Hvala, hvala, znam ko ce me braniti kad budem pravio lopovluke, za sitne parejoe_black wrote: ↑13/12/2020 19:35Imas sve predispozicije da budes premijer:)joint union wrote: ↑13/12/2020 19:33Spremam se za premijera, biće uskoro upražnjeno mjesto. Teško je nadmašiti onu "tzv dupli". Možda sam trebao pokušati sa: "genjac dao ostavku" ili "sebija i bake dali čitav godišnji prihod za bolesnu djecu" ili "dodik potpisao pristupnicu sda"... Ova zadnja, sad kad gledam, najmanje nevjerovatna.
Fikret (srebrena malina) i respiratori
- joint union
#8751 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
-
joe_black
#8752 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Tvoj posao ce biti da stimas tendere, a za branjenje nemaj brige ima ovdje raje na forumu, nafatacemo jos i pemzionera:) Ali nemoj brate da to radis prozirno no Fadil, moras to malo pametnije:)joint union wrote: ↑13/12/2020 19:38Hvala, hvala, znam ko ce me braniti kad budem pravio lopovluke, za sitne parejoe_black wrote: ↑13/12/2020 19:35Imas sve predispozicije da budes premijer:)joint union wrote: ↑13/12/2020 19:33
Spremam se za premijera, biće uskoro upražnjeno mjesto. Teško je nadmašiti onu "tzv dupli". Možda sam trebao pokušati sa: "genjac dao ostavku" ili "sebija i bake dali čitav godišnji prihod za bolesnu djecu" ili "dodik potpisao pristupnicu sda"... Ova zadnja, sad kad gledam, najmanje nevjerovatna.![]()
- joint union
#8753 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Svaka čast, k'o da slušam asima kako savjetuje novog premijera/(bilo kojeg novog državnog službenika). Uspio si u par rečenica sažeti kompletnu filozofiju sda, kapa dole.joe_black wrote: ↑13/12/2020 19:41Tvoj posao ce biti da stimas tendere, a za branjenje nemaj brige ima ovdje raje na forumu, nafatacemo jos i pemzionera:) Ali nemoj brate da to radis prozirno no Fadil, moras to malo pametnije:)joint union wrote: ↑13/12/2020 19:38Hvala, hvala, znam ko ce me braniti kad budem pravio lopovluke, za sitne pare![]()
-
joe_black
#8754 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Situacija u komsiluku:
Respiratori u bolnicama počinju se kvariti: "Kada su se proizvodili nije bilo predviđeno da rade dan i noć, i tako tri mjeseca"
Respiratori u bolnicama počinju se kvariti: "Kada su se proizvodili nije bilo predviđeno da rade dan i noć, i tako tri mjeseca"
-
detroit-mercy
#8755 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jah sranja u Ruandijoe_black wrote: ↑13/12/2020 19:35Imas sve predispozicije da budes premijer:)joint union wrote: ↑13/12/2020 19:33Spremam se za premijera, biće uskoro upražnjeno mjesto. Teško je nadmašiti onu "tzv dupli". Možda sam trebao pokušati sa: "genjac dao ostavku" ili "sebija i bake dali čitav godišnji prihod za bolesnu djecu" ili "dodik potpisao pristupnicu sda"... Ova zadnja, sad kad gledam, najmanje nevjerovatna.
-
tempuser
#8756 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Jušer čuh iz pravosudnih krugova da je Tegeltija mila majka u VSTV-u kakvih ima, da je on jeste bahata sirovina, a nije radio ništa što ostali nisu radili, i da generalno na njegovo mjesto može doći samo gori. Da je ona Berina Alihodžić, što je Tegeltija proziva, u Sud BiH itd zaposlila komplet familiju, snahe itd itd... Tu povezah po prezimenu da je jedna moja bivša kolegica sa diplomom nevažećeg Phillip Noel Baker univerziteta jedno jutro samo osvanula kao namještenih Registra BiH.Johnny_x wrote: ↑13/12/2020 15:40 U VSTS Talgeltija je dao ostavku, a moguce je da dodje covjek i gori od Talgetije jer sigurno najsposobniji covjek na tu pozciji nece doci. Sada kada bufe imenovanja novog clana, sigurno ce SDA imati svoje uvjete, a vjerujem da ce im jedan od uvjeta biti "proceduralna greska u tuziteljstvu u aferi respirator". Ovoga se mi trebamo bojati, proceduralne greske tuziteljstca zbog kojeg bi trojac bio oslobodjen.
