Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
palermo

#876 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Može li ovako??? Mostar u kojemu su primijenjeni recipročni modeli koje Hrvati imaju kao zaštitu nacionalnog interesa na razini FBIH???

Hoćeš reći meni je problem FBIH jer su u njoj Bošnjaci većina a tebi je problem bilo kakva administrativna jedinica ispod FBIH u kojoj su Hrvati većina!

da se spustimo s hegelijanskog
Nemoj života ti recipročne modele, najebao sam zbog recipročnih modela....u našoj verziji to ti ga dođe, degenečim te taman koliko našeg degeneče tamo negdje.

Nije meni problem bilokakva administrativna jedinica u kojoj su Hrvati većina, meni je problem administartivna hrvatska jedinica sa glavnim gradom Mostarom. Jednostavno jer se u tom slučaju ( i samo tom slučaju kad je rijeć o BiH) zaokružuje ideja o hrvatskoj teritorijalnoj jedinici. Tek tada ona ima smisla, i tek tada i rat koji je vođen između Bošnjaka i Hrvata postaje smislen (naravno sa stanovišta Hrvata) Bez Mostara ona nema ni soli ni šećera. To znamo i ja i ti.

A federacija bi objektivno trebala da smeta i meni i tebi, ali nažalost mislim da nam smeta na različite načine. Meni smeta samo njeno postojanje, tebi smeta kompozicija federacije.
volta dzontra

#877 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
Može li ovako??? Mostar u kojemu su primijenjeni recipročni modeli koje Hrvati imaju kao zaštitu nacionalnog interesa na razini FBIH???

Hoćeš reći meni je problem FBIH jer su u njoj Bošnjaci većina a tebi je problem bilo kakva administrativna jedinica ispod FBIH u kojoj su Hrvati većina!

Nemoj života ti recipročne modele, najebao sam zbog recipročnih modela....u našoj verziji to ti ga dođe, degenečim te taman koliko našeg degeneče tamo negdje.

Nije meni problem bilokakva administrativna jedinica u kojoj su Hrvati većina, meni je problem administartivna hrvatska jedinica sa glavnim gradom Mostarom. Jednostavno jer se u tom slučaju ( i samo tom slučaju kad je rijeć o BiH) zaokružuje ideja o hrvatskoj teritorijalnoj jedinici. Tek tada ona ima smisla, i tek tada i rat koji je vođen između Bošnjaka i Hrvata postaje smislen (naravno sa stanovišta Hrvata) Bez Mostara ona nema ni soli ni šećera. To znamo i ja i ti.

A federacija bi objektivno trebala da smeta i meni i tebi, ali nažalost mislim da nam smeta na različite načine. Meni smeta samo njeno postojanje, tebi smeta kompozicija federacije.
Pošteno. Pozdrav. Idem se spremati za navijanje....idu li španski dresovi i zastave tamo kod vas....šala mala...nohardfilings :)
palermo

#878 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Pošteno. Pozdrav. Idem se spremati za navijanje....idu li španski dresovi i zastave tamo kod vas....šala mala...nohardfilings :)
Ma jok.....mi uvijek navijamo da bolji pobijedi :D :D . Tak'i narod :D

Stvarno bih volio da mogu navijati za Hrvatsku. Al ne mogu, jebi ga.

Al učim svoje dijete da sutra može navijati i za Hrvatsku. Mislim dosta od mene.
volta dzontra

#879 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
Ma jok.....mi uvijek navijamo da bolji pobijedi :D :D . Tak'i narod :D

Stvarno bih volio da mogu navijati za Hrvatsku. Al ne mogu, jebi ga.

Al učim svoje dijete da sutra može navijati i za Hrvatsku. Mislim dosta od mene.
Greska sto mislis da bi trebao. Nista se ne mora. Dobro je sto ucis dijete dobrosusjedskim odnosima.
palermo

#880 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
Greska sto mislis da bi trebao. Nista se ne mora. Dobro je sto ucis dijete dobrosusjedskim odnosima.
Ne mislim da bi trebao, nemam tih kompleksa. Ali bilo bi lijepo da se može navijati.

U ovoj konstelaciji odnosa, jako teško.

