Ma to je samo jedna kafica manje.Benq wrote:Ako gledamo prethodne godine, svake jeseni je bilo nesto novo, novi paketi, brzine neta.. vidjecemo sta ce ovaj put. Ovo drugo, bas gluho bilosencobih wrote: Sačekaću dok prođe ljeto pa onda ponovo tražiti, nije frka jer imam i kablovsku od telemaha i moju tv od telekoma, a dugi dani nema se kad tv ni gledati. Ko zna šta nam donosi jesen možda i nešto još bolje (a možda i skuplje) gluho bilo
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
tap3ah75
#87502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- rida1976
#87503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Par riječi o EON boksu. Prešao sam sa Trio Grande na EON Premium krajem februara i od tad pokušavam ubijediti sebe i ukućane da je ovo prednost ovaj boks odnosu na d3 risiver ali ne ide. Pa ne znam može li proći 2-3 dana da jednom ne zabode na ovaj ili onaj način. Evo sinoć opet, samo nestade slika i ton i ne pomaže ništa ni restart, jedino čupanje boksa iz struje i sve se vrati u normalu. O Problemima sa gubljenjem komunikacije sa daljinskim, neću ni da pišem. I tako stalno neki problemi. Ja ne znam postoji li više vrsta ovih boksova. Kolko se sjećam kad su mi monteri donosili ovaj moj, kad su ga inicijalno postavljali čuo sam da su između sebe nešto promrmljali da je kod mene ovo stariji boks. Opet sa druge strane čujem da ika ljudi kojim se nikad ovo ne dešava. Radi im sve uredno. Ja sam znam da sam razočaran korisnik ovog poluproizvoda. Postoji li mogućnost da mi umjesto njega daju CI modul i još jedan slot za EON smart tv, radi VOD-a i gledanja unazad??? Radi bih pristao na to ako bi mi htjeli izaći u susret. Evo mjesecima pokušavam dati šansu boksu ali nemam više snage, ni ja ni ukućani da se ubjeđujem u njegove prednosti kad je ovo SVE samo NE normalno korištenje.
- Tesla Edison
#87504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je najbolja opcija ali ne dozvoljavaju. Jedino da dobiješ dodatno CI besplatno i da zadržiš box za ostale napredne servise. Tako sam ja uradio. Besplatan CI možeš dobiti pod prijetnjom raskida jer raskinuti možeš bez penala ako ti usluga ne radi a očigledno je da ne radi.rida1976 wrote:Par riječi o EON boksu. Prešao sam sa Trio Grande na EON Premium krajem februara i od tad pokušavam ubijediti sebe i ukućane da je ovo prednost ovaj boks odnosu na d3 risiver ali ne ide. Pa ne znam može li proći 2-3 dana da jednom ne zabode na ovaj ili onaj način. Evo sinoć opet, samo nestade slika i ton i ne pomaže ništa ni restart, jedino čupanje boksa iz struje i sve se vrati u normalu. O Problemima sa gubljenjem komunikacije sa daljinskim, neću ni da pišem. I tako stalno neki problemi. Ja ne znam postoji li više vrsta ovih boksova. Kolko se sjećam kad su mi monteri donosili ovaj moj, kad su ga inicijalno postavljali čuo sam da su između sebe nešto promrmljali da je kod mene ovo stariji boks. Opet sa druge strane čujem da ika ljudi kojim se nikad ovo ne dešava. Radi im sve uredno. Ja sam znam da sam razočaran korisnik ovog poluproizvoda. Postoji li mogućnost da mi umjesto njega daju CI modul i još jedan slot za EON smart tv, radi VOD-a i gledanja unazad??? Radi bih pristao na to ako bi mi htjeli izaći u susret. Evo mjesecima pokušavam dati šansu boksu ali nemam više snage, ni ja ni ukućani da se ubjeđujem u njegove prednosti kad je ovo SVE samo NE normalno korištenje.
