to jebavanje majke je bilo za izazivanje saobracajne nesrece, sto je trajalo par dana, ima jedna posebna prica iza toga i licno poznanstvo s doticnim.. ne vidim da sam se ikad protivio kazni, kad god sam kriv platim je i svak svojim poslom..tempuser wrote:
To je jasno, ali nije jasno kako neustrasivi mangup koji prestretacima izlazi iz auta i *ebava majku da ostane bez vozacke na bezzeze prekrsaju, a sutra mu i auto uzmu!
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mirzet87sa
#8751 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
mirzet87sa
#8752 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kakve ba veze ima moja kazna s temom.. dZe pise ne moze ispod 60 
- supercali
#8753 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sad si se uhvatio i zelenog valatempuser wrote:Nema sa ogranicenjem brzine koliko sa predvidjenom brzinom odvijanja saobracaja. Sad budi ljubazan pa odgovori na koliko je kalibriran zeleni val u gradu.mahalas505 wrote: Kakve veze ima generalno znacenje znaka za ogranicenje brzine sa zelenim valom? Da li to znaci da u koji god dodjemo grad moramo znati i koliko je zeleni val?
Pusti sud i dokazivanje, svasta je nesto tesko dokazivo, a mimo je propisa, za pocetak isprskati pjesaka. Nego, isti zadatak kao i ostalim, interpretiraj sta osim uporavanja vozaca iza sebe moze biti ometanje? Ako vec ides u interpretacije onda samo da te prije odgovora napomen da taj clan predvidja ometanje u svim trakama osim desne. Ono sto se ne smije u desnoj tj. generalno je definisano drugim clanovima, tako tako da su to razlicite stvari.mahalas505 wrote: Sa tim propisom "da ne ometaju vozace iza" kao sto sam rekao ostavljeno je dosta prostora za slobodnu interpretaciju, i kao takav je tesko dokaziv na sudu.
Zasto je do otoke zeleni val nastiman na jednu brzinu a od otoke na drugu
Zasto se tu uopste prekida
Zasto je isti slucaj na semaforu prije skenderije
Na koliko je nastiman zeleni val od skenderije preko vjecnice do higijenskog
-
mirzet87sa
#8754 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ovo je opet bilo ono tumacenje kako meni odgovara u datom trenutku, a zaboravio brat da na pojedinim dijelovima zeleni val nije na istoj brzini
AL MANJE VISE NIJE BITNO TO
-
tempuser
#8755 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zeleni val je referenca kojom brzinom je predvidjeno da se odvija saobracaj.supercali wrote: Sad si se uhvatio i zelenog vala
Kad bih ti ja sad poceo objasnjavati da se zeleni val na glavnoj longitudinali namjesta na jednu brzinu, ali da se namjerno prekida radi smanjenja priliva vozila i rasterecenja pojedinih raskrnica pa onaj ko pojma nema o tome misli da se namjesta na dvije brzine, tebi bi mozak prokuhao da to shvatis i jos bi me pitao u kom clanu to pise, tako da ti je i dalje dovidjenja...
Last edited by tempuser on 09/12/2016 01:29, edited 1 time in total.
-
mirzet87sa
#8756 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
namjerno ili ne, opet nisi upravu.. 
i prestani se ispravljat, opet si fulio AHAHAHAHA
i prestani se ispravljat, opet si fulio AHAHAHAHA
- supercali
#8757 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa objasni imamo svo vrijeme ovog svijeta ili opet nisi upravu pa izbjegavas odgovortempuser wrote:Zeleni val je referenca kojom brzinom je predvidjeno da se odvija saobracaj.supercali wrote: Sad si se uhvatio i zelenog vala
Kad bih ti ja sad poceo objasnjavati da se zeleni val na glavnoj longitudinali namjesta na jednu brzinu, ali da se namjerno prekida radi smanjenja priliva vozila i rasterecenja pojedinih raskrnica pa onaj ko pojma nema o tome misli da se namjesta na dvije brzine, tebi bi mozak prokuhao da to shvatis i jos bi me pitao u kom clanu to pise, tako da ti je i dalje dovidjenja...
Evo ja postavio pitanja jer ne znam
- drug_profi
#8758 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa eto objasnio ti je, ali ti naravno ne shvatas.
- supercali
#8759 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sta je koji klinac objasnio kad nije isti zeleni val na obali i u bulevaru mese
-
tempuser
#8760 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A sljedece je da me pita gdje pise u zakonu da se zeleni val prekida radi rasterecenja.drugi profil wrote:Pa eto objasnio ti je, ali ti naravno ne shvatas.
