Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8751 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jebeni civilni pasati i audiji sa ugradjenim blinkerima. Bez policijskog vozila ne sklanjam se 
- MOSALJOZE
#8752 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Iskaču oglasi na fb,za male pare se mogu kupiti_BataZiv_0809 wrote:Jebeni civilni pasati i audiji sa ugradjenim blinkerima. Bez policijskog vozila ne sklanjam se
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8753 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas bas na autoputu preticem kolonu, a iza crni pasat sa blinkerima, blica li blicaMOSALJOZE wrote: Iskaču oglasi na fb,za male pare se mogu kupiti
- MOSALJOZE
#8754 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
OT_BataZiv_0809 wrote:Danas bas na autoputu preticem kolonu, a iza crni pasat sa blinkerima, blica li blicaMOSALJOZE wrote: Iskaču oglasi na fb,za male pare se mogu kupitiMa marš
Ne znam jesi upratio,ali petkom prema Zenici ćeš na autoputu vidjeti pasata ko nikad u životu.Valjda se o državnom trošku vraćaju kućama,to prozuji 200+ km/h
- hopi
#8755 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
izlazim s naplatnih postaja tarčin i idem da se uključim na cestu onaj kratki dio jel
i u susret mi ide neko vozilo s blinkerima ima i isto jedno iza njega
idem ja normala sredinom svoje trake ni sporo a ni brzo vala, kada taj iza njega krenu na mene prešao je u moju traku jebote mimoišli smo se retrovizorima u nekoliko cm
mislim šta izvode debili, imaš svoju traku šta imaš u moju namjerno prelaziti
znam da nema neke koristi ali ima li se ovo nekome prijaviti
i u susret mi ide neko vozilo s blinkerima ima i isto jedno iza njega
idem ja normala sredinom svoje trake ni sporo a ni brzo vala, kada taj iza njega krenu na mene prešao je u moju traku jebote mimoišli smo se retrovizorima u nekoliko cm
mislim šta izvode debili, imaš svoju traku šta imaš u moju namjerno prelaziti
znam da nema neke koristi ali ima li se ovo nekome prijaviti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8756 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve je moguce. Od jednog sam svojim usima slusao kako prica da je po nekakav krompir isao jel u Donji Vakuf ili Jajce, naravno sluzbenim autom.MOSALJOZE wrote: OT
Ne znam jesi upratio,ali petkom prema Zenici ćeš na autoputu vidjeti pasata ko nikad u životu.Valjda se o državnom trošku vraćaju kućama,to prozuji 200+ km/h
Jos nije isao kupiti krompir, nego ga valjda dobio na hediju
- MOSALJOZE
#8757 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma krenu po ručak upale blinkere.Nabavili su nekakav softver,neće više moći tako._BataZiv_0809 wrote:Sve je moguce. Od jednog sam svojim usima slusao kako prica da je po nekakav krompir isao jel u Donji Vakuf ili Jajce, naravno sluzbenim autom.MOSALJOZE wrote: OT
Jos nije isao kupiti krompir, nego ga valjda dobio na hediju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8758 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sa nekoliko policajaca sam pricao oko ovoga i nema jasnog odgovora. Nece nijedan reci ni da se moras niti da se ne moras skloniti takvima.MOSALJOZE wrote: Ma krenu po ručak upale blinkere.Nabavili su nekakav softver,neće više moći tako.
Mrzi me sad traziti, ali sam siguran da u zakonu pise da vozilo mora biti u pratnji obiljezenog policijskog vozila. U suprotnom, svi mi mozemo montirati blinkere i gurati raju sa ceste.
