izvinjavam se. imalo bi se svasta reci na ove price ali nije tema. necu viseSarajmen wrote:Šta bi bilo, kad' bi bilo...bezveze vam je to. Ili pišite konkretno ili odkulirajte i čitajte.
Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
-
Bodkin
#876 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
-
Walter White
#877 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sta pricas covjece? Te dvije curice nisu sestre da imaju istog oca. Evo ja ti odgovorno tvrdim da ni Lalovic ni Ucur nisu niti zarili niti palili kao sto tvrdis. Profesor Lalovic uopste nije bio vojno angazovan. Ucur jeste bio vojnik ali koliko se sjecam uopste nije bio stacioniran na Grbavici a i pocetak rata kada su se desavali strasni zulumi po Grbavici nad Bosnjacima i Hrvatima on je bio u izbjeglistvu u Srbiji.Rioo wrote:dvoje ubijene djece čiji je otac žario i palio za vrijeme rata na Grbavica
Tacno je ovo sto je neko naveo da je u odmazdi poslije ovih ubistava stradao neko iz radnog voda ali tu odmazdu nisu izvrsili roditelji ubijenih djevojcica.
- Rioo
#878 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Šta šta pričam !? kako te nije stid ???Walter White wrote:Sta pricas covjece? Te dvije curice nisu sestre da imaju istog oca. Evo ja ti odgovorno tvrdim da ni Lalovic ni Ucur nisu niti zarili niti palili kao sto tvrdis. Profesor Lalovic uopste nije bio vojno angazovan. Ucur jeste bio vojnik ali koliko se sjecam uopste nije bio stacioniran na Grbavici a i pocetak rata kada su se desavali strasni zulumi po Grbavici nad Bosnjacima i Hrvatima on je bio u izbjeglistvu u Srbiji.Rioo wrote:dvoje ubijene djece čiji je otac žario i palio za vrijeme rata na Grbavica
Tacno je ovo sto je neko naveo da je u odmazdi poslije ovih ubistava stradao neko iz radnog voda ali tu odmazdu nisu izvrsili roditelji ubijenih djevojcica.
Ti il si glup il neznas čitati, druga tvoja replika od sinoć, potvrdjujes neke moje teze od sinoć, hebo te Lalović a ti njega čovjek koji je pred rat isao po skupovima SDS-a čovjek koji je bio na četničkom okupljanju na Ravnoj Romaniji 1991. čovjek u čijem su stanu pripadnici MUP-a u maju 1992. pronasli oruzje i municiju, a za ovog drugog kao eto znas gdje je on na ratistu bio !? nije istina da je ovaj bio u Srbiji ne laži i ne petljaj molim te
- O'zone
- Globalni moderator
#879 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Replicirat ću ti samo jednim djelom a to je da je ovo bilo "naručeno ubistvo" . Tip koji se eto zove Sejo je tih dva dana pucao na sve živo što se kretalo tim djelom oko Šoping centra na Grbavici pa su tako nastradale te dvije djevojčice, moj otac koji je bio u radnom vodu i dvije starije žene iz ulice, tako da nevjerujem da je neko napravio takav nasumičan krvavi rampage zbog naručenog ubistva dvoje djece koje nije u nikakvom rodu.Rioo wrote:Ljudi dragi Sejo Piskić je bio obicna marioneta, šta vam je?? koliko je nase djece,staraca, cijelih familija ubijeno od četaljskih snajpera a mi se zakačili za dvoje ubijene djece čiji je otac žario i palio za vrijeme rata na Grbavica, svako neduzno dijete svaki neduzni civil ubijen u ratu za mene je isti na cijoj god strani bio, ali sta ste se navalili na tu priču??
