Donald J Trump - Predsjednik USA All About
-
Fudo387
#8751 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bio u Torontu neki dan, muslimansko ime takorekuc talibansko, na granici ni tamo ni 'vamo niko me nije nista pitao sem uobicajenih gluposti.
Kanada je sranje.
Kanada je sranje.
-
Drvenija87
#8752 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nakon rujna 2001,predsjedniku su odrijesene ruke...ima jos vecu moc i autonomiju za pokazivanje moci,napade dronovima,specijalne operacije i sve vece vojne intervencije.exliberal-ex wrote:Sinoc gledam Bill Maher show i jedan od gostiju je bio kongresmen iz Kalifornije
Kaze covjek fino predsjednik mora trazit odobrenje kongresa ako hoce da napadne drugu drzavu ( jedino ako je ta drzava direktno napala ameriku tad odobrenje nije potrebno) , ovaj to nije trazio znaci da je prekrsio ustav sjedinjenih americkih drzava...al to nije vazno , vazno je da su ispaljene rakete...
Ono sto se desilo neki dan u Siriji -''it was just a quick punch in Asad face''.
I nece se samo na tome zavrsiti,uzimajuci u obzir cinjenicu da su u americkom Kongresu vecinom ''ratni jastrebovi''.
Taj isti Kongres odobrava americke baze u Siriji,ako se ne varam bit ce ih 5,jedna velika na sjeveru Sirije kod grada Tabqa.
Uskoro ce i premjestiti americke vojnike i opremu iz turske zracne baze Incirlik .
Trampovu spoljnu politiku predvode Matis,McMaster i Kushner.
Banona zaboravite!
Last edited by Drvenija87 on 09/04/2017 07:30, edited 1 time in total.
-
Drvenija87
#8753 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ugljesa je od samog pocetka blefirao sa crvenim linijama i tako izasao u susret Putinu da zlocko Asad ostane na vlasti .jeza u ledja wrote: inace, trump je uradio ono sto je obama trebao godinama ranije. sad je vec malo je reci kasno. al stoka samo poznaje silu.
Asad ne samo sto se nije odrekao oruzja za masovno unistenje,nego dobio je i na vremenu da preokrene situaciju na bojnom polju u svoju korist.
Failed policy of Susan Rice.
-
Drvenija87
#8754 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hame_ wrote:Donald Tomahawk Trump![]()

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- jeza u ledja
#8756 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
AsadKikibombona wrote:Ko je stoka?jeza u ledja wrote:hmm. cudi me da se nije jos razvezalo o siriji.![]()
ja govorim mjesecima da ce puci izmedju trumpa i putina jer ga je vrlo lako isprovocirati. a volio bih naci i sve one postove o tome kako ce trump prekinuti "tradiciju americkih intervencija u silne ratove na bliskom istoku".![]()
inace, trump je uradio ono sto je obama trebao godinama ranije. sad je vec malo je reci kasno. al stoka samo poznaje silu.
Amerikanci?
Al Kaida?
-
aratet
#8757 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A sta je Al Kaida?jeza u ledja wrote:AsadKikibombona wrote:Ko je stoka?jeza u ledja wrote:hmm. cudi me da se nije jos razvezalo o siriji.![]()
ja govorim mjesecima da ce puci izmedju trumpa i putina jer ga je vrlo lako isprovocirati. a volio bih naci i sve one postove o tome kako ce trump prekinuti "tradiciju americkih intervencija u silne ratove na bliskom istoku".![]()
inace, trump je uradio ono sto je obama trebao godinama ranije. sad je vec malo je reci kasno. al stoka samo poznaje silu.
Amerikanci?
Al Kaida?
- jeza u ledja
#8758 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Oni su djeca cvijeca.aratet wrote:
A sta je Al Kaida?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8759 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
tVumpe pomagujteSAD: Prodavnice se masovno zatvaraju, u dva mjeseca 60.000 ljudi ostalo bez posla
-
megaman4
#8760 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj ce biti gori i od Busha i od Obame. Zavadio je citav svijet.pici wrote:tVumpe pomagujteSAD: Prodavnice se masovno zatvaraju, u dva mjeseca 60.000 ljudi ostalo bez posla
Nek nam je Bog na pomoci.
