Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Fudo387

#8776 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:dali je ovo bio neki nadrkani carinik
Eto, odgovorio si sam sebi.

Nije ba fudo jedan carinik, sta se pravis naivan....moj poznanik je zaustavljen na Nijagari, zenu su vratili tamo kod Montreala, drugu negdje u Alberti....nema Kanada samo jedan prelaz pa da kazemo jest potrevio se nadrkani carinik
Dobro, eto, tri nadrkana carinika. :D
Jesi ti majke ti ikad sletio na sarajevski aerodrom i razgovarao sa nasim bosanskohercegovackim carinicima? :lol:
NajdraziVodjaa

#8777 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Fudo387 wrote:Dobro, sta je sad?
Jeste li vi rusofili godinama ovdje prizeljkivali Donalda jer ce se on k'o biva povuci i svijet prepustiti Putinu?
Jeste.
Jeste li se zajebali?
Jeste.
Donald je lak na obaracu, Rusi ako ne zele otvoreni sukob bolje da se povuku na vrijeme.
Mada, meni se cini da i oni jedva cekaju, tako da, bice tu svasta.
haha ja ga nisam prizivao jer ce povuci rucnu upravo suprotno ako sam navijao da bude predsjednik to je samo zbog kmecanja mainstream medija koji su cinili sve da ona raspala babetina bude predjednica.

A fino si ti to srocio a moze li ovako..Jeste li vi (mozda ne konkretno ti ali vecina) tvrdili da je Donald Putinova igracka, ruski spijun, doveli ga na vlast ruski hakeri, dokazivali veze sa Rusijom i slicno?

Jeste li se zajebali? Ili ste namjerno lagali i izmisljali?
Jeste.
Fudo387

#8778 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:haha ja ga nisam prizivao jer ce povuci rucnu upravo suprotno ako sam navijao da bude predsjednik to je samo zbog kmecanja mainstream medija koji su cinili sve da ona raspala babetina bude predjednica.
Ma jok, pravis se blesav, jasno je zasto ti mrzis gospodju Clinton.
NajdraziVodjaa

#8779 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Ma to je jasno :lol: ali nije jasno je li Trump ruski spijun? Kako ono bi?
Fudo387

#8780 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:A fino si ti to srocio a moze li ovako..Jeste li vi (mozda ne konkretno ti ali vecina) tvrdili da je Donald Putinova igracka, ruski spijun, doveli ga na vlast ruski hakeri, dokazivali veze sa Rusijom i slicno?
Niko nije tvrdio da je Trump Putinova igracka, vec da je Putin umijesan u hakiranje stranica demokratske partije kako bi njihovog kandidata
kompromitovao i tako pomogao Trumpu da dobije izbore, nadajuci se da ce mu ovaj biti bolji partner kad su odnosi te dvije zemlje u pitanju.
No, zajebo se i on.
Nije dugo trebalo da svi "njegovi" ljudi u Bijeloj Kuci popadaju k'o kruske.
Kad se ljudima govorilo da se americka spoljna politika ne mijenja preko noci, oni su ovdje bulaznili o odlazecoj americkoj administraciji i
posprdno tik tak tika tak takali...
Rusi su dobili samarcinu, cekamo odgovor.
NajdraziVodjaa

#8781 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Sad niko nije vrdio :mrgreen: ? Nissu li ovde doktorske disertacije radjenje na Trumpovim vezama sa Rusijom? Ja, Rusi naivni kontali Amerika ce promjeniti politiku i postati im prijatelj, naivic :lol:
jeza u ledja

#8782 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Sad niko nije vrdio :mrgreen: ? Nissu li ovde doktorske disertacije radjenje na Trumpovim vezama sa Rusijom? Ja, Rusi naivni kontali Amerika ce promjeniti politiku i postati im prijatelj, naivic :lol:
Ja pisem mjesecima da ce Trump vrlo brzo zaratiti sa Putinom, a i da jeste njegov pijun (ne spijun :lol: ) jer ovaj njima manipulise. Doduse, mozda ovi ostali iz Trumpove ekipe i imaju malo ozbiljnije "relacije" s Rusima. Nije da Rusima odgovara Trump, vec njima odgovara slaba Amerika sa slabim i nesposobnim predsjednikom. To jedno, a drugo je da jednostavno sire svoju desnicarsku propagandu i vide sebe kao lidera nacionalisticke, krscanske, konzervativne i bijele Evrope i svijeta.

