grasov kombi
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- dottore
- starii
#8752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sad treba otici u osiguravajuce kuce uzeti polisu osiguranja i uci u grasov bus i dobitak je zagarantovan
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#8753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Moraće na onom formularu koji potpisuješ za osiguranje uvesti i pitanje "Koristite li usluge GRAS-a?"starii wrote:sad treba otici u osiguravajuce kuce uzeti polisu osiguranja i uci u grasov bus i dobitak je zagarantovan
- starii
#8754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne daj bože da GRAS nudi i avionski prevozPera Trta wrote:Moraće na onom formularu koji potpisuješ za osiguranje uvesti i pitanje "Koristite li usluge GRAS-a?"starii wrote:sad treba otici u osiguravajuce kuce uzeti polisu osiguranja i uci u grasov bus i dobitak je zagarantovanAko odgovoriš "da", nema osiguranja
uh valja meni sutra na avion
- braca
#8755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne navijam za GRAS jer jesu majmuni. No, Centrotrans se poziva na "zdravu konkurenciju" koja im mora biti odobrena, a pri tome misle samo da udarne gradske linije oko Vijecnice do Ilidze i nazad.
Mozemo kao gradjani ovoga grada govoriti o zdravoj konkurenciji samo onda kada Centrotrans prihvati zdravu konkurenciju i na linijama za Sedrenik, Sirokacu i slicne destinacije, posebno zimi, kao na i konkurenciju na odrzavanju troskova i opravki taNvaja.
Zasto ovo pisem? Je*e mi se za GRAS, no Centrotrans bi pokupio "kremu", odnosno "zdravom konkurencijom" pokupio lovu na najisplatnijim linijama, GRAS bi (iz)gubio, no tada se postavlja pitanje, ako GRAS nije barem nesto zaradio, od koje ce love finansirati neisplatne linije i kako ce se raja koja stanuju na destinacijama koje nisu komercijalno isplatne, prevoziti na zeljene gradske destinacije?
Ne nasjedajmo tako lako na pricu o "zdravoj konkurenciji".
Jos jednom, je*e mi se GRAS u globalu, a sa druge strane uopste i ne koristim usluge javnog gradskog prevoza, ovo samo zato da me ne bi neko pogresno shvatio i pomislio da imam neku šemu ili da radim u GRASu. Ma jok ba, nema veze sa tim.
Mozemo kao gradjani ovoga grada govoriti o zdravoj konkurenciji samo onda kada Centrotrans prihvati zdravu konkurenciju i na linijama za Sedrenik, Sirokacu i slicne destinacije, posebno zimi, kao na i konkurenciju na odrzavanju troskova i opravki taNvaja.
Zasto ovo pisem? Je*e mi se za GRAS, no Centrotrans bi pokupio "kremu", odnosno "zdravom konkurencijom" pokupio lovu na najisplatnijim linijama, GRAS bi (iz)gubio, no tada se postavlja pitanje, ako GRAS nije barem nesto zaradio, od koje ce love finansirati neisplatne linije i kako ce se raja koja stanuju na destinacijama koje nisu komercijalno isplatne, prevoziti na zeljene gradske destinacije?
Jos jednom, je*e mi se GRAS u globalu, a sa druge strane uopste i ne koristim usluge javnog gradskog prevoza, ovo samo zato da me ne bi neko pogresno shvatio i pomislio da imam neku šemu ili da radim u GRASu. Ma jok ba, nema veze sa tim.
- zvrcak
#8756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
braca wrote:Ne navijam za GRAS jer jesu majmuni. No, Centrotrans se poziva na "zdravu konkurenciju" koja im mora biti odobrena, a pri tome misle samo da udarne gradske linije oko Vijecnice do Ilidze i nazad.
- JThomas
#8757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
bitna razlika je što gras kao javno preduzeće upravo zbog toga dobija svake godine ogromne budžetske pare i svake godine ih pretvori u maglu.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Vjerovatno se radi o štamparskoj greški, pa je u nekom narednom broju ovih novina iz 1927.g. prepravljena cifra na 25 000.DOWNLOAD NOVI BEHAR, br.10, str.160, 15/09/1927 (BESPLATAN TEKST) Sitne vijesti. Autor(i): AUTOR NIJE NAVEDEN wrote:
— Sarajevski tramvaj prevezao je za tri dana (10., 20., i 21. augusta) 250.000 osoba.
— G. Franjo Pregernik, poslovođa u telegraf. radionici u Sarajevu, izumio je spravu, kojom se mogu spriječiti sukobi željeznica.
Međutim, bilo nekada, a aktuelno i danas. Zakukaćemo mi za Bimom Jusufvranićem, samo da se GRAS privatizuje.
-
suspect_zero
#8759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ima li kakvog habera o onom piromanu iz Starog grada?
- LEPTIRIC@
#8760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pozzz .. da li je neko bio prisutan u ponedeljak na pofalicima kod konzuma kada je zenu udarilo auto 
bila bi zahvalna bas posto u novinama nema apsolutno nista ...
