Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
noviclan

#8776 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Qler wrote:Ozbiljan je, i slazem se sa njim!

:run:
:thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#8777 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by studiorum_tuzlaensis »

Sta je ovo, više ne postoji kružni ispod milion maraka... :-)
VladaFBiH

#8778 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by VladaFBiH »

_Reds_ wrote:
VladaFBiH wrote: [/b]Bingo je jedan obični privatni granap - zašto bi neko finansirao nekoliko stotina hiljada maraka za jedan granap koji možda sutra više neće biti tu kada ima potrebnijih i korisnijih mjesta za kružni na istoj cesti npr. Kasindolska-XII transverzala?
ovo je bio sarakazam, druze, naravno da je logičnije kruzni kod Kasindolske, a Bingo ako hoce neka finansira svoj.

A i ljudima je lakse iz Binga otici na kruzni kod Kasindolaske.

Gdje počinje logika, tu završava Bosna.
onda izvini na grubom odgovoru :) u zadnje vrijeme je teško "razabrati" šta je sarkazam a šta nije :(
shalla

#8779 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by shalla »

_Reds_ wrote:Njapotrebniji kružni tok u ovom gradu je vjerovatno onaj na spoju ulica Kasindolska , Aleja Bosne Srebrne i Kurta Shorka.

Mene samo čudi kako svaki dan ne bude sudar ondje. Dodoše, vozi se 5 na sat, gužva stalno.
Živim u Kasindolskoj, svaki dan sam 2-3x na toj raskrsnici i svaki put uredno pizdim, bar što se tiče izlaska iz Kasindolske lijevo. Desno prema Aerodromu se lakše izađe ali ako trebam u Aleju Bosne Srebrene ili tamo prema autoputu, ludilo... Znam da je bilo priče dok je rahmetli Amer bio načelnik da će se taj kružni tok "uskoro" početi praviti ali evo, do dana današnjeg niko ništa ne radi po tom pitanju :-?
Haris.ba

#8780 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

shalla wrote:Živim u Kasindolskoj, svaki dan sam 2-3x na toj raskrsnici i svaki put uredno pizdim, bar što se tiče izlaska iz Kasindolske lijevo. Desno prema Aerodromu se lakše izađe ali ako trebam u Aleju Bosne Srebrene ili tamo prema autoputu, ludilo... Znam da je bilo priče dok je rahmetli Amer bio načelnik da će se taj kružni tok "uskoro" početi praviti ali evo, do dana današnjeg niko ništa ne radi po tom pitanju
A koja je destinacija kretanja? Ide se u grad, Dobrinju?
shalla

#8781 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by shalla »

Haris.ba wrote:
shalla wrote:Živim u Kasindolskoj, svaki dan sam 2-3x na toj raskrsnici i svaki put uredno pizdim, bar što se tiče izlaska iz Kasindolske lijevo. Desno prema Aerodromu se lakše izađe ali ako trebam u Aleju Bosne Srebrene ili tamo prema autoputu, ludilo... Znam da je bilo priče dok je rahmetli Amer bio načelnik da će se taj kružni tok "uskoro" početi praviti ali evo, do dana današnjeg niko ništa ne radi po tom pitanju
A koja je destinacija kretanja? Ide se u grad, Dobrinju?
Kako misliš, moja destinacija jel?
Ujutro kada idemo, idemo desno na A transverzalu jer ja radim na Dobrinji a žena produži prema Grbavici i generalno kad god idem prema gradu idem preko A trans ali ako ćemo prema Bingu, prema Vogošći, ili na autoput, idemo lijevo jbg...
nepass1

#8782 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

cep tu kod izlaza iz kasindolske, cep manji kod binga, cep kod skretanja za tibru, cep kod skretanja na ep, cep kod esmeralde/lampera.
najvise problema skretanhe za tibru pravi, ono treba rijesiti ili zabraniti fizickom barijerom
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#8783 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by liaar »

Šta ima fizički zabraniti ulaz u naselje, napravit ćeš čep onda na drugom jedinom ulazu, tj ulaz sa glavne ceste.
nepass1

#8784 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by nepass1 »

pa onda treba nesta rijesiti, ono je postalo nemoguce, ubacuju se kao zakoci ces vec, izadju u jednu traku blokiraju saobracaj dok ih neko ne pusti iz druge trake. nije tu 20 stanara vec 1000.
Haris.ba

#8785 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Ne sumnjam ja da će biti kružni Kasindolske i 12. transferzale. Najlakše je tako riješiti (možda i semafore postave :D ). Ali, tom naselju treba servisna saobraćajnica od izlaza Kasindolske na 12 obodom 12 do A transferzale.

Ne znam šta će na kraju biti. Biće neka solomonska rješenja.