- exliberal-ex
#8761 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fudo387 wrote:Bio u Torontu neki dan, muslimansko ime takorekuc talibansko, na granici ni tamo ni 'vamo niko me nije nista pitao sem uobicajenih gluposti.
Kanada je sranje.
Vjerujem ti ali u isto vrijeme da se pocinje narod maltretirat na granici je takodje istina .....ja ipak nebi mjenjao kanadu za ameriku....
- Kikibombona
#8762 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Grad u kojem su ljudi potrovani kontrolise Al Kaida - Nusra Front. U Nusri preovladavaju dzihadisti iz Uzbekistana, Kirgistana, Tadzikistan, Tatarstana, Svedske, Belgije itd. Napad na civile je donio politicki benefit Al Kaidi i saveznicima.jeza u ledja wrote:AsadKikibombona wrote:Ko je stoka?jeza u ledja wrote:hmm. cudi me da se nije jos razvezalo o siriji.![]()
Amerikanci?
Al Kaida?
Stetu od napada, politicku i vojnu, imala je samo sirijska vlada u Damasku i donekle Rusije.
Ja nisam siguran da Al Kaida nije u stanju potrovati ljude, kao sto nisam siguran da Amerikanci nisu u stanju slagati da je neko iskoristio 'oruzje za masovno unistenje' protiv civila da bi ostvario odredjen vojno-politicki cilj. Ti ako 100% vjerujes Al Kaidi i Americi, onda dobro.
- jeza u ledja
#8763 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
onda dobro sta? sta uopste zelis reci? cuj konstrukcija recenice, ako vjerujes al kaidi i amerima.
nemam sta da vjerujem , samo koristim common sense. napad kemijskim oruzjem je samo kap koja preliva casu:
- Kikibombona
#8764 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote:onda dobro sta? sta uopste zelis reci? cuj konstrukcija recenice, ako vjerujes al kaidi i amerima.nemam sta da vjerujem , samo koristim common sense. napad kemijskim oruzjem je samo kap koja preliva casu:
Zelim reci da je nepoznato ko je izveo napad hemijskim oruzjem. Ako mene pitas, rekao bih da su znatno vece sanse da je to uradila Al Kaida nego Asad. To je jasno po dosadasnjem djelovanju jednih i drugih. Al Kaida je vec koristila hemijsko oruzje u sirijskom ratu, narocito protiv Kurda. To je dokazano i potvrdjeno od strane svih relevantnih organizacija koje se bave sirijskim ratom. Dakle, hemijsko oruzje imaju i slremni su ga upotrijebiti.
Asadovci gaze i pobjedjuju u ratu. Al Kaida i saveznici gube. Ovaj hemijski napad ide samo njima u prilog. Za Asada, Putina i Rohanija predstavlja politicku katastrofu. Motiv je apsolutno na strani Al Kaide. A treba bi znati, motiv je od presudne vaznosti kada se dokazuje neki zlocin.
Postavlja se pitanje zasto je Asad zasuo civile u Han Sejhunu, gradu koji kontrolise Al Kaida i koji je daleko od linije fronta? Zar nije bilo logicnije da su ih potrovali u gradovima poput Surana ili Halfaje, koji se nalaze na samoj linije razgranicenja i u kojima nema nijednog civila, sve sami dzihadisti. Mogli su ih potrovati i uci u te gradove prema kojima uz ogromne gubitke napreduju.
Njima cilj bili civili? Valjda toliko glupi da si zabiju jedan takav autogol.
Americki mediji, americka politika, je trubila o genocidu u Alepu kada je pokrenuta operacija oslobodjenja grada od dzihadistickih skupina. Mi koji pratimo rat u Siriji smo se tome smijali. Nismo imali nikakve informacije, ali prateci dosadasnji tok rata, znali smo da je nemoguce da Asad strijelja civile s ciljem potpunog ili djelimicnog unistenja. I na kraju, sta bi od svega? Ima li dokaza da je strijeljan jedan jedini civil? Genocid? Srebrenica u Alepu? To je samo jedan od pokazatelja da su americki mediji u sluzbi politike i da im istina ne predstavlja apsolutno nista.