-
tempuser
#8761 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mozda zato sto su ogranicenja brzine razlicita?supercali wrote:Sta je koji klinac objasnio kad nije isti zeleni val na obali i u bulevaru mese
Sad je SF da ces razumijeti da u ovom kontektsu nije bitno koliko je to km/h nego da je zeleni val namjesten na max. dozvoljenu brzinu i da je predvidjena brzina odvijanja saobracaja = maksimalna dozvoljena brzina.
- supercali
#8762 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zasto je namjesten na max dozvoljenu brzinu?
Jel to znaci da se ne smije voziti 58
Shvatas li ti da je to najveca dozvoljena a sve ispod nije kaznjivo
I ometanje kako ti zoves nema nikakve veze sa zelenim valom
Jel to znaci da se ne smije voziti 58
Shvatas li ti da je to najveca dozvoljena a sve ispod nije kaznjivo
I ometanje kako ti zoves nema nikakve veze sa zelenim valom
-
mirzet87sa
#8763 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa vidis li sta pises.. zeleni val namjesten na max dozvoljenu brzinu i da je to predvidjena brzina odvijanja saobracajna odnosno maximalno dozvoljena brzina.. gdje pise koja je minimalna brzina? Predvidjena brzina ne znaci i minimalno dozvoljena, nego maksimalno..
-
mirzet87sa
#8764 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dosli smo do faze kad goky pobija samog sebe, ne zna dZe udara
-
tempuser
#8765 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vas dvojica se fino igrajte, nemoj te se svadjat i udarat, uzmite nesto crtajte...
-
mirzet87sa
#8766 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
drz'te ga izgubio je kontrolu, preturio se.. koji je ovo put da sjebes samog sebe
- KB9
#8767 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ogranicenje jarane, ispod je uredno vozit al iznad bas i nije 
-
mahalas505
#8768 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam koliko je kalibriran zeleni val, i nije mi to toliko interesantno, posto je toliko automobila da to sto su zamislili sa postojecom intrastrukturom i gradskim prevozom nije ni realno. A znak koliko znam ima prevenstvno na bilo kakvom preporucenom/planiranom/mogucom brzinom.tempuser wrote:Nema sa ogranicenjem brzine koliko sa predvidjenom brzinom odvijanja saobracaja. Sad budi ljubazan pa odgovori na koliko je kalibriran zeleni val u gradu.
Pa i ne sporim da se smanjena brzina moze okarakterizirati kao ometanje, ali koja je kazna za krsenje tog propisa smanjenom brzinom? Samim tim sto nije defenisana minimalna brzina nema ni kazne, a tim se efektivno i stavio taj propis van funkcije.tempuser wrote:Pusti sud i dokazivanje, svasta je nesto tesko dokazivo, a mimo je propisa, za pocetak isprskati pjesaka. Nego, isti zadatak kao i ostalim, interpretiraj sta osim uporavanja vozaca iza sebe moze biti ometanje? Ako vec ides u interpretacije onda samo da te prije odgovora napomen da taj clan predvidja ometanje u svim trakama osim desne. Ono sto se ne smije u desnoj tj. generalno je definisano drugim clanovima, tako tako da su to razlicite stvari.
- vješalica
- amar1994
#8770 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne kontam ovu smijesnu drzavu , lisice mu stavi i u zatvor trpaj
- vješalica
#8771 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Stace sirotinjica ima 10 djece sa 2 zene slaba aocijala radi na pijacu treba mu za kropira tesko zaradi....juh juh juh
- drug_profi
#8772 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znaš koliko civara treba izgurati za 31 milju maraka.... ihh. Samo u tajnosti izmjeniti zakon i onda ujutro policija po adresama, da formira udarničku radnu brigadu. Dnevna norma - 2 metra tunela za širinu 2 kolovozne trake.
- supercali
#8773 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja ne kontam kako skupi 30000 maraka kazni
Evo nek je svaka 100 maraka to je 300 prekrsaja koji su zabiljezeni one koji nisu sigurno je puta 10
Evo nek je svaka 100 maraka to je 300 prekrsaja koji su zabiljezeni one koji nisu sigurno je puta 10
- Logovan
#8774 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mater jebo, 31 milja maraka.
Koliko je samo ovakvih idiota.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8775 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
mirzet87sa wrote:drz'te ga izgubio je kontrolu, preturio se.. koji je ovo put da sjebes samog sebe