Najvjerovatnije će se odustati od južne longitudinale kako je planirana da rastereti čitavo to naselje, pa onda će i biti veći pritisak na 12 transferzalu.
Naslovnica

#8786 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

Ako svaka šuša ne dobije direktan priključak, blokirati sve!
Kao i onomad na Hrasnom brdu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8787 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bitanga_sa_otesa »

liaar wrote:Šta ima fizički zabraniti ulaz u naselje, napravit ćeš čep onda na drugom jedinom ulazu, tj ulaz sa glavne ceste.
fizicki zabraniti skretanje lijevo,skretanje desno neka ostane i rijesen problem guzvi na tom dijelu :)
No-Name

#8788 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by No-Name »

Počeli su nešto da rade u Marka Marulića, da li će skinuti stari asfalt i staviti novi ili će raditi i oko instalacija
bitanga_sa_otesa

#8789 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

skidaju bas podebeo sloj asfalta,danas sam prolazio.
P308

#8790 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

Zrela je za obnovu.
Qler

#8791 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Qler »

i ja jutros vidio, juce nisam skontao da rade...
maxell_sarajevo

#8792 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by maxell_sarajevo »

Semire, ceste na vojničkom polju su zrele za obnovu, a i cesta od bitumenke do fis-a.
Sta je sa najavljenim radovima u Dzemala Bijedica?
bitanga_sa_otesa

#8793 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

odsutan je semir danas :)
bumerangss

#8794 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bumerangss »

made_in_sarajevo wrote:
_Reds_ wrote:Njapotrebniji kružni tok u ovom gradu je vjerovatno onaj na spoju ulica Kasindolska , Aleja Bosne Srebrne i Kurta Shorka.

Mene samo čudi kako svaki dan ne bude sudar ondje. Dodoše, vozi se 5 na sat, gužva stalno.
i kruzni tok kod Binga i kod pijace. ljudi napravili kruzni tok u Bacicima, 4 trake, petlja i ovamo ostavili cep i dzaba sav trud za izgradnju.
Najpotrebniji kružni tok ne u Sa nego u BiH je u Boljakovom Potoku! Sad da bi malo procepilo u vrijeme jutarnje i popodnevne špice semafor ne radi tj samo žmiga žuto
kakaljin

#8795 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8796 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Više uključenja/isključenja veća gužva

Magistralnu cestu treba ograditi, ostaviti izlaz jedan na Latičkoj (samo izlaz u naselje) ionako se Esmeralda osilila ondje
Narednu raskrsnicu isto zatvoriti
A i tu sto spominjes, slati na ilidzu ili ovamo pored petrola.
Aleja i jest lokalnu put, kamioni mogu sa druge strane a kroz BNusica imaju prikljucak na A transferzalu
I vozdra
A vako, samo smota i evo ja bi da se ukljucim... pa cekam po pola sata da prođeš usranih 1km
dadoka84

#8797 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dadoka84 »

Esmeralda može imati izlaz samo u vidu priključenja na servisnu cestu. Ono sad je opasno. Idioti se okreću ondje i idu prema gradu.
Haris.ba

#8798 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

Treba servisna saobracajnica kod Vize.
noviclan

#8799 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Otvorise li seoske lole most u halilovicima ili ce zaoktobarsku revoluciju
So What!

#8800 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Radovi na rekonstrukciji Vogošćanske petlje bit će završeni sredinom septembra
Padina je iskopana i zaštićena od daljnje erozije tla, završen je podzid, a kraju se provodi i izgradnja sistema odvodnje površinskih voda.

Image

Vremenske prilike i nepredviđeni poslovi vezani za izmještanje instalacija dva dalekovoda niskonaponske elektromreže doveli su do probijanja ugovorenog roka vezanog za okončanje radova na rekonstrukciji i izgradnji raskrsnice u kružni tok na magistralnoj cesti M18, na Vogošćanskoj petlji.

Radovi će, kako kažu iz firme „Bosman“, biti okončani sredinom septembra. Padina je iskopana i zaštićena od daljnje erozije tla, završen je podzid, a kraju se privodi i izgradnja sistema odvodnje površinskih voda. Uskoro se kreće s postavljanjem ivičnjaka i kolovozne konstrukcije.

Ovaj projekt je od izuzetnog značaja za cijeli Kanton Sarajevo. Njegovom realizacijom djelimično će se smanjiti svakodnevne saobraćajne gužve na području Vogošće, kroz koju dnevno prođe više od 20.000 automobila.

Gradnja ove raskrsnice s kružnim tokom i onih koje bi se trebale graditi na raskršću ulica Igmanska i Spasoje Blagovčanina kod hotela „Sunce“, na prilazu staroj industrijskoj zoni kod „Energopetrolove“ benzinske pumpe u ulici Igmanska i na Kobiljoj Glavi, pomoći će da se ovaj problem ublaži do trenutka izgradnje Prve transverzale kao trajnog rješenja ovog pitanja.

Vlada Kantona Sarajevo izdvojila je više od milion KM potrebnih za realizaciju ovog projekta.
Image

Image

Image

Image

Image

Image
Avaz
Post Reply