Sto se tice Sirije, ja vec rekoh kako se cudim da nije jos spomenuta "false flag" operacija, ali evo nije vam dugo trebalo. :D
NajdraziVodjaa

#8783 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Pa to i ja kazem, nisam ja Trumpa favorizovao ispred Hillary zbog vanjske politike, vanjska politika je Americi ista ko god bio, Trump ili Clinton zna se da je Rusija neprijatelj br.1, zna se da su Britanija i Izrael saveznici br.1 i 2 i sve ostalo manje vise isto. Meni je njegov izbor drazi zbog unutrasnje politike, odabrali su ga nezadovoljni bijelci koji se osjecaju ugrozeno jebe se njima za Siriju i BI. radna mjesta, zid i zaustavljanje imigracije je ono sto se trazi.
jeza u ledja

#8784 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:onda dobro sta? sta uopste zelis reci? cuj konstrukcija recenice, ako vjerujes al kaidi i amerima. :-) nemam sta da vjerujem , samo koristim common sense. napad kemijskim oruzjem je samo kap koja preliva casu:

Zelim reci da je nepoznato ko je izveo napad hemijskim oruzjem. Ako mene pitas, rekao bih da su znatno vece sanse da je to uradila Al Kaida nego Asad. To je jasno po dosadasnjem djelovanju jednih i drugih. Al Kaida je vec koristila hemijsko oruzje u sirijskom ratu, narocito protiv Kurda. To je dokazano i potvrdjeno od strane svih relevantnih organizacija koje se bave sirijskim ratom. Dakle, hemijsko oruzje imaju i slremni su ga upotrijebiti.

Asadovci gaze i pobjedjuju u ratu. Al Kaida i saveznici gube. Ovaj hemijski napad ide samo njima u prilog. Za Asada, Putina i Rohanija predstavlja politicku katastrofu. Motiv je apsolutno na strani Al Kaide. A treba bi znati, motiv je od presudne vaznosti kada se dokazuje neki zlocin.

Postavlja se pitanje zasto je Asad zasuo civile u Han Sejhunu, gradu koji kontrolise Al Kaida i koji je daleko od linije fronta? Zar nije bilo logicnije da su ih potrovali u gradovima poput Surana ili Halfaje, koji se nalaze na samoj linije razgranicenja i u kojima nema nijednog civila, sve sami dzihadisti. Mogli su ih potrovati i uci u te gradove prema kojima uz ogromne gubitke napreduju.

Njima cilj bili civili? Valjda toliko glupi da si zabiju jedan takav autogol.

Americki mediji, americka politika, je trubila o genocidu u Alepu kada je pokrenuta operacija oslobodjenja grada od dzihadistickih skupina. Mi koji pratimo rat u Siriji smo se tome smijali. Nismo imali nikakve informacije, ali prateci dosadasnji tok rata, znali smo da je nemoguce da Asad strijelja civile s ciljem potpunog ili djelimicnog unistenja. I na kraju, sta bi od svega? Ima li dokaza da je strijeljan jedan jedini civil? Genocid? Srebrenica u Alepu? To je samo jedan od pokazatelja da su americki mediji u sluzbi politike i da im istina ne predstavlja apsolutno nista.

Asad koristi maksimalnu silu u borbi protiv dzihadista. Njegovo oruzje je neprecizno i ginu desetine hiljada civila. To su cinjenice. Asad nema logore za civile, nema masovnih silovanja, strijeljanja, snajperskog djelovanja po civilima. Imaju jedino utamniceni neprijatelji rezima. Diktator je, jbg.

