenu, zavrsilo se na isti nacin. Telefonskim pozivom jednog SDA tajkuna. Osim partija koje sarajevski klubovi prave svake godine a koji su se ogranicavali na klub Sloga, AG, Johnny Pro Rock Klub, i po nekim manjim prostorima, prava motorijada sa binom, kampom za 3-4 hiljade ljudi, defileom kroz grad nikada nije odobrena, zahvaljujuci blokadama SDA. Cak ni zajednicko udruzivanje sarajevskih klubova da bi se napravila jedna zajednicka motorijada nikada nije dobilo podrsku, samo blokade.
Jedna Lukavica ima tradicionalnu motorijadu, gdje se iskupi sav cetnicki sljam sa svojom ikonografijom, svaki zaselak moze napraviti motorijadu, glavni grad BiH nema motorijadu.

Mislim da samo nova vlada to moze popraviti ...

Sa vehabijama sam radio dugo u jednoj firmi, i znaju da sam bajker, i da popijem i da nisam vjernik kao oni, ljudi mi nikad nisu rijec rekli, osim kad se pocnem zafrkavat sa njima kazu E opet izgubismo abdest zbog tebe, kroz smijeh. Ima ih blesavih kojima sam se smijao svaki dan, ljudi su kao i svaki drugi, samo su vise okrenuti vjeri. I oni su malo ispuhali svoj pocetni radikalizam, shvatili su da sa tim nece nista postici.

Predsjednik moto kluba sam bio preko deset godina, pa sigurno znam vise o bajkerima i motorijadama, kao i bajkerskom humanitarnom radu. Mene ne trebas tome poducavati.

Ostaje kako sam napisao, malo u saljivom tonu ali sustina je ista. Bajkeri u Sarajevu se tretiraju losije nego u bilo kom drugom mjestu u regionu.

I pedere se bolje tretira od nas ...
Last edited by Ramzess Veliki on 09/09/2019 14:45, edited 1 time in total.
S4mpion

#8782 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Henry Chinaski wrote:
S4mpion wrote: Ovi iz nedjelje isti takvi. :bih:
Upravo suprotno. Prvi žele da druge ograniče, a drugi nude svima slobodu u ponašanju. Koliki god bio protivnik, moraš se složiti s ovim...
Da, da, ovi drugi su sveci, nesposobni za manipulaciju i nametanje. :bih:
S4mpion

#8783 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

"Roditelji otvorenog uma" traže hitnu smjenu Sivre zbog homofobnih ispada

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ada-488193
Bosanske seljačine zahtijevaju vješanje neistomišljenika na bandere. :bih:
SmokingMan

#8784 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SmokingMan »

Namećimo svoj fašizam,borimo se protiv homofobije,paradoksalan plot.Upside-down activism....
Ramzess Veliki

#8785 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

emric wrote:Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.

Uz puno policije? Da. Jel to u beogradima i zagrebima nije bilo policije?
Dokaz da je islam daleko tolerantnija vjera za razliku susjednih nam religija. :thumbup:
Ramzess Veliki

#8786 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

xoklix wrote:Popušit će ga zbog ovog NS na izborima, živi bili pa vidjeli :mrgreen:
Sumnjam, mislim da daju dobre rezultate.
al-em

#8787 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by al-em »

Ramzess Veliki wrote:
xoklix wrote:Popušit će ga zbog ovog NS na izborima, živi bili pa vidjeli :mrgreen:
Forto ce na iducim izborima imati 5 puta vise glasova. Ako je to pusenje onda ok.
Škobo Habu

#8788 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote: Ovo sto si ti napisao u svom.prvom.postu se, moje misljenje, odnosi na sve ideologije generalno. Samo zavisi kad koja dolazi na tron i koliku moc ima u datom trenutku.
Pojedinac nije niti ce ikada biti slobodan.
Ja sam u svom prvom postu htio da ukažem u jedan paradoks koji se kroz tzv. tradicionalne vrijednosti nameće kao opšte dobro.
Ako dublje zaronima u razloge i razmišljenja okupljenih u subotu tu ima materijala za ozbiljnu sociološku studiju.