Sjetimo se samo kako su Edhem Bicakcic i Dragan Covic oslobodjeni u drugostepenom postupku, oslobodjeni su samo zato sto je u tuziteljstvu nestao orginalni dokumenat
Mimo pomenutih dodao bih i Nedžada "sve po zakonu" Brankovića
-
tempuser
#8757 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Zato što je Srebrena Malina ušlao u posao po vogošćansko-srebreničkoj liniji gdje je Orić siva eminencija i uzimač procenta.
- JThomas
#8758 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
a to za tegeltiju...sličnih kalibara i kapaciteta ima. ali on je sigurno bio među gorima koje je moglo zapasti. naravno, u toku izvršavanja funkcije (i izvršavanja usluga i uslugica za političare) se kontinuirano usavršavao i postajao još gori. a ima tu i ljudi koji su mu kontinuirano oponirali i koji su i stručni i pošteni. samo su bivali nadglasani. berina nije među njima, ona ga povaljuje sad kad je na zemlji
glavno će biti šta hoće stranci. da su se pitali domaći ni ovo ne bi bilo.
-
tempuser
#8759 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Krenulo je sa prljavim vešom koji ide u prilog onome što sam čuo...JThomas wrote: ↑14/12/2020 07:54 a to za tegeltiju...sličnih kalibara i kapaciteta ima. ali on je sigurno bio među gorima koje je moglo zapasti. naravno, u toku izvršavanja funkcije (i izvršavanja usluga i uslugica za političare) se kontinuirano usavršavao i postajao još gori. a ima tu i ljudi koji su mu kontinuirano oponirali i koji su i stručni i pošteni. samo su bivali nadglasani. berina nije među njima, ona ga povaljuje sad kad je na zemlji![]()
https://www.facebook.com/ruzica.kresicjukic
Last edited by tempuser on 14/12/2020 08:52, edited 1 time in total.
- JThomas
#8760 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
i ona je lažni oponent, bila je okosnica svega lošeg što se radilo.
-
tempuser
#8761 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa naravno, on uvalio dvije, ona još dvoje, onda će to dvoje uvaliti nju i još nekog i tako će se zatvoriti krug da Tegeltija nije ništa ni bolji ni lošiji od ostatka, što se može i očekivati, možda je samo najmanje sofisticiran.
-
TheGodfather001
#8762 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ma haj'te molim vas...Ružica okosnica poštenja. Lično znam 3 ljudi koje je ona "predložila", a članovi VSTV imenovali na pravosudne pozicije. A o političkim imenovanjima po njenim direktivama u TK se može traktat napisati. Ne govore stranci "onako" da je odlazak MT-a samo jedan sitni korak, znaju oni (ne)prilike bolje nego bilo ko drugi. A MT je u 3 minute objasnio "svu taktiku". I nije tačno da se Bojana Miralem prijavljivala dugo, prijavila se ukupno 2 puta, drugi put imenovana. Znam joj muža i znam kako je prošla. Dajdža tužilac u Tužilaštvu BiH, otac notar, mati sudija Vrhovnog suda F BiH, tetka tužilac i član VSTV u čijem mandatu su svi porodično napredovali. Svi članovi VSTVa su u g..nima do guše, a MT ide (uvjeren) da će sebe i njih spasiti dalje kompromitacije.
Ono što BiH treba jeste privremeni "albanski model", a to stranci i zagovaraju.
Ono što BiH treba jeste privremeni "albanski model", a to stranci i zagovaraju.