-
tempuser
#8759 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Otkud znas da Passat nije policijsko vozilo i da ne krsis zakone. Samo molim te prilikom odgovora za razliku id nekih ranije nemoj da pises novi zakon i da se pozivas na izmisljenje clanove._BataZiv_0809 wrote:Jebeni civilni pasati i audiji sa ugradjenim blinkerima. Bez policijskog vozila ne sklanjam se
Po ZOBS-u policijski auti mogu biti opremljeni svjet. i zv. uredjajima i kao takvi imaju pravo prvenstva itd, ali zakon nigdje ne definise da policijska vozila moraju biti uniformisana. Imas bezbroj civilnih Passata B7 DKPT koji su policijska vozila, koje voze pol. sluzbenici, u kojima su razni ministri qurci-palci i koje po zakonu moras postovati. Osim toga svaka druga pol. agencija u BIH (DKPT, SIPA, OSA, Sudske i zatvorske policije suda BiH, min. pravde FBiH i RS, FUP, kantonalni MUP-ovi, MUP RS, Distrikta Brcko, Vojna policija) ima gro civilnih auta sa blinkerima koje na cesti jednostavno ne mozes razlikovati od kurajbera sa nelegalnim blinkerima i sve po zakonu zato nemoj nasjedati na razne price po forumima kome se moras sklanjati, kako ih prepoznavati itd pogotovo sto ce se oni cak i kad nisu de facto u pravu u slucaju belaja elementarno pokriti papirima i tj ga pusis.. O tome da li oni svoje privilegije koriste na ispravan nacin bez ugrozavanja drugih i opravdano se itekako da razgovarati, ali to ne mjenja njihov status niti obavezu ostalih vozaac. U normalnim drzavama se oni koji se pokusaju nasaliti s pratnjama lose provedu, kod nas kakva je drzava tako je i sve ostalo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8760 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Definise li zakon jasno i eksplicite da policijska vozila MOGU BITI neuniformisana?tempuser wrote: Otkud znas da Passat nije policijsko vozilo i da ne krsis zakone. Samo molim te prilikom odgovora za razliku id nekih ranije nemoj da pises novi zakon i da se pozivas na izmisljenje clanove.
Po ZOBS-u policijski auti mogu biti opremljeni svjet. i zv. uredjajima i kao takvi imaju pravo prvenstva itd, ali zakon nigdje ne definise da policijska vozila moraju biti uniformisana. Imas bezbroj civilnih Passata B7 DKPT koji su policijska vozila, koje voze pol. sluzbenici, u kojima su razni ministri qurci-palci i koje po zakonu moras postovati. Osim toga svaka druga pol. agencija u BIH (DKPT, SIPA, OSA, Sudske i zatvorske policije suda BiH, min. pravde FBiH i RS, FUP, kantonalni MUP-ovi, MUP RS, Distrikta Brcko, Vojna policija) ima gro civilnih auta sa blinkerima koje na cesti jednostavno ne mozes razlikovati od kurajbera sa nelegalnim blinkerima i sve po zakonu zato nemoj nasjedati na razne price po forumima kome se moras sklanjati, kako ih prepoznavati itd pogotovo sto ce se oni cak i kad nisu de facto u pravu u slucaju belaja elementarno pokriti papirima i tj ga pusis.. O tome da li oni svoje privilegije koriste na ispravan nacin bez ugrozavanja drugih i opravdano se itekako da razgovarati, ali to ne mjenja njihov status niti obavezu ostalih vozaac. U normalnim drzavama se oni koji se pokusaju nasaliti s pratnjama lose provedu, kod nas kakva je drzava tako je i sve ostalo.
-
mahalas505
#8761 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naveo sam renije primjer gdje je istovjetna situacija gdje neko sa sporedne ulice ukljucuje na cestu sa vise od jedne trake. To znaci auto koje se kretalo glavnom cestom i hoce da se prestroji u krajnju desnu, mora da gleda da li ce se neko ukljucivati iz te sporedne koja ima znak za davanje prvenstva prolaza?direstraits0078 wrote:Kod saobracajke, vjestak uzima u obzir polozaj vozila u odnosu na ostvarivanje kontakta. U kruznom toku, kad vozilo iz unutrasnje trake napravi kontakt s vozilom u vanjskoj traci, kriv je vozac iz unutrasnje trake, jer se nije ispravno prestrojio. Ne moze vjestak znati gdje si ti usao u kruzni tok, vjestak vidi gdje je doslo do kontakta. Dalje, na onoj slici gore, jedini ispravan nacin je da se vozilo prije izlaska iz kruznog toka pozicionira u vanjsku traku. Ne smije se u isto vrijeme mijenjati traka i izlaziti iz kruznog toka.
