IRAN
- walter kurtz
#8751 Re: IRAN
200000 Na koliko 80 miliona ima kod nas 200000
- insomnia78
#8752 Re: IRAN
Jest' al u Iranu noke tako lako doci do alkohola ko kod nas
- salik79
#8753 Re: IRAN
@Opetja 33
Rekoh li ja tebi da je Zuhdijin brat na istim talasnim kao i ja!?
http://www.bug.ba/u-busovaci-promovisan ... i-nur.html
Rekoh li ja tebi da je Zuhdijin brat na istim talasnim kao i ja!?
- Opetja033
#8755 Re: IRAN
Tek sada vidjeh.salik79 wrote:@Opetja 33
Rekoh li ja tebi da je Zuhdijin brat na istim talasnim kao i ja!?![]()
![]()
Ne mogu reci da nisam iznenadjen, ali nisam sokiran. Nije ni Zuhdija previse daleko.
- salik79
#8756 Re: IRAN
Opetja033 wrote:Tek sada vidjeh.salik79 wrote:@Opetja 33
Rekoh li ja tebi da je Zuhdijin brat na istim talasnim kao i ja!?![]()
![]()
http://www.bug.ba/u-busovaci-promovisan ... i-nur.html![]()
Ne mogu reci da nisam iznenadjen, ali nisam sokiran. Nije ni Zuhdija previse daleko.
Velim (ti) ja, al' sto je najgore - niko mi ne vjeruje!
- Opetja033
#8757 Re: IRAN
Interesantne se stvari desavaju u zadnje vrijeme. Zbog sve vece popularnosti Isisovih sektasa u Afganistanu i Pakistanu, Talibani se lagano okrecu prema Iranu za potporu.
Postavljao sam ovdje clanke o susretima iranskih zvanicnika i talibanskih vodja a takvih susreta je sve vise.
Postavljao sam ovdje clanke o susretima iranskih zvanicnika i talibanskih vodja a takvih susreta je sve vise.
- Challenger__
#8758 Re: IRAN
Nuklearni sporazum:
Još tjedan dana za dogovor s Iranom, Obama i Rouhani komentirali situaciju

Barack Obama: Od sporazuma neće biti ništa "ukoliko se ne prekinu svi putevi kojima bi Iran mogao proizvesti nuklearno oružje".
Hassan Rouhani: ističe kako će njegova zemlja "nastaviti s nuklearnim razvojem ukoliko Zapad prekrši svoja obećanja".
LINK
Još tjedan dana za dogovor s Iranom, Obama i Rouhani komentirali situaciju

Barack Obama: Od sporazuma neće biti ništa "ukoliko se ne prekinu svi putevi kojima bi Iran mogao proizvesti nuklearno oružje".
Hassan Rouhani: ističe kako će njegova zemlja "nastaviti s nuklearnim razvojem ukoliko Zapad prekrši svoja obećanja".
Podsjetimo, ukoliko sporazum bude postignut tada će se morati i ukinuti sankcije prema Iranu, a to bio bio najveći napredak u odnosima između Irana i SAD-a u zadnjih nekoliko desetljeća. No, brojni akteri na Bliskom istoku - poput Izraela i Saudijske Arabije - protive se ovom potencijalno povijesnom dogovoru.
- Albosnawe
#8759 Re: IRAN
مفاوضات النووي: إيران وأمريكا حريصتان جدا على التوقيع مسائل صغيرة قد تقضي عليه فرنسا وإسرائيل مستنفرة لإفشاله لا تمديد أكثر منتصف يوليو
https://twitter.com/mujtahidd/status/618533990220361729
إذا وُقع الاتفاق سيتحسن وضع إيران الاقتصادي وقدرتها على محاربة السنة إذا لم يوقع قد تندلع حرب تبدأ بضربة إسرائيلية بدعم أمريكي
https://twitter.com/mujtahidd/status/618534522418806784
- Kikibombona
#8760 Re: IRAN
Iran
Skinute sankcije!
Izrael i Saudija zabrinuti jer ce sada Iranci biti bogatiji za stotine miliona eura... kazu, to je jako opasno za region...
Razvoj Irana je prijetnja!
Izraelu prpa jer u Iranu vide potencijalno ravnopravnog rivala na BI.
Skinute sankcije!
Izrael i Saudija zabrinuti jer ce sada Iranci biti bogatiji za stotine miliona eura... kazu, to je jako opasno za region...
- mirsek
#8761 Re: IRAN
Ma kakvih tricavih stotine miliona.Kikibombona wrote:Iran![]()
![]()
Skinute sankcije!
