Sirija
-
sarajevoxxxx
#8776 Re: Sirija
Kvart Maretu Numan: Krater koji je nastao nakon jutrošnjeg režimskog bombardovanja zapadnog dijela kvarta Al Mareh:

- Kikibombona
#8777 Re: Sirija
Ovo napisah na zakljucanoj temi 'Sirija'.Challenger__ wrote:Nesvjesno si sažeo "Israel point of view".ultima_palabra wrote:Najbolje bi bilo kad bi se i jedni i drugi istrijebili do kraja.
Bliski istok me podsjeca Koloseum, Arapi na gladijatore, a zapadni mocnici na rimsku publiku koja gleda nametnutu borbu.
Zapad doista izaziva divljenje i prezir, Arapi sazaljenje i odvratnost. Prvi su oholi i sposobni, majstori oholosti i sposobnosti. Drugi su tupavi i zadrti, sasvim odbojni. Ovdje mislim na elitu navedenih, a narod kao narod... Narod je kao i vlast, samo u blazoj verziji.
Izrael i 'zapadni prijatelji' ce Arape i muslimanski svijet gurnuti u jos dublju i jos vecu provaliju. I mi cemo tome biti svjedoci. Bicemo svjedoci arapskog propadanja koje traje i traje.
Podrzavali su Sadama - ubili su Sadama. Podrzavali su Gadafija - ubili su Gadafija. Podrzavali su Talibane - ubijali su Talibane. Podrzavali su sunite - ubijali su sunite. Podrzavali su siite - ubijali su siite.
Sada je na red dosao Iran. Zbog toga podrzavaju Al Kaidu koju su ubijali i koju ce opet ubijati. Iran prijeti da postane ozbiljna vojna i ekonmska sila, neovisna od zapada - to treba zaustaviti dok je vrijeme. Ako sutra Turska bude prijetnja - sredit ce ih. Imaju dosta materijala (podjele i mrznja) u toj drzavi da bi je gurnuli u provaliju ako pokusa biti neovisna. Jedino ne vidim potrebu da se rusi onaj jad sa Arabijskog poluotoka. Oni nikad ne mogu biti prijetnja. Zatucanost je zaposjela njihove mozgove, neda im naprijed. Oni ce propasti bez icije pomoci. Kada nafta prestane biti vazna, u veleljepnim vilama ce cuvati kamile.
Dakle, od neminovnog debakla islamskog svijeta koji traje i koji ce trajati ne amnestiram nikog. Svi su krivi, neki manje - neki vise. Ko je vise zadrt - vise je kriv. Sa takvom osobinom, sa takvom iskljucivoscu, nije moguce napredovati.
Iskren da budem, nisam siguran da li ih zalim. Ipak zalim... Jadna djeca koja su rodjena da pate, koja ce zivjeti u patnji kada odrastu. Zadrtost, zatucanost, iskljucivost, predrasude, mrznja,... Jako je tesko sa tim zivjeti.
-
sarajevoxxxx
#8778 Re: Sirija
Današnje demonstracije protiv sirijskog režima u kvartu Bustanul Kasr u Halebu:
- Challenger__
#8779 Re: Sirija
Kiki - Sirija je SLOM izraelskog, pardon, "arapskog proljeća". Sirija jeste stradala, ali ona je prekretnica.
- Chisum
#8780 Re: Sirija
Ko je ovo organizovao? Branko Kockica? Nema niko iznad 11 godina.
- ultima_palabra
#8781 Re: Sirija
Mislio sam samo na vojske i vladajuću elitu. Možda bi onda narod imao slobodu da odabere nešto u svom interesu.Challenger__ wrote:Nesvjesno si sažeo "Israel point of view".ultima_palabra wrote:Najbolje bi bilo kad bi se i jedni i drugi istrijebili do kraja.
Stoji dosta ovoga što je kiki napisao.
- madner
#8782 Re: Sirija
Ovo postoje ko Rumunija protiv Grcke 
-
sarajevoxxxx
#8783 Re: Sirija
Bliski istok me podsjeca Koloseum, Arapi na gladijatore, a zapadni mocnici na rimsku publiku koja gleda nametnutu borbu.