Seju sam vidjao sve do 1998. negdje, volio popit a imao je i psihickih problema sjecam se da je isao u neku organizaciju Norvesku pa se lijecio od PSTP.-a uglavnom priča kako je popio pa pao i tako poginuo nije istina i to svako maltene zna, ubijen je e sad od koga ja lično neznam mada po pricama komadanata i raje koja su bila na prvim linijama ubijen je od "nasih" da ne bi slucajno ako bi dosao na sud otkrio nalogodavce ubistva to dvoje djece, to ubistvo je naruceno i smisljeno kao osveta za jednu familiju koja je ubijena na Grbavici a sin im je prebjegao na slobodnu stranu (znam ime,prezime itd.) i sve do kraja rata borio se, sve u svemu tu se spominjao i AID. mada lično ne vjerujem u to sve u svemu u periodu 1998.- 1999. na Kantonalnom sudu u Sarajevu pokrenut je postupak o ubistvu te dvije djevojcice i gle čuda 1999. Sejo Piskić je ubijen, meni to lično dosta govori, ko živu u Hrasnom/ Trgu Heroja mislim da odlično poznaje njegovu ženu (Sejinu) koja je teski psihički bolesnik jos od rata.
Ali pošto je orginalna nakana i priča otišla sa Sejom mi ovdje samo možemo nagađati, ja sam čuo bar tri verzije plus ova tvoja a najlogičnija mi je ona u kojoj se tvrdi da je tip bio jednostavno takav mogu oni naše-mogu i ja njihove.
-
PM72
#880 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
IZBRISANO
Last edited by PM72 on 20/06/2012 21:11, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#881 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
@PM72 pobrkao si lončiće haj ponovo pročitaj temu od početka pa ćemo pričatiPM72 wrote:"Otac mu bio u radnom vodu"![]()
![]()
a 1992 ga savjetovao da se prijavi kao dobrovoljac.Založio maloljetno dijete a svoju cijenjenu šatro sklonio u radni vod.
![]()
![]()
![]()
Ti stvarno misliš da ti neko vjeruje? Veći si bombaš od Boška Buhe,i on je bio maloljetni dobrovoljac.
11 marta 1995 HEJJJJ 1995,tri godine od početka rata pogođene dvije curice na Grbavici i sad nam ovaj četničić drži predavanje.A njegovi jarani sa kojima je kartao,glumio im kurira,donosio kafe,klopu i rakiju po snajperskim gnjezdima gađali samo "vojnike".I tako 3 godine.Pobili 1600 djece i sad pokušavaju to izjednačiti sa ubistvom dvoje djece na Grbavici?
Svako ima pravo na iznošenje vlastitog mišljenja ali ja jednostavno ne mogu da vjerujem ovakvim tipovima.
-
PM72
#882 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
IZBRISANO
Last edited by PM72 on 20/06/2012 21:11, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#883 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Haj da te zamolim da ne budeš tako drzak i nadmen nego da prvo pogledaš kome trebaš da odradiš replay pa onda pričaš čovjek kome se obraćaš je pod nikom @Macaglu a ne ja.PM72 wrote:Ti ne samo da si pobrkao temu i lončiće nego si fulio i sajt.Ti si bio pripadnik vojnih formacija koje su napravile ono zbog čega je tema i otvorena.Bio si s njima i ko zna šta si sve radio tokom rata.Ne samo da nemaš šta samnom pričati ni tumačiti nego si mi dušman i dan danas.Bio i ostao.Da budem iskren do kraja,žao mi je što mi nisi došao na nišan umjesto one babe.Nju sam poštedio da me ne bi grizla savjest a tebe bi trehno s merakom.Samo te zamišljam u maskirnoj uniformi kako "nosiš" poštu Gilmaru i ostalim četničkim komandirčićima.
Otkako si registrovan na ovaj forum pratim tvoje postove i svi su mi OK ali si ti kao osoba tako brzoplet i ne želiš da saslušaš bilo koga nego udaraš ko sivonja. Zato vrati se na početak teme puno prije nego si ti upao na nju pročitaj ko sam ja i gdje sam bio a onda ponovo mi se obrati.
I da riječnik koji koristiš sam slušao od četnika 4 godina pa mi sad reci da ste različiti
Last edited by O'zone on 20/06/2012 17:09, edited 1 time in total.
-
FrankSlade
#884 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
+1 Fakat. Meni se povraca od nekih ucesnika na temi.PM72 wrote:
11 marta 1995 HEJJJJ 1995,tri godine od početka rata pogođene dvije curice na Grbavici i sad nam ovaj četničić drži predavanje.A njegovi jarani sa kojima je kartao,glumio im kurira,donosio kafe,klopu i rakiju po snajperskim gnjezdima gađali samo "vojnike".I tako 3 godine.Pobili 1600 djece i sad pokušavaju to izjednačiti sa ubistvom dvoje djece na Grbavici?