Ne učim dijete dobrosusjedskim odnosima, samo ga učim da ne mrzi.
Challenger__

#881 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

[quote="volta dzontra"][/quote]

Jedna digresija. Vidim ti avatar. Otkad je "Pofalićki" NK?
volta dzontra

#882 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Challenger__ wrote:
volta dzontra wrote:
Jedna digresija. Vidim ti avatar. Otkad je "Pofalićki" NK?
Nemam pojma. Mozda je Komsic u upravnom odboru...da se vratimo temi...
Challenger__

#883 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

volta dzontra wrote: Nemam pojma. Mozda je Komsic u upravnom odboru...da se vratimo temi...
Ima posredne veze sa temom. Pofalički je - tako reći - od juče NK, a od osnivanja do "juče" je bio FK.

Tek toliko, a da "uđe u zapisnik".

Nastavite.
volta dzontra

#884 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Challenger__ wrote:
volta dzontra wrote: Nemam pojma. Mozda je Komsic u upravnom odboru...da se vratimo temi...
Ima posredne veze sa temom. Pofalički je - tako reći - od juče NK, a od osnivanja do "juče" je bio FK.

Tek toliko, a da "uđe u zapisnik".

Nastavite.
Zato mi se svidio ko avatar, ljiljan a crven a jos NK ha ha ha
Challenger__

#885 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

volta dzontra wrote: Zato mi se svidio ko avatar, ljiljan a crven a jos NK ha ha ha
Nekome se sviđa preglasavanje i Željko. Hrvat, a ljiljan, "ha ha ha".
Last edited by Challenger__ on 18/06/2012 17:23, edited 1 time in total.
Skijaš

#886 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:
palermo wrote:
volta dzontra wrote:

Pošteno. Pozdrav. Idem se spremati za navijanje....
I opet se vraćamo na jednostavan izbor, dalja etnoteritorijalizacija ili reintegracija uz institucionalne mehanizme zaštite. Za prvo je potreban konsenzus oko granica koje je nemoguće usaglasiti a drugo je skoro pa usaglašeno između Sarajeva i HDZ-a. Nije li to @volta dovoljno kao putokaz iza koje opcije trebamo stati a koju trebamo odbaciti kao kontraproduktivnu ?
volta dzontra

#887 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Skijaš wrote:

I opet se vraćamo na jednostavan izbor, dalja etnoteritorijalizacija ili reintegracija uz institucionalne mehanizme zaštite. Za prvo je potreban konsenzus oko granica koje je nemoguće usaglasiti a drugo je skoro pa usaglašeno između Sarajeva i HDZ-a. Nije li to @volta dovoljno kao putokaz iza koje opcije trebamo stati a koju trebamo odbaciti kao kontraproduktivnu ?
[/quote][/quote]

Nuzno ne. Nisam siguran da je nesto dogovoreno. HDZ ima legitimitet
razgovarati oko toga koji nije ni vjecan niti apsolutan. Postoje institucionalni mehanizmi koji mogu pasivizirati zahtjeve za etnotetitorijalizacijom s hrvatske ali i s bosnjacke strane ali dok ih ne vidimo tesko je reci...
Skijaš

#888 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

volta dzontra wrote:Postoje institucionalni mehanizmi koji mogu pasivizirati zahtjeve za etnotetitorijalizacijom s hrvatske ali i s bosnjacke strane ali dok ih ne vidimo tesko je reci...
Mislim da smo s tim završili na temi "Hrvatsko pitanje". Indirektan izbor članova Predsjedništva, korekcija procesa izbora delegata u Domu naroda i slično. Bez etnoteritorijalizacije i otvaranja nevjerovatnih dilema oko toga koji je grad čiji.
etovidis

#889 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by etovidis »

Skijaš wrote:
volta dzontra wrote:Postoje institucionalni mehanizmi koji mogu pasivizirati zahtjeve za etnotetitorijalizacijom s hrvatske ali i s bosnjacke strane ali dok ih ne vidimo tesko je reci...
Mislim da smo s tim završili na temi "Hrvatsko pitanje". Indirektan izbor članova Predsjedništva, korekcija procesa izbora delegata u Domu naroda i slično. Bez etnoteritorijalizacije i otvaranja nevjerovatnih dilema oko toga koji je grad čiji.
Indirektni izbor clanova Predsjednistva je bolje rjesenje ali nije kraj. SDP-ov 'multietnicki' napad na tu instituciju ce ih jos dugo kostati glasova ogromne vecine Hrvata i Srba, i to potpuno zasluzeno; maskiranim nacionalizmom se ne postize nista.
Jednako bitno, treba osigurati da se bilo koji bosanskohercegovacki narod vise nikada ne preglasa na ovaj nacin, ni na lokalnoj a kamoli na drzavnoj razini.
Incub

