Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- spree
#8776 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ojjjj safet. Jos gora ubleha i jos gori dzon obraz. Hajmo ljudi naprijed vise.
- diablobih
#8777 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja genija i govana, bez lijevog beka igrati je baš normala ono, govori da ne treba defanzivni vezni u igri uopšte i spominje kako barca igra tako, a ono busquets sta igra?Reuf-Refko wrote:Znam da se mnogi samnom nece slozit, al u ovom trenutku, najbolje da se Safet vrati. Kao licnost ga stvarno ne respektujem, u javnosti je omrazen zbog svog cudnog karaktera, al mu se fudbalsko umijece ne moze osporit. Jednostavno, covjek je fudbalski genije, ima neki svoj stih...rezulatati mozda nisu bili za mnoge zadovoljavajuci kad je vodio, al igra je bila na nivou, davali smo vise golova, igrali smo brzi nogomet, protocno. I na kraju krajeva čovjek je postigao najveći uspjeh sa reprezentacijom, treba mu dat još jednu šansu. Lično mislim da bi sredio stvari, iz trenutnog izvukao max...
Pape je retard i pojma nema o taktici, pozicijama, samim tim ne zaslužuje da vodi ni Brotnjo.
- Reuf-Refko
#8778 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
dok je Susic bio selektor vladalo je bolje ozracije u repki, znao se neki red i disciplina...svakome se moze desit greska previd, u najboljoj namjeri, algladajuci ukupnu sliku, pocev od kulta repke, atmosfere, igre, fudbala i sl je bilo stvarno nivo, jer mi smo od nepoznate repke dosli u poziciju da su od nas i najjace reprezentacije strahovale, igrali smo ravnopravno sa francuskom argentinom belgijom, sad bilo je pehova pa nismo uspjeli pobjediti nikog od njih, al smo igrali nerijeseno u parizu, kuci sa blegijom a nismo se obrukali sa argentinom...sve u svemu veliki je doprinos u tome bio susicev..
- Reuf-Refko
#8779 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
sad vise nemamo taj kult, ismijavaju nas gdje god stignu, igraci su izgubili moral, al mislim da u ovoj situaciji bi susic mogao izest repku na kakav takav kolosijek. jako bitan je momenat, sve drugo ekperimentisanje bi zapravo mogli past jos nize, da dodje neko ko tek treba da se dokazuje, i ko ne poznaje ekipu.
- ultima_palabra
#8780 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
To je bilo dok su Spaha i Džeko vodili reprezentaciju
Kad je ovaj počeo neki svoj red uvoditi, izgubio je svlačionicu i posao.
- Reuf-Refko
#8781 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
puno vjerujes novinarima, spaha jest "broben", srcan...al dzeko je ipak persona, ne bi se spustio na nivo bunarenja, usotalom kako sad ne odradjuje dzeko i dalje ako je prije sad moze pogotovo, i kapiten je i sve.
- Idemedosumom
#8782 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ako se već mora birati između dosadašnjih selektora, ja bih odabrao Ćiru prije Papeta, Meše i Hadžibegića.
- Reuf-Refko
#8783 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ako cemo sa fudbalske strane gledat sta ciro zna? ciro samo zna rec, jebacemo im mater...al generalno ostario covjek, izgubio ostrinu...zabavljac za narodne mase...mi smo ipak dosta ozbiljnija repka jos uvijek!!Idemedosumom wrote:Ako se već mora birati između dosadašnjih selektora, ja bih odabrao Ćiru prije Papeta, Meše i Hadžibegića.
- Idemedosumom
#8784 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
MoRe bit da ne bismo dugoročno profitirali s Ćirom, ali ja sam uživao dok je on bio selektor, a u ovom trenutku nam je potreban pozitivan šok. Da je Ćiro ostao još jedan mandat kao selektor, možda bi više od Papeta postigao, haj znaj.
A Sušićev običaj čekanja do 85. minute da prvu izmjenu napravi bi me dotukao
A Sušićev običaj čekanja do 85. minute da prvu izmjenu napravi bi me dotukao
-
RtrnOfSalisbury
#8785 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
sramota je da neki ceraju mesketa da se doskola za zubara. jedino ako u travniku ima nesto ubrzato. meske ako rodis diplomu za zubarstvo more bit te I ostave
- Edin H.
