Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Praetorious

#8751 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

"... ruzmarin, snjegovi i šaš." Sve nam je i onako šaš-avo :-)
MTV

#8752 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

kreker wrote:Svako uzima kako mu odgovara najbolje. meni I sad Lol odgovara I da uzmem LoGo trio brži net dobijem , HS I BHTel imam mogučnost al njih nebi nikad.
Iste su mi alternative, nemogu telemach, od njih sam pobjego prvo 2008 HS tad normalne kanale izbacivo iz analogne ponude (MTV Adria, Hallmark danasnji Universal, TV 1000 a Fox life i Crime u pokusaju digitale nit imao resiver nit dvb-c televizor) a BHT fiksni telefon racun bio 60 KM.
I osnovni paket Logosofta je najjaci od alternativa al jebga navikao na pojedine kanale: Face TV HD, pink classic, Viasat HD ma zapravi svi kanali u HD paketu sem arena.
MTV

#8753 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote:
MTV wrote:Za te pare na telemachu dobijem sve zivo kanale koje lol nema, D3 GO, brzi internet... al jbg nema mogucnosti za telemach. Al dok mogu neometano gledati kanale na lolu sam :)
Zamisli scenario, i tvoje srece kad sad puste sve one kanale o kojima si pis'o da bi Hi voljeo imat', ha?!! :lol:
Ooooops. sorry, zaboravih... stari korisnici koji nijesu potpisali novije ugovore nece dobiti te kanale :evil:

"Sve ce to, o mila moja prekriti..." :mrgreen:
Kompa nisam bas te srece. B92, Prva, CMC, Balkanika eto da mi je je vidjet obavjestenje da su za nove korisnike al ih i onako nece biti.
kreker

#8754 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

MTV wrote:
kreker wrote:Svako uzima kako mu odgovara najbolje. meni I sad Lol odgovara I da uzmem LoGo trio brži net dobijem , HS I BHTel imam mogučnost al njih nebi nikad.
Iste su mi alternative, nemogu telemach, od njih sam pobjego prvo 2008 HS tad normalne kanale izbacivo iz analogne ponude (MTV Adria, Hallmark danasnji Universal, TV 1000 a Fox life i Crime u pokusaju digitale nit imao resiver nit dvb-c televizor) a BHT fiksni telefon racun bio 60 KM.
I osnovni paket Logosofta je najjaci od alternativa al jebga navikao na pojedine kanale: Face TV HD, pink classic, Viasat HD ma zapravi svi kanali u HD paketu sem arena.
Džaba ja ne bi uzeo telemach nikad, ne mogu ih nikako
mokra_carapa

#8755 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mokra_carapa »

Ja nemam problema sa lol nit mi je ko dolazio. Meni je bitan internet a tv onako :lol:
Potpisao sam 12 mjeseci i zasad je ok
Naslovnica

#8756 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Narode,
Kakav je ping na ovim novim paketima, prvenstveno me interesuje ovaj LoGo Quadro+?
Da li je išta poboljšano za gejmere, ili je još uvijek penzionerski?
TwistedX

#8757 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TwistedX »

Ozbiljno se premisljam da predjem na Telemach. Ovo sto rade da samo na LoGo paketima popunjavaju kanale, a rekli su kad sam pitao u direkciji da cemo mi sa starim paketima imati sve do krajnjeg roka za prebacivanje je pravo nisko...
kreker

#8758 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

TwistedX wrote:Ozbiljno se premisljam da predjem na Telemach. Ovo sto rade da samo na LoGo paketima popunjavaju kanale, a rekli su kad sam pitao u direkciji da cemo mi sa starim paketima imati sve do krajnjeg roka za prebacivanje je pravo nisko...
Imaćeš ono što si imao do 15.12.2014, a ne I da će biti novih kanala za nas na starim paketima.
mokra_carapa

#8759 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mokra_carapa »

Napokon sam dobio racun! Samo me nervira sto na racunu pise da se zahvaljuju na redovnom placanju a uz racun poslali obavjestenje da ce oni koji ne plate racun biti iskljuceni... :-)
Nokian808

