Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#8776 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Pa to je jedini izbor zato i pitam :D :oops: Trenutno nema adekvatne zamjene za ESPN u ponudi .. Svabe su se snasle i pokrenule svoj kanal .. Ja cu vjerovatno uzeti neki jeftini HD resiver i CS kada pocne NBA
van helsing

#8777 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Mozda i kod nas u BiH ovo bude :

"Tržište mobilne telefonije Srbije uskoro bi trebalo da dobije četvrtog operatora – SBB. Nakon godinu dana priprema, SBB je spreman da pruži uslugu mobilne telefonije koristeći infrastrukturu i mrežu jednog od postojećih operatera na tržištu. Kako Telemach Slovenija već gotovo godinu dana uspešno pruža usluge mobilne telefonije na teritoriji Slovenije, strateška odluka United Group, čiji je SBB integralni deo, jeste da postane mobilni operater u celom regionu u kojem posluje.

Međutim, zbog nedovoljno zrele zakonske regulative u oblasti virtuelnih operatora, vremenski proces do aktivacije se neopravdano produžava. “Naše putovanje kroz nepotpunu zakonsku regulativu ostaviće putokaz za potencijalno nove operatore na srpskom tržištu telekomunikacija koji, nadam se, neće imati prepreke koje su se našle pred SBB-om. Kao prvi virtuelni operator na tržištu, još uvek prolazimo kroz sve procese regulative pre puštanja usluge” izjavila je direktorka korporativnih komunikacija SBB-a Jovana Lukić.
„Poslednji važan korak, pre puštanja servisa u rad, je testiranje procesa prenosa broja u mobilnoj mreži sa sva 3 mobilna operatora koja posluju u Srbiji, ističe Jovana Lukić i dodaje da je “ovaj proces dogovoren i započet sa 2 mobilne mreže, dok državni Telekom, zahvaljujući vakuumu u zakonskoj regulativi, zvanično odbija da pruži mogućnost testiranja prenosa broja.”
Telekom Srbija odbijanje da pruži priliku za zdravu tržišnu konkurenciju novim operatorima, pravda RATEL-ovim Pravilnikom o prenosivosti broja u javnim mobilnim telekomunikacionim mrežama. U vreme kada je pisan, ovaj pravilnik nije poznavao pojam “virtuelni operator,” iako je opšte poznato da po vrsti i dijapazonu usluga, virtuelni operator ima iste mogućnosti koje ima mobilni.
Sada je ostalo da sačekamo da regulator reši ovaj problem sa Telekomom, a od brzine rešavanja datog pitanja zavisi i kada će SBB pustiti uslugu korisnicima. Kompanija SBB poziva RATEL da, kao regulator na tržištu, ispuni svoju ulogu i spravi novonastalu situaciju. Time će omogućiti novim operatorima izlazak na tržište.
Sličan problem već postoji. RATEL je početkom ove godine i protivno svom Pravilniku produžio Telekomu rok za početak prenosa broja u fiksnoj telefoniji usled “složeniih administrativno-tehničkih pitanja”. Telekom je time dobio još godinu i po dana odlaganja, čime je onemogućen prenos broja u fiksnoj telefoniji do aprila 2014. godine. Ovakvim ponašanjem Telekom znatno smanjuje konkurentnost i na tržištu mobilne i na tržištu fiksne telefonije."

izvor: http://business.benchmark.rs/biznis_ves ... telefonije

Tapatalk 2
brazzo19

#8778 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Jel moguce kako na ovim CISCO modem/routerima EPC3952 sto sam dobio u sklopu trio paketa , pojacati wi fi signal , posto kad sam imao prije obicnu kombinaciju motorola modema i tp link routera imao sam dosta jaci signal i mogao sam wi fi uhvatit ispred zgrade , sada je kako su mi to promijenili i ubacili ovaj CISCO modem router , signal dosta slabiji , jel moguce tamo u postavkama ovog cuda pojacati malo signal ili mu je ovo maximum . Hvala
masssa

#8779 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by masssa »

Nije mi jasno da se Telemach uspjeo spustiti na ovako nizak nivo.
http://www.vitez.ba/prljava-borba-telemacha-u-vitezu/
van helsing

#8780 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ne vjerujem da su uposlenici Telemacha ovo uradili. Treba pitati one kojima je placeno da lijepe plakate da li im je Telemach to sugerisao?
Dalje,ko ima priliku da se spoji na spomenutom podrucju na Telemach mmds, neka to ucini,nece se pokajati.
Predajnici novije generacije,optika dovedena na predajnike,novi reciveri,slika predobra,signal zakucan.
Jednostavno,perfektno odradjen posao.