- dr_Evil
#8763 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
evo prodjoh sve, 7 stranica od petka uh :S
Ali ovaj mi oko iskopa. Nece 50.000 simpatizera cetvorke napustit drzavu, nego ce napustiti 50.000 gradjana dobrim dijelom bivsih simpatizera SDA. Nije Sarajevo glasalo vecinom za cetvorku nego protiv SDA(ne izlazenjem na izbore). Sta mislis koliko ste glasaca izgubili ili je otislo na apsitnenciju zbog kriminala i bahatosti.
SDA mnogo ljudi podrzava dobrim djelom zbog devedesetih, jer su izgubili nekog u ratu, mrznja ih zaslijepila, a ovi su "pravi" nasi i tako to, ali nisu mogli sazvakati sve afere ove godine.
Kamo srece da su izbori bili odgodjeni za januar dok jos malo kriza uhvati, da ljudi vide svu nestrucnost i nesposobnost vlada na celu sa SDA. Ali za ukrst su experti, samo su se u ovom slucaju toliko uspavali bili da nisu stigli sakrit tragove.
Nazalost slazem se sa tobom nece biti nista od ovoga, imaju vjerujem sve dokaze, ali ce misteriozno nestati ili biti prezentovani na nacin da opravdaju optuzene. Mito i korupca 1o1
-
joe_black
#8764 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Znas sta je najgore u svemu tome ce biti kao kod jednog mog skolskog koji je odavno odselio u USA...Covjek se posebno aktivira pred izbore i hoce oci vadit, psovat, vrijedjat ko mu sta kaze protiv SDA...dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 09:48evo prodjoh sve, 7 stranica od petka uh :S
Ali ovaj mi oko iskopa. Nece 50.000 simpatizera cetvorke napustit drzavu, nego ce napustiti 50.000 gradjana dobrim dijelom bivsih simpatizera SDA. Nije Sarajevo glasalo vecinom za cetvorku nego protiv SDA(ne izlazenjem na izbore). Sta mislis koliko ste glasaca izgubili ili je otislo na apsitnenciju zbog kriminala i bahatosti.
SDA mnogo ljudi podrzava dobrim djelom zbog devedesetih, jer su izgubili nekog u ratu, mrznja ih zaslijepila, a ovi su "pravi" nasi i tako to, ali nisu mogli sazvakati sve afere ove godine.
Kamo srece da su izbori bili odgodjeni za januar dok jos malo kriza uhvati, da ljudi vide svu nestrucnost i nesposobnost vlada na celu sa SDA. Ali za ukrst su experti, samo su se u ovom slucaju toliko uspavali bili da nisu stigli sakrit tragove.
Nazalost slazem se sa tobom nece biti nista od ovoga, imaju vjerujem sve dokaze, ali ce misteriozno nestati ili biti prezentovani na nacin da opravdaju optuzene. Mito i korupca 1o1
Ja ga nako malo ppdjebajem, a jednom ga ozbiljno upitah cemu sve to...Covjek mi mrtvo hladno veli: " Ja sam SDA-u zahvalan do smrti, Ku.ac bi ja vidio Amerike da mi nije njih:) hahahahha
- dr_Evil
#8765 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da, to je u rangu onoga kad kazu da neki mogu karadzicu podignut spomenik, da nije bilo njega nikad asfalta ne bi vidili, ali istina iza toga plasta je sasvim drugacija.joe_black wrote: ↑14/12/2020 10:59
Znas sta je najgore u svemu tome ce biti kao kod jednog mog skolskog koji je odavno odselio u USA...Covjek se posebno aktivira pred izbore i hoce oci vadit, psovat, vrijedjat ko mu sta kaze protiv SDA...