- Cyrax
#8761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ibretim se i ja sto nema ama bas nista o tome. Prolazio tamo poslije nesrece...uzasLEPTIRIC@ wrote:pozzz .. da li je neko bio prisutan u ponedeljak na pofalicima kod konzuma kada je zenu udarilo auto
- amrica
#8762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Cyrax wrote:Ibretim se i ja sto nema ama bas nista o tome. Prolazio tamo poslije nesrece...uzasLEPTIRIC@ wrote:pozzz .. da li je neko bio prisutan u ponedeljak na pofalicima kod konzuma kada je zenu udarilo auto
bila bi zahvalna bas posto u novinama nema apsolutno nista ....Prednji dio auta unisten nacisto a drot nista da kaze sta je zeni bilo.
je li to?
"Dana 06.06.2011.godine oko 09,30 sati, na kolovozu ulice Put života, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka B.H., rođena 1951.godine, nastanjena u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke “Škoda Oktavia”, reg. oznake A08-J-960, kojim je uprvaljao F.I., rođen 1951.godine, nastanjen u Živinicama. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura lijeve potkoljenicje, zdjelice karlice, desnog sinusa i druge povrede) zadobila je B.H., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržana na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. "
http://mupks.ba/?jezik=bos&n=1769
- LEPTIRIC@
#8763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
znam i ja to iz mup ks izvjestaj ali da li je bilo ocevidaca ??to me zanima zena je sad za sad van zivotne to je trenutno sad za sad
- starii
#8764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mislim da je zena kriva,prolazio sam tuda i izgledalo je da je ona prelazila od konzuma prema interexu a tu prelaz nije dozvoljen...LEPTIRIC@ wrote:pozzz .. da li je neko bio prisutan u ponedeljak na pofalicima kod konzuma kada je zenu udarilo auto
-
Dialer
#8765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
15 miliona ja karna budzet za firmu kao sto je gras. 2 regresa, a evo ide i treci kako nisu dobili. Dok su neke firme koje su isto kao i gras u nekim gubicima, toplane, vodovod itd su dobili. Mislim, nije sve ni do njih... Ubili su ih sa ovom pizdarijiom oko kupona, kolko sma upratio.JThomas wrote:bitna razlika je što gras kao javno preduzeće upravo zbog toga dobija svake godine ogromne budžetske pare i svake godine ih pretvori u maglu.
-
zonbirile
#8766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ubio ih je Bimo.
- LEPTIRIC@
#8767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
starii wrote:mislim da je zena kriva,prolazio sam tuda i izgledalo je da je ona prelazila od konzuma prema interexu a tu prelaz nije dozvoljen...LEPTIRIC@ wrote:pozzz .. da li je neko bio prisutan u ponedeljak na pofalicima kod konzuma kada je zenu udarilo auto
jeli ti izgledalo ili si je vidjeo jeli bila na onoj sredini na travnjaku ili ???
- GAU8
#8768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uvijek je kriv vozac, na zalost.
Cesto i jeste kriv radi neprilagodjene brzine.
Ali ako pogledamo gdje se desi VECINA ovih nesreca, vidimo da je to VAN pjesackih prelaza, i van zebri.
Cak i da nije kriv, vozaca ce ukoliko udari pjesaka, bez obzira na ishod, uvijek proganjati to da li je mogao voziti jos sporije, gledati skoncentrisanije, pazljivije... A vidjam svasta, na zalost.
Najvise se bojim za djecu i pazim zaista kao lud.
Ali iz iskustva znam da djeca bolje paze, nego pojedini mahniti odrasli. Niti gleda, niti pazi, bukvalno izleti i onda se jos cudi otkud zaboga auto na putu, i zasto mu sviram.
Najradije bih ga isamarao na licu mjesta.
Ali ako pogledamo gdje se desi VECINA ovih nesreca, vidimo da je to VAN pjesackih prelaza, i van zebri.
Cak i da nije kriv, vozaca ce ukoliko udari pjesaka, bez obzira na ishod, uvijek proganjati to da li je mogao voziti jos sporije, gledati skoncentrisanije, pazljivije... A vidjam svasta, na zalost.
Ali iz iskustva znam da djeca bolje paze, nego pojedini mahniti odrasli. Niti gleda, niti pazi, bukvalno izleti i onda se jos cudi otkud zaboga auto na putu, i zasto mu sviram.
- LEPTIRIC@
#8769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
slazem se s tobom ako je vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tomeGAU8 wrote:Uvijek je kriv vozac, na zalost.
- poznanik
#8770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zar je moguće da nema tragova točkova preko ivičnjaka kolovozne trake na mjestu ili u blizini mjesta nesreće?LEPTIRIC@ wrote:... vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tome
-
zonbirile
#8771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
--------------------------------------------------------------LEPTIRIC@ wrote:slazem se s tobom ako je vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tomeGAU8 wrote:Uvijek je kriv vozac, na zalost.
a što će na travnjaku nego da pređe?