Tapatalk 2
anonimnaosoba

#8781 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anonimnaosoba »

Ja mislim da je MMDS dostupan samo u Sarajevu, ali neka provjere ljudi, mozda se i varam :D

A za ovo oko mobitela, blic.net (Aneks) je potpisao ugovor s BHT-om o koristenju njihove infrastrukture, ne znam dokle se doguralo po tom pitanju...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
van helsing

#8782 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ovo je provjeren info za mmds.
Licno se uvjerio ;-) .
Taj predajnik je postavljen jer nisu mogli cijelo to podrucje pokriti kablom,pa je odluka pala na mmds.
Reci su samo da na cca 5 kilometara udaljenosti signal od 18 do 20dB .
Prejako,zakucano.

Tapatalk 2
anonimnaosoba

#8783 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by anonimnaosoba »

Ako su bezicnim signalom poceli pokrivati i ostala mjesta, onda je to dobro, sto se TV-a tice, mogu se sloziti s tobom, jedino ne znam kakav im je net :???:

Meni svakako to ne treba, al ako su ljudi zainteresovani, preporuka i od mene ;-)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
kazo

#8784 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kazo »

Dijeleli oni jos ove modeme sto imaju ugradjen wireless u sebi ?
Tiger 033

#8785 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

"Reemitovanje NoveTV u BiH zakonito"

Asocijacija kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga BiH - AKOP oglasila se danas saopštenjem za javnost po pitanju nedavne zabrane reemitovanja programa Nove TV u našoj zemlji, kojeg je izdala ova hrvatska televizijska kuća.

"Gledajući da je objavljeno više različitih informacija u vezi reemitiranja programa NOVA TV od strane kablovskih i IPTV operatera, članova Asocijacije kablovskih operatera i distributera mrežnih usluga u Bosni i Hercegovini-AKOP BiH, ovim izjavljujemo, da se u momentu davanja ove izjave reemitiranje programa NOVA TV u BiH od strane kablovskih i IPTV operatera, vrši u skladu sa važećim zakonima i ostalim propisima koji reguliraju tu oblast u BiH.

Kako će se reemitiranje programa NOVA TV vršiti u budućnosti, to zavisi od NOVA TV, operatera, organizacije za kolektivna prava, te BiH i međunarodnih propisa iz te oblasti. U svakom slučaju, demantujemo sve informacije o tome da bilo tko, NOVA TV ili neko treće lice u BiH trpi štetu zbog gore navedenog reemitiranja", navodi se u saopštenju Upravnog odbora AKOP-a.

Ovo je sto se tice "AKOP-a" ...ako znamo da je "Telemach" je napustio isti... sta to znaci za nas :?:
van helsing

#8786 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Izvor?

Tapatalk 2
Maharadza

#8787 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Image
kakavdanakneiskustvu

#8788 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Hercegoviina wrote:
kakav RAK? zasto se ne zamracuje na teritoriji gdje su hrvati vecina? ovo je politicko pitanje .

zato što u tim gradovima ljudi gledaju hrt zemaljskim putem,vjerovatno nelegalno,a kao kad se može hrt gledati zemaljskim putem onda nisu kabl. operatori zatamniti određene programe
kako zemaljskim putem kada signal ide kroz kablovski sistem???????????????????????????????

mogu i zemaljskim putem gledati hrt,kontaš,običnom antenom mogu hvatati signal hrt,ne treba im kablovska tv da bi gledali taj kanal[/quote]

a zasto onda ide kroz kablovski sistem onda taj signal, nemoj mjesati kruske i jabuke

a da ne govorim o dijelovima BiH gdje i nema zemaljskog signala pa opet ima HRT 2 bez zatamljivanja.[/quote]

pa ide kroz kablovski sistem valjda zbog toga što kabl .operator u svojoj programskoj šemi i ima i hrt 1 i hrt 2

koji su to dijelovi bih?
Telemach

#8789 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

gidra wrote:
Mustang1 wrote:Ja opet pitam po ko zna koji put ali nikad mi niko ne odgovori :D

KOJI KANAL HOCETE DA MIJENJA ESPN ?
morel Arena šefe :D , ili Sky, Canal +, Al đazira sport ili ona Rumunski sportski Digisport tako nešto :D :sretan:
Naravno zahebavam se
Sve zahtjeve i prijedloge korisnika sa izmjenama programske šeme pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željama korisnika.

Za sada nisu u planu nove izmjene programske šeme, ali ćemo sve korisnike uvijek kao i do sada blagovremeno obavještavati o novostima.
Zahvaljujemo na sugestiji.
StupskaBitanga

#8790 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

a korekcije Duo i Trio paketa sa recimo dodavanjem određenih HD kanala?
mumi80

#8791 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Telemach wrote:
gidra wrote:
Mustang1 wrote:Ja opet pitam po ko zna koji put ali nikad mi niko ne odgovori :D

KOJI KANAL HOCETE DA MIJENJA ESPN ?
morel Arena šefe :D , ili Sky, Canal +, Al đazira sport ili ona Rumunski sportski Digisport tako nešto :D :sretan:
Naravno zahebavam se
Sve zahtjeve i prijedloge korisnika sa izmjenama programske šeme pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željama korisnika.