-
tempuser
#8762 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Definise li zakon jasno i eksplicite da policijska vozila MOGU BITI neuniformisana?[/quote_BataZiv_0809 wrote:tempuser wrote: Otkud znas da Passat nije policijsko vozilo i da ne krsis zakone. Samo molim te prilikom odgovora za razliku id nekih ranije nemoj da pises novi zakon i da se pozivas na izmisljenje clanove.
Samim time sto nigdje ne definise da MORAJU biti uniformisana - Da, definine!
Za zakon nema nikakve razlike imedju ovo Passata i srebrenog Golfa sa slike ispod, oba su policijska vozila Direkkcije za koordinaciju policijskih tijla i sa upaljenim rotacinama su vozila sa pravom prvenstva. Takodjer nema nikakve razlike da li ih vozi policajac u civilu ili uniformi. Svi ti auti mogu biti u pratnji vozila pod pratnjom.
upload pics
images uploadEvo jos par ciivilnih vozila policije za koja niko ne postavlja suvisna pitanja, a ako obratis paznju osim blinkera nikakvih drugih obiljezja nemaju.
image hosting over 5mb
windows 7 print screenCak je i Focus kojim se Papa Franjo vozio bio policijski auto, odnosno DKPT koja ga je nakon posljete poklonina VBN-u.
image host- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8763 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znaci radi se o tumacenju zakona, ne eksplicitnoj odredbi. Tako sam i mislio. Zato niko i ne daje nedvosmislen odgovor. Evo ti si prvi.
Mislim pazi, nit sam neki buntovnik, jos manje kriminalac, pa da mi je ACAB furka. Obican sam radni covjek kojem nije jasno otkud pravo ovim likovima da voze ko manijaci.
Znaci danasnja scena, obojica preticemo kolonu i to solidnom brzinom, koji mu qrtz treba da svjetluca ko novogodisnja jelka? Obojica cemo pretec kolonu, ja poslije toga idem desno, ti pretici ako si brzi, a jesi i to je to...
Mislim pazi, nit sam neki buntovnik, jos manje kriminalac, pa da mi je ACAB furka. Obican sam radni covjek kojem nije jasno otkud pravo ovim likovima da voze ko manijaci.
Znaci danasnja scena, obojica preticemo kolonu i to solidnom brzinom, koji mu qrtz treba da svjetluca ko novogodisnja jelka? Obojica cemo pretec kolonu, ja poslije toga idem desno, ti pretici ako si brzi, a jesi i to je to...
-
tempuser
#8764 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dosta ljudi ne moze ili ne zeli da shvati razliku izmedju vozila pod pratnjom i vozila policije. Obje kategorije su vozila sa pravom prvenstva. Vozila pod pratnjom je mali broj, ali je zato ogroman broj civilnih policijskih auta koja imaju prava na blinkere i koja su sa upaljenim blinkerima vozila sa pravom prvenstva. U nasoj drzavi mozes sve pa i nakaciti blinkere dok te ne uhvate. U nasoj drzavi ima mali milion policijskih agencija kojima zakon dozvoljava da opreme svoja vozila bsti blinkerima i ono na sta ja pokusavam da skrenem paznju je da ne postoji nacin da na ceesti razlikujes da li se radi o vozilu policije koje ima pravo prvenstva ili o nekom kurajberu sa blinkerima koji nema, Mi u KS mozda mozemo pohvatati sva vozi MUP KS ili DKPT nekad SIPA, ali sta ako iza tebe vozi civilni auto sa blinkerima npr. Granicne policije ili MUP-a ZHK koje ne prepoznajes i ti zakljucis da je neki nelegalni i ne pustis ga? To je isto kao kad te zaustavlja drot, kako ces znati da li je lazni ili pravi._BataZiv_0809 wrote:Sa nekoliko policajaca sam pricao oko ovoga i nema jasnog odgovora. Nece nijedan reci ni da se moras niti da se ne moras skloniti takvima.MOSALJOZE wrote: Ma krenu po ručak upale blinkere.Nabavili su nekakav softver,neće više moći tako.
Mrzi me sad traziti, ali sam siguran da u zakonu pise da vozilo mora biti u pratnji obiljezenog policijskog vozila. U suprotnom, svi mi mozemo montirati blinkere i gurati raju sa ceste.