U nietzscheovskom smislu Pride predstavlja nešto u smislu "memento vivere", dok kod konzervativaca imao "memento mori".
Imamo dva suprostavljena koncepta shvatanja života i svega onoga što on predstavlja.

Na pojedincu je da odluči kroz koji će se ostvariti ili afirmisati.
Ramzess Veliki

#8789 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Blixen wrote:
Ramzess Veliki wrote: Takvima kao ti nije mjesto nigdje, rasisto i mrzitelju! Mrzis druge ljude! Treba da ih podrzavas kao sve ugrozene manjine!
ti ces mi reci :D
sa vehabijama lagano u Siriju :D
tamo ti je mjesto
Ti ces mi reci, bio sam sa talibanima u Afghanistanu, nemoj me potcjenjivat ... :twisted:
emric

#8790 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emric »

kakavdanakneiskustvu wrote:i dalje ne kontaš,jbg,šta cu ti ja
Svaka čast.
llull wrote:
emric wrote:Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.

Znaci jaro moj mi smo veci pederi od Zagreba i Beograda ??? :D :D :D :D
Ne, nego tolerantniji i po prirodi naše tradicije, kulture i vjere liberalni.
Ramzess Veliki wrote:

Dokaz da je islam daleko tolerantnija vjera za razliku susjednih nam religija. :thumbup:
Da, Islam to jeste. Ako to neko pokuša demantovati nekim radnjama u vezi homoseksualaca u pojedinim arapskim zemljama, treba da shvati da je to stvar njihove kulture i političkog uređenja a ne vjere. Islam je tu jasan. I bosanska Islamska zajednica je to jasno definisala i prenijela vjernicima. Može se i njoj zahvaliti što je doprinijela apsolutno mirnom prolasku povorke kroz grad.
Hajlac

#8791 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hajlac »

sale07 wrote:
Hajlac wrote: Tako morbidan mentalitet koji poistovjecuje KRIMINAL odrasle prema MALOLJETNIM osobama, opcenje s ovcama(cesta pojava na ovim prostorima) sa svjesnim stupanjem u ljubavnu i seksualnu vezu dvije ODRASLE osobe nikad i ne moze biti prosvijetljen :twisted:
Pa cekaj zar ta ista lgbt populacija ne radi na tome da maloljetne osobe imaju pravo izbora,da biraju nesto sto nije prirodno, promjenu spola i slicno, to onda nije kriminal?
Osobe kao ti uvijek ovako skacu s price na pricu :-)

Prvo si monstruozno povezivao kriminalne radnje odraslih nad maloljetnim osobama, nad zivotinjama, mrtvim tijelima itd. sa SVJESNIM stupanjem u odnose dvije odrasle osobe, da bi odmah presao na nesto deseto - medicinske zahvate koji se rade uz PUNU SAGLASNOST RODITELJA date djevojke/momka...
Nista novo - takvi kao ti ubise se od odredjivanja sta ce DRUGI raiditi sa SVOJIM tijelom uz punu podrsku NJIHOVE porodice!
Bodkin

#8792 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bodkin »

llull wrote:

Znaci jaro moj mi smo veci pederi od Zagreba i Beograda ??? :D :D :D :D
Najbitnije u zivotu da budes bolji od bg i zg. Tito te jebo kako tuzan zivot. Kao da je to neki strasan cilj za dostici :D
sinuhe

#8793 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sinuhe »

Na praznim ulicama Sarajeva odrzana gay povorka bez ijednog incidenta. :D
kakavdanakneiskustvu

#8794 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

sinuhe wrote:Na praznim ulicama Sarajeva odrzana gay povorka bez ijednog incidenta. :D
:lol:
tvojkomsija

#8795 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tvojkomsija »

Ramzess Veliki wrote:
Nece NS nista izgubit zbog ovoga, mogu samo dobiti. U kontaktu sam sa mnogim clanovima, kao i grupama i nisam vidio nikoga da kritikuje Fortu i ostale zbog podrske povorci ponosa.
Vlada KS je prva poslije rata koja ima podrsku predstavnika Zapada, zato sto idu u pravom smjeru.
statixx