- corsa
#8772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I ja sam to htio pitati, i kako je uopšte došla do travnjaka!?zonbirile wrote:--------------------------------------------------------------LEPTIRIC@ wrote:slazem se s tobom ako je vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tomeGAU8 wrote:Uvijek je kriv vozac, na zalost.
a što će na travnjaku nego da pređe?
- LEPTIRIC@
#8773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
prelazila je ulicu i znam da tu nije dozvoljeno ali isto tako ogranicenje na tom mjestu je 60km|h a ne 100 a ponajmanje preticanja bas na tom dijelu i ne zelim da raspravljam o tome sad a sto ovo a sto ono krivi su oboje ali neka se zna ko je vise i postavi se na to mjesto mjesto te zene ili njene porodice sta bi uradioa isto tako i na mjesto vozaca sta mislis zasto nije izaslo niti u jednim novinama zato sto je neka sirotinja ili obican covjek ???????ima tu nesto sto ne stima i ne uklapa sepoznanik wrote:Zar je moguće da nema tragova točkova preko ivičnjaka kolovozne trake na mjestu ili u blizini mjesta nesreće?LEPTIRIC@ wrote:... vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tome
-
zonbirile
#8774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-------------------------------------------------LEPTIRIC@ wrote:prelazila je ulicu i znam da tu nije dozvoljeno ali isto tako ogranicenje na tom mjestu je 60km|h a ne 100 a ponajmanje preticanja bas na tom dijelu i ne zelim da raspravljam o tome sad a sto ovo a sto ono krivi su oboje ali neka se zna ko je vise i postavi se na to mjesto mjesto te zene ili njene porodice sta bi uradioa isto tako i na mjesto vozaca sta mislis zasto nije izaslo niti u jednim novinama zato sto je neka sirotinja ili obican covjek ???????ima tu nesto sto ne stima i ne uklapa sepoznanik wrote:Zar je moguće da nema tragova točkova preko ivičnjaka kolovozne trake na mjestu ili u blizini mjesta nesreće?LEPTIRIC@ wrote:... vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tome
vidi ružno je ,jer je u pitanju ljudski život,povreda,sudbina, i na sudu će vozać nadrljati,ali onako ruku na srce zna se ko je kriv.Možda jednostavnije,mogaso je on ići i 200km/h,da ona nije stajala tu,sve OK.
- poznanik
#8775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Suosjećam ja i razumijem tegobe svake žrtve, pa i ove unesrećene nepažljivom vožnjom, i tvrdim da je podjednako teško i žrtvi i vozaču, počiniocu nesreće, jer - niko nije toliki idiot da s ubilačkom namjerom pokosi pješaka.LEPTIRIC@ wrote:prelazila je ulicu i znam da tu nije dozvoljeno ali isto tako ogranicenje na tom mjestu je 60km|h a ne 100 a ponajmanje preticanja bas na tom dijelu i ne zelim da raspravljam o tome sad a sto ovo a sto ono krivi su oboje ali neka se zna ko je vise i postavi se na to mjesto mjesto te zene ili njene porodice sta bi uradioa isto tako i na mjesto vozaca sta mislis zasto nije izaslo niti u jednim novinama zato sto je neka sirotinja ili obican covjek ???????ima tu nesto sto ne stima i ne uklapa sepoznanik wrote:Zar je moguće da nema tragova točkova preko ivičnjaka kolovozne trake na mjestu ili u blizini mjesta nesreće?LEPTIRIC@ wrote:... vezano za moju temu pitala sam iz tog razloga zato sto znam da na tom mjestu nema pjesackog prelaza ali nije ni dozvoljeno da vozi 100km|h i da je pokupi na travnjaku znaci koliko sam ja upucena nije prelazila tada stajala je na travnajku i bitno mi je da znam da li je neko bio ocevidac tome
Manje je bitno što vijest o ovom događaju nije objavljena u medijima, dešava se i za teže slučajeve, i ne vjerujem da se radi o nekoj uroti ili namjeri prikrivanja počinioca, bitnije je da je policija utvrdila činjenice i okolnosti pod kojima je nesreća nastala, a na sudu je da potvrdi optužbe ili ih odbaci, pa ko je god kriv.
Za krivicu u saobraćaju je propisana novčana ili kazna zatvorom, ali u konkretnom slučaju bitno je utvrditi i odgovornost obje strane zbog materijalnog obeštećenja, jer - ako je žrtva stajala izvan kolovozne trake ne bi trebala da snosi odgovornost za svoju nesreću, bez obzira na okolnosti i pitanja kako se tu našla (između dvije ceste). Ali, ako je nogom stupila na kolovoz, onda su njene šanse za bilo kakvo obeštećenje bitno smanjene, što, u zavisnosti od brzine kretanja vozila, i vozača može da oslobodi odgovornosti i krivice.
Postojanje tragova točkova na ivičnjaku kolovozne trake na mjestu ili u blizini nesreće, može dokazati potpunu krivicu vozača i ste osloboditi pješaka, u protivnom ostaje krivica na obje strane, ali mnogo veća i teža kod vozača.