Asad koristi maksimalnu silu u borbi protiv dzihadista. Njegovo oruzje je neprecizno i ginu desetine hiljada civila. To su cinjenice. Asad nema logore za civile, nema masovnih silovanja, strijeljanja, snajperskog djelovanja po civilima. Imaju jedino utamniceni neprijatelji rezima. Diktator je, jbg.
Od americkih udara isto tako gine veliki broj, hiljade civila, iako su tehnoloski na milion puta vecem nivou nego Asad. Vidjeli smo ranije iz primjera Drezdena i sl. kako se to radi sa gravitacionim bombama. Tako i Asad, ako vidi pet terorista i oko njih 50 civila, on ce roknuti bombu bez oklijevanja. I civile ce smatrati kolateralnom stetom. Bas ga briga.
- Challenger__
#8765 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A i Irak je imao WMD:jeza u ledja wrote:napad kemijskim oruzjem je samo kap koja preliva casu:

- SmokingMan
#8766 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Neki među "najpametnijim" na ovome forumu su idealizirali Dolanda,sve dok...Pa,vi stvarno povšrno gledate na ljude,a šta tek reći o njihovoj "emotivnoj strani" kada je u pitanju tema Sirije.
-
detroit-mercy
#8767 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cim prica pocinje, pricao mi jedan poznanik na kafi.....exliberal-ex wrote:Sinoc gledam Bill Maher show i jedan od gostiju je bio kongresmen iz Kalifornije
Kaze covjek fino predsjednik mora trazit odobrenje kongresa ako hoce da napadne drugu drzavu ( jedino ako je ta drzava direktno napala ameriku tad odobrenje nije potrebno) , ovaj to nije trazio znaci da je prekrsio ustav sjedinjenih americkih drzava...al to nije vazno , vazno je da su ispaljene rakete...
Nego prica mi danas na kafi jedan poznanik, prije par sedmica isao u Ameriku sluzbeno ( nije mu prvi put ali neide stalno da ima razlog za Nexus card) i zaustavi ga onaj ciko na granici na Nijagari ...gleda kanadski pasos, gdje si rodjen? ...Sarajevo? ...koliko si dugo u kanadi..preko 20 godina...gdje ides? ...Pittsburgh, sto ides tamo?...seminar...ajde parkiraj sa strane...sto?....samo parkiraj i cekaj ??
Parkirao ja dodje drugi sluzbenik ja cu da ti pregledam auto a ti idi unutra i cekaj da te prozovu ?
Kaze usao ja u prostoriiju sve oko mene garavo i zamotano, samo ja bjeli...cekao pola sata pozvali ga...par istih pitanja, kad si zadnji put bio u americi. ono standardno i onda ga ovaj sluzbenik opet pita gdje si rodjen...Sarajevo, drzava....former Jugoslavija...sad?... Bosna i Hercegovina...pise u pasosu...i onda otvoreno koje si ti vjere?...kriscan , orthodox....nisi musliman?...ne...ok prijatno dovidjenja...zavrsi za pet minuta!
Kaze ja izadjoh, svi oni sto sam zatekao su ostali iza mene... nije mi bilo prijatno umalo se nisam vratio nazad...kad se vratio rekao je u firmi da nezeli vise da ide u amriku dok se ovo nesmiri i oni mu rekli nema problema
Meni se to isto tako desilo kad sam isao u Izrael ali u Ameriku nikad , mada sad na vijestima sve vise javljaju o sinkaniranju na granici ...cak su i skole pocele da otkazuju djacke eksurzije jer se boje da ce pocet djecu vracat sa granice.....zalosno...prije su granicni sluzbenici bili prijatni sad ...jebes naciste
Interesantno, ja sam u Kanadu prelazio jedno pet-sest puta od Novembra, vazda isto.
