Joj Rob, reĉe ti kulturno da si ljakse
AMERIKA
- Point.
#8776 Re: AMERIKA
- ultima_palabra
#8777 Re: AMERIKA
Kod mene $3.49, koji sam ja gospodin 
- JohnnyS
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8779 Re: AMERIKA
To su bila neka sretnija vremena
-
Rob_Atl
#8780 Re: AMERIKA
Haha ma u pravu je , u samom centru grada je znatno skuplje, odes 10tak milja normalne cijene budu. Ne kontam ni ja taj sistem ko da je centar grada neko ostrvo pa teze dovuc gorivo sta li
-
Avetinho
#8781 Re: AMERIKA
Porez?Rob_Atl wrote: ↑03/12/2023 21:57Haha ma u pravu je , u samom centru grada je znatno skuplje, odes 10tak milja normalne cijene budu. Ne kontam ni ja taj sistem ko da je centar grada neko ostrvo pa teze dovuc gorivo sta li. Al inace u Georgiji je najeftinije gorivo trenutno u Americi.
- Truba
-
zilog
#8783 Re: AMERIKA
Sto se ovi GOP-ovci zalazu za porodicne vrijednosti?!
Ovaj ZiMGUler, sa Floride, redovno, sa vlastitom zenom, isao na partiju sexa u troje, sa nekom zenskom, a kada je otisao sam, ova ga prijavila za silovanje...
Ovaj ZiMGUler, sa Floride, redovno, sa vlastitom zenom, isao na partiju sexa u troje, sa nekom zenskom, a kada je otisao sam, ova ga prijavila za silovanje...
- Truba
- Jack Be Nimble
#8786 Re: AMERIKA
Kod mene i dalje $4.5 - 5 za gorivo. Vazno je da ne puca.
- ultima_palabra
#8787 Re: AMERIKA
Prati li ko ovu sapunicu sa predsjednicama univerziteta?
- B6Redhell
#8788 Re: AMERIKA
Cenzura.
Cirkus od “demokratske” uzorne civilizacije..
omladina konacno ima neko normalno vanjsko politicko razmisljanje, i pokusavaju to ugnjeciti. Prije par mjeseci u UPENN state imali promociju palestinske knjizevnosti. I direktorica morala pred kongres i da podnese ostavku.
Koji je to fašizam..
omladina konacno ima neko normalno vanjsko politicko razmisljanje, i pokusavaju to ugnjeciti. Prije par mjeseci u UPENN state imali promociju palestinske knjizevnosti. I direktorica morala pred kongres i da podnese ostavku.
Koji je to fašizam..
- alijagoro
#8789 Re: AMERIKA
Sigurno Izraelu ne ide dobro,cim su ovoliko stisli cenzuru.B6Redhell wrote: ↑11/12/2023 23:13 Cenzura.
Koji je to fašizam..
- jeza u ledja
#8790 Re: AMERIKA
Predsjednica je morala dati ostavku jer je na vrlo jednostavno pitanje “da li poziv na genocid jevreja predstavlja nasilnistvo ili uznemiravanje?” odgovorila sa “ovisi od konteksta”.
Stvarno, fasizam.
Ti Ivy League koledzi svakako dobijaju ogromne donacije od bogatih cionista, koji zauzvrat imaju svoje zahtjeve. Cim neko zakine koji milioncic odmah glava odgovornih ide na panj. Tako funkcionise kapitalizam.
Pretpostavljam da ti koledzi ne ovise dovoljno od bogatih anticionista. Da oni dovoljno doniraju vjerovatno bi bila druga prica.
Inace, znam nekoliko jevreja profesora koji su anti-izraelski aktivisti, a koje sad uznemiravaju novinari sa Foxa, Jerusalem Posta i slicno, vade im stare postove sa drustvenih mreza, doxxaju, itd. Onda odu na protest protiv Izraela i tamo ih docekaju antisemistke parole.
S druge strane, kazes bilo sta protiv Izraela odmah si kao antisemita jbg.
Cijela prica je sve samo ne crno-bijela. No tanka je linija izmedju protesta za mir i sirenja fasizma.
Stvarno, fasizam.
Ti Ivy League koledzi svakako dobijaju ogromne donacije od bogatih cionista, koji zauzvrat imaju svoje zahtjeve. Cim neko zakine koji milioncic odmah glava odgovornih ide na panj. Tako funkcionise kapitalizam.
Pretpostavljam da ti koledzi ne ovise dovoljno od bogatih anticionista. Da oni dovoljno doniraju vjerovatno bi bila druga prica.
Inace, znam nekoliko jevreja profesora koji su anti-izraelski aktivisti, a koje sad uznemiravaju novinari sa Foxa, Jerusalem Posta i slicno, vade im stare postove sa drustvenih mreza, doxxaju, itd. Onda odu na protest protiv Izraela i tamo ih docekaju antisemistke parole.
Cijela prica je sve samo ne crno-bijela. No tanka je linija izmedju protesta za mir i sirenja fasizma.
