Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
missko

#8751 Re: FK Sarajevo

Post by missko »

sjever76 wrote:brate, BP i UNFKS imaju sve što je potrebno (ideju, volju, ljubav, intelekt itd) da bi bili glavni u klubu osim jedne male majušne sitnice. NEMAJU PARE ili makra nemaju dovoljno para a to je ono što nama treba kao žednoj zemlji kiša. ko misli da se bez para može taj živi u zabludi. kad para nema i najčvršći brakovi koji su satkani na ljubavi pucaju.
mućo, huso, haso kurac palac. imate pare? volite sarajevo? ok možete ih dati ali po striktno određenim pravilima i u skladu sa zakonom i transparentno a ne ko do sad na pijačnoj osnovi tipa "joj ja sam matere mi dao 100 milja za sarajevo al sam zijanio račun".
Imaju banke pare a FcS je dovoljno veliko da moze u neki kredit uci kao i svi ostali klubovi po Evropi samo racun nam treba koji s.pci nece da odblokiraju da bi mogli svi hajrovat osim kluba. Sarajevo je ljudi institucija i nama ne trebaju pojedinci da nam vrse poslove i kupuju za nas igrace i fol pomazu ,a nama treba uprava koja ce upravljati klubomm a ne neko ko Mamic da mu klub bude izvor prihoda da on bude iznad kluba.
exc0d14c

#8752 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Vidim u posljednje vrijeme sve više raje dijeli moje mišljenje :thumbup:

Nisu svi glupi i naivni :thumbup:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#8753 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

missko wrote:Imaju banke pare a FcS je dovoljno veliko da moze u neki kredit uci kao i svi ostali klubovi po Evropi samo racun nam treba koji s.pci nece da odblokiraju da bi mogli svi hajrovat osim kluba. Sarajevo je ljudi institucija i nama ne trebaju pojedinci da nam vrse poslove i kupuju za nas igrace i fol pomazu ,a nama treba uprava koja ce upravljati klubomm a ne neko ko Mamic da mu klub bude izvor prihoda da on bude iznad kluba.
Sarajevo duguje malo manje od 4 miliona KM. Sarajevo nema nekretnine koje može staviti pod hipoteku (sreća jer bi ovi lopovi do sad to iskoristili i uzeli pare). Koja banka će ti dati kredit, kada vidi taj dug do sada i kada nema garanciju da će kredit biti vraćen?
Dammme

#8754 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

exc0d14c wrote:Vidim u posljednje vrijeme sve više raje dijeli moje mišljenje :thumbup:

:lol: :lol: :lol:
Ignore!
ibizza

#8755 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

missko wrote:
sjever76 wrote:brate, BP i UNFKS imaju sve što je potrebno (ideju, volju, ljubav, intelekt itd) da bi bili glavni u klubu osim jedne male majušne sitnice. NEMAJU PARE ili makra nemaju dovoljno para a to je ono što nama treba kao žednoj zemlji kiša. ko misli da se bez para može taj živi u zabludi. kad para nema i najčvršći brakovi koji su satkani na ljubavi pucaju.
mućo, huso, haso kurac palac. imate pare? volite sarajevo? ok možete ih dati ali po striktno određenim pravilima i u skladu sa zakonom i transparentno a ne ko do sad na pijačnoj osnovi tipa "joj ja sam matere mi dao 100 milja za sarajevo al sam zijanio račun".
Imaju banke pare a FcS je dovoljno veliko da moze u neki kredit uci kao i svi ostali klubovi po Evropi samo racun nam treba koji s.pci nece da odblokiraju da bi mogli svi hajrovat osim kluba. Sarajevo je ljudi institucija i nama ne trebaju pojedinci da nam vrse poslove i kupuju za nas igrace i fol pomazu ,a nama treba uprava koja ce upravljati klubomm a ne neko ko Mamic da mu klub bude izvor prihoda da on bude iznad kluba.
Druze,koju garanciju FKS nudi banci,da bi mu ona dala kredit?
amar007

#8756 Re: FK Sarajevo

Post by amar007 »