Od americkih udara isto tako gine veliki broj, hiljade civila, iako su tehnoloski na milion puta vecem nivou nego Asad. Vidjeli smo ranije iz primjera Drezdena i sl. kako se to radi sa gravitacionim bombama. Tako i Asad, ako vidi pet terorista i oko njih 50 civila, on ce roknuti bombu bez oklijevanja. I civile ce smatrati kolateralnom stetom. Bas ga briga.
Takoe. Sami se granatirali. :oops:

Sve je moguce ba. Boga pitaj ko tu koga sopa. Samo s tobom i takvima se ubjedjivat kilometrima o teorijama zavjere je besciljan zadatak. Vama i ocitije stvari nisu ocite, pa kako ce tek onda ovo.

Mene ipak interesuje prije svega Amerika. Ova intervencija Trumpa je pokazala ono cega smo se svi pribojavali - da ce Trumpa biti lako izazvati i da djeluje impulsivno. Samim tim, i jos gore, ovo pokazuje kako je lako njim manipulisati. Traziti neke dublje analize u tome je suvislo. Frajer je nepredvidljiv i upravo to je ono sto ga na koncu cini losim predsjednikom.
jeza u ledja

#8785 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Pa to i ja kazem, nisam ja Trumpa favorizovao ispred Hillary zbog vanjske politike, vanjska politika je Americi ista ko god bio, Trump ili Clinton zna se da je Rusija neprijatelj br.1, zna se da su Britanija i Izrael saveznici br.1 i 2 i sve ostalo manje vise isto. Meni je njegov izbor drazi zbog unutrasnje politike, odabrali su ga nezadovoljni bijelci koji se osjecaju ugrozeno jebe se njima za Siriju i BI. radna mjesta, zid i zaustavljanje imigracije je ono sto se trazi.
Ne znam ja koga si ti podrzavao. Ti si na forumu koliko vidim tek od decembra.

Radna mjesta, zid i zaustavljanje imigracije su sarene laze za glup i neobrazovan narod. I kao sto rekoh jednom, oni koji su glasali za Trumpa se trebaju izvinuti cijeloj Americi zbog svoje gluposti.
Last edited by jeza u ledja on 10/04/2017 18:59, edited 1 time in total.
Fudo387

#8786 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:Meni je njegov izbor drazi zbog unutrasnje politike, odabrali su ga nezadovoljni bijelci koji se osjecaju ugrozeno jebe se njima za Siriju i BI. radna mjesta, zid i zaustavljanje imigracije je ono sto se trazi.
Zanimljivo.
Dobro, i kakve ti veze imas sa navedenim stvarima da bi ti njegov izbor bio drazi?
Kako otvaranje novih radnih mjesta i rjesavanje problema imigracije u usa ima uticaj na tvoj zivot u Lukavici, ili 'dje vec zivis?
jeza u ledja

#8787 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Evo gledam, stopa nezaposlenosti trenutno u SAD je 4.9%. O kakvim radnim mjestima pricamo?

Aa, o onim gdje radis u fabrici umjesto masine i robota? :lol: Ili mozda o onim gdje razlika izmedju bogatih i siromasnih biti manja, tako sto ce dati tax breaks bogatim? :lol:
Kikibombona

#8788 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:
Takoe. Sami se granatirali. :oops:

Sve je moguce ba. Boga pitaj ko tu koga sopa. Samo s tobom i takvima se ubjedjivat kilometrima o teorijama zavjere je besciljan zadatak. Vama i ocitije stvari nisu ocite, pa kako ce tek onda ovo.

Mene ipak interesuje prije svega Amerika. Ova intervencija Trumpa je pokazala ono cega smo se svi pribojavali - da ce Trumpa biti lako izazvati i da djeluje impulsivno. Samim tim, i jos gore, ovo pokazuje kako je lako njim manipulisati. Traziti neke dublje analize u tome je suvislo. Frajer je nepredvidljiv i upravo to je ono sto ga na koncu cini losim predsjednikom.
Nije tacno da su sami sebe granatirali. Koliko je poginulo pripadnika Al Kaide? Stradali su civili. Boli kurac alkaidasa iz Ingusetije za nekakve civile u Han Sejhunu. Radi se o bolesnicima koji su u stanju uraditi ama bas sve.