Za sada nisu u planu nove izmjene programske šeme, ali ćemo sve korisnike uvijek kao i do sada blagovremeno obavještavati o novostima.
Zahvaljujemo na sugestiji.
Nije baš korektno s vase strane izbaciti par kanala bez ikakve zamjene (i to veoma gledane kanale-espn i premierlige) , dok konkurencija uvodi nove kanale. Da ne zaboravimo da ste i minimax izbacili iz osnovnog paketa. Sve mi vise licite na firme koje brzo rastu i jos brze propadaju, a propast cete iskljucivo svojom zaslugom, jer ste privukli kupce i onda im uzimate ono sto ste im dali prilikom potpisivanja ugovora. Ne zaboravite da je puno lakse privuci kupca nego ga zadrzati :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
brazzo19

#8792 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

brazzo19 wrote:Jel moguce kako na ovim CISCO modem/routerima EPC3952 sto sam dobio u sklopu trio paketa , pojacati wi fi signal , posto kad sam imao prije obicnu kombinaciju motorola modema i tp link routera imao sam dosta jaci signal i mogao sam wi fi uhvatit ispred zgrade , sada je kako su mi to promijenili i ubacili ovaj CISCO modem router , signal dosta slabiji , jel moguce tamo u postavkama ovog cuda pojacati malo signal ili mu je ovo maximum . Hvala

???
StrelacAB80

#8793 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

Pozzz raja! Znam da se to spominjalo,ali ne mogu pronaci nigde,pa zamolio bih nekoga od vas ko zna kodove od daljinskog upravljaca od resivera,za koriscenje tv,tv je SONY Trinitron ,nije lcd ,ali je za mene i bolji od lcd_a (to je manje vazno),treba mi samo kodovi za sony televizore,pa bih zamolio ko od vas ima knjizicu od daljinskog od resivera sa kodovima za tv da mi napise ovde! Hvala unaprijed
doff

#8794 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

StrelacAB80 wrote:Pozzz raja! Znam da se to spominjalo,ali ne mogu pronaci nigde,pa zamolio bih nekoga od vas ko zna kodove od daljinskog upravljaca od resivera,za koriscenje tv,tv je SONY Trinitron ,nije lcd ,ali je za mene i bolji od lcd_a (to je manje vazno),treba mi samo kodovi za sony televizore,pa bih zamolio ko od vas ima knjizicu od daljinskog od resivera sa kodovima za tv da mi napise ovde! Hvala unaprijed
6736
2762
7507
6219
3193
4849
4752
5874
3078
6812
8644
6896
3802
StrelacAB80

#8795 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

doff wrote:
StrelacAB80 wrote:Pozzz raja! Znam da se to spominjalo,ali ne mogu pronaci nigde,pa zamolio bih nekoga od vas ko zna kodove od daljinskog upravljaca od resivera,za koriscenje tv,tv je SONY Trinitron ,nije lcd ,ali je za mene i bolji od lcd_a (to je manje vazno),treba mi samo kodovi za sony televizore,pa bih zamolio ko od vas ima knjizicu od daljinskog od resivera sa kodovima za tv da mi napise ovde! Hvala unaprijed
6736
2762
7507
6219
3193
4849
4752
5874
3078
6812
8644
6896
3802

Hvala drug moj! Prvi code(broj) je odmah prihvatio! Hvala!
Hiddan

#8796 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hiddan »

zna li itko dali je moguće spojiti cisco (telemachov) reciever na tv karticu asus my cinema-p7131 hybrid ??? :D
Posmatrac_007

#8797 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Posmatrac_007 »

Pitanje @ Telemach
Kada će kanal PrvaTV biti uključen u D3GO uslugu?
Tiger 033

#8798 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Maharadza wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
dječak sa šibicama

#8799 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Koji qrac se desava sa netom, prvo neki dan nekakvi radovi, danas evo vidim odjednom nece da otvara stranice, lampice rade normalno ali ne otvara nijednu stranicu.

Pa pocne, radi normalno, i onda opet zastoj, kao nekakvo zagusenje.
gidra

#8800 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

dječak sa šibicama wrote:Koji qrac se desava sa netom, prvo neki dan nekakvi radovi, danas evo vidim odjednom nece da otvara stranice, lampice rade normalno ali ne otvara nijednu stranicu.

Pa pocne, radi normalno, i onda opet zastoj, kao nekakvo zagusenje.
i kod mene isto. Pola minute radi normalno, pa onda par minuta neće ništa da otvori.
Locked