SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
drekalica28

#8751 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

aha....misim da će biti sasvim ok ako ga stavim suhog umjesto tečnog pudera.
sve ostalo...imam osjećaj da će biti kao maska.
hvala. :)
Ajvi

#8752 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ajvi »

Zene drage,

Mozete li mi preporuciti neki dobar puder (do 50 km), namijenjen mjesovitoj kozi (obrazi normala cak i malo suhi) koja se na T-zoni masti i sjaji? Nemam bubuljica ali mi je ten nekako neujednacen (ne znam kako drukcije objasniti :D ). Probala sam L'orealove sve moguce i nisam zadovljna, Vichy mi je solidan ali mi lice bude ko maska :-?
Michun

#8753 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

ooooooooo, razbih juce ysl puder u kupatilu. taj mi je najbolje prekrivao podocnjake :(
nejma moje nijanse na ebay :x
sutra u raNJu i izvalit se nekih para, ocajnitis :shock:
Michun

#8754 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ajvi wrote:Zene drage,

Mozete li mi preporuciti neki dobar puder (do 50 km), namijenjen mjesovitoj kozi (obrazi normala cak i malo suhi) koja se na T-zoni masti i sjaji? Nemam bubuljica ali mi je ten nekako neujednacen (ne znam kako drukcije objasniti :D ). Probala sam L'orealove sve moguce i nisam zadovljna, Vichy mi je solidan ali mi lice bude ko maska :-?
a ti bi ono da se napuderises a da se ne vid, jeeeeel :D
vichy je dobar stvarno...jesi probala pupa pudere ili bourjois? oni su ok sa cijenom. ja od pupe imam mnogo sminke a le nemam puder. i da probaj collistar...ima u onoj parfimeriji babic trade.
alica.k

#8755 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:

vichy je dobar stvarno...jesi probala pupa pudere ili bourjois? oni su ok sa cijenom. ja od pupe imam mnogo sminke a le nemam puder. i da probaj collistar...ima u onoj parfimeriji babic trade.
nije mi pupa za mladalacku kozu, tj meni je svaki koji sam probala izgledao ko torta na licu :)

ja cu opet rec...rituals :)
LaCici

#8756 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LaCici »

Imam isto mjesovitu kozu, celo i obrazi suhi a nos se ko lud masti i jedini puder koji mi odgvovara je Deborah color copy. Negdje je oko 20 KM i meni je super, odlicno prekriva a nije kao maska.
Michun

#8757 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:
Michun wrote:

nije mi pupa za mladalacku kozu, tj meni je svaki koji sam probala izgledao ko torta na licu :)

ja cu opet rec...rituals :)
alice a jel dobro prekriva? i koliko je para?
to gdje sam razbila svoj...i da, uvlaci li se u borice oko ociju. ha, 100 pitanja :D
alica.k

#8758 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

pisala sam vec michun...prvi sloj ne prekriva previse, ali onda stavis drugi gdje treba i prekrije.
puder je mineralni pa lice bljesne od njega. i blaaaaaaaaago matira.
oko ociju...joj ne znam, nisam primjetila, pogledacu kad ga budem stavljala danas, nisam se jos sminkala :)

kosta 45KM
Michun

#8759 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:pisala sam vec michun...prvi sloj ne prekriva previse, ali onda stavis drugi gdje treba i prekrije.
puder je mineralni pa lice bljesne od njega. i blaaaaaaaaago matira.
oko ociju...joj ne znam, nisam primjetila, pogledacu kad ga budem stavljala danas, nisam se jos sminkala :)

kosta 45KM
bas sam dosadna jel da :lol: sta cu ti, zajedno smo u ovome :D
alica.k

#8760 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma nisi bona, cuj dosadna. ako te zanima i da ti slikam, i to cu :)
Majlo

#8761 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Majlo »

enisa wrote:Te perlice su ti ustvari kao make up baza, a djeluju kao makeup da prekrivaju nesavrsenosti na kozi, ali i kao sredstvo za njegu koze da bude zdravija, blistavija. mislim da su te roze za masnu kozu, al opet nisam sigurna, mozes provjerit :)
ono sto ja najvise koristim od sminke, a volim tako prirodan izgled, je povremeno tecni puder, ali ti imas te perlice pa ti ne treba, podlogu za sjenu artdeco (za to sam saznala na ovom forumu :sax:), svijetlo sivu sjenu, malo svjetluca, a na kozi se ne primijeti tako boja sjene vec vise onaj sjaj da otvori pogled hehe, maskaru i ruz, uglavnom malo tamniji od prirodne boje usana, eto to bi bilo to sto gotovo svakodnevno stavljam :)
Hvala :)
Partizzanka wrote:majlo, pogledaj malo na youtubeu sta raja savjetuju za natural look ... a tamo uvijek postave i koje proizvode koriste
(ako se a sigurno ces se pitati, sta je podloga za sjenu ova artdeco hehehe to ti svi imamo kosta oko 11km maaala kutija ali traje jedno 2godine i to stavljas na kapke prije sjene a onda sjena bude izrazenija i ljepsa i ne skuplja se na pregibu ociju!!)
Hvala :)
Michun

#8762 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

kupih ja givenchy, photo nesto...73 KM.
Iskustva?
yellow cat

#8763 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

drekalica28 wrote:ja sam jučer kupila po prvi put ovaj rimmelov mineralni puder.