Nasmjesnije mi je bilo skoro kada je Amira Medunjanin bila u Windsor-u (Kanada), vracamo se nazad, tip pogleda u pasos i rece " I know, Bosnian singer
-
detroit-mercy
#8768 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mladje generacije uopste vise ne jebu tradicionalnu trgovinu, sve kupuju online. Tradicionalni shopping centri se vec sada hvataju za glavu jer ne znaju kakva im je buducnost.pici wrote:tVumpe pomagujteSAD: Prodavnice se masovno zatvaraju, u dva mjeseca 60.000 ljudi ostalo bez posla
-
Fudo387
#8769 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaju.detroit-mercy wrote:Mladje generacije uopste vise ne jebu tradicionalnu trgovinu, sve kupuju online. Tradicionalni shopping centri se vec sada hvataju za glavu jer ne znaju kakva im je buducnost.pici wrote:tVumpe pomagujteSAD: Prodavnice se masovno zatvaraju, u dva mjeseca 60.000 ljudi ostalo bez posla
Kupice ih Walmart.
- exliberal-ex
#8770 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
detroit-mercy wrote:Cim prica pocinje, pricao mi jedan poznanik na kafi.....exliberal-ex wrote:Sinoc gledam Bill Maher show i jedan od gostiju je bio kongresmen iz Kalifornije
Nego prica mi danas na kafi jedan poznanik, prije par sedmica isao u Ameriku sluzbeno ( nije mu prvi put ali neide stalno da ima razlog za Nexus card) i zaustavi ga onaj ciko na granici na Nijagari ...gleda kanadski pasos, gdje si rodjen? ...Sarajevo? ...koliko si dugo u kanadi..preko 20 godina...gdje ides? ...Pittsburgh, sto ides tamo?...seminar...ajde parkiraj sa strane...sto?....samo parkiraj i cekaj ??
Parkirao ja dodje drugi sluzbenik ja cu da ti pregledam auto a ti idi unutra i cekaj da te prozovu ?
Kaze usao ja u prostoriiju sve oko mene garavo i zamotano, samo ja bjeli...cekao pola sata pozvali ga...par istih pitanja, kad si zadnji put bio u americi. ono standardno i onda ga ovaj sluzbenik opet pita gdje si rodjen...Sarajevo, drzava....former Jugoslavija...sad?... Bosna i Hercegovina...pise u pasosu...i onda otvoreno koje si ti vjere?...kriscan , orthodox....nisi musliman?...ne...ok prijatno dovidjenja...zavrsi za pet minuta!
Kaze ja izadjoh, svi oni sto sam zatekao su ostali iza mene... nije mi bilo prijatno umalo se nisam vratio nazad...kad se vratio rekao je u firmi da nezeli vise da ide u amriku dok se ovo nesmiri i oni mu rekli nema problema
Meni se to isto tako desilo kad sam isao u Izrael ali u Ameriku nikad , mada sad na vijestima sve vise javljaju o sinkaniranju na granici ...cak su i skole pocele da otkazuju djacke eksurzije jer se boje da ce pocet djecu vracat sa granice.....zalosno...prije su granicni sluzbenici bili prijatni sad ...jebes naciste![]()
Interesantno, ja sam u Kanadu prelazio jedno pet-sest puta od Novembra, vazda isto.
Nasmjesnije mi je bilo skoro kada je Amira Medunjanin bila u Windsor-u (Kanada), vracamo se nazad, tip pogleda u pasos i rece " I know, Bosnian singer". Nije ni pitao sta smo radili u Kanadi
.
Jebes me Detroit....eno ako nevjerujes meni potrazi po CBC priloge kako su poceli da vracaju ljude sa americke granice iako nisu ni iz jedne od ovih "prozvanih" drzava.
Islo je dotle da je jedna zena trazila od state department da joj izda vizu jer joj je carinik rekao da nemoze da udje iako je nosioc kanadskog pasosa I njihov komentar .... odakle ti to ???
Kanadska vlada je trazila od americke administracije da upute jasne instrukcije da se nezaustavljaju kanadski drzavljani bez obzira gdje su rodjeni....uostalom skole su neki dan objavile da se sve eksurzije u ameriku odgadjaju jer nezele da dodju u situaciju da se neki ucenik proglasi nepozeljnim...
ps
I jos jedno
ovaj tip nije balavac niti neki seronja, iskreno govoreci njemu vjerujem ....vjerujem i tebi da si presao bez ikakvog problema
dali je ovo bio neki nadrkani carinik ili je doslo upustvo da popuste neznam ali nije bio usamljeni slucaj
-
Fudo387
#8771 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Eto, odgovorio si sam sebi.exliberal-ex wrote:dali je ovo bio neki nadrkani carinik
- NajdraziVodjaa
#8772 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ali napad hemijskim oruzjem kap koja je prelilacasu
kako to samo oni decidno tvrde bez ijednog jedinog dokaza, dodje ona ambasadorica u unu sa nekakvim slikama par klipova i to je dokaz znaju i ko je gadjao i zasto i kako. Niti su poslali kakve strucnjake da ispitaju to (jer naravno niko ne smije ni otici na teritorije slobodarskih pobunjenika
) dakle Assad je kriv i kraj price nema veze sto Assad godinu dana samo nize pobjede i najmanje sto mu treba je neki napad hemijskim oruzjem i to na civile on je kriv, mora Amerika pomoci jadnom narodu 
Inace utihnule kritike Trumpa na ovoj temi, nema vise rasprave, ruski hakeri, veze sa rusima itd...nema vise
Inace utihnule kritike Trumpa na ovoj temi, nema vise rasprave, ruski hakeri, veze sa rusima itd...nema vise
-
Fudo387
#8773 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Dobro, sta je sad?
Jeste li vi rusofili godinama ovdje prizeljkivali Donalda jer ce se on k'o biva povuci i svijet prepustiti Putinu?
Jeste.
Jeste li se zajebali?
Jeste.
Donald je lak na obaracu, Rusi ako ne zele otvoreni sukob bolje da se povuku na vrijeme.
Mada, meni se cini da i oni jedva cekaju, tako da, bice tu svasta.
Jeste li vi rusofili godinama ovdje prizeljkivali Donalda jer ce se on k'o biva povuci i svijet prepustiti Putinu?
Jeste.
Jeste li se zajebali?
Jeste.
Donald je lak na obaracu, Rusi ako ne zele otvoreni sukob bolje da se povuku na vrijeme.
Mada, meni se cini da i oni jedva cekaju, tako da, bice tu svasta.
-
Drvenija87
#8774 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I Slobo je nizao ''krvave pobjede''...Markale,Srebrenica,Racak,kad na koncu PRCCC i od Amera i Ruja.NajdraziVodjaa wrote:Ali napad hemijskim oruzjem kap koja je prelilacasukako to samo oni decidno tvrde bez ijednog jedinog dokaza, dodje ona ambasadorica u unu sa nekakvim slikama par klipova i to je dokaz znaju i ko je gadjao i zasto i kako. Niti su poslali kakve strucnjake da ispitaju to (jer naravno niko ne smije ni otici na teritorije slobodarskih pobunjenika
) dakle Assad je kriv i kraj price nema veze sto Assad godinu dana samo nize pobjede i najmanje sto mu treba je neki napad hemijskim oruzjem i to na civile on je kriv, mora Amerika pomoci jadnom narodu
Neki napad?
Koji trolas...najurili ga sa Avazovog foruma (cak i tamo nije mogao opstati),pa ovdje dosao prosipati Asadove krvozedne ideje.
- exliberal-ex
#8775 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Fudo387 wrote:Eto, odgovorio si sam sebi.exliberal-ex wrote:dali je ovo bio neki nadrkani carinik
Nije ba fudo jedan carinik, sta se pravis naivan....moj poznanik je zaustavljen na Nijagari, zenu su vratili tamo kod Montreala, drugu negdje u Alberti....nema Kanada samo jedan prelaz pa da kazemo jest potrevio se nadrkani carinik