BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
zateznistub

#876 Re: BHT

Post by zateznistub »

mali_milojica wrote:Cestitke BHT.
Ovo izgleda svjetski :thumbup:
I Vijecnica je dala neku svoju car cijelom programu :srce:
+1
daky585

#877 Re: BHT

Post by daky585 »

Vrhunski odrađeno iako nije bilo uživo , osim možda predstavljanja pjesme, ali svaka čast za BHT!
zateznistub

#878 Re: BHT

Post by zateznistub »

daky585 wrote:Vrhunski odrađeno iako nije bilo uživo , osim možda predstavljanja pjesme, ali svaka čast za BHT!
Kako mislis nije bilo uzivo? Koji dio?
cancel

#879 Re: BHT

Post by cancel »

odlična i pjesma, bravo Bosna i Hercegovina :bih:

daky585

#880 Re: BHT

Post by daky585 »

zateznistub wrote:
daky585 wrote:Vrhunski odrađeno iako nije bilo uživo , osim možda predstavljanja pjesme, ali svaka čast za BHT!
Kako mislis nije bilo uzivo? Koji dio?

Sve osim predstavljanja pjesme je već bilo snimljeno ranije. Prvo su to pustili pa se onda uključili u program uživo da predstave pjesmu. Tek onda su se vidjeli neki sitni propusti u emitovanju (uživo je mnogo teže), ali ništa strašno.

Nije ni bilo natpisa "uživo", a i npr. Marija Šerifović je prije par dana bila u Sarajevu.

U svakom slučaju, odlično je odrađena emisija, a i pjesma je odlična.
pianist

#881 Re: BHT

Post by pianist »

Svaka cast BHT, i meni je ovo bilo odlicno! E to je kad ljudi naprave cirkus s nekom manjom lovom. I ponavljam, zbog ovakvih projekata i momenata sam placao i placacu pretplatu, ako nista zbog ovog kanala u kojem se ponajvise spominje drzava. Entitetske znj televizije me ne interesuju.
It_is_a_Leclerc

#882 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

Pitaju strani fanovi Eurosonga na tviteru - je li ovo snimano u džamiji ili u crkvi :D

Inače, pohvale za BHT. Već sam pisao - uloga državne televizije je predstavljanje države. Za to para mora biti, k'o što ih mora biti za reprezentativne utakmice.
FaceOff

#883 Re: BHT

Post by FaceOff »

Bravo BHT1!
recto-verso

#884 Re: BHT

Post by recto-verso »

Bravo BHRT !!!!
:bih: :bih: :bih: :bih:
luckylaka

#885 Re: BHT

Post by luckylaka »

Koje je ovo leglo djabalebarosa jadna ti majka,ima li ovo igdje u svijetu :-) :lol:
Dogovor javnih emitera: "Medijski porez" spasit će Javni RTV servis BiH

Piše: S. H./Klix.ba
prije 1h 23 min
107 107
Promjenom sistema naplate prihoda tako što će se izbaciti RTV taksa a uvesti tzv."medijski porez", naznaka je rješenja i boljih dana u cilju stabilizacije Javnog RTV servisa BiH. Ukoliko se usvoji, "medijski porez" plaćali bi svi građani, u visino koja će zavisiti od ličnih primanja.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#886 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Gdje ima volje,ima i nacina.
Samo ovo je jos prijedlog,ne znaci da ce biti ovako.
Ti si ono u SAD,tamo nema takse,poreza,pretplate nazovi kako hoces za nacionalnu TV?
It_is_a_Leclerc

#887 Re: BHT

Ovo je odličan prijedlog. :thumbup:

I što je najvažnije - usaglašen je na nivou Odbora sistema. :thumbup:
Qoom

#888 Re: BHT

Post by Qoom »

Ma šta dobar prijedlog??? Kurac, a ne dobar prijedlog!

Treba prvo da usvoje:
- strategiju razvoja,
- optimizaciju broja radnih mjesta,
- novu sistematizacija sa jasno definisanim nivoom obrazovanja za svako radno mjesto,
- sva radna mjesta na mandat i po isteku mandata prijava na konkurs,
- potpunu digitalizaciju interne infrastrukture,
- organizacija programa (najmanje 60% obrazovnog i kulture).

Sve po uzoru, u najmanju ruku, na HRT.