Svako ima pravo na iznošenje vlastitog mišljenja ali ja jednostavno ne mogu da vjerujem ovakvim tipovima.
- Rioo
#885 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Fakat ima četalja na temi
prvi ovaj White koji je cijeli rat proveo na Grbavici a pri tome nije bio dijete a ipak zna sta se desavalo, gdje je koji četalj bio za vrijeme rata, gdje na kojem je mjestu koliko četalja poginulo itd. jbg totalno sam drugacije zamislio raspravu sa ostalim kada sam se prijavio na forum a ode sve u drugi pravac i u tri pm. nije tesko provjeriti odakle ko kucka po tastaturi ako je neko bio u ratu na Grbavici a pri tome je bio momak ili odrastao čovjek zna se sta bi bilo sa njim i gdje bi zavrsio.
Ovu temu lično prati i Simo Tusevljak
bez zahebancije neke valjda covjek odavdje kupi informacije o desavanjima u ratu
sve u svemu providnu su neki forumasi odmah se vidi ko je ko načinom pisanja, baratanjima informacija i nacinom komunikacije tako da su i vise nego smijesni, bas da vidim hoce li nastaviti pa da i ja reagujem na svoj način i u okvirima posla kojeg obavljam.
Ovu temu lično prati i Simo Tusevljak
- O'zone
- Globalni moderator
#886 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?
Mene su ovdje popljuvali i četnici i naši i njihovi pa čak i oni neutralni svima smeta kad se govori u ratu svima smeta kad se spominju imena i lokacije kad se spominju neke činjenice i događaji kojima sam prisustvovao evo od danas mi traže da se predstavim imenom i prezimenom. PA DOKLE VIŠE?!!!
Svi ste upali u temu kao padobranci niste je ni pročitali od početka, nemate pojima ko piše i gdje piše a pametujete ako želiš provjeravati u svojoj liniji posla bujrum evo kreni od mene prvog a može i na PP ako želiš!
Mene su ovdje popljuvali i četnici i naši i njihovi pa čak i oni neutralni svima smeta kad se govori u ratu svima smeta kad se spominju imena i lokacije kad se spominju neke činjenice i događaji kojima sam prisustvovao evo od danas mi traže da se predstavim imenom i prezimenom. PA DOKLE VIŠE?!!!
Svi ste upali u temu kao padobranci niste je ni pročitali od početka, nemate pojima ko piše i gdje piše a pametujete ako želiš provjeravati u svojoj liniji posla bujrum evo kreni od mene prvog a može i na PP ako želiš!
- Dasi
#887 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
O'zone druze, prijateljski savjet, okani se ove teme jer je odavno otisla u k..... Bolje ces se osjecati, vjeruj mi.O'zone wrote:A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?
-
FrankSlade
#888 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Problem je sto vi ocekujete da imamo razumijevanja za ljude koji su nam 4 god slali granate. Problem je sto ocekujete od ljudi koji su izgubili najblize (ili u najboljem slucaju svoje najbolje godine zivota) da budu "umjereni" i "tolerantni" prema onima koji su ih ubili.O'zone wrote:A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?
- O'zone
- Globalni moderator
#889 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ma neću da je ostavljam! Dosta ljudi je ovdje uložilo svoje uspomene iz tog dijela života koji su proveli na tada neprijateljskoj teritoriji i tema treba da je tu i da živi. I ti si tu i znam da pratiš mada ne pišeš više isto kao i ja, ali brate sve ima granice.Dasi wrote:O'zone druze, prijateljski savjet, okani se ove teme jer je odavno otisla u k..... Bolje ces se osjecati, vjeruj mi.O'zone wrote:A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?
- debeljko20
#890 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
hajde rioo i pm72 pošto ste iz hrasnog ili bar znate dešavanja iz tog perioda na tom potezu a vidim jako ste upućeni i pravdoljubivi pa da nam kažete nešto o tome ko ubi vanju vuk i njenog rođaka a vode se da su poginuli od agresora? ko silova pa ubi jagodu janković? ko ubi sretena ninkovića? jovana popovića? sve su to civili a neki i djeca iz hrasnog.
batko je krvnik i koljač to svi znamo ali ima takvih i s druge strane, a ne da na njima nije zvono kao na batku, nego su vjerovatno danas uzorni građani sarajeva.
batko je krvnik i koljač to svi znamo ali ima takvih i s druge strane, a ne da na njima nije zvono kao na batku, nego su vjerovatno danas uzorni građani sarajeva.