Dammme wrote:
exc0d14c wrote:Vidim u posljednje vrijeme sve više raje dijeli moje mišljenje :thumbup:

:lol: :lol: :lol:
Ignore!
Pa u pravu je covjek, povecanje za 100%, umjesto jednog sad su ih dvojica :lol:
armin071

#8757 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

:lol: Mirza uredu je...
sjever76

#8758 Re: FK Sarajevo

Post by sjever76 »

missko wrote:
ajde mi sad odgovori, ali onako bez uplitanja emocija (stavi se u poziciju banke koja daje kredit) po čemu smo to mi veliki kao klub? pa mi majstore imamo samo nekoliko pehara u vitrini (više od pružnih radnika sigurno :D ) i 60 godina istorije. imamo par stotina kvadrata u titovoj a i to pitaj boga jeli uknjiženo i na koga.sa tim se ne možeš pojaviti niti u jednoj banci na dunjaluku da te bljedo ne pogledaju. dodaj na to ogroman dug i shvatićeš u kakvoj smo poziciji. treba prvo nešto para namaći da se krene sa bilo kakvim poslovanjem u plusu. kad se to postigne a bankari vide da ti imaš šta ponuditi onda se može razmišljati o kreditima i plasnkom investiranju na duže staze.

svo naše trenutno bogatstvo su navijači i onaj slatki dio našeg odrastanja kada smo slušali priče naših očeva o zvjezdanim trenutcima kluba.
ibizza

#8759 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

Da nam je naci tog "Hasu",samo da nije Mucho i ostala klapa koja je vec godinama u FKS.
Nego,sta je sa Hastorovim sinovima?Koliko se sjecam,u Junu je Benjo spominjao i njih kao moguce ulagace u FKS
Sanela Jenkins??
missko

#8760 Re: FK Sarajevo

Post by missko »

1946 wrote:
missko wrote:Imaju banke pare a FcS je dovoljno veliko da moze u neki kredit uci kao i svi ostali klubovi po Evropi samo racun nam treba koji s.pci nece da odblokiraju da bi mogli svi hajrovat osim kluba. Sarajevo je ljudi institucija i nama ne trebaju pojedinci da nam vrse poslove i kupuju za nas igrace i fol pomazu ,a nama treba uprava koja ce upravljati klubomm a ne neko ko Mamic da mu klub bude izvor prihoda da on bude iznad kluba.
Sarajevo duguje malo manje od 4 miliona KM. Sarajevo nema nekretnine koje može staviti pod hipoteku (sreća jer bi ovi lopovi do sad to iskoristili i uzeli pare). Koja banka će ti dati kredit, kada vidi taj dug do sada i kada nema garanciju da će kredit biti vraćen?
Mislite isto da se ime i tradicija ne mogu unovcit, jel Sarajevo klub bez perspektive?
Kad ne bude tako nece nikog ni zanimat Sarajevo i ovi bi ga napustili da se pare ne mogu zaraditi. Nije isto biti FcS i Siroki ma koliko oni bili organizovaniji.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#8761 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

missko wrote:Mislite isto da se ime i tradicija ne mogu unovcit, jel Sarajevo klub bez perspektive?
Kad ne bude tako nece nikog ni zanimat Sarajevo i ovi bi ga napustili da se pare ne mogu zaraditi. Nije isto biti FcS i Siroki ma koliko oni bili organizovaniji.
Ne mislim već znam, nažalost :) . Banke i bankari su surovi, nema ništa na lijepe oči ni na tradiciju. Ako imaš šta što oni mogu prodati nakon što ti ne uplatiš jednu jedinu ratu to će ti i uzeti u razmatranje, ako nemaš to nije njihov problem, jer oni neće raditi na svoju štetu.
Dammme

