Sto ce mi drzavljanstvo.. Ja sam ugrozen - ocu u svicarskuEdin H. wrote:
Ti bi se inace odrekao stecenog drzavljanstva neke zapadne drzave pa da mozes imati "clean start"?
Nego se rodi u bogatoj obitelji, npr., nego u siromasnoj, nikada nisu, niti ce starne pozicije svima biti iste.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- славянин
#8751 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- pustopoljina
#8752 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jos ce biti da si glavom i ridjom bradom spavao u trezoru...HAVANA wrote:Eno sad sam i uhljeb? Jos mi recite da sam u sdaespn wrote:Neće biti još gore. Jednostavno će iseliti. Jel se ti toga najviše bojiš? Da ćete ostat sami uhljebi u BiH i da neće biti ovaca za šišanje.HAVANA wrote:Borite se za sebe i svoju porodicu.Kako god znate.Nece vam biti lakse ako izvrijedjate nekoga.Eto lajte na mene ako vam je lakse.Al nije.Bice jos gore.
Hbg. Havana, ispada bas po onoj- kad ti dvojica kazu da si p'jan-lezi i valjaj se...
- Edin H.
#8753 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uhljebe, evo ti jedna lijepa skladba za laku nocHAVANA wrote: Eno sad sam i uhljeb? Jos mi recite da sam u sda
- HAVANA
#8754 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cuj izgleda dobro skontao.
Pa ja sta cu nego skontat s 48 godina.Sleper govana pojeo u zivotu.Bas cudno sto sam skontao sta i kako trebam.Uvijek sam i govorio da sam skontao.Sta vi sad ameriku otkrili. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8755 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Čini se kao dobra rasprava, valja sutra uz kahvu preletit sve. Izgubio sam volju za životom kako mi drotovi sinoć rebnuše nalog pa mi mrsko svađat se, a vidim ima strašne raje.
Laku vam noć svima, lijepo spavajte.
Laku vam noć svima, lijepo spavajte.
- Maraschino
#8756 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Treba se i za to izboriti. Nije on nimalo glup. Povukao par dobrih poteza i danas uspjesno pliva.mirsek wrote: Nije u pitanju ljubomora. Havana kad pise ispade srce mu se cijepalo bez Bosne, gitare, roditelja, vina, uzivanja sa rajom i da je samo odlucio jednom da se vrati, onako, impulsivno, spontano, vodjem tim istim ogromnim zalom.
Ali ispade da je ipak dobro skontao kako da osigura sebe i svoju porodicu pa da ona dodje u BIH sa pasosima druge drzave i ustedjevinom koja mu omogucava solidan start . MIslim da bi 90% nas potpisalo isti taj tok povratka. Ali sto onda nekome ko nema taj backup plan i kome prolazi zivot bez ustedjevine, pasosa i posla "braniti" da ga Bosna asocira na tugu, cemer, jad i da ne vidi nista lijepo u tom svom stanju.
Evo mene, pocetkom '98.god otisao. Njemacka pune avione vraca, svi protjeruju a ja i zena napustamo relativno dobre poslove i sa dvoje djece put Europe. Svi nam govorili kako smo ludi kako je to rizik pa cete izgubiti i ovo sto imate... Nimalo logicna odluka ali veliki rizik i zelja za uspjehom. Sve se zavrsilo uspjesno a kada smo dosli prvi put oni isti sto su nas obeshrabrivali kazu ''pa sto nas makar niste u gepek utrpali. Bez rizika nema uspjeha. Isto je i danas, kako cu, pa kako ovo, pa gdje cu...a pijesak tece.
Sve sam poslove zavrsio tako da me nista u toj EU ne interesuje.
Povratak je u planu i to vrlo brzo a odlazem ga cisto iz dosade da se testiram koliko mogu izdrzati.
- Bloo
- Globalna šefica
#8757 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znam ko si i šta si. Dobro.
I dalje stoji moja izjava. Izvinjenje je upućeno jer nisi znao koga parafraziram. Da sam htjela da te direktno nazovem huljom, to bih ti i napisala. Ovako samo si oportunista i etički egoista *insert dio sa celofanom da se ne ponavljam*. Mislim da ti je to gore.
A za nekog koga boli kurac, lako se vrijeđaš.
I dalje stoji moja izjava. Izvinjenje je upućeno jer nisi znao koga parafraziram. Da sam htjela da te direktno nazovem huljom, to bih ti i napisala. Ovako samo si oportunista i etički egoista *insert dio sa celofanom da se ne ponavljam*. Mislim da ti je to gore.
