r_faruk wrote:Mendoza wrote:Vjerovatno je već bilo,ali da ne vrtim stranice unazad,imam pitanje ukoliko neko ima iskustvo sa ovim TV-om
- Samsung UE55NU7172 UHD 4K
Gledao sam neke recenzije,na hdtelevizija.com je ocjena prosjek...Vjerovatno se ja ne razumijem dovoljno.
Unaprijed zahvalan.
evo napisacu ja opet. kupio sam ovaj tv za 1000KM. tv je zaista prosjek, panel vise lici na ips nego na va. tv nije los, ali nije ni turbo giga mega.. , ne podrzava snimanje tv programa na usb ili HD (i ako ti u radnji kazu da podrzava). poredio sam 4k i 1080p, pravo da ti kazem nema neke pretjerane razlike (gledao sam neku seriju). mada je cinema mode slike daleko bolji na 4K nego na 1080p, ali kada pustis 1080p i prebacis na standard mode slike............ pitam se ima li fajde skidati 4K. 4K clipovi sa youtube-a su nevjerovatni, kao i 4K clipovi koje sam snimao svojom kamerom. zaista je nivo detalja zapanjujuci.
crne boje na filmovima i serijama su ti skoro kao i kod ips panela (ja nisam imao problema ni sa ips panelom koji je bio na proslom LG-u). tv je odlican za gaming
sve u svemu, meni je ovaj tv sasvim ok kada se pogleda omjer ulozeno/dobijeno. sluzi svrsi, svi koji gledaju program na njemu su zadovoljni i ne primjete razlike koje sam ja naveo iznad. opet, meni tv nije prioritet, volim tehnologiju, ali neku drugu tehnologiju... tv mi je razonoda koju koristim za ps. programe na tv-u ne gledam skoro nikako osim utakmica....
uzeo i ja neki dan isti TV, samo manji ekran. veoma sam razocaran slikom, koja je u odnosu na moju staru plazmu dvije klase ispod. e sad, vjerovatno ima veze sa postavkama, mada kako god ih postavim, nije to to, a pogotovo sa strane slika izgleda preblijedo. nekako mi mod "prirodno" izgleda najbolje.
sta sam jos primijetio, gledam na EON boxu film i brzi se vide isprekidano, dakle uopste nije gledljivo. smanjim rezociju putem eona sa 2160 na 1080 i onda film tece glatko. takođe kad sam gledao na youtube video UHD, primjetih da slika ne ide bas glat, malo se talasa. pretpostavljam da to ne bi smjelo tako, međutim nemam ideju zbog cega je to tako. da li zato sto je taj video sa youtube-a, odnosno eon video kluba ili je nesto drugo u pitanju. inace, brzina interneta mi je 100Mb/s i signal je uredan, bar mi tako kazu u telemach podrsci.