#8762 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

missko wrote:
Čini mi se majstore da nisi baš sve detaljno pročitao što se ovih dana pisalo i izjavljivalo. A i razumijem te, bilo je toliko toga da čovjek ne može sve pohvatati. Dakle Mućo nije nudio da on kupuje igrače i dijeli on profit 60:40, nego je nudio da nađe firme (sponzore) koje bi dale pare za pojačanja, a profit bi se između tih firmi i Sarajeva, pri prodaji igrača dijelio 60:40 u korist Sarajeva. Eh sad koliki je Mućin tal u ovih 40% to ne znam, a i nije mi vala ni bitno. Iskreno ne gotivim ga ni ja, ali kao što reče @sjever76, trebaju nam pare. Što se tiče kredita, mi smo majstore već 4 miliona u kreditu.
missko

#8763 Re: FK Sarajevo

Post by missko »

Dammme wrote:
missko wrote:
Mi smo u dugu zato sto nam kradu pare. Banka ne mora samo imovinu uzimati i ja sam jos obicno fizicko lice bez imovine pa mogu dobit kredit sa zirantima, banka svoje moze namirit od svih para koje ulaze u klub, zna se koliko se zaradi po tekmi kad igras neko evropsko takmicenje zna se kolko od prodaje igraca ako igrac pripada klubu a ne Muci , a to Muco nasao firme ili on sam dao pare je jedno te isto nikaka razlika.
Last edited by missko on 13/11/2010 23:37, edited 1 time in total.
gospodin Rajković

#8764 Re: FK Sarajevo

Post by gospodin Rajković »

omar_sa wrote:
sistematski pregled wrote:Danas se vidjelo koga podržavaju navijači. I sa sjevera i istoka i zapada je jasno poručeno: Baljak odlazi! E sad ako je nas 99% izmanipulisano, šta ćeš! Doduše bila je u loži i ispod nje jedna grupa uvlakača, oni su bili kontra nas. Možda su to "pravi" navijači?
Na istoku su klasicni pljuvaci, ti pljuju i kad treba i kad ne treba.Na sjeveru i nije bilo nesto puno raje,vecina djeca, a primjetices u nastavku da dosta ozbiljnijih momaka vise nece biti na sjeveru.Moguce bas ispod loze, a ne u lozi kako ti kazes " uvlakaca" koji nisu davali podrsku navedenoj trojki ni BP nego Mirzi i igracima, jer jedini govore istinu.
Nisu svi na Istoku pljuvači ima malo i pravih navijača i ne bi se složio sa tobom jeste da ima kontraša koji i mene nerviraju ali ne generalizuj uglavnom ako baš hočeš tako onda je večina navijača uz BP pa ako hočeš i uz Blekića i upravu u ostavci i nemoj nikad više da spominješ Istok u negativnom kontextu ja na Istoku obolio da bi me takvi kao ti svrstavali i omalovažavali e pa neče moći ja izdati ne znam a i večina raje sa istoka stoji uz Sjever i HZ mada nas je večina PITARI.Đaba su danas doveli Majia,Papeta, Milera i ostale otjerane sa sjevera e pa nema ponovo da vode neče proći nema para na zovegu.Što ne kažeš da su oni i nekoliko Mirzinih prijatelja davali podršku Mirzi i igračima tj.Baljku,Merdanoviću i ostalimublehašima ali su bili manji od makovog zrna jer znaju kako su dobili po pi.ki na sjeveru pa se prepali da im se isto ne desi na Istoku a malo im je falilo ali se nisu smjeli kurčiti.Imaju Olimpic i nek idu dole nek im NG daje da navijaju sretno im bilo a mogo bi ti sa njima i povedi te što govore istinu i Mirzu za trenera. :x
Nogatrans

#8765 Re: FK Sarajevo

Post by Nogatrans »

omar_sa wrote:4 plate duguje igracima nova uprava, navijaci su izmanipulisani (na srecu ne svi) izjavama notornog lazova Blekica.Da su Alihodzic,Merdanovic i Baljak lopovi to se znalo od ranije ali da se cuveni bordo prijatelji ispale kad je najteze to nije bilo planirano.I naravno da se igraci osjecaju ugrozeno kad se prijeti Mirzi, kojeg realno ne smatram pravim strucnjakom, ali taj covjek jedini stoji uz igrace, on je taj koji im daje plate i premije.I zato svi igraci stoje uz njega.
Igraci pruzaju svoj maksimum to se vidjelo i u sirokom zadnju utakmicu, to sto oni nemaju kvalitet da pruzaju bolje partije nisu oni krivi,nisu sami sebe doveli u klub.A danasnji rezultat vjerovatno ima veze i sa kvotom 5 na nerjeseno, mozda su htjeli i na taj nacin da uzmu koji dinar :roll:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Dammme