-
VjecitiStudent
#891 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ova je tema na istoriji, ne na politici.FrankSlade wrote:Problem je sto vi ocekujete da imamo razumijevanja za ljude koji su nam 4 god slali granate. Problem je sto ocekujete od ljudi koji su izgubili najblize (ili u najboljem slucaju svoje najbolje godine zivota) da budu "umjereni" i "tolerantni" prema onima koji su ih ubili.O'zone wrote:A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?
No, bice da su zadnje stranice teme u duhu tradicionalne balkanske zelje da se pravi i cita samo svoja verzija istorije
O'zone i ostali, samo naprijed!
- O'zone
- Globalni moderator
#892 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ko ti traži razumjevanje? Jel ja? Ili neko drugi (mimo ovog novg iz Australije dobrovoljca)FrankSlade wrote:Problem je sto vi ocekujete da imamo razumijevanja za ljude koji su nam 4 god slali granate. Problem je sto ocekujete od ljudi koji su izgubili najblize (ili u najboljem slucaju svoje najbolje godine zivota) da budu "umjereni" i "tolerantni" prema onima koji su ih ubili.O'zone wrote:A u čemu je problem što ima i "četalja" na temi kako ih ti voliš nazvati? Jel se tema zove "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom..." ili...? Ko je držao Grbavica, Vraca i Kovačiće pod okupacijom? "Četalji jel tako? Pa zašto onda ne pustiti i "četalje" da iznose svoje stavove ako mi možemo svoje,sve dok nisu u kršenju pravila foruma?
Ja sam izgubio oca, amidžu,dajđića-dva brata su mi RVI, stara ranjena i šta sad trebam jebat majku svakom srbinu kojeg vidim?
- agent_zero
#893 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
E fakat ste pretjerali, tema je zamišljena kao svjedočantvo preživjelih u ova dva okupirana naselja, tu i tamo su se ubacili događaji sa Trga, jer je to naselje koje se naslanja na lokacije iz teme i sl.
Ali već počinje previše teških riječi da pada, znam da su emocije velike, ali hajmo ipak spustiti loptu.
Valjda možemo kao normalni ljudi komunicirati.
p.s. Jel to fakat Simo Tuševljak prati temu?
Ali već počinje previše teških riječi da pada, znam da su emocije velike, ali hajmo ipak spustiti loptu.
Valjda možemo kao normalni ljudi komunicirati.
p.s. Jel to fakat Simo Tuševljak prati temu?
-
FrankSlade
#894 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Opet banalizujes i pojednostavljas. Ne radi se ovdje na ovoj temi o "svakom Srbinu kojeg vidis" nego o vojnicima VRSa koji su direktno ucestvovali u opsadi Sarajeva. Ako ti sa njima mozes fino, ok, ali razumi da je mnogim drugim Sarajlijama tesko da "civilizovano" i "normalno" razgovaraju sa tim ljudima, pogotovo kad potenciraju ubijanje 2 (!) djece srpske nacionalnosti dok 'ladno kazu da su oni, koji su godinama rokali po gradu, "samo gadjali vojnike"...O'zone wrote:Ko ti traži razumjevanje? Jel ja? Ili neko drugi (mimo ovog novg iz Australije dobrovoljca)
Ja sam izgubio oca, amidžu,dajđića-dva brata su mi RVI, stara ranjena i šta sad trebam jebat majku svakom srbinu kojeg vidim?