Kad po rotacijama idu na jagnjetinu ili po scvalerku to je zloupotreba ovlasti i privilegija, ali nazalost to ne mjenja nasu obavezu kao vozaca prema njim akao prema vozilima sa pravom prvenstva.
-
530i
#8765 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Lažni blinkeraši obično imaju prenosne blinkere koje zakače za šoferšajbu iznutra. Mogu to imati i prava policijska auta, ali obično imaju i rotaciona svjetla postavljena i upaljena ako vrše neki zadatak, bez obzira imaju li naljepnice policije ili ne. I veoma rijetko (da ne kažem nikako) prilikom vršenja službenih dužnosti ide samo jedan takav auto...u tom slučaju ili nije policija ili jeste ali se šofer glupira.
@bata
I meni se isto desilo par puta...blinkaju, ali su Boga mi i sačekali dok ja preteknem.
@bata
I meni se isto desilo par puta...blinkaju, ali su Boga mi i sačekali dok ja preteknem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8766 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Okej, ne sporim da si (vjerovatno) u pravu. Priznaces da praksa pokazuje skoro pa anarhiju. Mislim nije to nista neobicno, manje vise svaki apsekt ovog drustva je takav.tempuser wrote:
Dosta ljudi ne moze ili ne zeli da shvati razliku izmedju vozila pod pratnjom i vozila policije. Obje kategorije su vozila sa pravom prvenstva. Vozila pod pratnjom je mali broj, ali je zato ogroman broj civilnih policijskih auta koja imaju prava na blinkere i koja su sa upaljenim blinkerima vozila sa pravom prvenstva. U nasoj drzavi mozes sve pa i nakaciti blinkere dok te ne uhvate. U nasoj drzavi ima mali milion policijskih agencija kojima zakon dozvoljava da opreme svoja vozila bsti blinkerima i ono na sta ja pokusavam da skrenem paznju je da ne postoji nacin da na ceesti razlikujes da li se radi o vozilu policije koje ima pravo prvenstva ili o nekom kurajberu sa blinkerima koji nema, Mi u KS mozda mozemo pohvatati sva vozi MUP KS ili DKPT nekad SIPA, ali sta ako iza tebe vozi civilni auto sa blinkerima npr. Granicne policije ili MUP-a ZHK koje ne prepoznajes i ti zakljucis da je neki nelegalni i ne pustis ga? To je isto kao kad te zaustavlja drot, kako ces znati da li je lazni ili pravi.
Kad po rotacijama idu na jagnjetinu ili po scvalerku to je zloupotreba ovlasti i privilegija, ali nazalost to ne mjenja nasu obavezu kao vozaca prema njim akao prema vozilima sa pravom prvenstva.
Taj sistem da se svakome sa blinkerima i bez drugog jasnog obiljezja policije, moras sklanjati ocigledno nije dobar i treba ga se mijenjati.
-
tempuser
#8767 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne daju jer ne znaju zakon, a ne znaju zakon zato sto su qarina od policije u skladu s drzavom. Evo zakon koji se tice vozaca pa sam tumaci:_BataZiv_0809 wrote:Znaci radi se o tumacenju zakona, ne eksplicitnoj odredbi. Tako sam i mislio. Zato niko i ne daje nedvosmislen odgovor. Evo ti si prvi.
25. Vozila s pravom prvenstva prolaza
Clan/Clanak 126.
(1) Na vozila sluzbe hitne pomoci, vatrogasna vozila i vozila policije i sudske policije, vojna vozila i vozila Granicne policije, kad posebnim uredajima daju svjetlosne znakove i zvucne signale, ne primjenjuju se odredbe o ogranicenju brzine, o zabrani preticanja/pretjecanja i obilazenja kolone vozila i o zabrani presijecanja kolone pjesaka... Ta vozila imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila ...
To da voze kao manijaci i da zloupotrebljavaju tu prilivelgiju je nazalost istina, medjutim, kako sam napisao u ranijem komentaru to da li zloubotrebljavaju svoj polozaj ne mjenja njihov status._BataZiv_0809 wrote: Mislim pazi, nit sam neki buntovnik, jos manje kriminalac, pa da mi je ACAB furka. Obican sam radni covjek kojem nije jasno otkud pravo ovim likovima da voze ko manijaci.