#8766 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

missko wrote:Mi smo u dugu zato sto nam kradu pare. Banka ne mora samo imovinu uzimati i ja sam jos obicno fizicko lice bez imovine pa mogu dobit kredit sa zirantima, banka svoje moze namirit od svih para koje ulaze u klub, zna se koliko se zaradi po tekmi kad igras neko evropsko takmicenje zna se kolko od prodaje igraca ako igrac pripada klubu a ne Muci , a to Muco nasao firme ili on sam dao pare je jedno te isto nikaka razlika.
A šta ako ne budeš igrao Evropu, ako te Uefa suspenduje zbog dugova, ako igrači budu dobijali slobodne papire zbog dugova? Ovako razmišlja banka. Evo ti spomenu žirante. Ko će Sarajevu sa 4 miliona duga biti "žirant"? A ovo oko Muće mislim da nije svejedno da li je firma ili je lično Mućo. Zato što je ovo sa firmama legalno i može se kontrolisati u fening (bar što se našeg dijela para tiče). To bi bila jako bitna razlika između ovoga sada poslovanja sa Mućom i onog od prije par godina.
Dammme

#8767 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

gospodin Rajković wrote:
omar_sa wrote:
sistematski pregled wrote:Danas se vidjelo koga podržavaju navijači. I sa sjevera i istoka i zapada je jasno poručeno: Baljak odlazi! E sad ako je nas 99% izmanipulisano, šta ćeš! Doduše bila je u loži i ispod nje jedna grupa uvlakača, oni su bili kontra nas. Možda su to "pravi" navijači?
Na istoku su klasicni pljuvaci, ti pljuju i kad treba i kad ne treba.Na sjeveru i nije bilo nesto puno raje,vecina djeca, a primjetices u nastavku da dosta ozbiljnijih momaka vise nece biti na sjeveru.Moguce bas ispod loze, a ne u lozi kako ti kazes " uvlakaca" koji nisu davali podrsku navedenoj trojki ni BP nego Mirzi i igracima, jer jedini govore istinu.
Nisu svi na Istoku pljuvači ima malo i pravih navijača i ne bi se složio sa tobom jeste da ima kontraša koji i mene nerviraju ali ne generalizuj uglavnom ako baš hočeš tako onda je večina navijača uz BP pa ako hočeš i uz Blekića i upravu u ostavci i nemoj nikad više da spominješ Istok u negativnom kontextu ja na Istoku obolio da bi me takvi kao ti svrstavali i omalovažavali e pa neče moći ja izdati ne znam a i večina raje sa istoka stoji uz Sjever i HZ mada nas je večina PITARI.Đaba su danas doveli Majia,Papeta, Milera i ostale otjerane sa sjevera e pa nema ponovo da vode neče proći nema para na zovegu.Što ne kažeš da su oni i nekoliko Mirzinih prijatelja davali podršku Mirzi i igračima tj.Baljku,Merdanoviću i ostalimublehašima ali su bili manji od makovog zrna jer znaju kako su dobili po pi.ki na sjeveru pa se prepali da im se isto ne desi na Istoku a malo im je falilo ali se nisu smjeli kurčiti.Imaju Olimpic i nek idu dole nek im NG daje da navijaju sretno im bilo a mogo bi ti sa njima i povedi te što govore istinu i Mirzu za trenera. :x
:thumbup: :thumbup:
Svaka na mjestu. Vidio svojim očima. Agentura posjetila Istok nakon dugo vremena. A onaj ko pljuje po Istoku, nek se sjeti da su Horde nastale baš na Istoku (bordo-bijeli poskok).
missko

