FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Sociolog
#87602 Re: FK Željezničar
Valjda cemo procepiti u drugom..
Bekricu,hvala za sve legendo.
Bekricu,hvala za sve legendo.
-
Tromblon
#87603 Re: FK Željezničar
Da ne bi sudije nikad pročepilo ne bi. Coci ne pokaza crveni u prvom. Ruka Hodžića kod gola se vidjela iz aviona. Na kraju je bitno da su uzeti bodovi.
- insaneinthebrain
#87604 Re: FK Željezničar
Zasluzeno. Iako jos nije sve gotovo.
Cocalic zasluzio mozda crveni. Ja sam mislio da ga je dobio. Covjek indisponiran citavu utakmicu. On ko da nije igrao mjesec dana. Kako smo napadali u drugom morala je jedna uci. I bez onog gola Hodzica
Cocalic zasluzio mozda crveni. Ja sam mislio da ga je dobio. Covjek indisponiran citavu utakmicu. On ko da nije igrao mjesec dana. Kako smo napadali u drugom morala je jedna uci. I bez onog gola Hodzica
- kakotakonikako
#87605 Re: FK Željezničar
Nije bio crveni jer je Beganovic bio zadnji igrac.insaneinthebrain wrote: ↑21/05/2023 19:55 Zasluzeno. Iako jos nije sve gotovo.
-
laik1981
#87606 Re: FK Željezničar
Nije ono ni bio faul. Ima li gdje snimak te situacije? Sa istoka sjelovalo kao start na loptu.
-
Tromblon
#87607 Re: FK Željezničar
Start sa leđa, otvoren put ka golu. Crveni karton bez priče ikakve. Beganović se nije nalazio ispred igrača Posušja i samim tim nije zadnji igrač.kakotakonikako wrote: ↑22/05/2023 11:56Nije bio crveni jer je Beganovic bio zadnji igrac.insaneinthebrain wrote: ↑21/05/2023 19:55 Zasluzeno. Iako jos nije sve gotovo.
- kakotakonikako
#87608 Re: FK Željezničar
Sudac je pokazao drugacije ( po meni ispravno - valjda sudije - glavni i pomocni znaju ovo pravilo ). Cak je start bio na loptu prvo pa je onda pao igrac posusja. A ne mora se zadnji igrac nalaziti ispred protivnickog pa da bude zadnji. Beganovic je bio nas zadnji igrac a ne Cocalic.
- Didier
#87609 Re: FK Željezničar
Ma ono nije bio ni faul, umišljaju svašta...kakotakonikako wrote: ↑22/05/2023 13:55Sudac je pokazao drugacije ( po meni ispravno - valjda sudije - glavni i pomocni znaju ovo pravilo ). Cak je start bio na loptu prvo pa je onda pao igrac posusja. A ne mora se zadnji igrac nalaziti ispred protivnickog pa da bude zadnji. Beganovic je bio nas zadnji igrac a ne Cocalic.
Ko o čemu, Pitari o Želji, dok Ajla jebe, ne vadi...
-
Tromblon
#87610 Re: FK Željezničar
Pogledaj snimak. Beganović dotrčava tek kada je igrač Posušja na zemlji. Dakle, nije mogao biti zadnji igrač nikako. I, majke ti, kakvo je to objašnjenje za zadnjeg igrača. Zadnji igrač znači najbliži svom golu, a to nije bio Beganović.kakotakonikako wrote: ↑22/05/2023 13:55Sudac je pokazao drugacije ( po meni ispravno - valjda sudije - glavni i pomocni znaju ovo pravilo ). Cak je start bio na loptu prvo pa je onda pao igrac posusja. A ne mora se zadnji igrac nalaziti ispred protivnickog pa da bude zadnji. Beganovic je bio nas zadnji igrac a ne Cocalic.
To što je po tebi ispravno, ne znači da je i pravilno.
Inače je rasprava nebitna. Sudija nas poguro, iako nije trebao, ni morao. Da Krpić i Santos nisu bili škrti i dodali Amoahu očepilo bi davno prije i tekma bi se mirnije privela kraju.
I, kako je moguće da ovaj sudi poslije blamaže na fks - sloga?