#8760 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

Ja na Č.Villi samo čekam da Telemach formalno preuzme HS i ujednači ponudu (kako sam čuo polovinom godine) i ćao...
Iako sam dugogodišnji korisnik LoL i imao dobru saradnju sa istim ovo hinjsko tjeranje da se predje na nove pakete koji su mi neprihvatljivi zbog nelogičnog paketiranja kanala i ugovornog vezivanja me pravo nervira.
Nažalost jedino mi telemach nudi bolju alternativu ali još uvijek nije dostupan :roll:
Nokian808

#8761 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Nokian808 »

rizibizi wrote:...trenutno handri je upravo ZTE, dobio sam pass za router, trazio-dobio, medjutim sta god da ubodem u onaj USB port sa strane u onom dashbordu na pocetnoj stranici interfejsa uredjaj je prepoznat i stoji na listi ali niti sta mogu kliknuti niti je dodjeljena IP adresa niti gdje ima postavki za USB, sharing, DLNA niti bilo sta slicno. NAS je NAS, ali i kosta, treba mi minimum 200 i kusur maraka za neku entry varijantu plus disk/diskovi, a za prvu ruku ovo mi je najbolje rjesenje samo jos da radi.
Tab Local Network > idi na DMS > stavi ON i definisi direktorije
kreker

#8762 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

Po meni opet imaju najbolju ponudu, bar što se mene tiće
Ljakan

#8763 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Nokian808 wrote:Ja na Č.Villi samo čekam da Telemach formalno preuzme HS i ujednači ponudu (kako sam čuo polovinom godine) i ćao...
Iako sam dugogodišnji korisnik LoL i imao dobru saradnju sa istim ovo hinjsko tjeranje da se predje na nove pakete koji su mi neprihvatljivi zbog nelogičnog paketiranja kanala i ugovornog vezivanja me pravo nervira.
Nažalost jedino mi telemach nudi bolju alternativu ali još uvijek nije dostupan :roll:
meni se sviđa telemah samo zato sto mozes na vise tv-a,tableta laptopa itd gledat kanale a ne trebaju ti ko ovde resiveri.ogranicen si jednim ako hoces vise plati.
rizibizi

#8764 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Nokian808 wrote:
rizibizi wrote:...trenutno handri je upravo ZTE, dobio sam pass za router, trazio-dobio, medjutim sta god da ubodem u onaj USB port sa strane u onom dashbordu na pocetnoj stranici interfejsa uredjaj je prepoznat i stoji na listi ali niti sta mogu kliknuti niti je dodjeljena IP adresa niti gdje ima postavki za USB, sharing, DLNA niti bilo sta slicno. NAS je NAS, ali i kosta, treba mi minimum 200 i kusur maraka za neku entry varijantu plus disk/diskovi, a za prvu ruku ovo mi je najbolje rjesenje samo jos da radi.
Tab Local Network > idi na DMS > stavi ON i definisi direktorije
U medjuvremenu sam skontao samo sam ja mapirao kompletan externi disk, ali cini mi se da cu morati sortirati fajlove na disku jer je sve otislo u onaj neki other direktoriji, sad za sad nemam zivaca za to. Hvala na pomoci u svakom slucaju.
edin.h

#8765 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Ima li ikakav nacin,molba ili zahtjev da se uputi Logosoft-u kako bi razmotrili da nam vrate kanal Balkanika?
Nikad mi nece biti jasno sto ga ukidose...A stalno sam ga prije gledao. :sad:
MTV

#8766 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

edin.h wrote:Ima li ikakav nacin,molba ili zahtjev da se uputi Logosoft-u kako bi razmotrili da nam vrate kanal Balkanika?
Nikad mi nece biti jasno sto ga ukidose...A stalno sam ga prije gledao. :sad:
Isto tako nemogu preboljet b92 kojeg nece vratiti i daju ga samo Telemachu.

Balkaniku i ako vrate ko da gledam ici ce samo za nove Logo pakete.
MTV

#8767 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Novi kanal za LoGO! osnovni paket

Korisnici LoGO! paketa večeras mogu pratiti četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH u kojoj se sastaju FK Borac i FK Sarajevo.

