iko?P308 wrote:Molim za pomoc.
Danas su mi uveli MojaTV Full paket. Telefon i TV funkcionisu savrseno, medjutim internet ne moze. Izrazivat cu se laicki jer se ne razumijem, nadam se da cete shvatiti.
Donio mi je wi fi modem, i iako laptop detektuje modem konstanto mi izlazi No Internet access. Ciko koji to pravi, kaze da ni njemu nije jasno sta se desava i da to moram kontaktirat nekog infromaticara da to popravi..Hmm...pa reko da pokusam sam....
Ostavio mi je i zicus kojom net funkcionise savrseno, ali wireless nece pa nece. I da, pokusao sam se konektovati mobitel i funkcionise savrseno, znaci da je do laptopa.
Ugl, morate mi sve nacrtati kako i sta da uradim, jer se stvarno ne razumijem, a mislim da nije mnogo komplikovano napraviti (nadam se).
Hvala svima!
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- P308
#8751 Re: BHTelecom All About
- Referent za ONO i DSZ
#8752 Re: BHTelecom All About
U BH telecomu tjeraju da prikljuce ljude na mojaTV iako za to nema infrastrukturnih uslova. Poslije kad se pojavi a pojavi se mooooore problema onda sve prebacuju na servisnu sluzbu i opterecuju jadne ljude koji u sustini petljaju i lazu ljudima i fol popravljaju sto je sustinski nepopravljivo.
Kad god je na TV u neki gledaniji program, emisija, tekma mozes se pozdraviti s gledanjem istog zbog preopterecenosti servera, linija ili sta vec.
Kada ce se BH telecom sustinski pozabaviti poboljsanjem instalacija, kablova ili to sami bog zna. Smanjiti cijene sigurno nece, da li mogu poboljsati brzinu, ponuditi nesto da bi se iole mogli nositi sa konkurencijom je pitanje koje oni sami sebi trebaju postaviti ako zele prvo sebi dobro pa onda nama. Sto se prodaje istog tice(sto bi po mnei bilo najbolje) bojim se da ce prije propasti iz "nekih" razloga
Ovako sigurno al sigurno nece zadugo, to i budala zna.
Kad god je na TV u neki gledaniji program, emisija, tekma mozes se pozdraviti s gledanjem istog zbog preopterecenosti servera, linija ili sta vec.
Kada ce se BH telecom sustinski pozabaviti poboljsanjem instalacija, kablova ili to sami bog zna. Smanjiti cijene sigurno nece, da li mogu poboljsati brzinu, ponuditi nesto da bi se iole mogli nositi sa konkurencijom je pitanje koje oni sami sebi trebaju postaviti ako zele prvo sebi dobro pa onda nama. Sto se prodaje istog tice(sto bi po mnei bilo najbolje) bojim se da ce prije propasti iz "nekih" razloga
Ovako sigurno al sigurno nece zadugo, to i budala zna.
Last edited by Referent za ONO i DSZ on 10/11/2012 23:38, edited 1 time in total.
-
Cosmic
#8753 Re: BHTelecom All About
Trebaju počet uvodit optiku, nema druge, inače će nestat za pet godina.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8754 Re: BHTelecom All About
Pa uvode... Na puno lokacija u Sarajevu je dovedena do ulaza (FTTB).Cosmic wrote:Trebaju počet uvodit optiku, nema druge, inače će nestat za pet godina.
-
Cosmic
#8755 Re: BHTelecom All About
A u ostalim mjestima?Entropio wrote:Pa uvode... Na puno lokacija u Sarajevu je dovedena do ulaza (FTTB).Cosmic wrote:Trebaju počet uvodit optiku, nema druge, inače će nestat za pet godina.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#8756 Re: BHTelecom All About
Ne znam... ali vjerovatno i to imaju u planu (ili već rade).Cosmic wrote:A u ostalim mjestima?Entropio wrote:Pa uvode... Na puno lokacija u Sarajevu je dovedena do ulaza (FTTB).Cosmic wrote:Trebaju počet uvodit optiku, nema druge, inače će nestat za pet godina.
- Halcyon
#8757 Re: BHTelecom All About
U Tuzli se radi uveliko. Negdje su to FTTB rješenja, negdje FTTC, no dovoljno za VDSL2.Cosmic wrote:A u ostalim mjestima?Entropio wrote:Pa uvode... Na puno lokacija u Sarajevu je dovedena do ulaza (FTTB).Cosmic wrote:Trebaju počet uvodit optiku, nema druge, inače će nestat za pet godina.