-
elSaik
#87611 Re: FK Željezničar
Po nekoj (mojoj
) logici, pomoćni bi trebao da je taj koji prosuđuje da li je u pitanju zadnji igrač ili ne. Tako da, ako je čiji propust - propust je pomoćnog sa istoka. Isto tako i za igranje rukom. Kao da je glavni mogao vidjeti sa leđa u gužvi da li je igrao rukom ako je pogled bio pokriven drugim igračima. Kad smo kod toga, zašto su ukinute sudije iza gola?
Također je upitno šta znači guranje sudije. Mislim da se izraz guranje može iskoristiti samo u slučajevima kada se tendeciozno šilji jednoj ekipi konstantno na štetu druge. Ali u situaciji kada se konstantno prave greške na obje strane, ali spletom datih okolnosti jedna od tih grešaka dovede do gola, ne bi se trebalo govoriti o guranju te ekipe. Mislim, sasvim je i logično da će sudija koji griješ više pogriješiti na štetu ekipe koja manje napada i ima manje loptu u svom posjedu. Pitanje je šta bi bilo da su oni recimo napadali i imali naš pritisak zadnjih 10 minuta. Sasvim je moguće da bi pogriješio na našu štetu a u njihovu korist. Kao što je recimo i Široki dao gol za 1:1 svojevremeno gdje je lopta u tom napadu pogodila sudiju a nije prekinuo radi sudijskog podbacivanja nego je suprotno pravilima pustio prednost. Retrospektivno gledajući ispade da zbog te greške mi nismo već osigurali Europu, ali niko to ne spominje jer je na štetu Želje pa nije toliko zanimljivo.
Također je upitno šta znači guranje sudije. Mislim da se izraz guranje može iskoristiti samo u slučajevima kada se tendeciozno šilji jednoj ekipi konstantno na štetu druge. Ali u situaciji kada se konstantno prave greške na obje strane, ali spletom datih okolnosti jedna od tih grešaka dovede do gola, ne bi se trebalo govoriti o guranju te ekipe. Mislim, sasvim je i logično da će sudija koji griješ više pogriješiti na štetu ekipe koja manje napada i ima manje loptu u svom posjedu. Pitanje je šta bi bilo da su oni recimo napadali i imali naš pritisak zadnjih 10 minuta. Sasvim je moguće da bi pogriješio na našu štetu a u njihovu korist. Kao što je recimo i Široki dao gol za 1:1 svojevremeno gdje je lopta u tom napadu pogodila sudiju a nije prekinuo radi sudijskog podbacivanja nego je suprotno pravilima pustio prednost. Retrospektivno gledajući ispade da zbog te greške mi nismo već osigurali Europu, ali niko to ne spominje jer je na štetu Želje pa nije toliko zanimljivo.
- insaneinthebrain
#87612 Re: FK Željezničar
cist faul i cist crveni, nema potrebe dalje se raspravljati. po svim pravilima ono je bilo za iskljucenje. sto je cocalic glup to je druga stvar. imas 0-0 i ti pravis prekrsaj nad igracem koji ti bjezi i kojim potencijalno mozes dovesti ekipu u podređeni polozaj. da smo vodili dva, tri razlike pa hajde. fakat se frajer gubi u pojedinim trenutcima. koliko smo golova ove sezone zbog njega primili 
i ovaj ofsajd haracica je diskutabilan. vjerovanto nije bio
i ovaj ofsajd haracica je diskutabilan. vjerovanto nije bio
-
Tromblon
#87613 Re: FK Željezničar
I Coca i Drina su loši bili. Kiksrva tona, nepraćenje igrača, golovi se primali glavom iz peterca redovno. Obojica moraju razbistriti glavu. Pogotovo Drina koji ima potencijal, samo sa sobom se mora dogovoriti hoće li biti igrač ili karijeru završiti sa dvadesetak godina u nekom prvoligašu fbih.
