Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
esmasaric

#8751 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Sumnjam da će ih John ostaviti da se sami bore sa zombijima. Ma koliko se promjenio, neće tek tako zaboraviti zid i tu bitku.

By the way, šta je sa Gendrijem? On koliko znam može napraviti mač od valerijskog metala koji može ubiti walkere?
Rockefeller

#8752 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Sad se sve sprema za dolazak WW. Boga pitaj na šta će to izać.
Capajebo

#8753 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Njega je Davos sakrio od Melissandre, i posl'o ga brodom daleko od nje, da ne bi zavrsio na lomaci.
Mog'o bi, ali nema metala od kojeg moze napraviti taj mac. Ostaje samo dragonglass, il' ga opsidijan kako se vec zove :-)
kokuz_sa

#8754 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

kad smo vec kod kultnih scena

najdraza

annoy

#8755 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

esmasaric wrote:
By the way, šta je sa Gendrijem? On koliko znam može napraviti mač od valerijskog metala koji može ubiti walkere?
Zasad nitko živ nema pojma kako se kuje valerijanski čelik. Mogu ga samo prekovati (kao što su Lannisteri prekovali Ice u dva nova mača). Oni su dugo vremena bili jedina velika kuća koja nema svoj valerijanski mač. Jedva su dočekali da izliječe taj kompleks :D
esmasaric

#8756 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Capajebo wrote:Njega je Davos sakrio od Melissandre, i posl'o ga brodom daleko od nje, da ne bi zavrsio na lomaci.
Mog'o bi, ali nema metala od kojeg moze napraviti taj mac. Ostaje samo dragonglass, il' ga opsidijan kako se vec zove :-)
Zar nema ona ženska plava što ubija muške neki zajeban mač, a ona je sa Sansom. Možda će oni na Walkere krenuti :D
Uh, to bi bila scena.

A Gendry mi je nelogično da ga tek tako ostave, a čovjek kovač pravo dobar :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8757 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

annoy wrote:A tko će se pozabavit white walkerima?
Džabe im njihove bitke i bitkice kad oni dođu svi će jednako završit u tami i hladnoći
I Jon to zna. I zato me čudi njegova odluka.

Mora ujedinit sjever a da bi ujedinio sjever mora porazit Remzija, povratak Starkova ce odjeknut kontinetom tako da Tully i Arryn se garant prikljucuju, ovi manji vazali poput Freya ce biti zbrisani kao Boltoni a Cersei i Jaime ce vodit bitku sa ISISovcima, tu je i Margaret koja joj nece ostati duzna kao i njena baka... bice tu prevrata i ubistava jos dosta... Ellaria i zmijice drze Martell kucu i tu im je frka... kako ce sve izgledat mozemo nagadjat mislim da ce te sljedecu sezonu biti frka sa bijelim hodacima ima Jon posla preko glave...prvo ujediniti sjever a onda ovo ostalo pada ko domine...
Capajebo

#8758 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

esmasaric wrote:
Capajebo wrote:Njega je Davos sakrio od Melissandre, i posl'o ga brodom daleko od nje, da ne bi zavrsio na lomaci.
Zar nema ona ženska plava što ubija muške neki zajeban mač, a ona je sa Sansom. Možda će oni na Walkere krenuti :D
Uh, to bi bila scena.

Taj mac je, k'o sto evo rece annoy, prekovani mac Starkova, Ice. Lannisteri su taj veliki mac prekovali u 2 manja, jedan je Tywin dao Dzofriju kao vjencani poklon, a drugi Dzejmiju - koji ga je pak dao Briani, "Oathkeeper".
Gendry je odaradio i ulogu Erica Olujnog u seriji, ono sa pijavicama, kraljevskom krvi i to. Nakon toga nestaje.
Gendry u knjigama je trenutno u "sluzbi" Lady Stoneheart, tako da mozda se i pojavi u ovoj sezoni, vidjet cemo.
esmasaric

#8759 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Capajebo wrote:
esmasaric wrote:
Uh, to bi bila scena.

Taj mac je, k'o sto evo rece annoy, prekovani mac Starkova, Ice. Lannisteri su taj veliki mac prekovali u 2 manja, jedan je Tywin dao Dzofriju kao vjencani poklon, a drugi Dzejmiju - koji ga je pak dao Briani, "Oathkeeper".
Gendry je odaradio i ulogu Erica Olujnog u seriji, ono sa pijavicama, kraljevskom krvi i to. Nakon toga nestaje.
Gendry u knjigama je trenutno u "sluzbi" Lady Stoneheart, tako da mozda se i pojavi u ovoj sezoni, vidjet cemo.
Ma da, pravo zajeban mač, ubio se za bitku sa onim zombijima. A i ona je ok sa tim mačem.
Gendry bi se trebao pojaviti do kraja serije, nelogično mi je da ga samo obrišu tako, pa da su ga bar ubili kad je bio sa Melissandrom ok. Ali ovako poslaše čovjeka i to je to, ništa. Velika je to rupa s obzirom da je on Robertov sin. Možda će se opet sresti sa Ayrom kad se ona vrati ko zna.
Capajebo