Prenos utakmice počinje u 18.30 na kanalu Elta HD.

Izvor: https://m.facebook.com/story.php?story_ ... _tn__=%2As
semirsar

#8768 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

oho-Hooooo, s neba pa u rebra, jes' da eltaHD mi se miscini cini nista posebno, nes' k'o rtv kasaba ali je novo, novo je, eeee :mrgreen:
Zezi logosoft vec opako zezi, i jopet mi po zivcima mezi, miscini mi se cini da na silu ce da im predjem na 12/24 mj. brak, pa... da se bezbeli sami ne predju :evil:
kreker

#8769 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

semirsar wrote:oho-Hooooo, s neba pa u rebra, jes' da eltaHD mi se miscini cini nista posebno, nes' k'o rtv kasaba ali je novo, novo je, eeee :mrgreen:
Zezi logosoft vec opako zezi, i jopet mi po zivcima mezi, miscini mi se cini da na silu ce da im predjem na 12/24 mj. brak, pa... da se bezbeli sami ne predju :evil:
od mene može 12 mj ako budem prelazio na LoGo TRIO
semirsar

#8770 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

kreker wrote:
semirsar wrote:oho-Hooooo, s neba pa u rebra, jes' da eltaHD mi se miscini cini nista posebno, nes' k'o rtv kasaba ali je novo, novo je, eeee :mrgreen:
od mene može 12 mj ako budem prelazio na LoGo TRIO
Fazon je sto vise nigdje neJma k'o sto je bilo, svukud se sad "moraju" bracni 12/24 mjesecni zavjeti potpisivati, valjalo ti sto posli sljeduje ili jok :evil:
U T-machu se mlada barem more 2mj. probat' i prije braka :lol:
rimac

#8771 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rimac »

WiFi je u potpunosti oslabio. speedtest od 2 do 12 MB.. a trebalo bi 16 . Zovem ali ništa bolje.

Stari sam pretplatnik. IMam router i modem u jednom, crni ZyXel.

Kaže momak kao taj je bio skup a sad imaju lošije... pa ako hoću da mi zamijene.

Svako malo moram gasiti i paliti...
kreker

#8772 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kreker »

rimac wrote:WiFi je u potpunosti oslabio. speedtest od 2 do 12 MB.. a trebalo bi 16 . Zovem ali ništa bolje.

Stari sam pretplatnik. IMam router i modem u jednom, crni ZyXel.

Kaže momak kao taj je bio skup a sad imaju lošije... pa ako hoću da mi zamijene.

Svako malo moram gasiti i paliti...
Taj ti je rikavela, traži nek ti zamijene isti sam problem imao. Kod mene je bijezi ZTE dobro radi
Naslovnica

#8773 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Meni je najveća smetnja ova neupotrebljiva smimalica, toliko je frustrirajuće da ću ih na krau odjebati upravo zbog toga.
Kada već ne mogu da naprave da radi kako teba, neka ukinu tu ponudu ili neka umanje račune!
MTV

#8774 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sto jest jest snimalica je za riknut od muke, al koliko znam dzabalesku je.

Nego ovaj mtv Igman neradi jedno 20 -30 dana jel ga misle popraviti il izbaciti il zamijeniti sa nekim boljim kanalom?
semirsar

#8775 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:Sto jest jest snimalica je za riknut od muke, al koliko znam dzabalesku je.

Nego ovaj mtv Igman neradi jedno 20 -30 dana jel ga misle popraviti il izbaciti il zamijeniti sa nekim boljim kanalom?
Ma da ga mjenjaju kakvim god gorim kanalom, makar to bio i CMC, sve je bolje od od ovog crnjaka, ha ja :mrgreen:
Nego, ima l' sto god novog na zapadu, u vidu novijeh kanala, makar kak'u web kamericu da priture ispred svojih poslovnica.
Mo's mislit' kad je ukljuce zadnji dan za uplatu zakasnjelih racuna. :evil:
Post Reply