#8796 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

emric wrote:I bosanska Islamska zajednica je to jasno definisala i prenijela vjernicima. Može se i njoj zahvaliti što je doprinijela apsolutno mirnom prolasku povorke kroz grad.
Tacno, doduse sve religije imaju slicne stavove, razliku cini stepen pokornosti i poslusnoti njenih sljedbenika.
Sara03

#8797 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

sinuhe wrote:Na praznim ulicama Sarajeva odrzana gay povorka bez ijednog incidenta. :D
:D :bih:
tvojkomsija

#8798 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tvojkomsija »

90% onih koji su jucer tekbirali na skupu protiv povorke su na ratnoj nozi sa IZ BiH.
mirza_15

#8799 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mirza_15 »

Hajlac wrote:
sale07 wrote:
Hajlac wrote: Tako morbidan mentalitet koji poistovjecuje KRIMINAL odrasle prema MALOLJETNIM osobama, opcenje s ovcama(cesta pojava na ovim prostorima) sa svjesnim stupanjem u ljubavnu i seksualnu vezu dvije ODRASLE osobe nikad i ne moze biti prosvijetljen :twisted:
Pa cekaj zar ta ista lgbt populacija ne radi na tome da maloljetne osobe imaju pravo izbora,da biraju nesto sto nije prirodno, promjenu spola i slicno, to onda nije kriminal?
Osobe kao ti uvijek ovako skacu s price na pricu :-)

Prvo si monstruozno povezivao kriminalne radnje odraslih nad maloljetnim osobama, nad zivotinjama, mrtvim tijelima itd. sa SVJESNIM stupanjem u odnose dvije odrasle osobe, da bi odmah presao na nesto deseto - medicinske zahvate koji se rade uz PUNU SAGLASNOST RODITELJA date djevojke/momka...
Nista novo - takvi kao ti ubise se od odredjivanja sta ce DRUGI raiditi sa SVOJIM tijelom uz punu podrsku NJIHOVE porodice!
Pa zoofili imaju sasvim validan argument. Nije životinja pristala ni da je svežemo, zakoljemo i okrenemo na ražnju pa ipak seremo o pravima životinja dok gledamo janje kako se vrti na ražnju kod Gojka. U prevodu, ako ih mogu pojesti zašto ih ne bi mogli i .... baš to što si pomislio.

Idemo dalje, incest između dvije punoljetne osobe. Mama i sin, Tata i kćer, brat i sestra, a može i u homo kombinaciji Tata i sin, Mama i kćer..... Ne postoji argumentacija koja može da sprijeći legalizaciju i ovih odnosa ukoliko se prihvata gey argumentacija. Zafalit će slova abecede za sve nastrane seksualne orjentacije.

A u svom komentaru si već otišao daleko. Promjena spola uz pristanak rodilja. Može onda i pedofilija uz pristanak roditelja? Kakva nakaradna logika.

Uglavnom, pandorina kutija je otvorena.
Last edited by mirza_15 on 09/09/2019 15:17, edited 2 times in total.
славянин

#8800 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

Bloo wrote:
славянин wrote:
Bloo wrote:SOC najavljuje da ce i iduce godine biti povorka :thumbup:
Kakav napredak sad napokon smo rijesili gro problema - da nebi parade nebi se ovo sve promijenilo masala :D (iako mislim da je nakon ove parade porastao nivo homofobije )
Sladak si ti meni i sve...ali nadam se da trolaš na ovoj temi. U suprotnom, količina kognitivne ograničenosti koju povremeno ispoljavaš me zabrinjava. :mrgreen:
Juh :D dobro je dosli smo do sladak :evil:

Nego pa ne mozemo svi biti pametni i obrazovani - naravno posto sam ja protiv odrzavanja parade (a nemam nosta protiv lgbt osoba) nazalost spadam u grupu glupih i neobrazovanih :sad:

Ignorance is bliss :skoljka:
Locked