Nece bas biti obojica cemo pretec kolonu, ja idem desno, a ti pretici ako si brzi, evo sta isti clan zakona u nastavku kaze:
2) Da bi omogucili prolaz vozilima iz stava/stavka (1) ovog clana/clanka, pjesaci su se duzni skloniti s kolovoza/kolnika, a ostala vozila propustiti ih i, prema potrebi, zaustaviti se dok ta vozila prodju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8768 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh dobro sad smo na pravom tragu. Ima li kakav propis koji odredjuje izgled pobrojanih vozila.
Mislim jasno je da smart ne moze biti vozilo hitne pomoci i ne mislim na to. Ako je propisano da su to iskljucivo vozila koja daju svjetlosne signale, po mom misljenju, ogromna rupa u zakonu.
Mislim jasno je da smart ne moze biti vozilo hitne pomoci i ne mislim na to. Ako je propisano da su to iskljucivo vozila koja daju svjetlosne signale, po mom misljenju, ogromna rupa u zakonu.
-
tempuser
#8769 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas kao sto si napisao, mi smo svi dio istog zatvorenog kruga koji se zove nema drave. Zato imamo nikakvu policiju, nikakve vozace, nikakve pratioce koji prave haos, ali se ljudi pod izlikom borbe protiv anarhije upravo sluze anarhijom pa po cestim po nekim svojim kriterijima odlucuju kome ce se skloniti, a kome ne, sto nije ispravan nacin._BataZiv_0809 wrote:
Okej, ne sporim da si (vjerovatno) u pravu. Priznaces da praksa pokazuje skoro pa anarhiju. Mislim nije to nista neobicno, manje vise svaki apsekt ovog drustva je takav.
Taj sistem da se svakome sa blinkerima i bez drugog jasnog obiljezja policije, moras sklanjati ocigledno nije dobar i treba ga se mijenjati.
Pazi, zakon kao zakon je dobar, u svakoj drzavi imas neobiljezena vozila policije koja su i dalje vozila policije sa svim pravima koja imaju, ali kod nas je problem ovo iznad. Nema drzave koja ce odrapiti kaznu karinasu zvanom Vesko Drljaca, ministru rada i soc. politike FBiH sto na sluzbenom XC 60 ima bespravne blinkere. u FBiH od ministara jedino ministar MUP-a ima pravo na poliicijsku pratnju.
-
tempuser
#8770 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema. Mislim da samo za vatrogasne postoji neko pravilo da blatobrani i branici moraju biti bijeli, a vozila crvena ili tako nesto, ali ne znam da li je to ZOBS ili neto drugo._BataZiv_0809 wrote:Eh dobro sad smo na pravom tragu. Ima li kakav propis koji odredjuje izgled pobrojanih vozila.
Zasto Smart ne moze biti vozilo hitne pomoci? Imas ih po Europi ne samo hitna pomoc nego i policija, Proguglaj. Do prije 10 god bi neko tvrdio da skuter ne moze biti vozilo policije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8771 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E to je rupa u zakonu. Jbga neki detalj raspoznavanja kojeg ne moze svaka šuša kupit sa ebaya bi bio idealan. Najjednostavniji bi bio posebne tablice.tempuser wrote:
Nema. Mislim da samo za vatrogasne postoji neko pravilo da blatobrani i branici moraju biti bijeli, a vozila crvena ili tako nesto, ali ne znam da li je to ZOBS ili neto drugo.
Zasto Smart ne moze biti vozilo hitne pomoci? Imas ih po Europi ne samo hitna pomoc nego i policija, Proguglaj. Do prije 10 god bi neko tvrdio da skuter ne moze biti vozilo policije.
A tesko mi zamisliti da nastradali u smartu prima fiziolosku otopinu
- supercali
#8772 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
O cemu ba ti sadatempuser wrote:Pardon nije I. Engela ex ona je zadrzala ime, nego P.Toljatija je ex.supercali wrote:Ne postoji ex ilije engelatempuser wrote:
Cvila su 2 ulice ex Ilije Engela i Palmira Toljatija, Prijedorska se vec racuna kao Aneks.
