Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Rampage

#8751 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rampage »

kakavdanakneiskustvu wrote:
emric wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:u 2019. godini je u zagrebu vec 18. parada ponosa,u sarajevu tek prva
Znaš li čitati? Rekoh osamnaesta je nebitna. Lahko je da osamnaesta prođe bez problema kad su prethodno fašiste hvatali mrežama za stoku.

ne kontaš očito,ništa to što je u 2019. u zagrebu ovo već 18. parada a u sarajevu tek prva?
Priznaj da ti je krivo što nije bilo razbijenih glava.

Pomiri se s činjenicom da vam je Sarajevo svima koji ga predstavljate "Teheranom" očitalo lekciju :thumbup:
Zox

#8752 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Zox »

славянин wrote:
piupiu wrote:
Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.

Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.
Bravo! Bravo! Bravo! :thumbup:
Srecom mi u bosni se samo na nargilu mozemo mobilizirati :lol: a 92 se kukalo sto se ne odazivaju ljudi na mobilizaciju - sada se kuka sto bi se mozda neko i odazvao :D
Nisu se odazivali ovi koji sad stite tradicionalne vrijednosti. Moj stari se odazvao. I onaj sto ga prozivaju za majicu sa Samrom se isto odazvao, odmah, Kao i uglavnom svi antifasisti.
kakavdanakneiskustvu

#8753 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

Rampage wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:u 2019. godini je u zagrebu vec 18. parada ponosa,u sarajevu tek prva
Znaš li čitati? Rekoh osamnaesta je nebitna. Lahko je da osamnaesta prođe bez problema kad su prethodno fašiste hvatali mrežama za stoku.

ne kontaš očito,ništa to što je u 2019. u zagrebu ovo već 18. parada a u sarajevu tek prva?

Pomiri se s činjenicom da vam je Sarajevo svima koji ga predstavljate "Teheranom" očitalo lekciju :thumbup:[/quote]

budalaština

kakve nebuloze pišeš,gdje ja sarajevo smatram teheranom??
emric

#8754 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by emric »

emric wrote:

Naravno da je ništa, ne radi se o takmičenju.
S4mpion

#8755 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Škobo Habu wrote:
S4mpion wrote:
Ne znam kako to nazvat'.

Ljudi koji su prije 30 godina bili prvi u redu kad treba vješat homoseksualce na bandere, danas glume zastupnike njihovih prava i hodaju u povorci.
Tko i tko?
Bosanske seljačine koje mijenjaju principe kako vjetar puhne. :bih:
mO k3

#8756 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

S4mpion wrote:
Škobo Habu wrote:
S4mpion wrote:
Ne znam kako to nazvat'.

Ljudi koji su prije 30 godina bili prvi u redu kad treba vješat homoseksualce na bandere, danas glume zastupnike njihovih prava i hodaju u povorci.
Tko i tko?
Bosanske seljačine koje mijenjaju principe kako vjetar puhne. :bih:
ime i prezime??
kakavdanakneiskustvu

#8757 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

emric wrote:
emric wrote:

Naravno da je ništa, ne radi se o takmičenju.[/quote]

i dalje ne kontaš,jbg,šta cu ti ja
moet-perignon

#8758 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

Bloo wrote:Iskreno, kao neko ko je prisustvovao i pokušaju Queer festivala koji je završio kako je i završio, te povorci u nedelju, mislim da se nemamo čime ponositi nad Zagrebom i ostalim gradovima. Oni su prošli bolnu fazu više puta da bi sada Pride bio donekle normalizovan. Mi nismo.

Da nije bilo ovoliko osiguranja (šta policije, šta unajmljenog) i stranih dužnosnika, stvari bi bile čupave.

Povorka jue prošla mirno zbog podrške stranih dužnosnika i što se država osjetila primoranom da isti osigurava u ovolikom broju da se ne bi obrukali pred strancima.

Iduće godine, ako ne bude niko od stranih političara šetkao sa nama...vidjet ćemo šta će biti. :)

da nam Nelson bude ziv i zdrav. :)
S4mpion

#8759 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

"Šta su se ovi stranci svalili u povorku, ne možeš ni kupit' incident majku mu. Šmrc" :bih:
Bloo
Globalna šefica

#8760 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

moet-perignon wrote:
Bloo wrote:Iskreno, kao neko ko je prisustvovao i pokušaju Queer festivala koji je završio kako je i završio, te povorci u nedelju, mislim da se nemamo čime ponositi nad Zagrebom i ostalim gradovima. Oni su prošli bolnu fazu više puta da bi sada Pride bio donekle normalizovan. Mi nismo.