Samo zaledjenih sredstava Irana po cijelom svijetu koje imaju na raspolaganju prvi dan kad se skinu sankcije ima oko 10-15 milijardi dolara.
A gdje je tu iranska nafta, plin, najjaca industrija i nauka na BI.
Iran kad se razvije za nekih 10tak godina moze da se igra oko izrahella kako im padne napamet jer ovi nemaju niti bracu po vjeri na BI niti neku stratesku dubinu da mogu da lagano izdrze napade saveznika Irana iz susjedstva ako to bude potrebno .
Da ne govorim da ce Iran moci svoje balisticke rakete da izvozi gdje god hoce bez ogranicenja pa tako i u Liban i Siriju.
- JohnnyS
#8762 Re: IRAN
Koji je ovo put da Izrael propada?
Ne trebaju Izraelu saveznici u regiji, dovoljni su im oni na drugim kontinentima...
-
jefferson
#8763 Re: IRAN
1. Iran ima oko 150 milijardi dolara zaledjenih sredstava.mirsek wrote:Ma kakvih tricavih stotine miliona.Kikibombona wrote:Iran![]()
![]()
Skinute sankcije!
Samo zaledjenih sredstava Irana po cijelom svijetu koje imaju na raspolaganju prvi dan kad se skinu sankcije ima oko 10-15 milijardi dolara.
Iran kad se razvije za nekih 10tak godina moze da se igra oko izrahella kako im padne napamet jer ovi nemaju niti bracu po vjeri na BI niti neku stratesku dubinu da mogu da lagano izdrze napade saveznika Irana iz susjedstva ako to bude potrebno .
Da ne govorim da ce Iran moci svoje balisticke rakete da izvozi gdje god hoce bez ogranicenja pa tako i u Liban i Siriju.
2. Iran ako sve ispostuje tek za 5 godina ce moci nesmetano da trguje konvencionalnim oruzjem, tj. uvozi/izvozi.
3. Tek nakon 8 godina moci se da rade na projektu balistickih raketa, ili da uvoze komponente.
4. Nauka? Dok je Iran daleko otisao ispred svojih Arapskih susjeda pa i mnogih drugih drzava u svijetu, jos ce se proci dosta vremena prije nego stigne Izrael u nauci.
-
stafi
#8764 Re: IRAN
mogo bi i ti ubrzo u dobrovoljce.JohnnyS wrote:Koji je ovo put da Izrael propada?Ne trebaju Izraelu saveznici u regiji, dovoljni su im oni na drugim kontinentima...
-
jefferson
#8765 Re: IRAN
Zna sono:JohnnyS wrote:Koji je ovo put da Izrael propada?Ne trebaju Izraelu saveznici u regiji, dovoljni su im oni na drugim kontinentima...
1. Konacni uadr dolaru.
2. Sankcionisanje nuklearnim oruzjem od strane Putina.
3. Nova paradigma.
4. Propast kapitalizma it'd, itd.
- mirsek
#8766 Re: IRAN
izrahell ne treba propasti, samo ih treba nasamarati da prokrvave i da skontaju da nisu bas toliko izabran narod da su nepobjedivi.JohnnyS wrote:Koji je ovo put da Izrael propada?Ne trebaju Izraelu saveznici u regiji, dovoljni su im oni na drugim kontinentima...
Onda ce i oni skontati da Palestina treba da postoji i da granice treba da budu iz 67 godine.
I naravno da vrate svu otetu privatnu zemlju Palestincima.
Ukratko da ne budu kabadahije i zlocinci kao do sada.
- mirsek
#8767 Re: IRAN
1. Jos bolje ako je u pitanju 150 milijardi.jefferson wrote:1. Iran ima oko 150 milijardi dolara zaledjenih sredstava.mirsek wrote:Ma kakvih tricavih stotine miliona.Kikibombona wrote:Iran![]()
![]()
Skinute sankcije!
2. Iran ako sve ispostuje tek za 5 godina ce moci nesmetano da trguje konvencionalnim oruzjem, tj. uvozi/izvozi.
3. Tek nakon 8 godina moci se da rade na projektu balistickih raketa, ili da uvoze komponente.
4. Nauka? Dok je Iran daleko otisao ispred svojih Arapskih susjeda pa i mnogih drugih drzava u svijetu, jos ce se proci dosta vremena prije nego stigne Izrael u nauci.
2. Ja procitah da ce oni odmah moci da izvoze svoje oruzje a za uvoz ce vaziti moratorij od 5 godina.
3.Ovo za balisticke rakete nisam procitao mada oni vec sada imaju kvalitetno razvijene raketne sisteme a i komponente da su u tom polju vrlo opasni.
