PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Janjicar
#8776 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A sto Emina Trafika ? Vidim nesto se puno ljudi zezaju za trafiku a nisam upucen 
- Sarkazam
-
last mohicans
#8778 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nađi tekst, mislim da je na aljazeeri vazila.Janjicar wrote:A sto Emina Trafika ? Vidim nesto se puno ljudi zezaju za trafiku a nisam upucen
-
hellue
#8779 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Potrazi njen tekst na netu, prije par dana objavljenJanjicar wrote:A sto Emina Trafika ? Vidim nesto se puno ljudi zezaju za trafiku a nisam upucen
-
emmir1
#8780 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kikibombona wrote:Stranacka potrckala bez prebijene pare i budzetlije:
Opusteno, bez nerviranja.![]()
Na vasu zalost, plenum ce predloziti i izabrati novu nestranacku vladu. Po prvi put ljudi koji ne izlaze na jebene izbore ce imati vlast koju makar donekle osjecaju kao svoju. Ja recimo nikada nisam glasao. Sve ista govna, razlika je u promilima.
Dakle, stranacka potrckala bez marke u dzepu, budzetlije i drugi od stranaka uhljebljeni... strpite se malo do izbora. Pustite nas da uzivamo makar ovih 7-8 mjeseci do narednih izbora, kada cete vi ponovo moci izabrati Izetbegovica, Komsica, Radoncica, Lagumdziju i druge 'politicare'.
Jos cete vi uzivati pod vlascu ovakvih likova. Proteci ce jos Bosne dok ovaj narod ne sazrije. Nista ne moze preko noci.
Metnite ovu plenumašicu za premijerku.
Šarmom će Dodika da obori s nogu
-
emmir1
#8782 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ajde ko nađe tekst neka stavi link na Ganičku
-
nedim73m
#8783 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Njih da osječam kao svoje daj ne nasmijavaj me. Napisao bi da ih nabijem na neku stvar, ali to bi mi bilo poniženja daleko je to od mog nivoa potrebne su ogromne količine alkohola za to a i tada teškoKikibombona wrote:Stranacka potrckala bez prebijene pare i budzetlije:
Opusteno, bez nerviranja.![]()
Na vasu zalost, plenum ce predloziti i izabrati novu nestranacku vladu. Po prvi put ljudi koji ne izlaze na jebene izbore ce imati vlast koju makar donekle osjecaju kao svoju. Ja recimo nikada nisam glasao. Sve ista govna, razlika je u promilima.
Dakle, stranacka potrckala bez marke u dzepu, budzetlije i drugi od stranaka uhljebljeni... strpite se malo do izbora. Pustite nas da uzivamo makar ovih 7-8 mjeseci do narednih izbora, kada cete vi ponovo moci izabrati Izetbegovica, Komsica, Radoncica, Lagumdziju i druge 'politicare'.
Jos cete vi uzivati pod vlascu ovakvih likova. Proteci ce jos Bosne dok ovaj narod ne sazrije. Nista ne moze preko noci.