#890 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Incub »

Zivjeli smo vala i bez ovog preglasavanja a sto prof Spahic rece da je nama samo vazno- Zeljko je zlatni ljiljan a zena mu muslimanka i eto odma dobar. A jesmo im zacerali a ovamo sami sebe zavalili.
Dok su ovi iz HDZ bili na vlasti niti su se mogli otcijepiti niti bilo sta, sad neke opstrukcije. Ispade vala da mi je drazi Covic (ako se mogu porediti) nego kad vidim onog Lijanovica,kriminal jednostavno odise oko njegove pojave
etovidis

#891 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by etovidis »

Incub wrote:Zivjeli smo vala i bez ovog preglasavanja a sto prof Spahic rece da je nama samo vazno- Zeljko je zlatni ljiljan a zena mu muslimanka i eto odma dobar. A jesmo im zacerali a ovamo sami sebe zavalili.
Dok su ovi iz HDZ bili na vlasti niti su se mogli otcijepiti niti bilo sta, sad neke opstrukcije. Ispade vala da mi je drazi Covic (ako se mogu porediti) nego kad vidim onog Lijanovica,kriminal jednostavno odise oko njegove pojave
Covic je blago receno los; i za svoju stranku i za svoj narod i za Bosnu i Hercegovinu; kao uostalom i HDZ-ova politika prema BiH manje-vise od osnutka. Problem je taj da su osvojili izbore i to treba postovati. Olos poput Covica treba poraziti na izborima. Treba takodjer biti bolji i tolerantniji od raznoraznih Covica , a ne davati im 'municiju' da osvajaju izbore jos dugo, sto je jedino dostignuce SDP-ove budalastine s Komsicem.
travnik

#892 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by travnik »

etovidis wrote:
Incub wrote:Zivjeli smo vala i bez ovog preglasavanja a sto prof Spahic rece da je nama samo vazno- Zeljko je zlatni ljiljan a zena mu muslimanka i eto odma dobar. A jesmo im zacerali a ovamo sami sebe zavalili.
Covic je blago receno los; i za svoju stranku i za svoj narod i za Bosnu i Hercegovinu; kao uostalom i HDZ-ova politika prema BiH manje-vise od osnutka. Problem je taj da su osvojili izbore i to treba postovati. Olos poput Covica treba poraziti na izborima. Treba takodjer biti bolji i tolerantniji od raznoraznih Covica , a ne davati im 'municiju' da osvajaju izbore jos dugo, sto je jedino dostignuce SDP-ove budalastine s Komsicem.
SDP s Komšićem je donio više glasova HDZ-u nego Čović i sjajan argument da potkrijepe priče o neravnopravnosti. Također, sebi su uništili šansu da postanu iole respektabilna stranka među H, jer realno gledano, SDP je danas marginalna stranka među H, a mislim da su mogli kotirati sasvim solidno da nije bilo akcije Komšić.
etovidis

#893 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by etovidis »

travnik wrote:
etovidis wrote:
SDP s Komšićem je donio više glasova HDZ-u nego Čović i sjajan argument da potkrijepe priče o neravnopravnosti. Također, sebi su uništili šansu da postanu iole respektabilna stranka među H, jer realno gledano, SDP je danas marginalna stranka među H, a mislim da su mogli kotirati sasvim solidno da nije bilo akcije Komšić.
Nazalost u pravu si. Multietnicka, socijaldemokratska stranka je prijeko potrebna u Bosni i Hercegovini ali ovaj SDP je sramota koja samo daje argumente stetocinama poput Covica.
webby-x

#894 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by webby-x »

Željko The Pošteni je nestao.
Nass

#895 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nass »

Rekoh ja da je ona informacija iz Dnevnog lista moguce dezinformacija, jer je Komsic bio prvi za ove promjene i prvi je bio do Lagumdzije kad se ovo sve sa Radoncicem dogovaralo i potpisivalo. Nema on niceg dobroga.
Komšić: Podržavam sve Bevandine odluke

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da će podržati sve odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande u vezi sa promjenama u Vijeću ministara.