I ne moze biti aneks na semaforu kod tc otoka
Ja sam 25. god zivio na Otoci i znam da nista mimo "nase" dvije ulice bilo Otoka. Livada za luna parkove i cirkuse, kasnije Hepok pa Merkur i kakomli se vec danas zovu, bas kao i okretaljka trolejbusa nikad nisu bili na Otoci. To je isto kao kad bi V. Polje smatrao B fazom i obratno.
Aneks pocinje od starog oraha pa gore
Ovaj sto je pisao i jeste i nije upravu jer je ta ulica granica izmedju c vile i otoke a prijedorska je ulica
-
tempuser
#8773 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije to rupa u zakonu nego rupa u drzavi jer ne kaznjava svoje namjestenike koji ga krse._BataZiv_0809 wrote:E to je rupa u zakonu. Jbga neki detalj raspoznavanja kojeg ne moze svaka šuša kupit sa ebaya bi bio idealan. Najjednostavniji bi bio posebne tablice.tempuser wrote:
Nema. Mislim da samo za vatrogasne postoji neko pravilo da blatobrani i branici moraju biti bijeli, a vozila crvena ili tako nesto, ali ne znam da li je to ZOBS ili neto drugo.
A tesko mi zamisliti da nastradali u smartu prima fiziolosku otopinu
Ne mogu posebne tablice iz dva razlika, prvi zbog Carla Bildta i jednakosti, a drugi sto neke kategorije pol. vozila ne treba da budu identifikovane.
Ne moras zamisljati ukucaj pojmove na guglu i gledaj sanitetske smartove.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8774 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eto neka budu druge boje, kao probne ili diplomatske.tempuser wrote: Nije to rupa u zakonu nego rupa u drzavi jer ne kaznjava svoje namjestenike koji ga krse.
Ne mogu posebne tablice iz dva razlika, prvi zbog Carla Bildta i jednakosti, a drugi sto neke kategorije pol. vozila ne treba da budu identifikovane.
Ne moras zamisljati ukucaj pojmove na guglu i gledaj sanitetske smartove.
A cekaj znaci jedna vrsta vozila ne treba da budu identifikovane, a paljenjem blinkera se samoidentifikuju zar ne?
-
zdruzdjo
#8775 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa zasto bi sjekli drvo na kojem sjede i pravili jasan i definisan zakon o ovome. da bi neki zakon se izglasao mora proci proceduru glasanja. A glasaju upravo oni koji to sigurno zloupotrebljavaju.
Da li je ovo nesklanjanje dobar nacin borbe protiv zloupotrebe blinkera? Nije. Neefikasan je. Ali je jedini. Dobro nije, moze se na izborima pomaci nesto.
Ali ako pohledas gerilske borce po zemljama treceg svijeta. Cvrknes tamo, cvrknes vamo i jebi ga zaboli na kraju. Jes da se i najebe tu i tamo ali....
E tako i ovo. Ma jebi se ba vozi za mnom dok nemadnem mjesto da se sigurno prvenstveno po sebe sklonim. Necu ni stetiti auto ni ginuti da bi ti stigao svalerki dok pocne djelovati viagra.
Budes li me izgurivao, eeeee pa necu ni ja stajati i gledati. Iz zenice cu se i vratiti, a sa bara necu. Volim ja vise sebe i svoje djete nego tebe.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Da li je ovo nesklanjanje dobar nacin borbe protiv zloupotrebe blinkera? Nije. Neefikasan je. Ali je jedini. Dobro nije, moze se na izborima pomaci nesto.
Ali ako pohledas gerilske borce po zemljama treceg svijeta. Cvrknes tamo, cvrknes vamo i jebi ga zaboli na kraju. Jes da se i najebe tu i tamo ali....
E tako i ovo. Ma jebi se ba vozi za mnom dok nemadnem mjesto da se sigurno prvenstveno po sebe sklonim. Necu ni stetiti auto ni ginuti da bi ti stigao svalerki dok pocne djelovati viagra.
Budes li me izgurivao, eeeee pa necu ni ja stajati i gledati. Iz zenice cu se i vratiti, a sa bara necu. Volim ja vise sebe i svoje djete nego tebe.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk