Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kopir wrote:Pozzz svima
Jel zna neko nesto o ovom poskupljenju STO SE NAJAVLJUJE ??
Nešto se šuškalo oko tih stvari, ali ne znam u kojem smjeru.
Ono što sam načuo je da će MOŽDA (tj. razmišljaju o tome) povećati cijenu analogne, ali da uz to ide promjena programske šeme (znači ubacivanje dodatnih i boljih kanala).
kopir wrote:Pozzz svima
Jel zna neko nesto o ovom poskupljenju STO SE NAJAVLJUJE ??
Nešto se šuškalo oko tih stvari, ali ne znam u kojem smjeru.
Ono što sam načuo je da će MOŽDA (tj. razmišljaju o tome) povećati cijenu analogne, ali da uz to ide promjena programske šeme (znači ubacivanje dodatnih i boljih kanala).
No, to je sve rekla-kazala.
Ma Enes ce poskupiti kad na vrbi rodi grozdje. Ionako mu se osipaju korisnici jos treba sa tim da ih dokrajci
The Realist wrote:Ma spominje se korekcija cijena, ali ne znam u kojem pravcu .
Moze ali samo na nize , neka krene povecat dobit ce mahanje
Vidiš kako je ovo interesantno. Kada se govori o analognoj, onda kažu neka povećaju cijene, samo neka ubace kanale bolje, ali kada se to spomene, onda odmah drugačije reakcije.... Hebiga, nije lako udovoljiti, mada sumnjam da će dirati KID pakete i internet. Tu mogu samo obarati cijene.
Vidiš kako je ovo interesantno. Kada se govori o analognoj, onda kažu neka povećaju cijene, samo neka ubace kanale bolje, ali kada se to spomene, onda odmah drugačije reakcije.... Hebiga, nije lako udovoljiti, mada sumnjam da će dirati KID pakete i internet. Tu mogu samo obarati cijene.
Ma morat' će analognu poskupljivati, i do sada što je bila 11,5KM je skupo uzimajući u obzir da nema ni 60kanala, i to odron do odrona, barem koliko sam ja vidio kod svoga dede kojeg' su ovi isti nagovorili da uvede hs, ali dobro, njemu je bitno da je što jeftinije, ostalo je manje-više relevantno!
patakdaca wrote:kome treba kanala nek uzme kid ili digitalu ionako nije velika razlika, ima nas puno vise kojima nije bitna količina programa i koji kablovsku i ne gledaju. bolje nek spuste cijenu kid paketa na 30 KM i tako izbalansiraju potražnju za kanalima, nego da poskupljuju kablovsku.
Eh bas to , kablovsku ne gledam skoro nikako , imam je zbog neta , a da mi sad dize cijene , ne-ne Enese fuj to
Mislim da ovo za analognu nije tačno. Ko hoće bolje kanale već je uveo digitalu ili KID paket, koji su dosta povoljni u odnosu na kad se sve plaća odvojeno. Ovi koji plaćaju 11,5 to rade jer im je najjeftinije ili zbog interneta, što je kod mene slučaj. Ja sam na HS-u isključivo radi interneta, koji im je BETON!!! Što se mene tiče mogu sve kanale ukinut. A i bez povećanja cijene na HS-u razmišljam o BHT-u zbog fiksnog telefona. Imam HS telefon, odličan je (nekad je bilo problema da me neko dobije - to je već poodavno riješeno) ali mi je fakat skup, jer "puno" koristim. Jedino me "spor" internet na BHT-u drži na HS-u. Vidjećemo kako će povećanje interneta na BHT-u da fercera. Ako HS povisi cijene analogije, to možda može potaknuti neke, naročito starije (tj. one koji ne koriste internet) da pređu na BHT Moja TV telefon paket ako već nisu.
Meni su nekad bile bitne brzine, već poodavno nisu. Ok donja granica mi je 8 mpbs, ali bih se za jeftin fiksni "žrtvovao" i na 5 mpbs.
vitezovi wrote:koliko ti mjesecno placas taj svoj paket?
Ako je pitanje upućeno meni, nisam na paketu jer me kanali ne internesuju. Plaćam sve odvojeno - analognu, internet i fiksni tel. Sem toga, KID paketi podrazumijavaju ugovor na ne znam koliko mjeseci i da onda plaćam panale ako hoću raskinut ranije.
vitezovi wrote:koliko ti mjesecno placas taj svoj paket?
Ako je pitanje upućeno meni, nisam na paketu jer me kanali ne internesuju. Plaćam sve odvojeno - analognu, internet i fiksni tel. Sem toga, KID paketi podrazumijavaju ugovor na ne znam koliko mjeseci i da onda plaćam panale ako hoću raskinut ranije.
mislio sam koliko te mjesecno izadje?
imam osjecaj da mozes finansijski bolje proci i na telekomu i na logosoftu...
Korisnik sam KID paketa, ali nisam u Sarajevu i to povecanje brzine ne iskusih Ima li neko slican problem ili objasnjenje neko, je li to samo u Sarajevu povecanje ili? Pozz
KPNCTNJAH wrote:Kako cu saznati ip adresu svog modema ? Trebam otvoriti neke portove, a ne mogu pristupiti postavkama preko ovih standardnih ip adresa...
Udji u command prompt , i kucaj bez navodnika "ipconfig /all" i dobit ces ip adresu...
KPNCTNJAH wrote:Kako cu saznati ip adresu svog modema ? Trebam otvoriti neke portove, a ne mogu pristupiti postavkama preko ovih standardnih ip adresa...
Udji u command prompt , i kucaj bez navodnika "ipconfig /all" i dobit ces ip adresu...
Koliko ja znam, dobiće adresu mreže u kojoj se nalazi (naravno ako je iza rutera) , ali ne i modema.
Koliko ja znam, dobiće adresu mreže u kojoj se nalazi (naravno ako je iza rutera) , ali ne i modema.
Dobit ce MAC adresu mrezne kartice i IP adresu gateway-a tj. modema/routera
Ne trazi covjek IP adresu racunara jer link koji si dao izbaci IP adresu koju trenutno koristis , nego trazi IP od modema kako bi usao u konfiguraciju i otvorio portove... ali mislim da je to vec i uradio ..
KPNCTNJAH wrote:Hvala, ali probavao sam to vec i ne moze... izgleda da cu morati zvati njih da mi to srede, jer se ove ip adrese ne mogu otvoriti...
Na modemu su otvoreni svi portovi znaci tebi router blokira port ako nemas router direkt ti ide modem na pc onda ti windows firewall blokira portove izgasi windows firewall i bit ce ok.
Fino Boga mi ... povecase cijene pretplate KID paketima , markica po markica ... a kanali katastrofa ... i dva ista internet paketa Standard/Trio , s tim da je Trio jeftiniji 2KM ... kad vec pisu nove cijene , mogli su to napravit kako treba..
Hah ipak ima zvrcka "Trio paket mogu izabrati korisnici koji koriste paket telefonije QTRIO."