- rida1976
#87505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam, možda je ljudima normalno da svako par dana čupaju boks iz struje, da bi sve radilo kako treba. Meni to nije. A ovo što kažeš da ne daju, ok. Ne mogu se stvarno peglati oko tih prijetnji, ucjena itd.. Ako hoće, nek mi izađu u susret. Ako neće, sačekaću prvo poskupljenje i izaći bez rizika od penala.
- Telemach
#87506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ukoliko imate poteškoće sa uslugom, javite nam se u pp, ili na 1360.rida1976 » Today, 10:00 am
Ne znam, možda je ljudima normalno da svako par dana čupaju boks iz struje, da bi sve radilo kako treba. Meni to nije. A ovo što kažeš da ne daju, ok. Ne mogu se stvarno peglati oko tih prijetnji, ucjena itd.. Ako hoće, nek mi izađu u susret. Ako neće, sačekaću prvo poskupljenje i izaći bez rizika od penala.
- rida1976
#87507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve je napisano ovdje o mojim poteškoćama
-
probook
#87508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene u box u ova 3-4 mjeseca tri puta zaglupio da sam moramo gasiti iz struje (crna slika na svim kanalima ili nema tona), dva puta daljinski nije reagovao, a to rijesim na nacin da na daljinskom pritisnem ono dugme za prebacivanje komandi daljinski/tv i otprilike 10-tak puta se eon aplikacija sama od sebe restartovala.rida1976 wrote:Ne znam, možda je ljudima normalno da svako par dana čupaju boks iz struje, da bi sve radilo kako treba. Meni to nije. A ovo što kažeš da ne daju, ok. Ne mogu se stvarno peglati oko tih prijetnji, ucjena itd.. Ako hoće, nek mi izađu u susret. Ako neće, sačekaću prvo poskupljenje i izaći bez rizika od penala.
Da je dobro nije dobro, da je lose nije ni lose. Sve u svemu ja sam za sada tu i tamo zadovoljan s obzirom sta sam sve cuo o eon boxu
-
allem_77
#87509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zna li neko pin za roditeljsku kontrolu?
-
Officer Crabtree
#87510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1234 standardni
-
c_g
#87511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje ima skinuti onu aplikaciju za TV HBO Go? Crni?
- semirsar
#87512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vidi vidi... pokloni se dijele
samo... malo je jbn molit' anamotamo nekog da mi ga i otvori, jelde
E'o, sve letim, vin'o se visoko, al' necu jos tol'ko nisko da padnem, nekog nesto da molim, za nesto k'o fol poklon mi
Neko rece, ima i cetvrti tv pa ce da sve otkljucane kanale gratis gledi putem DVB-C, e taj se mislim zjb, @Tesla je ili onije Halva Edison u pitanju
žnista ne bi otkljucato osim onije koji su i dosad bili otkljucati... a posto postoji mogucnost zjba i s moje strane, ja jopet evo sve preskenirajem, pa javinder

EDIT: kao sto sam i mislio, nakon skeniranja, i dalje se mogu slobodno na DVB-C gledati samo onije 60-ak kanala kao i dosad.
Znaci, otkljucato je samo onima koji imaju cam module i receivere, i putem istih mogu sve gledati, sta je to sve ne znam, jbg, ja od onijeh zakinutih premium korisnika,

samo... malo je jbn molit' anamotamo nekog da mi ga i otvori, jelde
E'o, sve letim, vin'o se visoko, al' necu jos tol'ko nisko da padnem, nekog nesto da molim, za nesto k'o fol poklon mi
Neko rece, ima i cetvrti tv pa ce da sve otkljucane kanale gratis gledi putem DVB-C, e taj se mislim zjb, @Tesla je ili onije Halva Edison u pitanju
žnista ne bi otkljucato osim onije koji su i dosad bili otkljucati... a posto postoji mogucnost zjba i s moje strane, ja jopet evo sve preskenirajem, pa javinder
EDIT: kao sto sam i mislio, nakon skeniranja, i dalje se mogu slobodno na DVB-C gledati samo onije 60-ak kanala kao i dosad.
Znaci, otkljucato je samo onima koji imaju cam module i receivere, i putem istih mogu sve gledati, sta je to sve ne znam, jbg, ja od onijeh zakinutih premium korisnika,
-
j66o
#87513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vjerovatno ce ti naplatit zamjenu jer znam po sebi.rida1976 wrote:Par riječi o EON boksu. Prešao sam sa Trio Grande na EON Premium krajem februara i od tad pokušavam ubijediti sebe i ukućane da je ovo prednost ovaj boks odnosu na d3 risiver ali ne ide. Pa ne znam može li proći 2-3 dana da jednom ne zabode na ovaj ili onaj način. Evo sinoć opet, samo nestade slika i ton i ne pomaže ništa ni restart, jedino čupanje boksa iz struje i sve se vrati u normalu. O Problemima sa gubljenjem komunikacije sa daljinskim, neću ni da pišem. I tako stalno neki problemi. Ja ne znam postoji li više vrsta ovih boksova. Kolko se sjećam kad su mi monteri donosili ovaj moj, kad su ga inicijalno postavljali čuo sam da su između sebe nešto promrmljali da je kod mene ovo stariji boks. Opet sa druge strane čujem da ika ljudi kojim se nikad ovo ne dešava. Radi im sve uredno. Ja sam znam da sam razočaran korisnik ovog poluproizvoda. Postoji li mogućnost da mi umjesto njega daju CI modul i još jedan slot za EON smart tv, radi VOD-a i gledanja unazad??? Radi bih pristao na to ako bi mi htjeli izaći u susret. Evo mjesecima pokušavam dati šansu boksu ali nemam više snage, ni ja ni ukućani da se ubjeđujem u njegove prednosti kad je ovo SVE samo NE normalno korištenje.
U mene dva Pds3 i mislio ih zamjeniti za Pds2 (radi sata sto imaju) i nazvaše me ako hocu da platim 100 km
Ali nema veze,polako.
- Tesla Edison
#87514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo i ja danas skenirao kad ono šipak. Samo ono što je i bilo ranije je otključano.semirsar wrote:vidi vidi... pokloni se dijele![]()
samo... malo je jbn molit' anamotamo nekog da mi ga i otvori, jelde![]()
Neko rece, ima i cetvrti tv pa ce da sve otkljucane kanale gratis gledi putem DVB-C, e taj se mislim zjb, @Tesla je ili onije Halva Edison u pitanju![]()
žnista ne bi otkljucato osim onije koji su i dosad bili otkljucati... a posto postoji mogucnost zjba i s moje strane, ja jopet evo sve preskenirajem, pa javinder![]()
Znaci, otkljucato je samo onima koji imaju cam module i receivere, i putem istih mogu sve gledati, sta je to sve ne znam, jbg, ja od onijeh zakinutih premium korisnika,![]()
E poklona svaka im čast.
- Benq
#87515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako box nije ispravan, onda se zamjena ne naplacuje.j66o wrote: Vjerovatno ce ti naplatit zamjenu jer znam po sebi.
U mene dva Pds3 i mislio ih zamjeniti za Pds2 (radi sata sto imaju) i nazvaše me ako hocu da platim 100 km![]()
Ali nema veze,polako.
U tvom slucaju, ako su oba pds3 resivera ispravna, onda placas zamjenu po vazecem cjenovniku (25KM po uredjaju).
- crnivrag
#87516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ovdje: https://www.apkmirror.com/apk/hbo-holdi ... /download/c_g wrote:Gdje ima skinuti onu aplikaciju za TV HBO Go? Crni?
