ARBiH

Post Reply
Sarayman

#876 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Sarayman »

Imam 41 mjesec pripadnosti u Armiji BiH i kao takav sam relevantan reći da jesmo izgubili rat a srbi ga dobili. Dobili su republiku Šumsku i to od pola teritorije BiH, što je nepobitna činjenica. Oni dobili a mi Bosanci koji smo se borili za jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu BiH popušili možda u miru više nego u ratu. Ponajprije zahvaljujući SDA i Izmetbegoviću koji dovodi arape i masovno gradi nove džamije tamo gdje nikad ranije nisu bile (što srbo-četnici, pa i ustaše jedva dočekaše). Danas, nas iskrene Bosance jebaše "naši" više nego drugi i zato najozbiljnije razmišljam o bježanju odavde daleko, što dalje.
mirsek

#877 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by mirsek »

Sarayman wrote:Imam 41 mjesec pripadnosti u Armiji BiH i kao takav sam relevantan reći da jesmo izgubili rat a srbi ga dobili. Dobili su republiku Šumsku i to od pola teritorije BiH, što je nepobitna činjenica. Oni dobili a mi Bosanci koji smo se borili za jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu BiH popušili možda u miru više nego u ratu. Ponajprije zahvaljujući SDA i Izmetbegoviću koji dovodi arape i masovno gradi nove džamije tamo gdje nikad ranije nisu bile (što srbo-četnici, pa i ustaše jedva dočekaše). Danas, nas iskrene Bosance jebaše "naši" više nego drugi i zato najozbiljnije razmišljam o bježanju odavde daleko, što dalje.
PoDapisujem. :thumbup:
SkyLimit

#878 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by SkyLimit »

Sarayman wrote:Imam 41 mjesec pripadnosti u Armiji BiH i kao takav sam relevantan reći da jesmo izgubili rat a srbi ga dobili. Dobili su republiku Šumsku i to od pola teritorije BiH, što je nepobitna činjenica. Oni dobili a mi Bosanci koji smo se borili za jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu BiH popušili možda u miru više nego u ratu. Ponajprije zahvaljujući SDA i Izmetbegoviću koji dovodi arape i masovno gradi nove džamije tamo gdje nikad ranije nisu bile (što srbo-četnici, pa i ustaše jedva dočekaše). Danas, nas iskrene Bosance jebaše "naši" više nego drugi i zato najozbiljnije razmišljam o bježanju odavde daleko, što dalje.
Znači SDA ponajviše kriva što nema "multietničke" jer grade džamije, nikako Srbi koji su etničkim čiščenjem pravili Republiku Srpsku ni Hrvati istim metodama Herceg - Bosnu? A što se tiče džamija, treba ih izgraditi još 100 000, u inat onima koji su ih rušili, onima koji su im embargom dali blagoslov za to i kompleksašima koji se stide bošnjačke kulture.
Samo_nesto

#879 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Samo_nesto »

Nesto slicno sam i ja rekao al se ovda snebivaju i naka mi imena daju... ne vole ljudi istinu kolko god se furali da vole
Drinski

#880 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Drinski »

Sarayman wrote:Imam 41 mjesec pripadnosti u Armiji BiH i kao takav sam relevantan reći da jesmo izgubili rat a srbi ga dobili. Dobili su republiku Šumsku i to od pola teritorije BiH, što je nepobitna činjenica. Oni dobili a mi Bosanci koji smo se borili za jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu BiH popušili možda u miru više nego u ratu.
Ma vi ste meni lavovi!
Pa kada je potpisan DMS sto se niste digli i kazali: E Alija to tako ne moze! Pa jos bise i izbori 96.godine.

To je isto ko ona priča o prodaji certifikata, prodalo se, lova se popila, i sada se sa Fahrom trazi ponistaj privatizacije jer je certifikat (ajd, dionica, dobro, svi znamo sta se misli) vrijedio 3%. Pa koji ga đavo onda prodade. I sad mu krive dzamije.
homega

#881 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by homega »

Mnogi bi radije u guzicu, samo da ne kvare "nevinost" :lol:
zateznistub

#882 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

Samo_nesto wrote: Dajte ba ljudi, stvarno bezveze odgovarati na ovo, nauci kako se vodi diskusija, ako imas sta da kazes na ono sto sam ja rekao napisi brate, obrazlozi a ne ovako, hamo vid mu glave, joj jesi glup i sl.
Bez uverede, ali kako da razgovaram o ratu i ARBiH-u sa nekim ko je u to doba imao jedva 10 godina. Kako?
Samo_nesto

