Nemaju Orla imaju F-18, nemaju M-84 ali imaju i Leoparde i T-55, i Patriu i BTRsinuhe wrote:Nema u Finskoj Zeljave, Konjica ili Orlova, M84 a mogli su imati.
A za objekte, hm, nije im se raspala država tako da je to sigurno vojna tajna
Nemaju Orla imaju F-18, nemaju M-84 ali imaju i Leoparde i T-55, i Patriu i BTRsinuhe wrote:Nema u Finskoj Zeljave, Konjica ili Orlova, M84 a mogli su imati.
zašto neko djeci ne objasni da se živjelo bolje ne od istočnog bloka, nego i od španije npr?jefferson dana 01/10/2014 19:04
Zivjeli smo mi bolje od svih istocnih zemalja. Itekako bolje.
Danas?
Pojma nemam kako Rusi danas zive, ne mislim da im je nesto posebno dobro ako se jedna pristojno obrazovana Ruskinjajefferson wrote:Zivjeli smo mi bolje od svih istocnih zemalja. Itekako bolje.cindrlimindrli wrote:Zivjeli smo bolje od Rusa....yaayyyyyyy, koji podvig
Danas?
nebih se bas slozio sa ovim.......Bosna ima dusmana vani a isto toliko i unutra a ipak opstoji,cinimi se da je ovo rekao S.kljujic......kroz svu svoju istoriju Bosnu su mnogi pokusavali rasturiti ali to nikome nije uspjelocindrlimindrli wrote:S kim bi se to ti dogovarao? I cemu politicka korektnost kad je danas svakom jasno sto se raspala i ko su vinovnicijefferson wrote:da nije bilo sebicnosti pa da smo se dogovorili kako dalje
raspada? Srbi i Hrvati su nju odlucili razjebat', bas kao sto su je u neka davna vremena odlucili napraviti, mene i tebe
tu niko nije bendo ni za suhu sljivu. Bosna je trebala nestati sa mape, zahvaljujuci nekom cudu nije, a sto je danas
u govnima do vrata mozes opet zahvaliti gore pomenutim juznoslavenskim plemenima.
Ti jos ne rece koja je to firma radnicima umjesto novca davala plate u bonovimacindrlimindrli wrote:Hvala, al' haj' ti to sad objasni lafo Kemalu.jefferson wrote:Apsolutno je to tacno![]()
Strahovita je glupost odreci se tako lako drzave, unistiti je i onda se zaliti da nemas drzavecindrlimindrli wrote:Ja uopste ne mislim da je danas bolje. Da bi bilo bolje za pocetak prvo moras napraviti drzavu. Ako ostavimo emocijejefferson wrote:Medjutim, sto mislis da je danas drugacije? Danas je jos gore.
po strani i ljubav prema rodnoj grudi, realno sagledamo stvari, to nije vidjelo drzave do podne. Slican primjer
drzavnog uredjenja nema u tri pm, hoce li ovi mladi narastaji biti pametniji i nesto napraviti od nje ostaje da vidimo.
No kako kaze ona narodna, daj boze ceri da te beg uzme...
Imaju tek skromnu vojnu industriju sa izvozom od par stotina miliona eura godisnje, istina to je dosta kvalitetno sto prave.Lajavikrelac wrote:Nemaju Orla imaju F-18, nemaju M-84 ali imaju i Leoparde i T-55, i Patriu i BTRsinuhe wrote:Nema u Finskoj Zeljave, Konjica ili Orlova, M84 a mogli su imati.Od artiljerije imaju SSSR i NATO oruđa, a puška njihovih OS je na bazi AK
Finci imaju koncept sličan YU TO DSZ i ONO, i drljaju dok se potpuno ne istroši ili ga konvertuju za drugu namjenu (T-55 u inžinjerijske jedinice) Za vrijeme Zimskog rata samo nisu letjeli na metli, kojih su sve tipova aviona imali
![]()
Ovo sto si boldao odnosilo se na rahmetli yugoslavijuspreca wrote:nebih se bas slozio sa ovim.......Bosna ima dusmana vani a isto toliko i unutra a ipak opstoji,cinimi se da je ovo rekao S.kljujic......kroz svu svoju istoriju Bosnu su mnogi pokusavali rasturiti ali to nikome nije uspjelocindrlimindrli wrote:S kim bi se to ti dogovarao? I cemu politicka korektnost kad je danas svakom jasno sto se raspala i ko su vinovnicijefferson wrote:da nije bilo sebicnosti pa da smo se dogovorili kako dalje
raspada? Srbi i Hrvati su nju odlucili razjebat', bas kao sto su je u neka davna vremena odlucili napraviti, mene i tebe
tu niko nije bendo ni za suhu sljivu. Bosna je trebala nestati sa mape, zahvaljujuci nekom cudu nije, a sto je danas
u govnima do vrata mozes opet zahvaliti gore pomenutim juznoslavenskim plemenima.