- S@din
#8758 Re: BHTelecom All About
zasto se ne moze uci u postavke rutera zte w300, sve je radilo ok i sad kad zelim uci, klik na login opet se otvori isti prozorcic i opet login... i to je to, u postavke ne mogu uci, moze li pomoc, hvala
adresa je bila 192.168.1.1
- video
#8759 Re: BHTelecom All About
S@din wrote:zasto se ne moze uci u postavke rutera zte w300, sve je radilo ok i sad kad zelim uci, klik na login opet se otvori isti prozorcic i opet login... i to je to, u postavke ne mogu uci, moze li pomoc, hvala
Resetuj modem (mala rupica sa donje ili odzada, zavisi od modema) pa cesh moci uci ponovo sa onim admin i vrlovrlo....
S tim da cesh morati vjerovatno setovati ponovo modem prema konfiguraciji paketa
-
sencobih
#8760 Re: BHTelecom All About
Ja mislim da nece morati nista konfigurisati jer su sada podeseni fabrickivideo wrote:S@din wrote:zasto se ne moze uci u postavke rutera zte w300, sve je radilo ok i sad kad zelim uci, klik na login opet se otvori isti prozorcic i opet login... i to je to, u postavke ne mogu uci, moze li pomoc, hvala
Resetuj modem (mala rupica sa donje ili odzada, zavisi od modema) pa cesh moci uci ponovo sa onim admin i vrlovrlo....
S tim da cesh morati vjerovatno setovati ponovo modem prema konfiguraciji paketa
-
FMDzem
#8761 Re: BHTelecom All About
Da li postoji mogućnost da ti Telecom uradi SIM sa željenim brojem?
- cappy_tempo
#8762 Re: BHTelecom All About
jel neko ovdje govorio da mu ne radi internet na mobitelu? nesto je falio neka stranica sta li u postavkama? u pitanju je nokia x6
- cappy_tempo
#8763 Re: BHTelecom All About
ma sve u postavkama imam ali mi ne radi internet. do neki dan radio ali sad nece. samo izbaci gresku pri ocitavanje neke stranice da provjerim postavke.KvaziExpert wrote:sve što trebaš imati je kreiran access point active.bhmobile.bacappy_tempo wrote:jel neko ovdje govorio da mu ne radi internet na mobitelu? nesto je falio neka stranica sta li u postavkama? u pitanju je nokia x6
- mirsek
#8764 Re: BHTelecom All About
Pozdrav svima..
Ne znam da li je bilo ovo pitanje prije ali posto ima puno nedoumica poslije pretrazivanja foruma najbolje je da direktno pitam nekoga ko zna...
Imam slijedeci ruter
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... =TL-WR720N
i Moja TV full paket...
Pokusavao sam preko quick setupa da konfigurisem ruter ali su mi se desavali razni problemi od toga da se konekcija na desktopu (preko kabla) izgubi poslije par minuta a da radi wirelless na mobitelima a da ne radi wirelles na laptopu do toga da mi se poslije restarta rutera nijedna konekcija ne moze ostvariti preko rutera(uradio opciju save i reboot na ruteru )..
Hvala unaprijed...
Ne znam da li je bilo ovo pitanje prije ali posto ima puno nedoumica poslije pretrazivanja foruma najbolje je da direktno pitam nekoga ko zna...
Imam slijedeci ruter
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... =TL-WR720N
i Moja TV full paket...
Pokusavao sam preko quick setupa da konfigurisem ruter ali su mi se desavali razni problemi od toga da se konekcija na desktopu (preko kabla) izgubi poslije par minuta a da radi wirelless na mobitelima a da ne radi wirelles na laptopu do toga da mi se poslije restarta rutera nijedna konekcija ne moze ostvariti preko rutera(uradio opciju save i reboot na ruteru )..
Hvala unaprijed...
Last edited by mirsek on 11/11/2012 19:01, edited 1 time in total.
