Moderators: _BataZiv_0809, anex
rijetko ćeš to ovdje od nekog naći, najbolje idi na strane forume, tamo ima dosta iskustava...frngla wrote:ljudi, planiram uzeti sebi nekada (nadam se uskoro ako sve bude ok) alfu 159 1.9 jtd pa me zanimaju lična iskustva... da li neko ima od vas navedeni model i da li ste zadovoljni?
Prije izvjesnog vremena sam na letio na test polovnih alfi 159, i zakljucak je da je na nivou ostalih vozila iz svog segmenta a preporuka je da se kupi 1.9 jtd sa 120 KS, kazu da je imao daleko manje problema od motora sa 150 KS.frngla wrote:ljudi, planiram uzeti sebi nekada (nadam se uskoro ako sve bude ok) alfu 159 1.9 jtd pa me zanimaju lična iskustva... da li neko ima od vas navedeni model i da li ste zadovoljni?
Jaca verzija je imala dosta problema sa DPF filterom i plivajucim zamajcem. Takodje obratiti paznju i na letvu volana do druge polovine 2008 god. Nova je 2500 KM, a polovnih nema niti se moze kvalitetno reparirati.lavic wrote:Prije izvjesnog vremena sam na letio na test polovnih alfi 159, i zakljucak je da je na nivou ostalih vozila iz svog segmenta a preporuka je da se kupi 1.9 jtd sa 120 KS, kazu da je imao daleko manje problema od motora sa 150 KS.frngla wrote:ljudi, planiram uzeti sebi nekada (nadam se uskoro ako sve bude ok) alfu 159 1.9 jtd pa me zanimaju lična iskustva... da li neko ima od vas navedeni model i da li ste zadovoljni?
Obavezno izbjeci iz uvoza flotna vozila, koja su koristila razne firme.
Uzeti jacu verziju kao novu da, ali kao polovnu bolje je uzeti slabiju verziju jer se pokazala kao bolja u eksploataciji.motorola01 wrote:Dosad svi hvalili jacu verziju i preporucivali je za kupovinu, a sad odjednom bolje uzeti verziju od 120ks.
lavic wrote:Uzeti jacu verziju kao novu da, ali kao polovnu bolje je uzeti slabiju verziju jer se pokazala kao bolja u eksploataciji.motorola01 wrote:Dosad svi hvalili jacu verziju i preporucivali je za kupovinu, a sad odjednom bolje uzeti verziju od 120ks.