Zapad doista izaziva divljenje i prezir, Arapi sazaljenje i odvratnost. Prvi su oholi i sposobni, majstori oholosti i sposobnosti. Drugi su tupavi i zadrti, sasvim odbojni. Ovdje mislim na elitu navedenih, a narod kao narod... Narod je kao i vlast, samo u blazoj verziji.
Izrael i 'zapadni prijatelji' ce Arape i muslimanski svijet gurnuti u jos dublju i jos vecu provaliju. I mi cemo tome biti svjedoci. Bicemo svjedoci arapskog propadanja koje traje i traje.
Podrzavali su Sadama - ubili su Sadama. Podrzavali su Gadafija - ubili su Gadafija. Podrzavali su Talibane - ubijali su Talibane. Podrzavali su sunite - ubijali su sunite. Podrzavali su siite - ubijali su siite.
Sada je na red dosao Iran. Zbog toga podrzavaju Al Kaidu koju su ubijali i koju ce opet ubijati. Iran prijeti da postane ozbiljna vojna i ekonmska sila, neovisna od zapada - to treba zaustaviti dok je vrijeme. Ako sutra Turska bude prijetnja - sredit ce ih. Imaju dosta materijala (podjele i mrznja) u toj drzavi da bi je gurnuli u provaliju ako pokusa biti neovisna. Jedino ne vidim potrebu da se rusi onaj jad sa Arabijskog poluotoka. Oni nikad ne mogu biti prijetnja. Zatucanost je zaposjela njihove mozgove, neda im naprijed. Oni ce propasti bez icije pomoci. Kada nafta prestane biti vazna, u veleljepnim vilama ce cuvati kamile.
Dakle, od neminovnog debakla islamskog svijeta koji traje i koji ce trajati ne amnestiram nikog. Svi su krivi, neki manje - neki vise. Ko je vise zadrt - vise je kriv. Sa takvom osobinom, sa takvom iskljucivoscu, nije moguce napredovati.
Iskren da budem, nisam siguran da li ih zalim. Ipak zalim... Jadna djeca koja su rodjena da pate, koja ce zivjeti u patnji kada odrastu. Zadrtost, zatucanost, iskljucivost, predrasude, mrznja,... Jako je tesko sa tim zivjeti.
Jako lijepo kazano. Svaka čast.
- Herr Flick
#8784 Re: Sirija
Ma svi oni ginu tamo i vojnici SAA i civili al najviše gine bradonja,vidis li kako oni ratuju,trunke pameti nemajudječak sa šibicama wrote:Kazem ja neki dan, ginu ko muhe u Aleppu, a njihovi fanovi ne vjeruju.
Najjaci mi je ovaj lola sto stavlja nekakav komad betona da se zastiti od snajpera, a onda tenkovska bum, bye bye.
Ne valja se radovati tudjoj smrti, ali ovi bradati, nije mi mrsko kad ih samaraju. Ludjaci.
-
sarajevoxxxx
#8785 Re: Sirija
Dejr Ez-Zur: Poginuli i ranjeni među u redovima režimske vojske u kvartu Er-Resafe nakon napada snaga opozicije na to režimsko uporište !
- Challenger__
#8786 Re: Sirija
Mainstream banalizacija: "Ako ne mogu da pobjede američko-izraelski roboti (čitaj, šatro-mudžahidi), neka onda svi nestanu. Hoće, hoće, ali u *****.ultima_palabra wrote: Mislio sam samo na vojske i vladajuću elitu. Možda bi onda narod imao slobodu da odabere nešto u svom interesu.
Šamar šatro-mudžahidima, šamar Izraelu, šamar Obami, sloboda Sirijcima.
-
sarajevoxxxx
#8787 Re: Sirija
Haleb: 4 režimska oficira među kojima su jedan pukovnik i jedan kapetan, predali se borcima Ahraru Šama !
-
sarajevoxxxx
#8788 Re: Sirija
Borci FSA zauzeli skladišta oružja u En-Nebeku !!!
- madner
#8789 Re: Sirija
Nego ono jedno od najvecih skladista oruzja, fakat samo jedna hala? 
- Herr Flick
#8790 Re: Sirija
Video nije ni krenuo kako treba odma tekbiraju