- Janjicar
#8784 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ode mi 3 minute zivota u nepovrathellue wrote:Potrazi njen tekst na netu, prije par dana objavljenJanjicar wrote:A sto Emina Trafika ? Vidim nesto se puno ljudi zezaju za trafiku a nisam upucen
http://balkans.aljazeera.net/blog/o-pod ... ucionarima
-
hellue
#8785 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Danas imamo i posljednji, neoborivi dokaz potpune atrofije nase gradjanske moci da uticemo na promjene u zemlji u kojoj zivimo. Godinama unistavamo i degradiramo nezavisno i progresivno misljenje pojedinca. Udruzenja gradjana, umjetnika, intelektualaca, NVO sektor - svi izbjeljeni i oglodani vlastitim strahovima, tiranijom donatorske kulture, medjunarodne zajednice, politickih stranaka koje samo sebi sluze, cinizmom i opresijom potkupljenih medija. Danas nas bijes vise nema ni jasan cilj ni formu - ostalo je da palimo vatre. Ostalo je da svoje zube okrenemo na sebe, da u bijesu vlastito tijelo grizemo. Taj bijes hrani one zbog kojih zelimo bjesniti - veceras nasi politicari analiziraju ne svoje postupke, vec upozoravaju na horor anarhije, govore o zastiti nase sigurnosti, o pogubnosti vandalizma. To je vece od banalnosti zahtjeva da plate drzavnika ne budu vise od tri puta vece od nacionalnog prosjeka, ili da se iz budzeta ne moze bolje od Skode kupiti, ili da sve koji rade u javnom sektoru trebamo prebaciti na ugovore na odredjeno vrijeme. Ne, oni veceras stoje izmedju nas i vatre. Izmedju nas i bezimene rulje u crnim duksericama. I kome cemo utjeci ako ne, ponovo, njima? Ko ce artikulisati htijenja gradjana ove zemlje, oprana od demagogije? I sa kim onda mozemo na ulice? Ja sanjam bosansko proljece - ono sto vodi ljetu. Danas je u nasoj zemlji zima, duboka, hladna. Ja sam komunalac koji veceras cisti kamenje, ja sam zena koja vise nema posao jer je izgorila trafika, ja sam kamen zgrade Predsjednistva, ja sam manifest koji trazi jasnije rijeci. I moj bijes je ogroman, hladan i gladan, i trazi saveznike.
- animus
#8786 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Stteta sto niko nije pitao profesora kako se kaze mala zmija. To mi je nekako falilo.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
-
nedim73m
#8787 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nego nešto razmišljam da imam firmu i raspišem natječaj a prijave mi se ovi iz foruma. Pa da je i natječaj za čobana izgleda da bi ga morao poništiti.
Neki očigledno nisu rođeni da bi mogli raditi bilo šta u životu.
-
baxul
#8788 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa sa obzirom da se iskljucuju svi gradani koji imaju asocijaciju sa bilo kakvom politickom partijom (a u našoj državi to nije mali broj ljudi) od sebe rade novi politicki subjekat (metodologija je je drugacija).hellue wrote: Taman tako ali oni se namecu kao opcija, mogucnost, politicka ponuda ( buduca)..
Ja Aldina vidim kao neovisnog kandidata,ima snagu i ima ljude
emisija je ucestvovala u devalvaciji protesta a proponenti protesta koji su ucestovali emisiji nisu ni sekunde pomogli protestima. ovo veceras je bio poen etabliranih politickih subjekata.
nego vezano za proteste imam osjecaj kao da je neko u posljednjem trenutku povukao rucnu ili se iza kulisa dobilo ono što se tražilo.
- Sarkazam
#8789 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zmijuga loma, prof'sore...animus wrote:Stteta sto niko nije pitao profesora kako se kaze mala zmija. To mi je nekako falilo.
- animus
#8790 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo je bas onako fasisticki receno. Nemoj tako suditi.
- O'zone
- Globalni moderator
#8791 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uzaludno potrošenih skoro 2 sata (odustao prije kraja emisije).
Šta smo saznali: Boli političare što lišće šušti.
SDA je 20 godina uz narod i za to vrijeme vrijedno rade ali ko radi taj i griješi (parafraziram Dinu)
Sabina kao i NS suzdržana ali eto šuknu Dini sa pitanjem gdje seli za tri dana
Ustamujić orijentisan na branjenje vrhovnog Fahre i pljuvanjem po SDA-SDP
Hrvati majorizirani i u ovoj emisiji sastavi onaj dvije rečenice
U RS-u Med i Mleko.
Aldin
tersa čovjek svašta hoće ali ništa formulisano
Leila je doslovice predstavljala Sarajevske demonstrante - Mi ne znamo što smo tu al' smo tu da nas vide.
I za kraj momak koji se javio iz Prijedora -Predrag čini mi se fino i artikulisano ukaza na sve greške i samo zbog njega je vrijedilo gledati odnosno slušati ovu emisiju.
Prijedlog gospodina iz publike: četiri dana radiš a peti dan te neko mijenja sa biro me podsjeti na onu Bakirovu "oni koji su se snašli sad bi trebali da pomognu ovima koji se nisu snašli.
Nema ovdje promjene bez bijesa.