- HAVANA
#8758 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sam se sad najezio.Edin H. wrote:Uhljebe, evo ti jedna lijepa skladba za laku nocHAVANA wrote: Eno sad sam i uhljeb? Jos mi recite da sam u sda![]()
-
moonca
#8759 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
eh- kad sam pricala o povratku --kazu tesko otvoriti biznis- sda - podmece nogu...HAVANA wrote: Eno sad sam i uhljeb? Jos mi recite da sam u sda
- славянин
#8760 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ako zagusti pravac dojclandMaraschino wrote:Treba se i za to izboriti. Nije on nimalo glup. Povukao par dobrih poteza i danas uspjesno pliva.mirsek wrote: Nije u pitanju ljubomora. Havana kad pise ispade srce mu se cijepalo bez Bosne, gitare, roditelja, vina, uzivanja sa rajom i da je samo odlucio jednom da se vrati, onako, impulsivno, spontano, vodjem tim istim ogromnim zalom.
Ali ispade da je ipak dobro skontao kako da osigura sebe i svoju porodicu pa da ona dodje u BIH sa pasosima druge drzave i ustedjevinom koja mu omogucava solidan start . MIslim da bi 90% nas potpisalo isti taj tok povratka. Ali sto onda nekome ko nema taj backup plan i kome prolazi zivot bez ustedjevine, pasosa i posla "braniti" da ga Bosna asocira na tugu, cemer, jad i da ne vidi nista lijepo u tom svom stanju.
Evo mene, pocetkom '98.god otisao. Njemacka pune avione vraca, svi protjeruju a ja i zena napustamo relativno dobre poslove i sa dvoje djece put Europe. Svi nam govorili kako smo ludi kako je to rizik pa cete izgubiti i ovo sto imate... Nimalo logicna odluka ali veliki rizik i zelja za uspjehom. Sve se zavrsilo uspjesno a kada smo dosli prvi put oni isti sto su nas obeshrabrivali kazu ''pa sto nas makar niste u gepek utrpali. Bez rizika nema uspjeha. Isto je i danas, kako cu, pa kako ovo, pa gdje cu...a pijesak tece.
Sve sam poslove zavrsio tako da me nista u toj EU ne interesuje.
Povratak je u planu i to vrlo brzo a odlazem ga cisto iz dosade da se testiram koliko mogu izdrzati.
- Edin H.
#8761 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hajde stvarno prestani pricati besmislice jer nemas pojma o medjunarodnim zakonima sto si vec kristalno jasno pokazao, a nije se ni lijepo nasladjivati tudjoj bijedi i muci.славянин wrote:Sto ce mi drzavljanstvo.. Ja sam ugrozen - ocu u svicarskuEdin H. wrote:
Ti bi se inace odrekao stecenog drzavljanstva neke zapadne drzave pa da mozes imati "clean start"?
Nego se rodi u bogatoj obitelji, npr., nego u siromasnoj, nikada nisu, niti ce starne pozicije svima biti iste.I ocu sva prava kao lokalno stanovnistvo
Da si ugrozen imao bi pravo na zastitu trece drzave bez obzira odakle dolazis.
Postavio sam ti vec link, nauci malo, pa se onda slobdono vrati da prodiskutujemo za jedno dvadeset godina.
- HAVANA
#8762 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Opet ti kazem ne pravi se blesava.Znas ti sta si napisala,mislila i kako je zvucalo.Znas i da si mi draga i da bi te poslao u 3 picke materine da nisi.Opet kazem,ne znam sta je lose u tome sto sam napisao i sta je to tu lazno i dvolicno? Ja sam uradio ono sto pisem i tako zivim.Sta je problem?Bloo wrote:Znam ko si i šta si. Dobro.
- mirsek
#8763 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne bih se odrekao, naravno.Edin H. wrote:Ti bi se inace odrekao stecenog drzavljanstva neke zapadne drzave pa da mozes imati "clean start"?mirsek wrote: Nije u pitanju ljubomora. Havana kad pise ispade srce mu se cijepalo bez Bosne, gitare, roditelja, vina, uzivanja sa rajom i da je samo odlucio jednom da se vrati, onako, impulsivno, spontano, vodjem tim istim ogromnim zalom.
Ali ispade da je ipak dobro skontao kako da osigura sebe i svoju porodicu pa da ona dodje u BIH sa pasosima druge drzave i ustedjevinom koja mu omogucava solidan start . MIslim da bi 90% nas potpisala isti taj tok povratka. Ali sto onda nekome ko nema taj backup plan i kome prolazi zivot bez ustedjevine, pasosa i posla "braniti" da ga Bosna asocira na tugu, cemer, jad i da ne vidi nista lijepo u tom svom stanju.