#883 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Samo_nesto »

zateznistub wrote:
Samo_nesto wrote: Dajte ba ljudi, stvarno bezveze odgovarati na ovo, nauci kako se vodi diskusija, ako imas sta da kazes na ono sto sam ja rekao napisi brate, obrazlozi a ne ovako, hamo vid mu glave, joj jesi glup i sl.
Bez uverede, ali kako da razgovaram o ratu i ARBiH-u sa nekim ko je u to doba imao jedva 10 godina. Kako?
Kakve veze ima to sto sam imao 10 godina? Nisam oslijepio i oglusio? Vrlo dobro znam sta se dogadjalo i u ratu i poslije rata, i usput kad ste poceli s prizemnim glupostima niko nije znao koliko imam godina. Supljiras
zateznistub

#884 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

Samo_nesto wrote:
zateznistub wrote:
Kakve veze ima to sto sam imao 10 godina? Nisam oslijepio i oglusio? Vrlo dobro znam sta se dogadjalo i u ratu i poslije rata, i usput kad ste poceli s prizemnim glupostima niko nije znao koliko imam godina. Supljiras
JBT, pa ti si onda medicinski fenomen. Ja sa deset nisam znao ni gdje sam supalj! :thumbup:
PM72

#885 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 17/09/2014 13:24, edited 1 time in total.
zateznistub

#886 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

PM72 wrote:Zatezni stub,
Drag si mi,poštujem te i cijenim ali si ti u ovom slučaju gori nego ovaj 10-to godišnji đeneral.Po onoj narodnoj - da znaš mati kako je roditi-pusti ga neka laprda.Smio bih se kladiti po dobru paru da ne zna ni papovku rastaviti ali bi rado solio pamet i pričao kako je šta trebalo.
:dosadno:
Ma znas sta pm,

da mi neko na ovakvim temama i mater opsuje, a isti je trljo dupe po kojekakvim vukojebinama ja bi reko hvala. Ali kad mi pocne neko pricati o armiji i ratu a u to vrijeme mu se ni muda nisu spustila kako treba, e onda...
Drinski

#887 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Drinski »

Po Vasoj logici o rimskom carstvu bi mogli pricati samo oni koju su tamo zivjeli.
PM72

#888 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
Last edited by PM72 on 17/09/2014 13:25, edited 1 time in total.
PM72

#889 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

Drinski wrote:Po Vasoj logici o rimskom carstvu bi mogli pricati samo oni koju su tamo zivjeli.
Jest samo nemamo preživjelih rimljana da ih ispravljaju balavci. :wink:
zateznistub

#890 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

PM72 wrote:U potpunosti te razumijem i podržavam.I ja sam nekad,kao vrlo mali,imao naperene antene i upijao kao spužva kad je moj rahmetli tetak pričao kako je "kosio švabe mitraljezom".Ali nisam smio upadati u riječ jer bih fasovao a kamoli da sam mu palamudio kako je trebao ovo ili ono.Tek nakon rata sam saznao da je bio u partizanima sve ukupno 15 minuta ali da je i sad živ - ni bih mu protivriječio jer je to stvar kućnog odgoja,kulture,pameti,rezona,poštovanja.Ova omladina to nema.A to smo mi krivi jer je i njega pravio i odgajao neki naš saborac.

P.S.Najbolja priča mog rahmetli tetka je bila ona kako mu je Savo Kovačević na Sutjesci,prilikom pogibije,u samrtnom hropcu rekao - Ramize preuzmi komandu...
Jel ti znas da meni ne radi prostata kako treba? :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
PM72

#891 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
homega

#892 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by homega »

Da se vratimo temi:

1992. godine, jedina legitimna i legalna oružana formacija bila je OS BiH, koju su sačinjavale jedinice policije i Armije RBiH. Suprotno, nelegitimna, nelegalna - dakle formirana mimo svih zakona, bila je VRS, koja je brzom i organiziranom vojnom aktivnošću, za nekoliko mjeseci okupirala pola državne teritorije RBiH.

Dužnost OS - Armije RBiH, bila je da legalnoj i jedinoj legitimnoj državnoj upravi povrati suverenitet nad okupiranim područjem. Armija RBiH nije uspjela vratiti suverenitet Predsjedništvu RBiH, štaviše - Predsjedništvo RBiH priznalo je političku i vojnu upravu okupiranog područja RS.