-
Sarabon96
#87517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta hoćeš, poklonili nam ono što smo već imali u video klubu, samo ih upakovali u posebnu kutiju, da te dva puta iznenadesemirsar wrote:vidi vidi... pokloni se dijele![]()
samo... malo je jbn molit' anamotamo nekog da mi ga i otvori, jelde![]()
E'o, sve letim, vin'o se visoko, al' necu jos tol'ko nisko da padnem, nekog nesto da molim, za nesto k'o fol poklon mi![]()
I to nije sve, katanac je na tom folderu, a za otključavanje moraš izgovorit par lijepih riječi
-
j66o
#87518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uredno pozvan od strane Telemacha i receno mi da zamjena kosta 100 km za dva resivera,ali ne bitno.Benq wrote:Ako box nije ispravan, onda se zamjena ne naplacuje.j66o wrote: Vjerovatno ce ti naplatit zamjenu jer znam po sebi.
U mene dva Pds3 i mislio ih zamjeniti za Pds2 (radi sata sto imaju) i nazvaše me ako hocu da platim 100 km![]()
Ali nema veze,polako.
U tvom slucaju, ako su oba pds3 resivera ispravna, onda placas zamjenu po vazecem cjenovniku (25KM po uredjaju).
-
bmw740i
#87519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mostar- Rudnik točnije Bakijina Luka već 3 sata prekid. Javio ima skoro sat u call centar i ništa. Svaka jača kiša prekid, kako i neće kad u zgrade ulazi kabel sa bandera kao da smo na selu. Ali neka još malo pa na drugog providera.
- Vsvp
#87520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu li pustili ovaj novi sk esports? Kod mene ga nema nikako?
- Benq
#87521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da, na poziciji 179.Vsvp wrote:Jesu li pustili ovaj novi sk esports? Kod mene ga nema nikako?
-
Ammarzinho
#87522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ima neko možda problem sa EON Boxom, kad se upali TV (u pitanju je Samsung MU 6172) ceka se jedno 30ak sekundi dok se kao prepozna box (na ekranu stoji poruka kao da na taj HDMI 2 nije ništa spojeno), zatim kad ga prepozna svi kanali budu crni, tek nakon šaltanja par kanala pojavi se slika ili ako se uradi restart boxa ?
- Benq
#87523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesi li probao ukljuciti box u drugi HDMI port i testirat?Ammarzinho wrote:Jel ima neko možda problem sa EON Boxom, kad se upali TV (u pitanju je Samsung MU 6172) ceka se jedno 30ak sekundi dok se kao prepozna box (na ekranu stoji poruka kao da na taj HDMI 2 nije ništa spojeno), zatim kad ga prepozna svi kanali budu crni, tek nakon šaltanja par kanala pojavi se slika ili ako se uradi restart boxa ?
Takodje probaj i sa promjenom rezolucije u boxu, ako ti je sad setovano na 2160p, postavi na 1080p i vidi kako ce ici.
- dadoka84
#87524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pola sarajeva je tako spojeno. Pukne grom pa ti preko d3 sprži tv... jebla ih bandera. Morao sam mjenjati matičnu ploču u tv.bmw740i wrote:Mostar- Rudnik točnije Bakijina Luka već 3 sata prekid. Javio ima skoro sat u call centar i ništa. Svaka jača kiša prekid, kako i neće kad u zgrade ulazi kabel sa bandera kao da smo na selu. Ali neka još malo pa na drugog providera.
-
macchiato
#87525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što mi ne da ući na eon.tv, piše registrovan je maksimalan broj uređaja? Šta to uopšte znači?
Dosad sam hiljadu puta ulazila i nikad nije bilo nikakvih problema.
I zašto su mi sve tri Arene 1 zacrnjene? Nije stvar u tome da nema signala ili da je zaključan, samo crnilo na ekranu.
Dosad sam hiljadu puta ulazila i nikad nije bilo nikakvih problema.
I zašto su mi sve tri Arene 1 zacrnjene? Nije stvar u tome da nema signala ili da je zaključan, samo crnilo na ekranu.