Nego se rodi u bogatoj obitelji, npr., nego u siromasnoj, nikada nisu, niti ce starne pozicije svima biti iste.
Problem je, po meni, sto Havana previse naglaska daje sentimentu kao da je to dovoljno da ti bude lijepo u zivotu u BIH. Ali je ipak taj sentiment kod
njega "prevladao" kad se manje vise osigurao. Znaci prvo osiguranje, sentiment poslije kad sam na tom polju manje vise siguran. Hocu i ja tako, ja necu voziti motor, necu piti vino ni svirati gitaru, ali cu vozati kabrio, svirati na klavijaturama od 5-6 oktava, i piti bacardi breezer. To sve kad zaradim neku solidnu penziju ili budem imao pasos, npr. Holandije.
- pustopoljina
#8764 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisi ni ti koser. Ciji ti pasos imas?славянин wrote: A ako zagusti pravac dojcland... Ja cijelo vrijeme mislim ti ovde u BiH ... kad i ti tamo preko save sa Insomnijom
- Maraschino
#8765 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam bjezao kad je trebalo pa ne bi ni opet ako je sudbina.славянин wrote: A ako zagusti pravac dojcland... Ja cijelo vrijeme mislim ti ovde u BiH ... kad i ti tamo preko save sa Insomnijom
Niko ne zna gdje sam. Svako dva mjeseca 15 dana dole.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8766 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja nemam ni bosanski pasoš. Isteko, a otkud pandžuka da ga obnovim
e sirotinjo, tačno ne treba da živiš i džaba udišeš zrak ovima što imaju više pasoša.
- Bloo
- Globalna šefica
#8767 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Niko nije ni rekao da je problemHAVANA wrote:Opet ti kazem ne pravi se blesava.Znas ti sta si napisala,mislila i kako je zvucalo.Znas i da si mi draga i da bi te poslao u 3 picke materine da nisi.Opet kazem,ne znam sta je lose u tome sto sam napisao i sta je to tu lazno i dvolicno? Ja sam uradio ono sto pisem i tako zivim.Sta je problem?Bloo wrote:Znam ko si i šta si. Dobro.
Ja ti ne zavidim što ti je dobro.
Ima ljudi kojima nije dobro.
Skrenuh ti pažnju na određene elemente oportunizma, te određene elemente etičkog egoizma. To ti se ne sviđa, te reaguješ emotivno.
I pošto je prošla ponoć, a ja nisam privatnik, valja mi ići spavati da ne zakasnim na posao.
- славянин
#8768 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako nisam ugrozen - zasto je ugrozen vise od mene neko iz Alzira ? Evo imamo paravojne cetnicke formacije se postrojavaju,napadi po vjerskoj/nacionalnoj osnovi,napadi mrznja prema lgbt, vjerskih fanatika svih konfesija... cak je i sud u strasbourgu presudio da nam je ustav nekompaktibilan sa ljudskim pravima ... ovo je diskriminacija !Edin H. wrote:
Hajde stvarno prestani pricati besmislice jer nemas pojma o medjunarodnim zakonima sto si vec kristalno jasno pokazao, a nije se ni lijepo nasladjivati tudjoj bijedi i muci.
Da si ugrozen imao bi pravo na zastitu trece drzave bez obzira odakle dolazis.
Postavio sam ti vec link, nauci malo, pa se onda slobdono vrati da prodiskutujemo za jedno dvadeset godina.
- HAVANA
#8769 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne petljaj se u njihovu interesnu zonu i bice dobro.Ima dovoljno stvari koje su za njih sitne a za nekoga dovoljne.moonca wrote:eh- kad sam pricala o povratku --kazu tesko otvoriti biznis- sda - podmece nogu...HAVANA wrote: Eno sad sam i uhljeb? Jos mi recite da sam u sda![]()
-- jesu li tebi..
- pustopoljina
#8770 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa uradi upravo tako.mirsek wrote: Ne bih se odrekao, naravno.
Problem je, po meni, sto Havana previse naglaska daje sentimentu kao da je to dovoljno da ti bude lijepo u zivotu u BIH. Ali je ipak taj sentiment kod
njega "prevladao" kad se manje vise osigurao. Znaci prvo osiguranje, sentiment poslije kad sam na tom polju manje vise siguran. Hocu i ja tako, ja necu voziti motor, necu piti vino ni svirati gitaru, ali cu vozati kabrio, svirati na klavijaturama od 5-6 oktava, i piti bacardi breezer. To sve kad zaradim neku solidnu penziju ili budem imao pasos, npr. Holandije.