- mirsek
#8765 Re: BHTelecom All About
Nauči dJečko da fino pročitaš šta piše prije nego budeš glavni u raji..R_v_P20 wrote:sta hoces od nas !? Zovi telekom ili im odnesi router da ti ga konfigurisu, te se nauci pameti da ne diras nesto ako ne znas napraviti poslije
- mirsek
#8767 Re: BHTelecom All About
Ok..Pokušat ću biti precizniji..KvaziExpert wrote:I ja sam mislio da ti trebaju postavke za tp-link modem bhtelecoma.
a postaviti router je vrlo jednostavno, kreiraš konekciju (ako je modem u bridge modu, onda je pppoe), uneseš user i pass, podesiš zaštitu na wirelessu i vozi. Gdje si tačno zapeo? Malo si konfuzno objasnio, radi na jednom, ne radi na drugom. Mislim, ne može raditi wireless na mobitelima, a ne raditi na laptopu(pretpostavljam da je uključen dhcp, da nije uključen mac filtering, da su postavke wirelessa na laptopu na auto,...)
-Priključim r izlaz za net na paradigm modemu bihnetovom u plavi ulaz na ruteru a kabl iz desktop kompjutera ubacim u zuti ulaz na ruteru
-udjem u opcije rutera preko firefoxa i u quick setup-u namjestim šifru za bihnet i šifru za wirelless i pritisnem save and reboot
-proradi mi net na desktopu par minuta i onda se izgubi konekcija
- istovremeno na mobitelima radi wirelless bez problema i ne prekida se nikako
- istovremeno na laptopu se uspijem priljuciti na wirelless ali mi ne otvara stranice mada piše da sam priključen i da je signal jak..
-ugasim i upalim ruter nijedna konekcija ne radi mada su postavke snimljene u ruteru..
Ako treba još detalja pitajte..
Last edited by mirsek on 11/11/2012 19:42, edited 1 time in total.
- mirsek
#8768 Re: BHTelecom All About
Evo probao sam preko cd da instaliram postavke ali isto..Ukucam obje šifre, namjestim dynamic i pppoe spasim,proradi i wirelless i preko kabla i onda se samo od sebe poslije 5 minuta prekine svaka konekcija..KvaziExpert wrote:Kada, nakon restarta uđeš u postavke, šta kaže satus? Ima li snimljena konekcija (jesi li označio always on)?mirsek wrote:Ok..Pokušaću biti precizniji..KvaziExpert wrote:I ja sam mislio da ti trebaju postavke za tp-link modem bhtelecoma.
a postaviti router je vrlo jednostavno, kreiraš konekciju (ako je modem u bridge modu, onda je pppoe), uneseš user i pass, podesiš zaštitu na wirelessu i vozi. Gdje si tačno zapeo? Malo si konfuzno objasnio, radi na jednom, ne radi na drugom. Mislim, ne može raditi wireless na mobitelima, a ne raditi na laptopu(pretpostavljam da je uključen dhcp, da nije uključen mac filtering, da su postavke wirelessa na laptopu na auto,...)
-Priključim r izlaz za net na paradigm modemu bihnetovom u plavi ulaz na ruteru a kabl iz desktop kompjutera ubacim u zuti ulaz na ruteru
-udjem u opcije rutera preko firefoxa i u quick setup-u namjestim šifru za bihnet i šifru za wirelless i pritisnem save and reboot
-proradi mi net na desktopu par minuta i onda se izgubi konekcija
- istovremeno na mobitelima radi wirelless bez problema i ne prekida se nikako
- istovremeno na laptopu se uspijem priljuciti na wirelless ali mi ne otvara stranice mada piše da sam priključen i da je signal jak..
-ugasim i upalim ruter nijedna konekcija ne radi mada su postavke snimljene u ruteru..![]()
Ako treba još detalja pitajte..
Mora biti na statusu connected, pisati IP adresa, DNS adrese,...
Uvijek postoji mogućnost (doduše vrlo, vrlo mala) da je uređaj neispravan.
A to što pitas poslije restarta, meni se čak dešava da ne mogu da udjem u postavke rutera tj. i pristup ruterovim opcijama se izgubi sa gubitkom konekcije( kao da se hardverski prekine veze sa samim ruterom)preko njegove adrese 192.168.01 ili http://www.tplinklogin.net nego moram na srecu da pokusavam dok ne udje u postavke..
- Kepecc
#8769 Re: BHTelecom All About
Da li neko zna kako deaktivirati uslugu SOS kredit? 
Tražila sam neku informaciju više na njihovoj stranici, ali bezuspješno.