Ko je zaista gubitnik, a ko dobitnik zadnjeg bosanskog rata?
PM72

#893 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by PM72 »

.
zateznistub

#894 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by zateznistub »

homega wrote:Da se vratimo temi:

1992. godine, jedina legitimna i legalna oružana formacija bila je OS BiH, koju su sačinjavale jedinice policije i Armije RBiH. Suprotno, nelegitimna, nelegalna - dakle formirana mimo svih zakona, bila je VRS, koja je brzom i organiziranom vojnom aktivnošću, za nekoliko mjeseci okupirala pola državne teritorije RBiH.

Dužnost OS - Armije RBiH, bila je da legalnoj i jedinoj legitimnoj državnoj upravi povrati suverenitet nad okupiranim područjem. Armija RBiH nije uspjela vratiti suverenitet Predsjedništvu RBiH, štaviše - Predsjedništvo RBiH priznalo je političku i vojnu upravu okupiranog područja RS.

Ko je zaista gubitnik, a ko dobitnik zadnjeg bosanskog rata?
Al ga ti izvali, svaka cast! Koja crna OS BiH '92? Tada sem nekoliko jadnika nije bilo ni najmanje formacije, a kamo li oruzanih snaga....oj braco mila...
Sarayman

#895 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Sarayman »

SkyLimit wrote:
Znači SDA ponajviše kriva što nema "multietničke" jer grade džamije, nikako Srbi koji su etničkim čiščenjem pravili Republiku Srpsku ni Hrvati istim metodama Herceg - Bosnu? A što se tiče džamija, treba ih izgraditi još 100 000, u inat onima koji su ih rušili, onima koji su im embargom dali blagoslov za to i kompleksašima koji se stide bošnjačke kulture.
Ma bravo majstore, upravo tome se osmjehuju četnici i ustaše dok te čitaju.
A sad da odgovorim na toja zapažanja:
I SDA je dodatnim planskim širenjem svoje vjere (i kroz gradnju mnogobrojnih novih džamija) dala veeeliki doprinos tome, isto kao i srbi i hrvati na svoj način. Svako na svoju stranu, kao da se takmičite čiji će nacionalizam biti jači. Od onoga za šta sam se borio, nema ničeg majstore, tako nam je kako nam je, i ja sam to prihvatio iako mi se povraća od svega.

Što se tiče drugog pitanja, znači ti bi na bošnjačkom teritoriju gradio još hiljade džamija? A šta je sa nama Bosancima majstore, koji to ne želimo, a vjeruj da nas ima ako ne više, onda barem kao vas, samo što mi nismo na položajima, u SDA, SDP-u i kojekakvim sličnim prevarantsko-lopovskim udruženjima pod okriljem "politike"? Ako ti bošnjačku kulturu prvenstveno vidiš u ne samo starim, nego i najnovijim džamijama, onda vi bolje niste ni zaslužili nego nazad u kameno doba. Baš će ti džamija donijeti prosperitet i nova radna mjesta! A ne zaboravi ni ovu činjenicu. Pravom i istinskom muslimanu vjerniku (a samo takve cijenim, a mogu reći i volim) ne treba džamija da bi bio to što jeste. Nemam ti šta više reći, osim da mi oprostiš na iskrenosti (iako znam da me sada nimalo ne voliš).
Sarayman

#896 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Sarayman »

Drinski wrote:
Sarayman wrote:Imam 41 mjesec pripadnosti u Armiji BiH i kao takav sam relevantan reći da jesmo izgubili rat a srbi ga dobili. Dobili su republiku Šumsku i to od pola teritorije BiH, što je nepobitna činjenica. Oni dobili a mi Bosanci koji smo se borili za jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu BiH popušili možda u miru više nego u ratu.
Ma vi ste meni lavovi!
Pa kada je potpisan DMS sto se niste digli i kazali: E Alija to tako ne moze! Pa jos bise i izbori 96.godine.