"Ako bi došlo i do toga da neko pokrene pitanje povjerenja predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, ponovo bih podržao Vjekoslava Bevandu i glasao za njega“, istakao je Komšić za Večernji list, izdanje za BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda dostavio je 25. juna Parlamentarnoj skupštini BiH Odluku o smjeni ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, ministra odbrane Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra finansija i trezora BiH Fuada Kasumovića, koji su kadrovi SDA.
v33

#896 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by v33 »

Ma Komsic je :thumbup:
:bih:
Innovation

#897 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Innovation »

Pa mora tako, inace bi na biro za zaposljavanje. :mrgreen:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#898 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by sabina1 »

Općinu u kojoj živim - Novo Sarajevo je napustio u sred mandata , u sred projekata nedovršenog posla. Organizirani su vandredni lokalni izbori , mislim s najmanjom izlaznošću u istoriji u kojoj je Koldži Nedžadu protivkandidat bio Fazlija Nedžad i time mu trasirao put za taj ostatak mandata , tekući mandat i naredni mandat(koji se potvrđuje u oktobru 2012) gdje je Koldžo apsolutno superioran (nažalost) u odnosu na postojeće kandidate. Ne zbog znanja i vještine , već zbog infrastrukture i medijske promocije (načelnik posadio cvijeće u vrtu penzionera , načelnik čekao tramvaj na Pofalićima , načelnik "lično" nadzirao čišćenje snijega i sl.)
Time SDA , koja na svim nivoima odlazi u istoriju u možda najperspektivnijoj sarajevskoj opštini(subjektivno naravno) ima - načelnika.
Doktor29

#899 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

tvsabina wrote:Općinu u kojoj živim - Novo Sarajevo je napustio u sred mandata , u sred projekata nedovršenog posla. Organizirani su vandredni lokalni izbori , mislim s najmanjom izlaznošću u istoriji u kojoj je Koldži Nedžadu protivkandidat bio Fazlija Nedžad i time mu trasirao put za taj ostatak mandata , tekući mandat i naredni mandat(koji se potvrđuje u oktobru 2012) gdje je Koldžo apsolutno superioran (nažalost) u odnosu na postojeće kandidate. Ne zbog znanja i vještine , već zbog infrastrukture i medijske promocije (načelnik posadio cvijeće u vrtu penzionera , načelnik čekao tramvaj na Pofalićima , načelnik "lično" nadzirao čišćenje snijega i sl.)
Time SDA , koja na svim nivoima odlazi u istoriju u možda najperspektivnijoj sarajevskoj opštini(subjektivno naravno) ima - načelnika.

I sada ce pobjediti bez problema
Bosnjak333

#900 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosnjak333 »

Doktor29 wrote:
tvsabina wrote:Općinu u kojoj živim - Novo Sarajevo je napustio u sred mandata , u sred projekata nedovršenog posla. Organizirani su vandredni lokalni izbori , mislim s najmanjom izlaznošću u istoriji u kojoj je Koldži Nedžadu protivkandidat bio Fazlija Nedžad i time mu trasirao put za taj ostatak mandata , tekući mandat i naredni mandat(koji se potvrđuje u oktobru 2012) gdje je Koldžo apsolutno superioran (nažalost) u odnosu na postojeće kandidate. Ne zbog znanja i vještine , već zbog infrastrukture i medijske promocije (načelnik posadio cvijeće u vrtu penzionera , načelnik čekao tramvaj na Pofalićima , načelnik "lično" nadzirao čišćenje snijega i sl.)

I sada ce pobjediti bez problema
SDA na lokalnim izborima uzima nacelnika u Kaknju,Trnovu,Kladnju i vjerovatno Gorazdu.Jedini grad gdje bi mogli izgubiti nacelnika je Kljuc,tamo je narod vise sit Osmana Cehajica i njegove ekipe.Ostale opcine ce zadrzati sto se ne bi moglo reci za novi Komsicev mandat u predsjednistvu.
Post Reply