Da nije bilo ovoliko osiguranja (šta policije, šta unajmljenog) i stranih dužnosnika, stvari bi bile čupave.

Povorka jue prošla mirno zbog podrške stranih dužnosnika i što se država osjetila primoranom da isti osigurava u ovolikom broju da se ne bi obrukali pred strancima.

Iduće godine, ako ne bude niko od stranih političara šetkao sa nama...vidjet ćemo šta će biti. :)

Pripremim ja ipak onaj Željin šal što sam sklonila....ako krenu po glavi da izvadim šal....
Rugafet

#8761 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Pa šta bi, kakav je zaključak sad nakon svega jesu li ponosni ugroženi ili nisu?
mO k3

#8762 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Rugafet wrote:Pa šta bi, kakav je zaključak sad nakon svega jesu li ponosni ugroženi ili nisu?
ko to vehabije ??
Rugafet

#8763 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Eskimi
SaraFina

#8764 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by SaraFina »

Bloo wrote:
moet-perignon wrote:

Pripremim ja ipak onaj Željin šal što sam sklonila....ako krenu po glavi da izvadim šal....

Drama kraljica naša. Buci, buci :kiss:

Ili kraljica drame :D
Last edited by SaraFina on 09/09/2019 14:20, edited 1 time in total.
moet-perignon

#8765 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moet-perignon »

Rampage wrote:Priznaj da ti je krivo što nije bilo razbijenih glava.

Pomiri se s činjenicom da vam je Sarajevo svima koji ga predstavljate "Teheranom" očitalo lekciju :thumbup:
covjece, nije bilo moguce da bude razbijenih glava, jer bas zbog tih nekih nasilnika je bilo jako obezbijedjenje .

iz moje perspektive, trebalo je da vidis jucer grupicu koja je izvirivala tamo iza Ministarstva zdravstva. :)
bas tada smo zapjevali, Ay Carmela.
samo da nije bilo onih specijalaca, mnogi bi rado u juris krenuli i zarotirali kakvu kamencugu.
osjetio se taj vajb. :)

nego, 'ajmo rukice gure i zapjevajmo:

...zelja nam je samo jedna
da fasista vise nema
mi nemamo avione
tenkove ni kamione
ay Carmela, ay Carmela...
Rampage

#8766 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rampage »

Rampage wrote:

budalaština

Pa zašto se onda polomi postavljajući linkove na nekakve NDH opskurne stranice koje to rade?

Po Zagrebu (Split da ne spominjem) razbijali glave i prebijali na mrtvo ime pripadnike LGBT pokreta i oni bi nešto nabijali na nos Sarajevu :-)

A da se malo pozabave svojim fašistoidnim pokretima koje prebijaju ljude samo zato što navijaju za nogometne timove koji nisu njima po volji :izet:
statixx

#8767 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by statixx »

piupiu wrote:
Škobo Habu wrote: "vrijednosti" koje propagiraju pod parolom "Bez zajednice i braka nema Bosne i njenih junaka", kao direktno zagovaranje militarizacije porodice, odnosno promatranje porodice, ne kao osnovne društvene ćelije, već kao reproduktivno sredstvo koje će biti u službi nacionalnih ideologija.
U tom smislu porodica nije sama sebi svrha, već sredstvo kojim se ostvaruju politički ciljevi.

Možda sam smiješan, ali pod takvom parolom je Hitler mobilizirao kompletnu Njemačku u svoj Rajh.
Bravo! Bravo! Bravo! :thumbup:
Autoritet u porodici i vlast, stari jarani rekao bi Fromm... :D
llull

#8768 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by llull »

emric wrote:Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.

Uz puno policije? Da. Jel to u beogradima i zagrebima nije bilo policije?
Znaci jaro moj mi smo veci pederi od Zagreba i Beograda ??? :D :D :D :D
Škobo Habu

#8769 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

Bloo wrote:
Rekla bih ipak - način na koji se dehumanizira čovjek (ma koliko ovo zvučalo kao lingvistički category mistake) na način da postaje samo oruđe i oružje za potrebe ideologije.
Ideološke propagande nas svode na uniformne uloge koje svi možemo preuzeti...*insert postere iz ratne propagande* npr.
Žene bivaju svedene na fabrike novih patriota.
Muškarci na borbene mašine i topovsko meso.
Djeca na buduće naraštaje koji će perpetuirati gore navedeni scenarij.
Et cetera...
To i jeste rodna kategorizacija muškaraca i žena kad su u pitanju ovdašnji "tradicionalisti".
Porodica i jeste centralno mjesto za rađanje i odgoj nekih novi "gazija".