Ja ga nako malo ppdjebajem, a jednom ga ozbiljno upitah cemu sve to...Covjek mi mrtvo hladno veli: " Ja sam SDA-u zahvalan do smrti, Ku.ac bi ja vidio Amerike da mi nije njih:) hahahahha
Iskreno mislim da je jako mali broj ljudi koji su zaista sretni zato sto su u Americi. ALi, hajd
-
joe_black
#8766 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ima jos jedna anegdota, podjebajem jedno prijatelja koji je zelen da ne moze biti zeleniji...Reko sta vam ovo uradise u Sarajevu, Zenica je pusa svakako, Tuzla je odavno izgubljena, koliko vidim priprema vam se i debakl u Kajini...pa reko sat vi ljudi radite...dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 11:30Da, to je u rangu onoga kad kazu da neki mogu karadzicu podignut spomenik, da nije bilo njega nikad asfalta ne bi vidili, ali istina iza toga plasta je sasvim drugacija.joe_black wrote: ↑14/12/2020 10:59
Znas sta je najgore u svemu tome ce biti kao kod jednog mog skolskog koji je odavno odselio u USA...Covjek se posebno aktivira pred izbore i hoce oci vadit, psovat, vrijedjat ko mu sta kaze protiv SDA...
Iskreno mislim da je jako mali broj ljudi koji su zaista sretni zato sto su u Americi. ALi, hajd
Kaze covjek, ko ga jebe ja cu ko i Konakovic, mjenjaj dres i to je to
- dr_Evil
#8767 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Konakovica ne volim jer je desnica, ali je trenutno pencilin za sda u SA (Makar ono sta vidimo, ko zna sta je iza kulisa). Ali to sta ti napisa nije anegdota, nego politika koja dolazi iz centrale. Sto vise na internetu pisati "Sjase Murta, uzjase Kurta" da bi pokazali da su svi isti, ili sto rade sada po Mostaru, "eto ako necete glasati za nas, glasajte za SDP", time daje poruku ljudima da su oni isti, i da njima to nije vazno, u prevodu "Sjase Kurta, uzjase Murta".joe_black wrote: ↑14/12/2020 11:42Ima jos jedna anegdota, podjebajem jedno prijatelja koji je zelen da ne moze biti zeleniji...Reko sta vam ovo uradise u Sarajevu, Zenica je pusa svakako, Tuzla je odavno izgubljena, koliko vidim priprema vam se i debakl u Kajini...pa reko sat vi ljudi radite...dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 11:30Da, to je u rangu onoga kad kazu da neki mogu karadzicu podignut spomenik, da nije bilo njega nikad asfalta ne bi vidili, ali istina iza toga plasta je sasvim drugacija.joe_black wrote: ↑14/12/2020 10:59
Kaze covjek, ko ga jebe ja cu ko i Konakovic, mjenjaj dres i to je to
-
joe_black
#8768 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ma sve je to isto sranje samo drugo pakovanje i ja nikako ne mogu da shvatim da neko moze srcano jedne branit, druge napadat kao sto je slucaj ovdje na forumu...
Odosmo mi sa prave teme ali zalosno je sto se ova afera oko respiratora ispolitizirala so te mjere da sutra i kada bude presuda za ovo u koliko ne bude po volji javnosti ce sama presuda biti ispolitizirana...
Cak sta vise volio bih da sami zavrsetak procesa se i odvija u promjenjenom politisckom okruzenju...
Sudstvo u BiH jest pod uticajem jer iz razgovora sa nekim ljudima iz obavjestajnih krugova mi je jasno covjek rekao kada SDA zeli nekoga politicki unisti ili mu zagorca zivot, najjednostavniji je isprobani recept stimanje krivicnih prijava i optuznica.
Odosmo mi sa prave teme ali zalosno je sto se ova afera oko respiratora ispolitizirala so te mjere da sutra i kada bude presuda za ovo u koliko ne bude po volji javnosti ce sama presuda biti ispolitizirana...
Cak sta vise volio bih da sami zavrsetak procesa se i odvija u promjenjenom politisckom okruzenju...
Sudstvo u BiH jest pod uticajem jer iz razgovora sa nekim ljudima iz obavjestajnih krugova mi je jasno covjek rekao kada SDA zeli nekoga politicki unisti ili mu zagorca zivot, najjednostavniji je isprobani recept stimanje krivicnih prijava i optuznica.