Image

inače...prvi mi je put da sam to nešto mineralno kupila. :D
i mogu vam reću da uopšte nije loš. :)
uzela sam najsvijetliju nijansu i taman mi bude. :)

samo...nisam sigurna da li sam ga dobro upotrijebila.
jel ovo ide namjesto tečnog pudera ili ide preko tečnog pudera kao neki finish? :roll:
i ja se to pitam? Sam mi ne stoji, teško ga je nanijeti, a i malo sam se preletila sa njim.. nije da mu baš vidim neku svrhu.
nera18

#8764 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Michun wrote:kupih ja givenchy, photo nesto...73 KM.
Iskustva?
odlican :)
alica.k

#8765 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Iskustva?
meni malo premat, al ljudima se inace svidja :)
Michun

#8766 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

alica.k wrote:
Iskustva?
samo da dobro prekriva...podocnjaci ljubicanstveni.
Hvala
alica.k

#8767 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:
alica.k wrote:
Iskustva?
Hvala
pokriva :)

edit: ak nisi uzela onaj light...za njega ne znam, nisam ga ni uzimala ni probavala
Eleonora

#8768 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eleonora »

Eleonora wrote:Zna li ko...valja l' sta ova maskara?!
Image

:roll:
Samo da kazem da je ova maskara predobra! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odavno mi ljepse nisu izgledale trepavice. Fino ih razdvoji, produzi, nema preslikavanja ( a citav dan sam na nogama, kuham se :mrgreen: ).
Preporuka topla!
18 KM.
alica.k

#8769 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Eleonora wrote:Samo da kazem da je ova maskara predobra! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Odavno mi ljepse nisu izgledale trepavice. Fino ih razdvoji, produzi, nema preslikavanja ( a citav dan sam na nogama, kuham se :mrgreen: ).
Preporuka topla!
18 KM.
jesam ti rekla :)
Zelena Carapa

#8770 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Michun wrote:
alica.k wrote:
Iskustva?
Hvala
Image
Preporucujem ti ovaj korektor. Imam ga pola godine, koristim iskljucivo na podocnjacima i super mi je. Ne izgleda kao da sam se zabetonirala i ne naglasava one fine linije oko ociju a prekriva modrilo podocnjaka. Vec kontam da moram i rezervni kupiti jer ne znam vise kako bih bez njega.

http://www.clinique.co.uk/product/1596/ ... index.tmpl
KiSSgirl

#8771 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by KiSSgirl »

Zanima me gdje ovo mogu kupiti, gdje je napovoljnije i kolika je cijena'

Image

ODLIČNO JE :-) :-)
Michun

#8772 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:
Michun wrote:
alica.k wrote: meni malo premat, al ljudima se inace svidja :)
Hvala
Image
Preporucujem ti ovaj korektor. Imam ga pola godine, koristim iskljucivo na podocnjacima i super mi je. Ne izgleda kao da sam se zabetonirala i ne naglasava one fine linije oko ociju a prekriva modrilo podocnjaka. Vec kontam da moram i rezervni kupiti jer ne znam vise kako bih bez njega.

http://www.clinique.co.uk/product/1596/ ... index.tmpl
hvala ti...utrefila sam s puderom. imam ja all about eyes u tubici i mac-ov korektor u zdjelici...koristim kad sam bas umorna i kad sam nenaspavana ali preko pudera.
dugogodisnje iskustvo sa korektorima mi kaze da nikad sam korektor nije dovoljno dobar...al ko zna. idem na put uskoro pa ga oprobam ako ga vidim gdje u radnji :D
Zelena Carapa

#8773 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Ako ces preko beckog aerodroma - ima ;). Anyways ja preporucih s najboljom namjerom :)
Michun

#8774 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Zelena Carapa wrote:Ako ces preko beckog aerodroma - ima ;). Anyways ja preporucih s najboljom namjerom :)
naravski...ma ko da gledam kupicu ja i ovo cudo, znam ja sebe :D
pin-up

#8775 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by pin-up »

Za tu lovu, Clarins-ovi puderi su nenadmašni...
Post Reply