4. Jah, zaostaju za izrahellom ALI pod visedecenijskim sankcijama
- Kikibombona
#8768 Re: IRAN
Mislio sam na milijarde a pisao milione...
Zabrinutost Izraela je pokazatelj kakav potencijal ima Iran.
Zabrinutost Izraela je pokazatelj kakav potencijal ima Iran.
- mirsek
#8769 Re: IRAN
Tebe proximity jeffe posutaju argumentima sa podforuma auta slicno kao i ja na temi ukrajina sa tvojim NYT biserima i ti opet nadobudno filozofiras i trazis sa tim gardom jos i jos.jefferson wrote:Zna sono:JohnnyS wrote:Koji je ovo put da Izrael propada?Ne trebaju Izraelu saveznici u regiji, dovoljni su im oni na drugim kontinentima...
1. Konacni uadr dolaru.
3. Nova paradigma.
Cudan si insan, bas cudan.
- walter kurtz
#8770 Re: IRAN
U saudiji i na topicu sirija dan zalosti 
-
jefferson
#8771 Re: IRAN
Moze biti da sam profulo oko izvoza konvencionalnog oruzja, ali koliko sam shvatio 5 godina ostaje embargo od strane UN-a.
8 godina je puno, pogotovo sto oni sada zaostaju decenijama u toj tehnologiji, a za 8 godina ce jos vise zaostati, ne zbog samog vremenskog perioda, nego zbog toga sto ce sad imati ostali uvid sta se do sada radilo, dokle se stiglo itd. Koliko god Iranu godilo otvaranje prema svijetu, to nosi i posljedice da ce sve biti transparentnije, vidljivije itd.
Bez obzira na sankcije, Iran nikada nije bio ni blizu kada je u pitanju nauka Izralu. Nemoj tih prica, budimo realni. Da bi bilo koje drustvo bilo uporedivo sa onim najrazvijenijim, mora da pruza otvorenost, a to Iran jos uvijek ne pruza niti ce pruzati. Sam razvoj nauke u takvom obimo o kojem ti govoris ce se kad tad sukobiti sa principima Islamske Republike. Otvoren Iran je dobar za irance, i njihovu politiku. Ali vrlo lako moze biti mac sa dvije ostrice za rezim u Teheranu.
8 godina je puno, pogotovo sto oni sada zaostaju decenijama u toj tehnologiji, a za 8 godina ce jos vise zaostati, ne zbog samog vremenskog perioda, nego zbog toga sto ce sad imati ostali uvid sta se do sada radilo, dokle se stiglo itd. Koliko god Iranu godilo otvaranje prema svijetu, to nosi i posljedice da ce sve biti transparentnije, vidljivije itd.
Bez obzira na sankcije, Iran nikada nije bio ni blizu kada je u pitanju nauka Izralu. Nemoj tih prica, budimo realni. Da bi bilo koje drustvo bilo uporedivo sa onim najrazvijenijim, mora da pruza otvorenost, a to Iran jos uvijek ne pruza niti ce pruzati. Sam razvoj nauke u takvom obimo o kojem ti govoris ce se kad tad sukobiti sa principima Islamske Republike. Otvoren Iran je dobar za irance, i njihovu politiku. Ali vrlo lako moze biti mac sa dvije ostrice za rezim u Teheranu.
- mirsek
#8773 Re: IRAN
Ako nista uvijek se mozemo smijati savoxxovim logickim vratolomijama i tvojim sarkazmima na iste.walter kurtz wrote:U saudiji i na topicu sirija dan zalosti
-
jefferson
#8774 Re: IRAN
Hajde dijete ne budali. Idi utakmicu gledaj, a i crtani su davno prosli.mirsek wrote:Tebe proximity jeffe posutaju argumentima sa podforuma auta slicno kao i ja na temi ukrajina sa tvojim NYT biserima i ti opet nadobudno filozofiras i trazis sa tim gardom jos i jos.jefferson wrote:Zna sono:JohnnyS wrote:Koji je ovo put da Izrael propada?Ne trebaju Izraelu saveznici u regiji, dovoljni su im oni na drugim kontinentima...
1. Konacni uadr dolaru.
3. Nova paradigma.
Cudan si insan, bas cudan.
- walter kurtz
#8775 Re: IRAN
Vidjet ces sad belaja kad SAA dobije financijsku inekciju od irana saxxx ce pojesti svoju bradumirsek wrote:Ako nista uvijek se mozemo smijati savoxxovim logickim vratolomijama i tvojim sarkazmima na iste.walter kurtz wrote:U saudiji i na topicu sirija dan zalosti