-
azdralovic
#8770 Re: BHTelecom All About
izgleda da nema deaktivacije jednom kada aktiviras... probaj 1444 pa sa sluzbom da provjerisKepecc wrote:Da li neko zna kako deaktivirati uslugu SOS kredit?
- mirsek
#8771 Re: BHTelecom All About
Evo sad sam gledao..DHCP mi je uključen..DDNS mi je upaljen al piše not launching ako to nesto znaci..WPS uključen...u LAN opcijama ip adresa od rutera i sabnet c klase 255.255.255.0...u DHCP opcijama nisu namjestene default gateway,default domain,primary i secundary DNS.Da li to moze biti problem..? kad pingam bih.net.ba ne prolaze paketi..KvaziExpert wrote:Jel' uključiš dhcp? Kad nemaš pristupa, reaguje li na ping? I kad, kako kažeš, na sreću, uđeš u postavke, jesu li snimljene kako treba, dole na dnu u system tools možeš vidjeti status wan porta, lan (dhcp klijente), wireless.
To kako opisuješ da si uradio bi trebalo da radi, gledam ruter je dobar, koliko si ga platio?
Moguće je da je neka fabrička greška, ali trebao bi to provjeriti neko jači, Imaš li nekoga u blizini ko se barem malo kuži u te stvari, odakle si?
Ruter extra jeftin, 40 KM kupljen na Skenderiji...I ja sam sa Skenderije..
Evo trenutno opet radi net i pišem ovo konektiran na ruter...
-
DON_eARL
#8772 Re: BHTelecom All About
Evo zašto su vam 2Mbps dovoljna.
Provjereno.

-
Nermin_BH
#8773 Re: BHTelecom All About
Nije do telefona nego do kartice, odtidi do nbht i trazi zsamjensku karticu 5 ili 10 KM nezz tacno i zadrzact ces isti bbroj samo ce ti otici kontakti zato prebaci sve sms kontakte sa sms kartice na telefon i nemas brige .Ima greski u pisanju jer pisem sa mobitela a nesto mi baguje.ne mogu popraviti.FMDzem wrote:Prooblem![]()
Ne očitava mi mrežu, nema signala..
Dakle, SIM kartica, stavim je u telefon, nema mreže, stavim drugu sve normalno, stavim treću sve normalno.
Kartica prihvati i pin kod i sve, ali kada dođe do glavnog desktopa, tako da ga nazovem, prikazuje da nema mreže, nije dostupan...
Do čega bi moglo da bude..![]()
Jaah' da napomenem da ta ista kartica radi na svim ostalim telefonima.
Ukratko, ako ima nekih nejasnoća javite.
Hvaala
-
iceman2010
#8774 Re: BHTelecom All About
Upravo tako. I jedini razlog sto Telecom jos nije povecao brzine interneta je taj sto jos nije u potpunosti rijesio "last mile" problem. Kad pokrivas 3 ulice i 10 ulaza lako je preci sa ADSL2+ na VDSL2. BHT-u ipak treba vise vremena.Halcyon wrote:
U Tuzli se radi uveliko. Negdje su to FTTB rješenja, negdje FTTC, no dovoljno za VDSL2.
-
iceman2010
#8775 Re: BHTelecom All About
zilog wrote:
Na sarkazam sa pokrivenoscu je lako odgovoriti kada se uoptrijebi ista retorika. Niti BHT pokriva cijelu Federaciju, a kamo li cijelu BiH, pa im niko od nas to ne nabija na nos. Da su HS, Logosoft i Telemach dobili ono sto je BHT prisvojio, a sto je, za 50 godina, izgradjeno sredstvima gradjana i firmi, imali bi istu pokrivenost. Kada se uporedi ono sto je BHT izgradio odkako postoje LOL, HS i TM, zakljuci se da su ovi izgradili mnogo vise.
Uostalom, sta BHT sprijecava da izbaci diferenciranu ponudu? Jedino sto ja mogu predpostaviti je da bi morali spustiti cijene onima koji ne mogu imati pune brzine.
hahaha za boldirano. Jesi li ti ozbiljan?
BHT nije nista prisvojio. BHT je to izgradio. U nekom drugom vremenu, pod nekim drugim okolnostima, ali je to BHT izgradio. Mozda je trebao to pokloniti na izvolite ovim gore pobrojanim?