jefferson wrote:Ne bi bas rekao da je to zblizavanje bilo iskreno nakon sto je Hruscev posjetio BGD.sinuhe wrote:Austrijanci i Finci uopste nisu bili paranoicni kao Jugosloveni sto se tice te prijetnje od SSSR-a a i doslo je do zblizavanja Jugoslavije i SSSR-a vrlo brzo.
Mislimd a je to vise bilo balansiranje.
Inace svi planovi NATO-a, SAD kao i ex-YU su bili okrenuti ka scenario gdje bi se YU okrenula zapadu u slucaju nekog rata.
jesi ti lično guzio, il ti je pričo šefko na pivi, da je čuo od omera?cindrlimindrli wrote: Pojma nemam kako Rusi danas zive, ne mislim da im je nesto posebno dobro ako se jedna pristojno obrazovana Ruskinja
mora taslacit za cvanciku po Bosni kako bi prezivjela.
Tu se u potpunosti slazem s tobom, kako vam Vozd rece jednom, ako ne znamo da radimo znamo da se bijemo.Ali Kemal wrote:Najveca je laz reci da je SFRJ pukla zbog ekonomije. Ako ima ista zbog cega nije pukla to je ekonomija.Uglavnom je nestala jer nismo bili dorasli civilizacijskom trenutku,
Razgovaro sa njom, prica engleski bolje od tvoje premijerke zeljkeradostan dan wrote:jesi ti lično guzio, il ti je pričo šefko na pivi, da je čuo od omera?cindrlimindrli wrote: Pojma nemam kako Rusi danas zive, ne mislim da im je nesto posebno dobro ako se jedna pristojno obrazovana Ruskinja
Nisam mislio na Ruse. Mislio sam na tvoju opasku da eto to kao nije veliki poduhvat (SToner bi rekao da nije tacno jer je SSSR imao veci GDPcindrlimindrli wrote:Pojma nemam kako Rusi danas zive, ne mislim da im je nesto posebno dobro ako se jedna pristojno obrazovana Ruskinjajefferson wrote:Zivjeli smo mi bolje od svih istocnih zemalja. Itekako bolje.cindrlimindrli wrote:Zivjeli smo bolje od Rusa....yaayyyyyyy, koji podvig
Danas?
Njihovi proizvodi su kao i Švicarski SIG - za odlikašesinuhe wrote:Imaju tek skromnu vojnu industriju sa izvozom od par stotina miliona eura godisnje, istina to je dosta kvalitetno sto prave.Lajavikrelac wrote:Nemaju Orla imaju F-18, nemaju M-84 ali imaju i Leoparde i T-55, i Patriu i BTRsinuhe wrote:Nema u Finskoj Zeljave, Konjica ili Orlova, M84 a mogli su imati.Od artiljerije imaju SSSR i NATO oruđa, a puška njihovih OS je na bazi AK
Finci imaju koncept sličan YU TO DSZ i ONO, i drljaju dok se potpuno ne istroši ili ga konvertuju za drugu namjenu (T-55 u inžinjerijske jedinice) Za vrijeme Zimskog rata samo nisu letjeli na metli, kojih su sve tipova aviona imali
![]()
http://yle.fi/uutiset/finnish_weapons_e ... se/6976217
Alahu dragi kako ti pade na pamet ovako budalasto poredjenje?jefferson wrote:Kada je u pitanju taslacenje Ruskinja, pa vecina njemackih studenata bi da studira u SAD, jel to znaci da je lose u njemackoj?
kakve veze željka ima sa pričom?cindrlimindrli wrote:Razgovaro sa njom, prica engleski bolje od tvoje premijerke zeljkeradostan dan wrote:jesi ti lično guzio, il ti je pričo šefko na pivi, da je čuo od omera?cindrlimindrli wrote: Pojma nemam kako Rusi danas zive, ne mislim da im je nesto posebno dobro ako se jedna pristojno obrazovana Ruskinja
mora taslacit za cvanciku po Bosni kako bi prezivjela....guzio nisam, toliko lud nisam.