#8768 Re: FK Sarajevo

Post by missko »

Dammme wrote:
missko wrote:Mi smo u dugu zato sto nam kradu pare. Banka ne mora samo imovinu uzimati i ja sam jos obicno fizicko lice bez imovine pa mogu dobit kredit sa zirantima, banka svoje moze namirit od svih para koje ulaze u klub, zna se koliko se zaradi po tekmi kad igras neko evropsko takmicenje zna se kolko od prodaje igraca ako igrac pripada klubu a ne Muci , a to Muco nasao firme ili on sam dao pare je jedno te isto nikaka razlika.
A šta ako ne budeš igrao Evropu, ako te Uefa suspenduje zbog dugova, ako igrači budu dobijali slobodne papire zbog dugova? Ovako razmišlja banka. Evo ti spomenu žirante. Ko će Sarajevu sa 4 miliona duga biti "žirant"? A ovo oko Muće mislim da nije svejedno da li je firma ili je lično Mućo. Zato što je ovo sa firmama legalno i može se kontrolisati u fening (bar što se našeg dijela para tiče). To bi bila jako bitna razlika između ovoga sada poslovanja sa Mućom i onog od prije par godina.
Sta ce sada Salke 04 nece vidjet Evrope a zaduzili se do neba pa nije to klub koji egzistira jednu sezonu to je klub koji ima masu navijaca , ovo je bila usporedba, Sarajevo nema ni blizu toliko navijaca al nema ni blizu toliko duga, i opet ponavljam nije isto Sarajevo i Siroki oni mogu imati sve al ih nema ko gledati. Sredina je vrlo bitna kao i ime.
Dammme

#8769 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

missko wrote:
Dammme wrote:
Sta ce sada Salke 04 nece vidjet Evrope a zaduzili se do neba pa nije to klub koji egzistira jednu sezonu to je klub koji ima masu navijaca , ovo je bila usporedba, Sarajevo nema ni blizu toliko navijaca al nema ni blizu toliko duga, i opet ponavljam nije isto Sarajevo i Siroki oni mogu imati sve al ih nema ko gledati. Sredina je vrlo bitna kao i ime.
Vjeruj mi ja bih volio da smo mi S od Salke-a, ali na žalost nismo. Salke može naći žirante, mi to u ovakvoj situaciji ne možemo. Ja bih isto kao i ti volio da je rješenje tako jednostavno ali nije. Ali ako bi se proveo ovaj biznis plan 2010.2014, mislim da bi bili na dobrom putu da "odsada do vječnosti" imamo stabilan klub. A to automatski znači i uspjeh i trofeje.
adnan_hz

#8770 Re: FK Sarajevo

Post by adnan_hz »

Mirza jel ti pokisla glovaaaaa??? :skoljka:
exc0d14c

#8771 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

adnan_hz wrote:

Preksinoć sam bio Baljak, sinoć Jahović, danas Zalizani.

Šta nam donosi sutra?
Dammme

#8772 Re: FK Sarajevo

Post by Dammme »

exc0d14c wrote:
adnan_hz wrote:

Preksinoć sam bio Baljak, sinoć Jahović, danas Zalizani.

Šta nam donosi sutra?
Sunčano vrijeme.
Ignore!
exc0d14c

#8773 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

ćiro wrote:

Ako si ti suprotnost od toga, onda mi je drago što sam glup i naivan :thumbup:
Ako si sličan Blekiću i ostalim prevarantima i muljatorima jako mi je drago što sam suprotnost od toga :thumbup:
Cossack

#8774 Re: FK Sarajevo

Post by Cossack »

exc0d14c wrote:
ćiro wrote:

Ako si ti suprotnost od toga, onda mi je drago što sam glup i naivan :thumbup:
Ako si sličan Blekiću i ostalim prevarantima i muljatorima jako mi je drago što sam suprotnost od toga :thumbup:
Sevap je tebe banovati... :D
KPNCTNJAH

#8775 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

:roll:
Locked