To je isto ko ona priča o prodaji certifikata, prodalo se, lova se popila, i sada se sa Fahrom trazi ponistaj privatizacije jer je certifikat (ajd, dionica, dobro, svi znamo sta se misli) vrijedio 3%. Pa koji ga đavo onda prodade. I sad mu krive dzamije.
Majstore, kad je rat završio ja sam imao 26 godina i ne da nisam znao šta se dešava nego me nije ni interesovalo.
U vezi džamija dao sam svoj osvrt iznad.
SkyLimit

#897 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by SkyLimit »

Sarayman wrote: Ma bravo majstore, upravo tome se osmjehuju četnici i ustaše dok te čitaju.
Sinoć jedan na ovom forumu piše da su njegovi iz Bijeljine, ali da se protivi obnavljanju porušenih džamija u Bijeljini. Kaže da ih je ionako previše. Ne znam da li se takvima četnici i ustaše smiju, ali ja svakako da.
Sarayman wrote: I SDA je dodatnim planskim širenjem svoje vjere (i kroz gradnju mnogobrojnih novih džamija) dala veeeliki doprinos tome, isto kao i srbi i hrvati na svoj način. Svako na svoju stranu, kao da se takmičite čiji će nacionalizam biti jači. Od onoga za šta sam se borio, nema ničeg majstore, tako nam je kako nam je, i ja sam to prihvatio iako mi se povraća od svega.
Kakvim širenjem svoje vjere? SDA je bošnjačka stranka a Bošnjaci su muslimani. To isto kad se počne ublehariti o "islamizaciji" Armije RBiH. Većina pripadnike Armije RBiH su bili muslimani. Zar se može islamizirati muslimana?
Sarayman wrote:
Što se tiče drugog pitanja, znači ti bi na bošnjačkom teritoriju gradio još hiljade džamija? A šta je sa nama Bosancima majstore, koji to ne želimo, a vjeruj da nas ima ako ne više, onda barem kao vas, samo što mi nismo na položajima, u SDA, SDP-u i kojekakvim sličnim prevarantsko-lopovskim udruženjima pod okriljem "politike
Mi smo demokratsko društvo, nemoj biti pasivan i kukati, učlani se u neku stranku ili organizaciju, ili osnuj novu, pa slobodno izrazi svoje mišljenje i bori se protiv izgradnje džamija. Pokreni peticiju.
Sarayman wrote: Ako ti bošnjačku kulturu prvenstveno vidiš u ne samo starim, nego i najnovijim džamijama, onda vi bolje niste ni zaslužili nego nazad u kameno doba. Baš će ti džamija donijeti prosperitet i nova radna mjesta! A ne zaboravi ni ovu činjenicu.
Kakve veze džamije imaju sa radnim mjestima? Uostalom, siguran sam da se ne prave od tvojih para niti na tvojoj zemlji s toga ne znam što se pronalaziš oštećen.
A to Islam i džamije povezuješ sa nazadkom i kamenim dobom?
Sarayman wrote: Pravom i istinskom muslimanu vjerniku (a samo takve cijenim, a mogu reći i volim) ne treba džamija da bi bio to što jeste. Nemam ti šta više reći, osim da mi oprostiš na iskrenosti (iako znam da me sada nimalo ne voliš).
Poprilično sam siguran da je "pravom i istinskom" muslimanu džamija neophodna u izvršavanju vjerskih obaveza. Nemam ti ja šta oprostiti, cijenim ja svakoga ko je bio u Armiji RBiH, no davno je Alija Isaković za takve poput tebe napisao da se faširano meso koje je samljela srpska propaganda i sad vas oblikuje kako hoće.
Samo_nesto

#898 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Samo_nesto »

zateznistub wrote:
Samo_nesto wrote:
zateznistub wrote: Bez uverede, ali kako da razgovaram o ratu i ARBiH-u sa nekim ko je u to doba imao jedva 10 godina. Kako?
JBT, pa ti si onda medicinski fenomen. Ja sa deset nisam znao ni gdje sam supalj! :thumbup:
A jelde nikako nisam mogo imat po familije na liniji i nikako nisam mogao saznati o ratnim desavanjima poslije rata? Daleko od tog da sam u 20 godina poslije rata mogo da se skolujem i naucim stogod.
Covjece ako mislis da sam nesto pogresno rekao slobodno komentarisi to, objasni sta pa cemo pricati, mani se sabanskih folova.
Sarayman

#899 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Sarayman »

SkyLimit wrote:
Sarayman wrote: Ma bravo majstore, upravo tome se osmjehuju četnici i ustaše dok te čitaju.
Sinoć jedan na ovom forumu piše da su njegovi iz Bijeljine, ali da se protivi obnavljanju porušenih džamija u Bijeljini. Kaže da ih je ionako previše. Ne znam da li se takvima četnici i ustaše smiju, ali ja svakako da.

Uvijek je bilo da se jedni drugima smijete, da jebete majku jedni drugima, niko nikad da popusti.