Šta smo saznali: Boli političare što lišće šušti.
SDA je 20 godina uz narod i za to vrijeme vrijedno rade ali ko radi taj i griješi (parafraziram Dinu)
Sabina kao i NS suzdržana ali eto šuknu Dini sa pitanjem gdje seli za tri dana
Ustamujić orijentisan na branjenje vrhovnog Fahre i pljuvanjem po SDA-SDP
Hrvati majorizirani i u ovoj emisiji sastavi onaj dvije rečenice
U RS-u Med i Mleko.
Aldin
Leila je doslovice predstavljala Sarajevske demonstrante - Mi ne znamo što smo tu al' smo tu da nas vide.
I za kraj momak koji se javio iz Prijedora -Predrag čini mi se fino i artikulisano ukaza na sve greške i samo zbog njega je vrijedilo gledati odnosno slušati ovu emisiju.
Prijedlog gospodina iz publike: četiri dana radiš a peti dan te neko mijenja sa biro me podsjeti na onu Bakirovu "oni koji su se snašli sad bi trebali da pomognu ovima koji se nisu snašli.
Nema ovdje promjene bez bijesa.
- animus
#8792 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo za fasizam se odnosilo na ovaj post.nedim73m wrote:Nego nešto razmišljam da imam firmu i raspišem natječaj a prijave mi se ovi iz foruma. Pa da je i natječaj za čobana izgleda da bi ga morao poništiti.
-
emmir1
#8793 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nedim73m wrote:Nego nešto razmišljam da imam firmu i raspišem natječaj a prijave mi se ovi iz foruma. Pa da je i natječaj za čobana izgleda da bi ga morao poništiti.
E nek si nam se nagovorio
-
nedim73m
#8794 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa lijepo otvori firmu i sve ih redom primi ima da propadneš iste sekunde.animus wrote:Ovo za fasizam se odnosilo na ovaj post.nedim73m wrote:Nego nešto razmišljam da imam firmu i raspišem natječaj a prijave mi se ovi iz foruma. Pa da je i natječaj za čobana izgleda da bi ga morao poništiti.
-
nedim73m
#8795 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Malo ste fulali ovo se odnosilo na Zabranjeni forum a ne na Vas. Ne sudim dok ne vidimemmir1 wrote:nedim73m wrote:Nego nešto razmišljam da imam firmu i raspišem natječaj a prijave mi se ovi iz foruma. Pa da je i natječaj za čobana izgleda da bi ga morao poništiti.
-
AmorJuve
#8796 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
moze li neko postaviti potrosnju budzeta ze do, kao sto je bio postavljen budzet sarajevskog... ? hvala
-
emmir1
#8797 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Smijel ko u dvajest maraka da će sutra u Avazu da bude da Dino seli na Poljine
- Sarkazam
#8798 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa nije zabranjeno da stavis Zabranjeni jer sam i ja isto pomislio kao i koleganedim73m wrote:Malo ste fulali ovo se odnosilo na Zabranjeni forum a ne na Vas. Ne sudim dok ne vidimemmir1 wrote:nedim73m wrote:Nego nešto razmišljam da imam firmu i raspišem natječaj a prijave mi se ovi iz foruma. Pa da je i natječaj za čobana izgleda da bi ga morao poništiti.
-
nedim73m
#8799 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nazif Mujića - ministar za izbjeglice i raseljena lica
Nazif Mujića - ministar za kulturu
evo rješenja samo treba naći adekvatne osobe koje će moči voditi dva resora i eto ušteda
evo rješenja samo treba naći adekvatne osobe koje će moči voditi dva resora i eto ušteda
-
last mohicans
#8800 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Treba to integrisati u jedno,Ministarstvo za kulturu,izbjeglice i raseljena lica,još mu dati da vodi jednu fondaciju filmadžija i da more namicati pare za filmove,Epizode berača željeza, barem ko Zvjezdanih staza. Al Danisu kinte da ne da,pošto ga je iznevjerio, kao i cijela država..Donijet Zakon da ne bude sukob interesa.nedim73m wrote:Nazif Mujića - ministar za izbjeglice i raseljena lica