Ne mogu nista tvrditi, mozda su i Asadovci, mada bih se ipak 'kladio' na Al Kaidu. Bolesni su do kosti a ovo im ide u prilog.

Americki mediji i politika su na strani istine samo kada im ide u prilog.
NajdraziVodjaa

#8789 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Pa nisam ga na forumu podrzavao nego opcenito kazem navijao sam da pobjedi on a ne izvjestacena Clinton. Dovoljno je bilo pogledati njene govore u kampanji izvjestacene ona drzi govor a publika iza pazljivo poredana ti sa turbanom u drugi red, hajmo pokrivena sa lijeve strane, crnci razdvojite se i izmjesajte, bijeli i zuti tu i tu itd. itd...fejk multi kultura...

jez
Na moj nikakav utjecaj nema ali na americki ima, drago mi je da problemi koje su maskirali crnim predjsednikom i koji su gurani pod tepih i dalje postoje i cekaju na rijesenje. Po svijetu je ionako vec sranje, vrijeme je i za SAD.
Fudo387

#8790 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:, drago mi je da problemi koje su maskirali crnim predjsednikom i koji su gurani pod tepih i dalje postoje i cekaju na rijesenje. Po svijetu je ionako vec sranje, vrijeme je i za SAD.
Aha, pa tako reci.
Prizeljkujes gradjanski rat i raspad zemlje.
Nista, opet si se zajebo.
Smanji brlju.
jeza u ledja

#8791 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Pa nisam ga na forumu podrzavao nego opcenito kazem navijao sam da pobjedi on a ne izvjestacena Clinton. Dovoljno je bilo pogledati njene govore u kampanji izvjestacene ona drzi govor a publika iza pazljivo poredana ti sa turbanom u drugi red, hajmo pokrivena sa lijeve strane, crnci razdvojite se i izmjesajte, bijeli i zuti tu i tu itd. itd...fejk multi kultura...

jez
Na moj nikakav utjecaj nema ali na americki ima, drago mi je da problemi koje su maskirali crnim predjsednikom i koji su gurani pod tepih i dalje postoje i cekaju na rijesenje. Po svijetu je ionako vec sranje, vrijeme je i za SAD.
Hillary je fejk ali Trump nije fejk. :lol:
Otvori svaki predizborni govor Trumpa, vidjeces iza razlicite rase. To se tako radi. Bila je grupa crnaca nekih dzisus freaks koji su podrzavali cijelo vrijeme Trumpa.

Za vrijeme Obame nezaposlenost se sa nekih skoro 10% smanjila na ispod 5%, a broj protjeranih nelegalnih imigranata je bio veci nego kod svih ostalih prethodnih administracija. Broj ilegalnih meksickih novih imigranata je vise nego prepolovljen.

Multi kultura nije nikakav fejk. To vec odavno postoji i postajace sve izrazenije, htjeli ti i takvi to prihvatiti ili ne - vasi potomci ce biti tamnije puti. :D Druga je stvar sto neko ima sve pa misli da je multi-kulti bitnije od toga sta imas za jesti i hoce li ti se kakav bradonja raznjeti na ulici.
NajdraziVodjaa

#8792 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

haha kakav ba raspad? Sumnjam da su crnci i latinosi kapacitet za otkidanje americke teritorije...