#8786 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Baka No. 1 samo zato sto je postavio Sergeja na stopera protiv Spanije.Idemedosumom wrote:Ako se već mora birati između dosadašnjih selektora, ja bih odabrao Ćiru prije Papeta, Meše i Hadžibegića.
-
Fudo387
#8787 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Da, stvarno genijalno.Edin H. wrote:Baka No. 1 samo zato sto je postavio Sergeja na stopera protiv Spanije.Idemedosumom wrote:Ako se već mora birati između dosadašnjih selektora, ja bih odabrao Ćiru prije Papeta, Meše i Hadžibegića.
Stavis jednog od najboljih strelaca bundeslige na stopera i reci Balji da se ne zajebaje.
- Reuf-Refko
#8788 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Bola reci Balji da se ne zajebaje...

- Edin H.
#8789 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Da, dobro je i ukorio Balju.Fudo387 wrote:Da, stvarno genijalno.Edin H. wrote:Baka No. 1 samo zato sto je postavio Sergeja na stopera protiv Spanije.Idemedosumom wrote:Ako se već mora birati između dosadašnjih selektora, ja bih odabrao Ćiru prije Papeta, Meše i Hadžibegića.
Stavis jednog od najboljih strelaca bundeslige na stopera i reci Balji da se ne zajebaje.
- Idemedosumom
#8790 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja ozbiljan a vi tako 
- Edin H.
#8791 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I ja sam ozbiljan (ne za Balju naravno), pricajte sta hocete, ali Baka je sa tim potezom skoro pa dobio Spaniju u Spaniji, tj, dobio je utakmicu, da nije bilo pristrasnog sudije koji je cekao da Spanija izjednaci, i gluposti nasih fudbalera (hvatanje lopte rukom - crveni).Idemedosumom wrote:Ja ozbiljan a vi tako
- Idemedosumom
#8792 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja želim da se vratimo dobrim igrama, kad smo se nadigravali s jačim repkama, po koju i mlatnuli.Edin H. wrote:I ja sam ozbiljan (ne za Balju naravno), pricajte sta hocete, ali Baka je sa tim potezom skoro pa dobio Spaniju u Spaniji, tj, dobio je utakmicu, da nije bilo pristrasnog sudije koji je cekao da Spanija izjednaci, i gluposti nasih fudbalera (hvatanje lopte rukom - crveni).Idemedosumom wrote:Ja ozbiljan a vi tako
A ti bi da se vratimo Bakinom stilu igre?
- Edin H.
#8793 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Sve zavisi od igraca kojima raspolazes, ali u principu kvaliteta igre me ne zanima dok god imamo rezultat.Idemedosumom wrote:Ja želim da se vratimo dobrim igrama, kad smo se nadigravali s jačim repkama, po koju i mlatnuli.Edin H. wrote:I ja sam ozbiljan (ne za Balju naravno), pricajte sta hocete, ali Baka je sa tim potezom skoro pa dobio Spaniju u Spaniji, tj, dobio je utakmicu, da nije bilo pristrasnog sudije koji je cekao da Spanija izjednaci, i gluposti nasih fudbalera (hvatanje lopte rukom - crveni).Idemedosumom wrote:Ja ozbiljan a vi tako
A ti bi da se vratimo Bakinom stilu igre?
- dale cooper
#8794 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Reuf-Refko wrote:Bola reci Balji da se ne zajebaje...![]()
![]()
![]()
-
palermo
#8795 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
A kad je iskopao Hrgovića kao lutajućeg veznog u Kopenhagenu......Edin H. wrote:
I ja sam ozbiljan (ne za Balju naravno), pricajte sta hocete, ali Baka je sa tim potezom skoro pa dobio Spaniju u Spaniji, tj, dobio je utakmicu, da nije bilo pristrasnog sudije koji je cekao da Spanija izjednaci, i gluposti nasih fudbalera (hvatanje lopte rukom - crveni).