#8760 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Najveci twist bi bio da Arya dobije nalog da ubije Lady Stoneheart :mrgreen: :lol:
annoy

#8761 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

pici wrote:
Mora ujedinit sjever a da bi ujedinio sjever mora porazit Remzija, povratak Starkova ce odjeknut kontinetom tako da Tully i Arryn se garant prikljucuju, ovi manji vazali poput Freya ce biti zbrisani kao Boltoni a Cersei i Jaime ce vodit bitku sa ISISovcima, tu je i Margaret koja joj nece ostati duzna kao i njena baka... bice tu prevrata i ubistava jos dosta... Ellaria i zmijice drze Martell kucu i tu im je frka... kako ce sve izgledat mozemo nagadjat mislim da ce te sljedecu sezonu biti frka sa bijelim hodacima ima Jon posla preko glave...prvo ujediniti sjever a onda ovo ostalo pada ko domine...
U svemu tome ono što baš želim je da Boltoni budu izbrisani s lica zemlje.
Mislim, dovoljan je jedan pogled na njihovu zastavu...

A Martella više nema, nema nijednog živućeg pripadnika te obitelji. Šta će biti s Dornea, ne znam. Ima mnogo teorija o dorniškom master planu, i ja sam uvjerena da u knjigama Doran nešto smjera, šteta što to nećemo vidjeti i u seriji. A šta mogu zmije i ona aždaja. Koliko je vjerojatno da im najveće kuće u Dorneu dadnu podršku nakon onog što su napravile...
pici

#8762 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Capajebo wrote:Najveci twist bi bio da Arya dobije nalog da ubije Lady Stoneheart :mrgreen: :lol:

mislim da i ovo mozemo predvidjeti... Cersei planira poslije odluke sedmorice Septona da pozove se na zako dvoboja i tu ce normala Planina da uleti a ispred vjere imam neki fHilling kako i zasto ce uletiti Ajra... milim da veliki Vrabac ima poznanstvo sa bratom po vjeri Boga s mnogo lica :mrgreen:
Capajebo

#8763 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote:
Capajebo wrote:Najveci twist bi bio da Arya dobije nalog da ubije Lady Stoneheart :mrgreen: :lol:

mislim da i ovo mozemo predvidjeti... Cersei planira poslije odluke sedmorice Septona da pozove se na zako dvoboja i tu ce normala Planina da uleti a ispred vjere imam neki fHilling kako i zasto ce uletiti Ajra... milim da veliki Vrabac ima poznanstvo sa bratom po vjeri Boga s mnogo lica :mrgreen:
Ima logike, plus sto dosta ljudi vjeruje da je Faceless ustvari Stranac, jedno lice 7morice :mrgreen:
I time bi Arya fakticki ubila Cercei i Planinu :zoka: :mrgreen:
Last edited by Capajebo on 12/05/2016 19:11, edited 1 time in total.
Radar71

#8764 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

e jbg :lol:
annoy

#8765 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Arya još nije završila s treningom, nekako sumnjam da bi ona bila najbolji izbor, kad ima puno vještijih
esmasaric

#8766 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Bit će opet neki cliffhanger. Arya prvo mora neke vratolomije izvoditi po gradu koliko se vidi u traileru.
pici

#8767 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

annoy wrote:
pici wrote:
U svemu tome ono što baš želim je da Boltoni budu izbrisani s lica zemlje.
Mislim, dovoljan je jedan pogled na njihovu zastavu...

A Martella više nema, nema nijednog živućeg pripadnika te obitelji. Šta će biti s Dornea, ne znam. Ima mnogo teorija o dorniškom master planu, i ja sam uvjerena da u knjigama Doran nešto smjera, šteta što to nećemo vidjeti i u seriji. A šta mogu zmije i ona aždaja. Koliko je vjerojatno da im najveće kuće u Dorneu dadnu podršku nakon onog što su napravile...
pa po onim strazarima kako su se drzali rezervisano kad su ubijale Areoa i Dorana, nebih rekao da nemaju podrsku, zapravo mrze Lanistere i zele osvetu... mozda im se neki i ne priklone al i dalje ostaju opasne a i Lanisteri su bez Tywina prnuli u fenjer...Cersei misli da moze nasljediti oca al glupa je ko noc...
annoy

#8768 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

pici wrote: pa po onim strazarima kako su se drzali rezervisano kad su ubijale Areoa i Dorana, nebih rekao da nemaju podrsku, zapravo mrze Lanistere i zele osvetu... mozda im se neki i ne priklone al i dalje ostaju opasne a i Lanisteri su bez Tywina prnuli u fenjer...Cersei misli da moze nasljediti oca al glupa je ko noc...
Možda su uspjele pridobit određene ljude na dvoru, ali sve lojaliste Martella, sumnjam...