Nisam ja to na putu nas'o pa da mi bezveze otpadne tek tako.
radostan dan wrote:i šta, ona ti prišla - oce guzi mene, 20 marka?
a ti je pitO-daj prvo diplomu da vidim?
i šta veliš, od svih destinacija, tako obrazovana, ona došla u bosnu da zaradi, i to cvanciku po snošaju?
ja nikako da ih sretnem...a dao bih 40. ako je VII stepen, boga mi i svih 50 KM.
Pa ima, zamisli u kakvoj si bulji kad ti od premijera brloga tamo neka ruska kurava bolje poznaje strane jezike?radostan dan wrote:kakve veze željka ima sa pričom?
Ne znam kako ih ti ne sretnes, pitaj nekog da te odvede ako si vec toliko zagorio...i mene su jalijasi odjebaliradostan dan wrote:ja nikako da ih sretnem...a dao bih 40. ako je VII stepen, boga mii svih 50 KM.
Pa jbg, kada ti uvlacis rusku kurvu u temu o necemu sto se desilo prije 25g, kao neki parametar blagostanjacindrlimindrli wrote:Alahu dragi kako ti pade na pamet ovako budalasto poredjenje?jefferson wrote:Kada je u pitanju taslacenje Ruskinja, pa vecina njemackih studenata bi da studira u SAD, jel to znaci da je lose u njemackoj?![]()
![]()
![]()
ja bi reko da si ti u bulji i brlogu, al hajd sad, da ne sitničarim...cindrlimindrli wrote:
Pa ima, zamisli u kakvoj si bulji kad ti od premijera brloga tamo neka ruska kurava bolje poznaje strane jezike?
Ne znam kako ih ti ne sretnes, pitaj nekog da te odvede ako si vec toliko zagorio...i mene su jalijasi odjebali
do te kafancuge u kojoj je doticna zaradjivala hljeb nasusni.
Ja jebote, ima smisla, isto je to kad odes iz Njemacke u Ameriku da sudiras na Harvardu k'o kad odes iz Rusijejefferson wrote:Pa jbg, kada ti uvlacis rusku kurvu u temu o necemu sto se desilo prije 25g, kao neki parametar blagostanjacindrlimindrli wrote:Alahu dragi kako ti pade na pamet ovako budalasto poredjenje?jefferson wrote:Kada je u pitanju taslacenje Ruskinja, pa vecina njemackih studenata bi da studira u SAD, jel to znaci da je lose u njemackoj?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bjezi bolan radosni, te svoje tupave fore prodaji po komsiliku...ovdje ozbiljno pricamo.radostan dan wrote:ja bi reko da si ti u bulji i brlogu, al hajd sad, da ne sitničarim...cindrlimindrli wrote:
Pa ima, zamisli u kakvoj si bulji kad ti od premijera brloga tamo neka ruska kurava bolje poznaje strane jezike?
Ne znam kako ih ti ne sretnes, pitaj nekog da te odvede ako si vec toliko zagorio...i mene su jalijasi odjebali
do te kafancuge u kojoj je doticna zaradjivala hljeb nasusni.
74-e ok. 88-e n i slucajno. Spanija je stagnirala pod Frankom. Nakon toga je sve doslo na svoje mjestoradostan dan wrote:zašto neko djeci ne objasni da se živjelo bolje ne od istočnog bloka, nego i od španije npr?jefferson dana 01/10/2014 19:04
Zivjeli smo mi bolje od svih istocnih zemalja. Itekako bolje.
Danas?
trebo si ti to brate jebat, a ne sad ovako isfrustriran izdireš se na nas, ni krive ni dužne.bjezi bolan radosni...