Ma Bakin trenerski stil je samo opis njegovog karaktera i osobina koje posjeduje.....beskrajan talenat, lijenost,spremnost na rizik što uklkjučuje i blef i kocku
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#8796 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Jel to ti meni brko... 
- jeza u ledja
#8797 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ma bravo lutko!Muhamed Đakmić wrote:Brani ga i Ivica Osim. To je najveći problem ove države, što ne postoji glas sportske javnosti, a tu ne mislim na novinare, jer je opet u kapacitetima u kojima je bilo moguće dobio kritiku medija.Bosanski_kralj wrote:Jesmo mi forumaši ujedinjeni po ovom pitanju, ali ono što me strašno iritira je kako naši tobožnji stručnjaci ni jednu lošu riječ neće da kažu protiv Baždarevića. Sve nešto okolo pričaju, a ni jedan da jasno i glasno kaže da je glavni krivac Meša.
Problem je što bivši fudbaleri svi odreda pripadaju istom klanu, a ako se neko drzne iskočiti odatle smatra ga se bezobraznim.
Postoji jedan standardan obrazac ponašanja, pa je Nermin Šabić državni neprijatelj kad prigovori bilo šta savezu, Senad Lulić je smetljar koji ima obraza poslije pobjede nad Estonijom od 5:0 tražiti dlaku u jajetu, svaki drugi kritičar je neprijatelj države i reprezentacije... S druge strane, izjava u kojoj Gušo kaže da je uvjeren kako Begović neće primiti gol protiv Belgije je dobrodošla.
Vrhunac debilizma su nadimci tipa Ministar odbrane, Mali princ, Plavooki bombarder, Zmajevi, Zmajići, Zmajice... ovo baš upućuje na kolektivnu mentalnu zaostalost.
Svim tim ex-yu legendama i njihovom egu se zahvaliti, jer su bezobrazni i koče i ono malo napretka koji je moguće ostvariti u domaćem fudbalu. Vaha nedavno hladno izjavi da nije do Meše, iako ne gleda utakmice reprezentacije. To nije kolegijalnost nego bezobrazluk.
I onda kazu ne valja nijedan sportski novinar.
- Edin H.
#8798 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Takav je nekako bio kao i igrac.palermo wrote:A kad je iskopao Hrgovića kao lutajućeg veznog u Kopenhagenu......Edin H. wrote:
I ja sam ozbiljan (ne za Balju naravno), pricajte sta hocete, ali Baka je sa tim potezom skoro pa dobio Spaniju u Spaniji, tj, dobio je utakmicu, da nije bilo pristrasnog sudije koji je cekao da Spanija izjednaci, i gluposti nasih fudbalera (hvatanje lopte rukom - crveni).
Ma Bakin trenerski stil je samo opis njegovog karaktera i osobina koje posjeduje.....beskrajan talenat, lijenost,spremnost na rizik što uklkjučuje i blef i kocku
-
Lug
#8799 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ultima_palabra wrote:Ali ni tada nije nikoga konkretno prozvao, ni selektora ni pojedinačne igrače... nego onako generalno opleo.leškarenje wrote:A opleo po hrvatima u onoj famoznoj emisiji i niko mu nije zamjerioBHF_Manijak wrote:Mislim vi se ibretite k'o da od jucer poznajete Ivicu. U bilo kojem momentu da ste ga pitali, makar i Braco Gumena glava bio selektor, sta misli o njemu, kakav je, treba li ga ostaviti, Osim bi potvrdno odgovorio. Tako je odgojen, tako je uljudan, ne udara na kolege i kritike ne dijeli javno trenerima/selektorima. Zato ne znam sto se ibretite.
Nakon debakla i poraza od Kipra branio je i Safeta, da se njega licno pitalo ne bi ga nikad ni smjenio, kao sto ni Mesu ne bi. Takav covjek...ali nase brani
Doduše, to je bilo dok je bio zdrav, tad je bio koliko-toliko oštriji.
men' se sve cini da su nam drugog coéka uvalili pod Osima..
- Point.
#8800 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Znas da smo u totalnom kurcu kad i Ivica krene sarati. Nek nam je Manituu na pomoci.