Ne shvaćam baš Ellarijinu osvetu. Ako želi osvetu za Eliu ne znam kako će to postić istrebljivanjem njezine obitelji. Ako pak želi (i) osvetu za Oberyna...on je poginuo u sasvim legitimnom trial by combat u kojem je sam pristao sudjelovati. I poginuo je zbog vlastite gluposti na kraju. Lannisteri u toj priči nemaju direktnu krivnju za njegovu smrt. Nitko ga nije tjerao da se bori protiv Planine i da izvodi ono što je izveo. A i opet, sve i da jesu krivi, ubijanje Oberynove obitelji nije put kojim bi trebala ići.
Njezini postupci mi nisu nimalo jasni.

Cersei ne shvaća da više nije relevantna i da nije kraljica, ne znam, jel uopće još uvijek queen regent? Ne znam koliko Tommen u seriji ima godina. Uglavnom nebitna je a trudi se biti bitna
pici

#8769 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

annoy wrote:
pici wrote: pa po onim strazarima kako su se drzali rezervisano kad su ubijale Areoa i Dorana, nebih rekao da nemaju podrsku, zapravo mrze Lanistere i zele osvetu... mozda im se neki i ne priklone al i dalje ostaju opasne a i Lanisteri su bez Tywina prnuli u fenjer...Cersei misli da moze nasljediti oca al glupa je ko noc...
Možda su uspjele pridobit određene ljude na dvoru, ali sve lojaliste Martella, sumnjam...

Ne shvaćam baš Ellarijinu osvetu. Ako želi osvetu za Eliu ne znam kako će to postić istrebljivanjem njezine obitelji. Ako pak želi (i) osvetu za Oberyna...on je poginuo u sasvim legitimnom trial by combat u kojem je sam pristao sudjelovati. I poginuo je zbog vlastite gluposti na kraju. Lannisteri u toj priči nemaju direktnu krivnju za njegovu smrt. Nitko ga nije tjerao da se bori protiv Planine i da izvodi ono što je izveo. A i opet, sve i da jesu krivi, ubijanje Oberynove obitelji nije put kojim bi trebala ići.
Njezini postupci mi nisu nimalo jasni.

Cersei ne shvaća da više nije relevantna i da nije kraljica, ne znam, jel uopće još uvijek queen regent? Ne znam koliko Tommen u seriji ima godina. Uglavnom nebitna je a trudi se biti bitna

Kao sto se dalo primjetit jako su osvetoljubljivi, ima u jednoj epizodi pete sezone kada zmijice izmedju sebe govore da moraju ici u rat protiv Lanistera, Ellaria kad je ubijala Dorna optuzila ga je da je slabic i da im je dosta da budu slabi... Rat protiv Lanistera ne gine idu na to na izbrisu sve Lanistere
Dr Kova

#8770 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Dr Kova »

Radar71 wrote:Sviđa mi se okrutni i hladni Jon :thumbup:
I meni, opak je :thumbup:
Azrail

#8771 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Capajebo wrote:
pici wrote:

Ima logike, plus sto dosta ljudi vjeruje da je Faceless ustvari Stranac, jedno lice 7morice :mrgreen:
I time bi Arya fakticki ubila Cercei i Planinu :zoka: :mrgreen:

Many-Faced God nije Stranger. Many-Faced God je svi bogovi u jednom. Old gods, new gods, R'hllor, the Great Other, the Drowned God itd.

Osnivač religije je slušao robove koji su negdje radili kako se mole svojim raznim bogovima, a ustvari su se svi molili za istu stvar, pa je zaključio da su svi ti bogovi jedan isti bog. A molili su se za kraj patnje, pa je on zaključio da je najveći poklon koji se nekome može dati brza i bezbolna smrt.

Eto :)
Last edited by Azrail on 12/05/2016 23:27, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8772 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by japin_mutapi »

zmajevi će spržit ledene jebače
kakavdanakneiskustvu

#8773 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

japin_mutapi wrote:zmajevi će spržit ledene jebače

jedino ih oni mogu sjebati,niko drugi
asker

#8774 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Polahko, prvo Ramsey-a poslat u vjecna lovista. Onda popit kafu, razmislit, popricat s komsilukom. Treba vidjet sta i Baelish ima na umu.
karanana

#8775 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

pa dobro. ne znam kako bi reagovali na zmajcheke, ali poznato nam je da je trenutno rjesenje za bijele setace valarijansko staklo i gvozdze. ne znam koliko toga ima na raspolaganju.

a za one njihove mrtve horde zla, da, vjerovatno bi zmajevi odozgor to mogli lako spaliti.
a kako bijeli setaci misle preci preko zida? da li su mrtve horde zla dovoljno sposobne da se uzveru i osvoje neki dvorac i otvore kapije?
Post Reply