- ultima_palabra
#8791 Re: AMERIKA
Da, ali je to pitanje SBBKBB... da li je iko cuo te pozive na genocid na Jevrejima? One su napravile gresku sto su uopste odgovarale na hipoteticko pitanje, klasicno skretanje paznje dok se stvarni genocid/etnicko ciscenje desava u istom trenutku.jeza u ledja wrote: ↑12/12/2023 01:03 Predsjednica je morala dati ostavku jer je na vrlo jednostavno pitanje “da li poziv na genocid jevreja predstavlja nasilnistvo ili uznemiravanje?” odgovorila sa “ovisi od konteksta”.
Stvarno, fasizam.![]()
Inace, znam nekoliko jevreja profesora koji su anti-izraelski aktivisti, a koje sad uznemiravaju novinari sa Foxa, Jerusalem Posta i slicno, vade im stare postove sa drustvenih mreza, doxxaju, itd. Onda odu na protest protiv Izraela i tamo ih docekaju antisemistke parole.![]()
I jebo te i takav sistem, decenijama gradis perfektnu akademsku karijeru da bi te na kraju trailer trash Elise Stefanik isljedjivala pet sati ko da je jebeni Joseph McCarthy
Samo su Harvard i MIT malo tvrdji orah od UPenn... ova sa MITa je i sama Jevrejka, a ovu crnkinju sa Harvarda podrzavaju "njeni" i nece se povinovati. Bill Ackman svaki dan pise otvoreno pismo ko da je Denis Becirovic, ali mescini da ce dobit tuki za hou
-
breba
#8792 Re: AMERIKA
Postoji samo jedan ispravan odgovor na pitanja o genocidu, hipotetickom ili ne, prema bilo kojem narodu. Ne kontam sta im je problem bio izgovoriti to bez okolisanja i objasnjavanja.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#8793 Re: AMERIKA
Sta ste se sasrali. Kod mene je preko $5 pa niko ne drami.
- ultima_palabra
#8794 Re: AMERIKA
Pa nije pitanje bilo o njihovim stavovima, nego o onome sto je u internim aktima univerziteta. One su pod zakletvom, ne mogu reci da je nesto 100% tako ako nisu sigurne da je tako definisano u dokumentima. Znaci zavisi od konteksta.
-
breba
#8795 Re: AMERIKA
Genocid, ne. Zar nekome teba interni dokument o tome? Ako treba, vozdra.ultima_palabra wrote: ↑12/12/2023 04:20Pa nije pitanje bilo o njihovim stavovima, nego o onome sto je u internim aktima univerziteta. One su pod zakletvom, ne mogu reci da je nesto 100% tako ako nisu sigurne da je tako definisano u dokumentima. Znaci zavisi od konteksta.
- jeza u ledja
#8796 Re: AMERIKA
Da tebe neko pita “da li je poziv na genocid bilo kojeg naroda akt uznemiravanja, sikaniranja”, da li ti mislis da u bilo kojem kontekstu, ili hipoteticki, odgovor na to treba biti bilo sta drugo nego “da”?ultima_palabra wrote: ↑12/12/2023 04:20Pa nije pitanje bilo o njihovim stavovima, nego o onome sto je u internim aktima univerziteta. One su pod zakletvom, ne mogu reci da je nesto 100% tako ako nisu sigurne da je tako definisano u dokumentima. Znaci zavisi od konteksta.
Mislim….ono. Pitanje je hipoteticko, ne moras mi odgovarati.
To su vrlo visoko placeni poslovi, izmedju ostalog i lovom donatora i alumnusa, i svaki potez je pod lupom, pogotovo pred Kongresom. Jedan pogresan odgovor i ti si zavrsio. Ova ih je uhvatila na foru i djaba sad prica jel to hipoteticki, konstruirano i izvadjeno iz konteksta. Cijela razmjena pitanja i odgovora je dostupna svakome.
A Elise Stefanik je Harvard graduate.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8797 Re: AMERIKA
svaka osoba koja ima "Republican" pored svog imena treba biti irelevantna
- Truba
#8798 Re: AMERIKA
Kako se osjecate s ovim vasim pulenom pretsijetnikom demokratom
A oni koji su glasali za njega mozda imaju i malo krivice zbog gaze
Ali neka nista sto se nece moci relativizirati s literari hitlerom trumpom
A oni koji su glasali za njega mozda imaju i malo krivice zbog gaze
Ali neka nista sto se nece moci relativizirati s literari hitlerom trumpom
- sinuhe
#8799 Re: AMERIKA
Golemo
Ili doprinos Joe Bidena miru na Bliskom istoku za pedeset godina u visokoj politici.
Biden: Ja sam cionista, da nema Izraela ni jedan Jevrej na svijetu ne bi bio siguran
- Truba
#8800 Re: AMERIKA
da nije bidenovih glasača sada bi trampitler bio kriv za svaku smrt u gazi