- luckylaka
#87614 Re: FK Željezničar
Koliko Santos trazi za produzenje ugovora
Do kada ima ugovora
Ako ga ne mozemo platiti,danas ga prodati I zaraditi bilo sta inace ode djaba
Do kada ima ugovora
Ako ga ne mozemo platiti,danas ga prodati I zaraditi bilo sta inace ode djaba
- Tvrtko II Kotromanić
#87615 Re: FK Željezničar
ne mozes ga prodati jer mu istice ugovor sad na ljeto
koliko znam, on nema nista protiv da ostane ovdje, samo eto pare su u pitanju
vrijedilo bi njega prvenstveno, pa zatim i Hodzica (normalnog) zadrzati
Amoahu isto tako ugovor produziti
da imamo njih kao temelj daljnje izgradnje ekipe
- Charuga
- Globalni moderator
#87616 Re: FK Željezničar
Prvenstveni cilj njegovog menadžera je da mu nađe klub vani.
“Produžićemo ugovore s igračima koji su nam bitni. Svakoga zanimaju Santos, Hodžić… Specifična je situacija jer mi nismo u prilici da plaćamo velike naknade. Imamo želju da potpišemo sa Santosom, ali neće biti lako jer moramo izdvojiti veliku cifru. Tražimo neka druga rješenja gdje će svi biti zadovoljni. Santos je dobar igrač i dobar momak. Sjajno se uklopio…”, rekao je Bekrić.
-
laik1981
#87617 Re: FK Željezničar
Santosu sa krajem sezone istice ugovor i ide kao slobodan igrac. Steta da dvadesetogodisnjak koji je jedan od najtalentovanijih i najkvalitetnijih igraca u ovoj ligi ide za krompir. Da je srece i sposobnih u klubu istresli bi mu 100k na ruke i zadrzali ga u ekipi.
- luckylaka
#87618 Re: FK Željezničar
Ma citao Sam Bekrica zato I kazem AKO ga ne mozemo platiti a ne vjerujem da NEMA ponuda na stolu za Santosa prodaj ga danas za 1000,5000,50.000.Negdje Sam procitao ne mogu sad naci da je zrinjski zainteresovan za njega,koliko je on za Zrinjski ne znam.Vjerovatno je I njemu opcija da bjezi vaniCharuga wrote: ↑23/05/2023 12:36Prvenstveni cilj njegovog menadžera je da mu nađe klub vani.
“Produžićemo ugovore s igračima koji su nam bitni. Svakoga zanimaju Santos, Hodžić… Specifična je situacija jer mi nismo u prilici da plaćamo velike naknade. Imamo želju da potpišemo sa Santosom, ali neće biti lako jer moramo izdvojiti veliku cifru. Tražimo neka druga rješenja gdje će svi biti zadovoljni. Santos je dobar igrač i dobar momak. Sjajno se uklopio…”, rekao je Bekrić.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#87619 Re: FK Željezničar
Za Santosa se mora platiti naknada za treniranje ukoliko bi potpisao profi ugovor, jer bi to bio prvi u karijeri. To je nekoliko desetina hiljada €. Pa tek onda njemu dati platu za neki ugovor.
Ili da cekamo dok ne napuni 23 godine.
Ili da cekamo dok ne napuni 23 godine.
- insaneinthebrain
#87620 Re: FK Željezničar
Steta za Santosa. Da imamo para da ga potpisemo bilo bi odlicno. Al dzaba 
- luckylaka
#87621 Re: FK Željezničar
Zadnje kolo ne mogu gledati,ne mogu slusati cak ni rezultate vidjeti.Vracam se kasno navece nadam se da me nece strefit ,mislim hoce il pobijedili ili izgubili.
- insaneinthebrain
#87622 Re: FK Željezničar
bio sam izgubio sve nade i mislio sam da je sezona propala. al momci su se digli zajedno sa trenerom i najboljim navijacima u drzavi. hvala vam jos jednom. idemo jos jace i evropi i nar3ednoj sezoni

-
Sociolog
#87623 Re: FK Željezničar
Hvala ti Boze, nakon, kakva takva Europa
Gledam ove slike, s gostovanja na Tusnju, niko od mog godista 1988/9.sve mladja raja preuzela primat..
Da se potucemo u Konferencije makar 2 kola da prodjemo...
Gledam ove slike, s gostovanja na Tusnju, niko od mog godista 1988/9.sve mladja raja preuzela primat..
Da se potucemo u Konferencije makar 2 kola da prodjemo...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
- Tvrtko II Kotromanić
#87625 Re: FK Željezničar
Evropa!!
Bravo momci, bravo Bašiću
Bravo momci, bravo Bašiću