Sam takav način razmišljanja dovoljno govori o kakvom se profilu naraštaja govori i zašto su sve potrebni. Mimo toga je riječ o "genetskom otpadu" (kako ovo poznato zvuči).
Za ovdašnje fundamentaliste samo straight osobe mogu podnjeti ono što se zove borba za biološki opstanak jedne nacije ili religije, sve mimo toga je anaomalija u određenom korpusu.

Nije problem što su svi oni ljudi izašli u subotu da izraze svoje nezadovoljstvo ili neslaganje, problem je u tome što oni žele kompletnom društvu da nametnu vlastiti kodeks morala i ponašanja.
mO k3

#8770 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

llull wrote:
emric wrote:Sve u svemu, Sarajevo je još jednom pokazalo da je nedostižno za nekakve beograde i zagrebe, jer dok se tamo proljevala krv i bilo desetine povrijeđenih i privedenih, u Sarajevu se gej populacija prošetala gospodski.

Uz puno policije? Da. Jel to u beogradima i zagrebima nije bilo policije?
Znaci jaro moj mi smo veci pederi od Zagreba i Beograda ??? :D :D :D :D
tolerantniji , to je rijec koju ti izgledas nepoznajes
Sara03

#8771 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#8772 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Rampage wrote:
Rampage wrote:

budalaština

Pa zašto se onda polomi postavljajući linkove na nekakve NDH opskurne stranice koje to rade?

Po Zagrebu (Split da ne spominjem) razbijali glave i prebijali na mrtvo ime pripadnike LGBT pokreta i oni bi nešto nabijali na nos Sarajevu :-)

A da se malo pozabave svojim fašistoidnim pokretima koje prebijaju ljude samo zato što navijaju za nogometne timove koji nisu njima po volji :izet:

ja postavio jedan link na nekakvu NDH stranicu???

de nadji to i ja jedem ovaj laptop,ajd svega ti na svijetu
S4mpion

#8773 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Škobo Habu wrote:
Bloo wrote:
Rekla bih ipak - način na koji se dehumanizira čovjek (ma koliko ovo zvučalo kao lingvistički category mistake) na način da postaje samo oruđe i oružje za potrebe ideologije.
Ideološke propagande nas svode na uniformne uloge koje svi možemo preuzeti...*insert postere iz ratne propagande* npr.
Žene bivaju svedene na fabrike novih patriota.
Muškarci na borbene mašine i topovsko meso.
Djeca na buduće naraštaje koji će perpetuirati gore navedeni scenarij.
Et cetera...
To i jeste rodna kategorizacija muškaraca i žena kad su u pitanju ovdašnji "tradicionalisti".
Porodica i jeste centralno mjesto za rađanje i odgoj nekih novi "gazija".

Sam takav način razmišljanja dovoljno govori o kakvom se profilu naraštaja govori i zašto su sve potrebni. Mimo toga je riječ o "genetskom otpadu" (kako ovo poznato zvuči).
Za ovdašnje fundamentaliste samo straight osobe mogu podnjeti ono što se zove borba za biološki opstanak jedne nacije ili religije, sve mimo toga je anaomalija u određenom korpusu.

Nije problem što su svi oni ljudi izašli u subotu da izraze svoje nezadovoljstvo ili neslaganje, problem je u tome što oni žele kompletnom društvu da nametnu vlastiti kodeks morala i ponašanja.
Ovi iz nedjelje isti takvi. :bih:
llull

#8774 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by llull »

mO k3 wrote: tolerantniji , to je rijec koju ti izgledas nepoznajes
A covjeka, zajebavam se ... Vidis smajli ...
Neka su nam zivi i zdravi neka setaju i neka se vole, imam ih dosta u okruzenju, saradjujem sa njima meni brate mili ne smetaju.
U ostalom ko se druzi sa gejevima zna da mu niko bolje trebu ne moze nabaciti nego gej frajer ...
Last edited by llull on 09/09/2019 14:24, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#8775 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

S4mpion wrote: Ovi iz nedjelje isti takvi. :bih:
Kako su isti takvi kad su upravo izašli da traže vlastitu ravnopravnost sa staight osobama?
Locked