- O'zone
- Globalni moderator
#895 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Svako nagoni vodu na svoj mlin. Nikad srbi neće reći da su počeli rat i da su se spremali godinama za njega i napravili najveći pokolj od drugog svjetskog rata na ovamo-genocid, nikad naši neće reći da su njihovi snajperi gađali po civilima ili nedaj bože ubili negdje nekoga na pravdi boga.FrankSlade wrote:Opet banalizujes i pojednostavljas. Ne radi se ovdje na ovoj temi o "svakom Srbinu kojeg vidis" nego o vojnicima VRSa koji su direktno ucestvovali u opsadi Sarajeva. Ako ti sa njima mozes fino, ok, ali razumi da je mnogim drugim Sarajlijama tesko da "civilizovano" i "normalno" razgovaraju sa tim ljudima, pogotovo kad potenciraju ubijanje 2 (!) djece srpske nacionalnosti dok 'ladno kazu da su oni, koji su godinama rokali po gradu, "samo gadjali vojnike"...O'zone wrote:Ko ti traži razumjevanje? Jel ja? Ili neko drugi (mimo ovog novg iz Australije dobrovoljca)
Svi upiru prstom u onoga drugog i govore vidi mu glave treba mu jebat mater, a kad se pokuša normalno razgovarati onda si sumnjiv banalizuješ i pojednostavljuješ.
- Rioo
#896 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Slušaj ba, ja kad bi iznio sve sto ja znam i sto sam vidio svojim očima ova tema bi bila najposjecenija u drzavi, nisam na temi ICMP-a čovjece, od ljudi koje si nabrojao poznato mi je samo Sreten Ninković i mislim da je negdje iz ulice Porodice Ribar, hoces da kazes da su komšije Srbi ubijani, zatvarani i mučeni jer su bilo Srbi ?debeljko20 wrote:hajde rioo i pm72 pošto ste iz hrasnog ili bar znate dešavanja iz tog perioda na tom potezu a vidim jako ste upućeni i pravdoljubivi pa da nam kažete nešto o tome ko ubi vanju vuk i njenog rođaka a vode se da su poginuli od agresora? ko silova pa ubi jagodu janković? ko ubi sretena ninkovića? jovana popovića? sve su to civili a neki i djeca iz hrasnog.
onaj četalj koji je pucao, granatirao i nišanio žrtvu nije žrtvi na čelu pisalo jeli "Jagoda Janković", "Sretan Ninković" i drugi ti ljudi ako su na spisku zrtava od gresora onda i jesu, u mojoj jedinici čovjece je bilo petero Srba, tri Hrvata i jedan Mađar i nasta se pozivaš ?? razumijem sta pokusavas i na koju stranu zelis okrenuti priču ali ti to necu dopustiti i još nesto :
Dvoje ubijene Srpske djece nije nista naspram 1.600 ubijene Sarajevske djece svih nacionalnosti i vjera, nije nista naspram onoga sto su ta djeca prezivljavala, nije nista naspram onoga sto gledali svaki dan, sto su jeli i nacin na koji su ubijeni !!! zato ne pozivajte mi se na to dvoje jer mi je totalno svejedno ljudi dragi !! ako sam na Hrasnom brdu ispod rusevina kuće izvukao bebu od par mjeseci i njenog brata od tri godine onda mi je totalno svejedno za to dvoje i totalno me boli uho ili da ne kazem sta drugo. !!
Last edited by Rioo on 20/06/2012 18:09, edited 1 time in total.
-
FrankSlade
#897 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
@Ozone. Izvini, ali kakve veze to ima sa onim sto sam ja napisao? Rekao sam da mi je muka od ovih koji traze razumijevanje za (ne)ljude koji su nam unistili djetinstvo, od ovih koji kazu da smo mi kojima je tesko biti "kulturni" prema onima koji su nam slali granate, zli i netolerantni nacionalisti...a ti nesto govoris o "vidi mu glave"..?
Uozbilji se. Nastavi slobodno da nam dijelis svoja iskustva, zanimljivo je procitati, ali nemoj ni da osudjujes ljude koji nemaju tvoju "toleranciju" prema cetnicima...
Uozbilji se. Nastavi slobodno da nam dijelis svoja iskustva, zanimljivo je procitati, ali nemoj ni da osudjujes ljude koji nemaju tvoju "toleranciju" prema cetnicima...