Sarayman wrote: I SDA je dodatnim planskim širenjem svoje vjere (i kroz gradnju mnogobrojnih novih džamija) dala veeeliki doprinos tome, isto kao i srbi i hrvati na svoj način. Svako na svoju stranu, kao da se takmičite čiji će nacionalizam biti jači. Od onoga za šta sam se borio, nema ničeg majstore, tako nam je kako nam je, i ja sam to prihvatio iako mi se povraća od svega.
SkyLimit wrote:Kakvim širenjem svoje vjere? SDA je bošnjačka stranka a Bošnjaci su muslimani. To isto kad se počne ublehariti o "islamizaciji" Armije RBiH. Većina pripadnike Armije RBiH su bili muslimani. Zar se može islamizirati muslimana?
Dok god se prepliću vjera i vojska, svi su najebali. Ti kao vjernik ako si uopće bio pripadnik Armije BiH, vjerovatno si srcem bio u nekoj od Muslimanskih brigada. Takvim se činiš jer tako i pišeš. Ne do'bog biti Bosanac i dan danas..
Sarayman wrote:
Što se tiče drugog pitanja, znači ti bi na bošnjačkom teritoriju gradio još hiljade džamija? A šta je sa nama Bosancima majstore, koji to ne želimo, a vjeruj da nas ima ako ne više, onda barem kao vas, samo što mi nismo na položajima, u SDA, SDP-u i kojekakvim sličnim prevarantsko-lopovskim udruženjima pod okriljem "politike
SkyLimit wrote:Mi smo demokratsko društvo, nemoj biti pasivan i kukati, učlani se u neku stranku ili organizaciju, ili osnuj novu, pa slobodno izrazi svoje mišljenje i bori se protiv izgradnje džamija. Pokreni peticiju.
Niti sam Istočnjak, niti sandžaklija, vala niti papak da budem dio ove naše političke "elite".
Sarayman wrote: Ako ti bošnjačku kulturu prvenstveno vidiš u ne samo starim, nego i najnovijim džamijama, onda vi bolje niste ni zaslužili nego nazad u kameno doba. Baš će ti džamija donijeti prosperitet i nova radna mjesta! A ne zaboravi ni ovu činjenicu.
SkyLimit wrote:Kakve veze džamije imaju sa radnim mjestima? Uostalom, siguran sam da se ne prave od tvojih para niti na tvojoj zemlji s toga ne znam što se pronalaziš oštećen.
A to Islam i džamije povezuješ sa nazadkom i kamenim dobom?
Jesi li ti ikad od rata pa na ovamo čuo da se sagradila bilo kakva fabrika i zaposlilo barem 100 ljudi u istoj, hraneći ne samo njih nego i njihove porodice? Ili osnovala nova firma sa istim ciljem? Ja nisam, ali zato vidim da niču nove džamije na najboljim mjestima u gradu, tik uz glavnu saobraćajnicu u tom dijelu grada.. U tom smislu, malo je reći da je nazadak.
Sarayman wrote: Pravom i istinskom muslimanu vjerniku (a samo takve cijenim, a mogu reći i volim) ne treba džamija da bi bio to što jeste. Nemam ti šta više reći, osim da mi oprostiš na iskrenosti (iako znam da me sada nimalo ne voliš).
SkyLimit wrote:Poprilično sam siguran da je "pravom i istinskom" muslimanu džamija neophodna u izvršavanju vjerskih obaveza. Nemam ti ja šta oprostiti, cijenim ja svakoga ko je bio u Armiji RBiH, no davno je Alija Isaković za takve poput tebe napisao da se faširano meso koje je samljela srpska propaganda i sad vas oblikuje kako hoće.
Obzirom da sam svjedok onoga što vidim, niko i ništa me ne može uvjeriti u suprotno, a kamo li samljeti. Isto tako, rado se sjećam svojih prijeratnih prvih komšija, istinskih i uzornih vjernika muslimana koje ne bih dao za milion takvih kao ti, majstore!
Darkstorm

#900 Re: Da li je Armija BiH izgubila rat?

Post by Darkstorm »

Samo_nesto wrote:
Dajte ba ljudi, stvarno bezveze odgovarati na ovo, nauci kako se vodi diskusija, ako imas sta da kazes na ono sto sam ja rekao napisi brate, obrazlozi a ne ovako, hamo vid mu glave, joj jesi glup i sl.
Kad uporno pises gluposti, ljudi ti bubnu kontra argument a ti ga hinjski zaobidjes i nastavis po svom kursu, onda ti nisi ozbiljan za raspravu.Badava ti je bilo sta pisati, kapiras sad ?
Post Reply