Naravno da je multi kulti fejk i sto ej bude vise sve ce biti veca netrepeljivost prema istoj, multi kulti postoji jer je isforsirana medijski, u stvarnosti je puno drugacije a sto je bude vise forsiralo to ce biti veca netrpeljivost prema istoj. Uostalom vidimu sto je vise multi kulti to je jaca krajnje desna opcija...
Last edited by NajdraziVodjaa on 10/04/2017 19:25, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#8793 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Sumnjamo i mi da si ti kapacitet da raspravljas o ovome, ali eto ipak ti dajemo priliku.
Drvosjeca iz Dejcica

#8794 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Fudo387 wrote:Dobro, sta je sad?
Jeste li vi rusofili godinama ovdje prizeljkivali Donalda jer ce se on k'o biva povuci i svijet prepustiti Putinu?
Jeste.
Jeste li se zajebali?
Jeste.
Donald je lak na obaracu, Rusi ako ne zele otvoreni sukob bolje da se povuku na vrijeme.
Mada, meni se cini da i oni jedva cekaju, tako da, bice tu svasta.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
NajdraziVodjaa

#8795 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Hvala ti na prilici, brzo ces vidjeti kako dobro procjenjujem, izbor Trumpa sam procijenio a to je prvi korak prema kraju tog neoliberalnog kvazi multi kulti sistema. Kad se motor nacije (bijelci) pokvari, citava masina ce da stane...
jeza u ledja

#8796 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote:Hvala ti na prilici, brzo ces vidjeti kako dobro procjenjujem, izbor Trumpa sam procijenio a to je prvi korak prema kraju tog neoliberalnog kvazi multi kulti sistema. Kad se motor nacije (bijelci) pokvari, citava masina ce da stane...
Ne znamo sta si ti procjenio kad nisi bio na forumu. :D

Mogu i ja tako rec van foruma sam predvidio svasta. :D

Bijelci - motor nacije? :lol: Kakve ba nacije ne znas ni o cemu pricas.
fakat

#8797 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by fakat »

Imigracija i multi kulti mijesanje ljudi svih kultura je na duge staze neizbjezno i nezaustavljivo u svim razvijenim zemljama bez obzira na sve. Mogu i javice se razni ljuti desnicari koji ce povesti kontrarevoluciju i mozda na kratko prevladaju ali dugorocno ne mogu da vidim kako zaustaviti protok ljudi i roba u svijetu koji postaje globalno selo, gdje je mobilnost ljudi svakim danom sve veca, gdje gradovi broje desetine miliona ljudi, gdje jacaju politicke integracije, gdje sve vise raste svijest o ljudskim pravima, gdje vec sada imas nekakvu univerzalnu pop kulturu i brendove koji prate svi i svi konzumiraju ....ja cak i ne kazem da je to sve uvijek pozitivno ali je neminovno, to je buducnost. Ostace par izolovanih etno ostrva izgubljenih u proslom vremenu kao egzoticne destinacije.
jeza u ledja

#8798 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Eh, upravo tako. Bas si dobro napisao. :thumbup:

I da, ne znaci da je tu sve uvijek dobro i pozitivno, ali generalno jeste za svijet u globalu. I to se ne moze zaustaviti. Svjetski lider koji se tome protivi je licemjer jer je to u kontradikciji i sa samim koji ga je tu postavio ili ga odrzava.

I bas tako, ostace etno sela, a etnicki cista podrucja bijelaca ce biti kao etno sela gdje ce ljudi ici da gledaju kako se nekad zivjelo :D. Nesto kao Lukomir kod nas danas. :D U stvari vec je sad tako. Ekonomski napredan grad ili podrucje, sa istaknutim industrijama, kulturom, sportom, univerzitetima i istovremeno etnicki cistom bijelom vecinom - ne postoji. Cak sta vise sto multi-kulturnije - to je grad napredniji.
A multikultura nije dovodjenje 10 hiljada azilanata i strpavanja ih u kakav geto. Multikultura je mijesanje, ne zivljenje jednih kraj drugih.
NajdraziVodjaa

#8799 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Koja mitomanija :mrgreen: Kao sto sam rekao multi kulti ne postoji ni danas, postoji samo lazni multi kulti i taj lazni ce uskoro postati neodrziv i puci ce ili pocinje da puca...Protok roba mozda, protok ljudi nikako se nece moci odrzati, to globalno selo o kojem pricate je samo san a budjenje ce biti bolno.
Post Reply