- dr_Evil
#8769 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Da su oni patriote, svi bi dali ostavke na prvi spomen afere, a pripremili bi korektne zakone ko preuzima u slucaju ostavke premijera itd. Ovako vidimo da brane svoju guzicu i kriminal. Ne moze premijer koji iza sebe ima ovakvu aferu predstavljati drzavu u svijetu.joe_black wrote: ↑14/12/2020 12:13 Ma sve je to isto sranje samo drugo pakovanje i ja nikako ne mogu da shvatim da neko moze srcano jedne branit, druge napadat kao sto je slucaj ovdje na forumu...
Drugo niko ne vjeruje u nase sudstvo, zato svi i ocekujemo oslobadjajucu presudu, pa cak da se i nisi udruzili u UZP radi kradje od napacenog naroda i domovine, zasluzuju zatvor za nesavjestan rad. Ovdje je i djetetu u petom osnovne jasno da je ovo organizovani kriminal ili ti ga u UZP. Samo nedobronamjerna osoba moze pravdati ove monstrume,
Posto kazete da je SDA=ISLAM da vidimo
E zato su moj druze 3F Cetnici, vidis sve su zadovoljili.Poslanik Muhammed, mir nad njim, je pojasnio važnost rada i upozorio na pogubnost ljenjosti i nezaposlenosti, te je objasnio mnoge propise i pravila vezana za način zarade i trgovinu.
„Bog, doista, voli da profesionalno (perfektno) odradite posao koji radite.“
Poslanik A.S. je zabranio monopol robe u svrhu podizanja cjene pa je kazao: „Ko drži monopol takav je grešan.“
I rekao je: „Prodavac i kupac imaju izbor sve dok se ne rastanu. Ako budu iskreni i objasne stanje robe onda će im biti dat bereket(blagoslov) u trgovini, a ukoliko lažu i sakriju manu (falinku) – biće uskraćeni bereketa.“ (Recimo da nisu podobni za COVID-19 koja im je trebala biti jedina namjena, te da mogu pluca razvalit?
I rekao je: „Nemojte prodavati neubrane plodove sve dok se ne pokaže da su zdrav i da su sačuvani od mana.“ Recimo aparate unaprijed avansno, pa neka su neispravni
„Musliman je brat muslimanu. Nije mu dozvoljeno da mu proda nešto što ima manu (falinku), a da mu ne ukaže na nju.“
-
joe_black
#8770 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Dr Evil, pitanje koje sam vec postavljao, tebi postavljam.
Ako bi zanemarili predpostavku da je bili neki tokova novca od strane kineza, nazad prema Fikretu, dali marza na prodate respiratore od 10% je visoka ili premala u odnosu na sve moguce rizike koji se mogu javiti vezano za ovu transakciju...
Ja da ti odmah kazem, da mi bez obzira na to sto bi mi bilo uplaceno avansno to ni u ludilu ne bi radio ispod 30%, a odgovorno ti tvrdim da je Fikret sa ovom trgovinom debelo popusio.
Ako bi zanemarili predpostavku da je bili neki tokova novca od strane kineza, nazad prema Fikretu, dali marza na prodate respiratore od 10% je visoka ili premala u odnosu na sve moguce rizike koji se mogu javiti vezano za ovu transakciju...
Ja da ti odmah kazem, da mi bez obzira na to sto bi mi bilo uplaceno avansno to ni u ludilu ne bi radio ispod 30%, a odgovorno ti tvrdim da je Fikret sa ovom trgovinom debelo popusio.
-
pinkman
#8771 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Pa on jeste "popusio" zato sto se sad mora godinama mrcvarit na rocistima. Finansijski ce ga isto to kostati. Ali, da nema afere i da zelimo znati da li je on dobar ili nije, morali bi znati stvarnu marzu i realnu nabavnu cijenu.joe_black wrote: ↑14/12/2020 13:34 Dr Evil, pitanje koje sam vec postavljao, tebi postavljam.