Havana nije nikome napisao da ne treba ici. Naprotiv-idi, dozivi nesto.
On se odlucio vratiti. Ti mozes, a ne moras.
I mirna bosna.
- славянин
#8771 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ne mislim u ratnom smislu.. to je najlakse - nego u ovom socioekonomskom ako zagustiMaraschino wrote:Nisam bjezao kad je trebalo pa ne bi ni opet ako je sudbina.славянин wrote: A ako zagusti pravac dojcland... Ja cijelo vrijeme mislim ti ovde u BiH ... kad i ti tamo preko save sa Insomnijom
Niko ne zna gdje sam. Svako dva mjeseca 15 dana dole.
- HAVANA
#8772 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa uradi to,bori se za to.I ja sam prvo to uradio pa isao prema ovome sto volim...Ne moze preko noci nista.mirsek wrote:Ne bih se odrekao, naravno.Edin H. wrote:Ti bi se inace odrekao stecenog drzavljanstva neke zapadne drzave pa da mozes imati "clean start"?mirsek wrote: Nije u pitanju ljubomora. Havana kad pise ispade srce mu se cijepalo bez Bosne, gitare, roditelja, vina, uzivanja sa rajom i da je samo odlucio jednom da se vrati, onako, impulsivno, spontano, vodjem tim istim ogromnim zalom.
Ali ispade da je ipak dobro skontao kako da osigura sebe i svoju porodicu pa da ona dodje u BIH sa pasosima druge drzave i ustedjevinom koja mu omogucava solidan start . MIslim da bi 90% nas potpisala isti taj tok povratka. Ali sto onda nekome ko nema taj backup plan i kome prolazi zivot bez ustedjevine, pasosa i posla "braniti" da ga Bosna asocira na tugu, cemer, jad i da ne vidi nista lijepo u tom svom stanju.
- HAVANA
#8773 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E vidis ja sam privatnik.I ustao jutros u 6. Istovario kamion nocas u 20 h.Tek iza kuci dosao.Sutra opet u 6 a navece opet kamion.Nikakav problem.Mogu i pisati do 1.U petak na more pa u ponedeljak opet.Nikad nisam zakasnio na posao.Nikad bolovanje uzeo niti mogu.Ovo vizavi opet tvog bocboc na hinjaka.Selam i od privatnika.Hulje stareBloo wrote:Niko nije ni rekao da je problemHAVANA wrote:Opet ti kazem ne pravi se blesava.Znas ti sta si napisala,mislila i kako je zvucalo.Znas i da si mi draga i da bi te poslao u 3 picke materine da nisi.Opet kazem,ne znam sta je lose u tome sto sam napisao i sta je to tu lazno i dvolicno? Ja sam uradio ono sto pisem i tako zivim.Sta je problem?Bloo wrote:Znam ko si i šta si. Dobro.
A za nekog koga boli kurac, lako se vrijeđaš.Govorim ti da ne čitaš šta ti se piše. Isto kao i ti, mogla sam biti nekulturnija.
Ja ti ne zavidim što ti je dobro.
Ima ljudi kojima nije dobro.
Skrenuh ti pažnju na određene elemente oportunizma, te određene elemente etičkog egoizma. To ti se ne sviđa, te reaguješ emotivno.
I pošto je prošla ponoć, a ja nisam privatnik, valja mi ići spavati da ne zakasnim na posao.
- Edin H.
#8774 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U pravu si, ali na papiru to nije tako, evo pogledaj na drugoj temi prvo sto spomenuse u onom dokumentu danas je lafo postovanje Evropske Konvencije o Ljudskim Pravima.славянин wrote: Kako nisam ugrozen - zasto je ugrozen vise od mene neko iz Alzira ? Evo imamo paravojne cetnicke formacije se postrojavaju,napadi po vjerskoj/nacionalnoj osnovi,napadi mrznja prema lgbt, vjerskih fanatika svih konfesija... cak je i sud u strasbourgu presudio da nam je ustav nekompaktibilan sa ljudskim pravima ... ovo je diskriminacija !
- HAVANA
#8775 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jaraneee.Fudo da me vidi bio bi ponosan.Kako sam miran i stalozen.Uvijek me tako savjetovao.I neku noc,dok on ne popickara sve redom...