- debeljko20
#898 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
kako za sve imaš opravdanje to je čudo jedno. sramota.Rioo wrote:
Slušaj ba, ja kad bi iznio sve sto ja znam i sto sam vidio svojim očima ova tema bi bila najposjecenija u drzavi, nisam na temi ICMP-a čovjece, od ljudi koje si nabrojao poznato mi je samo Sreten Ninković i mislim da je negdje iz ulice Porodice Ribar, hoces da kazes da su komšije Srbi ubijani, zatvarani i mučeni jer su bilo Srbi ?![]()
daj molim te, koliko je bilo onih koji su u stanovima ostavljali snajpere, oruzje i i ostalo e ti su bili zatvarani i hapseni a da ne govorim o članovima SDS-a ili Stevi Bajiću iz Aleje Lipa, jedini slucaj za kojeg ja znam da je neko maltretiran a nedaj boze ubijen to je upravo žena ovog Steve koje su opet maltretirali dvojica brace pripadnika ARBIH koji su Srbi
![]()
onaj četalj koji je pucao, granatirao i nišanio žrtvu nije žrtvi na čelu pisalo jeli "Jagoda Janković", "Sretan Ninković" i drugi ti ljudi ako su na spisku zrtava od gresora onda i jesu, u mojoj jedinici čovjece je bilo petero Srba, tri Hrvata i jedan Mađar i nasta se pozivaš ?? razumijem sta pokusavas i na koju stranu zelis okrenuti priču ali ti to necu dopustiti i još nesto :
Dvoje ubijene Srpske djece nije nista naspram 1.600 ubijene Sarajevske djece svih nacionalnosti i vjera, nije nista naspram onoga sto su ta djeca prezivljavala, nije nista naspram onoga sto gledali svaki dan, sto su jeli i nacin na koji su ubijeni !!! zato ne pozivajte mi se na to dvoje jer mi je totalno svejedno ljudi dragi !! ako sam na Hrasnom brdu ispod rusevina kuće izvukao bebu od par mjeseci i njenog brata od tri godine onda mi je totalno svejedno za to dvoje i totalno me boli uho ili da ne kazem sta drugo. !!
-
pipicaga
#899 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ovo boldano govori sasvim dovoljno o tebi. Interesuje me sta bi bilo da si bio na Grbavici i zvao se malo drugacije (Sava ili Dragan npr).Rioo wrote:Slušaj ba, ja kad bi iznio sve sto ja znam i sto sam vidio svojim očima ova tema bi bila najposjecenija u drzavi, nisam na temi ICMP-a čovjece, od ljudi koje si nabrojao poznato mi je samo Sreten Ninković i mislim da je negdje iz ulice Porodice Ribar, hoces da kazes da su komšije Srbi ubijani, zatvarani i mučeni jer su bilo Srbi ?debeljko20 wrote:hajde rioo i pm72 pošto ste iz hrasnog ili bar znate dešavanja iz tog perioda na tom potezu a vidim jako ste upućeni i pravdoljubivi pa da nam kažete nešto o tome ko ubi vanju vuk i njenog rođaka a vode se da su poginuli od agresora? ko silova pa ubi jagodu janković? ko ubi sretena ninkovića? jovana popovića? sve su to civili a neki i djeca iz hrasnog.
batko je krvnik i koljač to svi znamo ali ima takvih i s druge strane, a ne da na njima nije zvono kao na batku, nego su vjerovatno danas uzorni građani sarajeva.![]()
daj molim te, koliko je bilo onih koji su u stanovima ostavljali snajpere, oruzje i i ostalo e ti su bili zatvarani i hapseni a da ne govorim o članovima SDS-a ili Stevi Bajiću iz Aleje Lipa, jedini slucaj za kojeg ja znam da je neko maltretiran a nedaj boze ubijen to je upravo žena ovog Steve koje su opet maltretirali dvojica brace pripadnika ARBIH koji su Srbi
![]()
- Rioo
#900 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Šta napisate i osta ste živi
Ljudi vratimo se temi, pokusajmo ignorirati ove provokatore za njh cu se ja pobrinuti na legelan nacin pa kad sutra spucam ime i prezime korisnika ip adresu i mjesto nek kukaju onda, nebitni su stvarno evo dvije stranice odgovora na srpsko četničko viđenje rata i "njihovim" žrtava tj. onih koji su rokali po gradu pa pri tome bilo roknuti.
Ljudi vratimo se temi, pokusajmo ignorirati ove provokatore za njh cu se ja pobrinuti na legelan nacin pa kad sutra spucam ime i prezime korisnika ip adresu i mjesto nek kukaju onda, nebitni su stvarno evo dvije stranice odgovora na srpsko četničko viđenje rata i "njihovim" žrtava tj. onih koji su rokali po gradu pa pri tome bilo roknuti.