-
joe_black
#8772 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Nije poenta u tome, poenta je u tome sto ostvarenje imovinske koristi od ukupne transakcije je jasno i nedvosmisleno cca 250 000KM, jos umanjeno za zatezne kamte i penale prrma upravi za ono svo sranje oko PDV-a i sigurno ce biti jos manja...pinkman wrote: ↑14/12/2020 13:43Pa on jeste "popusio" zato sto se sad mora godinama mrcvarit na rocistima. Finansijski ce ga isto to kostati. Ali, da nema afere i da zelimo znati da li je on dobar ili nije, morali bi znati stvarnu marzu i realnu nabavnu cijenu.joe_black wrote: ↑14/12/2020 13:34 Dr Evil, pitanje koje sam vec postavljao, tebi postavljam.
Nadam se da cu pozivit da imam cast saznam ime vjestaka koji ce u korist tuzilastva dokazat da je ta imovinska korist visestruko veca....
Takodje bit cu presretan da saznam ime vjestaka koji ce dokazati pranje novca...
To ce me posebno obradovat da saznam da takvi sreucnjacu postoje u ovoj drzavi:)
- dr_Evil
#8773 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Ne mozemo to zanemariti, to je vrlo bitan segment price, ni u najludjim snovima ovi respiratori nisu mogli da kostaju 10miliona. Da su cista posla, El-Bake bi davno donio dokument iz kineske ambasade i mahao sa njim, a ovako su kinezi samo gospodski porucili "eto vas tamo".joe_black wrote: ↑14/12/2020 13:34 Dr Evil, pitanje koje sam vec postavljao, tebi postavljam.
Da je Fiki kojim slucajem uvezao respiratore koji su pogodni za lijecenje korone, i pri tome iskazao dobit od 1-2mil KM mozda bi narod i zatvorio oci pred tim da je dobio posao preko UZP-a. Ovako je uvezao registratore kojim mozes napuhati gumu ako ti stane hitna i eventualno covjeka odrzavati u zivotu kratak period, i onda nas je u oci gledao i lagao da je usicario 300.000KM(cini mi se), znaci da je par miliona proslo bez poreza i uslo u crne tokove, hvala bogu sve zakonski moze jer je je ovo zemlja za pranje para.
Da je Solak & Co na celu sa Novalicem poslao dopis svim firmama koje se bave uvozom medicinske opreme i imaju licence, dajte najbolju ponudu za 100komada izuzimamo od zakona zbog pandemije, i da su platili 20miliona narod bi rekao pa neka, posteno je dao priliku svim firmama da se takmice i daju cijenu. Ovako su dali "malom od amidze sta ima neku firmu za maline", pa mu kasnije kad su registratori dosli na aerodrom gonjali licencu da ih moze uvesti, pa kako mu dade posao ako nije imao licencu. a puj
-
joe_black
#8774 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Normalan bi i io postupak da su se direktno nabavili respiratori renomiranog svjetskog proizvodjaca ali sjecam se i niko ne moze osporiti da je to bila roba koja se nenormalno trazila..Sjecam se vijesti tipa "Vlasnik fabrike respiratora za jedan dan postao bogatiji za xxxx miliona" "Tramp zsaprijetio sankcijama evropskim proizvodjacima med opreme u koliko SAD ne bude imala prioritet prilikom nabavka" "Odredjene evropske zemlje zabranile izvoz opreme tipa respiratori"dr_Evil wrote: ↑14/12/2020 13:56Ne mozemo to zanemariti, to je vrlo bitan segment price, ni u najludjim snovima ovi respiratori nisu mogli da kostaju 10miliona. Da su cista posla, El-Bake bi davno donio dokument iz kineske ambasade i mahao sa njim, a ovako su kinezi samo gospodski porucili "eto vas tamo".joe_black wrote: ↑14/12/2020 13:34 Dr Evil, pitanje koje sam vec postavljao, tebi postavljam.