- ultima_palabra
#8791 Re: Sirija
Polako, što si agresivan... sad će Kusturica i Maradona na nosaču aviona "dr Ljubomir Petrović" doći u ispomoć mučeniku AssaduChallenger__ wrote:Mainstream banalizacija: "Ako ne mogu da pobjede američko-izraelski roboti (čitaj, šatro-mudžahidi), neka onda svi nestanu. Hoće, hoće, ali u *****.ultima_palabra wrote: Mislio sam samo na vojske i vladajuću elitu. Možda bi onda narod imao slobodu da odabere nešto u svom interesu.
Šamar šatro-mudžahidima, šamar Izraelu, šamar Obami, sloboda Sirijcima.
- Chisum
#8792 Re: Sirija
Pa poznati su po ovakvim snimcima... kao rasturen glavni punkt na xy putnoj komunikaciji, i onda vidis 10 ovih mandrila kako skacu i tekbiraju oko nekakve tezge uz cestu. Frajer prodavao med i lubenice, ovi ga presvukli i kao ludilo neko.madner wrote:Nego ono jedno od najvecih skladista oruzja, fakat samo jedna hala?
Ili ono, kao, zauzeto predgradje i onda idu pet minuta iz sobe u sobu u nekakvom trosobnom stanu.
P.S. Pitanje... Ako dodje do spajanja Armije iz istocnog i sjeverozapadnog pravca u Aleppu, posto se vec stvorio veliki dzep u gradu, ukoliko se ovi leblebije ne povuku van, u potpunom okruzenju ce ostati jedan prilicno velik komad (barem sam ja naletio na takvu neku mapu na netu), pa me zanima KOJE su snage koncentrisane tu? Ova Al-Usra ili ko vec?
Last edited by Chisum on 15/11/2013 15:38, edited 2 times in total.
- Challenger__
#8793 Re: Sirija
Razumijem Palabra. Mogao bi nick preimenovati u Titanik.

_____
Pozdrav ekipi, čitamo se.
_____
Pozdrav ekipi, čitamo se.
-
sarajevoxxxx
#8794 Re: Sirija
Još jedan pripadnik Hezbollaha poginuo u mjestu Sejjide Zejneb kod Damaska !
Husejn Belagi Ebu Sadik:

http://www.southlebanon.org/?p=97330
Husejn Belagi Ebu Sadik:

http://www.southlebanon.org/?p=97330
- madner
#8795 Re: Sirija
Uspjeno je oslobodjena komunikacija wc - kuhinja, ali jos se borbe vrse na pravcu spajs - balkon.
-
sarajevoxxxx
#8796 Re: Sirija
Haleb: Poginuo režimski pukovnik iz Tartusa !

- Kikibombona
#8797 Re: Sirija
Ima tu kamara formacija. ISIL, Ahrar Sam, Al Nusra, Liva Tehvid i tako dalje. Saxxx moze bolje odgovoriti. Bilo bi jos bolje da je tu forumas Amoninan.Chisum wrote:
P.S. Pitanje... Ako dodje do spajanja Armije iz istocnog i sjeverozapadnog pravca u Aleppu, posto se vec stvorio veliki dzep u gradu, ukoliko se ovi leblebije ne povuku van, u potpunom okruzenju ce ostati jedan prilicno velik komad (barem sam ja naletio na takvu neku mapu na netu), pa me zanima KOJE su snage koncentrisane tu? Ova Al-Usra ili ko vec?
Ako sam shvatio, Nusra je elitna islamisticka formacija. U svoje redove primaju samo provjerene borce. Njihov broj nije veliki u odnosu na recimo ISIL koji ima veliki broj pripadnika.
-
sarajevoxxxx
#8798 Re: Sirija
Demonstracije protiv sirijskog režima u Hami u gradu El-Latamineh 15.11.2013.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8799 Re: Sirija
al se usra al nusra 
-
sarajevoxxxx
#8800 Re: Sirija
Demonstracije protiv sirijskog režima u Kufrneblu u Idlibu 15.11.2013 :