Da je Fiki kojim slucajem uvezao respiratore koji su pogodni za lijecenje korone, i pri tome iskazao dobit od 1-2mil KM mozda bi narod i zatvorio oci pred tim da je dobio posao preko UZP-a. Ovako je uvezao registratore kojim mozes napuhati gumu ako ti stane hitna i eventualno covjeka odrzavati u zivotu kratak period, i onda nas je u oci gledao i lagao da je usicario 300.000KM(cini mi se), znaci da je par miliona proslo bez poreza i uslo u crne tokove, hvala bogu sve zakonski moze jer je je ovo zemlja za pranje para.
Da je Solak & Co na celu sa Novalicem poslao dopis svim firmama koje se bave uvozom medicinske opreme i imaju licence, dajte najbolju ponudu za 100komada izuzimamo od zakona zbog pandemije, i da su platili 20miliona narod bi rekao pa neka, posteno je dao priliku svim firmama da se takmice i daju cijenu. Ovako su dali "malom od amidze sta ima neku firmu za maline", pa mu kasnije kad su registratori dosli na aerodrom gonjali licencu da ih moze uvesti, pa kako mu dade posao ako nije imao licencu. a puj
Uglavnom bilo je tu svega, a sama potraznja za respiratorima je bila ogromna tako da je normalna situacija na trzistu bila da se cijena dizala u nebo.
Uglavnom mali Fikret je pravi diletant sto se tice posla kojeg radi i nije se smjeo upustat u poslove u koje se iz opreza ne bi sigurno upustili ni oni koji su dugo godina u poslovima nabavke medicinske opreme.
Dati ponudu za neku robu cija je cijena danas jedna, a sutra druga je nista drugo nego KOCKANJE
- dr_Evil
#8775 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori
Mislim da nemaju pravo direktno kupovati(ko zna bolje nek kaze), ali su definitivno imali par firmi koje su mogle poslati ponudu, a zadatak SEFICE je bio da nadje epidemiologe koji su mogli da nam pokazu stanje postojecih respiratore te potreba kroz pola godine, mislim da to nije neka nauka. NIti je znala koliko federacija ima, niti koliko nam treba, ali je znal da nam treba odmah sad, sutra je kasno?joe_black wrote: ↑14/12/2020 14:18
Normalan bi i io postupak da su se direktno nabavili respiratori renomiranog svjetskog proizvodjaca ali sjecam se i niko ne moze osporiti da je to bila roba koja se nenormalno trazila..Sjecam se vijesti tipa "Vlasnik fabrike respiratora za jedan dan postao bogatiji za xxxx miliona" "Tramp zsaprijetio sankcijama evropskim proizvodjacima med opreme u koliko SAD ne bude imala prioritet prilikom nabavka" "Odredjene evropske zemlje zabranile izvoz opreme tipa respiratori"
Uglavnom bilo je tu svega, a sama potraznja za respiratorima je bila ogromna tako da je normalna situacija na trzistu bila da se cijena dizala u nebo.
Uglavnom mali Fikret je pravi diletant sto se tice posla kojeg radi i nije se smjeo upustat u poslove u koje se iz opreza ne bi sigurno upustili ni oni koji su dugo godina u poslovima nabavke medicinske opreme.
Dati ponudu za neku robu cija je cijena danas jedna, a sutra druga je nista drugo nego KOCKANJE
Da se cijena dizala u nebo, da, da se dizala bas toliko, mozemo sanjati, ali u svakom slucaju postoje sluzbe ciji zadatak bi trebao biti da provjere kretanje trzista, i najboljih ponuda. Zato nesavjestan rad pa onda UZP. Niti su trazili niti su dobili ponude, a "ZNALI" da malinar ima najbolje i najeftinije na trzistu.
On je tu samo pijun druze, dok ga punac nije nazvao i rekao mu ocekuj poziv od nasih ljudi nije ni znao sta je respirator, eventualno je mislio da moze sa njim usisat jaguara.