I kada se sve to usvoji i zakonski definiše, ide se na način finansiranja. Samo neki kurci i porezi, uhljebi se gomilaju preko leđa građana, a program odron.
mali_milojica

#889 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Qoom wrote:Ma šta dobar prijedlog??? Kurac, a ne dobar prijedlog!

Treba prvo da usvoje:
- strategiju razvoja,
- novu sistematizacija sa jasno definisanim nivoom obrazovanja za svako radno mjesto,

I kada se sve to usvoji i zakonski definiše, ide se na način finansiranja. Samo neki kurci i porezi, uhljebi se gomilaju preko leđa građana, a program odron.
Slazem se,ali ko ce ga provesti. To kad budes ti tamo,ja ili neko deseti ko misli slicno,ovako samo mlatimo praznu slamu. I ovo sto si predlozio ne ide praznih đepova ;-)
howdy

#890 Re: BHT

Post by howdy »

Qoom wrote:Ma šta dobar prijedlog??? Kurac, a ne dobar prijedlog!

Treba prvo da usvoje:
- strategiju razvoja,

Nemoj tako, sad ce te forumski uhljupi koji dozivljavaju vezane orgazme kada treba platiti poreze nalijepit kako treba...pusti mastu na volju
Dobro lik rece, treba uvest porez na glupost, bili bi ko Dubai u vrlo kratkom roku.
It_is_a_Leclerc

#891 Re: BHT

Kuku majko, genijalaca. Oni bi da BHT provede digitalizaciju koju je uštopao RTRS, a BHRT prije 2 godine ispunio sve svoje obaveze :lol: I još bi da se, ček kako ono rekoše, provede optimizacija programskih sadržaja u uslovima kad nemaš para da platiš struju, a preko 100 uspolenika koji nisu imali stalni radni odnos je otišlo kući, da hrani djecu havom. :lol:

Sva radna mjesta na mandat ?! :lol: Zakon o radu ? Selam alejkum i njemu. Ali, vrhunac, sve to bi trebalo uraditi, pa onda - naći pare za sve to :lol:
Ne preostaje čovjeku drugo nego podržati uvođenje poreza na glupost.
Qoom

#892 Re: BHT

Post by Qoom »

It_is_a_Leclerc wrote:Kuku majko, genijalaca. Oni bi da BHT provede digitalizaciju koju je uštopao RTRS, a BHRT prije 2 godine ispunio sve svoje obaveze :lol: I još bi da se, ček kako ono rekoše, provede optimizacija programskih sadržaja u uslovima kad nemaš para da platiš struju, a preko 100 uspolenika koji nisu imali stalni radni odnos je otišlo kući, da hrani djecu havom. :lol:

Sva radna mjesta na mandat ?! :lol: Zakon o radu ? Selam alejkum i njemu. Ali, vrhunac, sve to bi trebalo uraditi, pa onda - naći pare za sve to :lol:
Prvo pročitaj pa komentariši.
Na prvom mjestu strategija, za koju ne trebaju strašna sredstva. Plan za godinu, pet, deset... tek se na osnovu strategije oko svega navedenog projiciraju troškovi i ide se na usvajanje strategije po fazama i donošenje zakona za finansiranje planiranog. Dakle osnovni ekonomski postulati.
Apropos digitalizacije, radi se interna digitalizacija, odnosno potpuna informatizacija infrastrukture. Da ti ne treba 17 ljudi za realizaciju vijesti od 10 minuta.

Ustvari kome ja pričam?! Nek nas jebu nehljebi dok se svi ne zapalimo ko onaj nesretnik u Cazinu ili dok ne odemo u pičku materinu iz ove kurčeve zemlje.
Smetnje

#893 Re: BHT

Post by Smetnje »

Ja ne kontam sto je toliki otpor prema toj pretplati i tom jadnom BHRT-u. To ce biti neke 3 ili 4 km. Ja gledam ligu prvaka i mislim da samo to vrijedi te tri marke sto cu platiti. A taj tv i jos par stvari je jedino sto je ostalo jos od ove Bosne i Hercegovine i sad i to hoce da uniste. Ovi nam kradu milione godinama grade vikendice i vi sad uhvatili tu radi 3 marke da polemisete. Ljudi moji sve se placa na svijetu jel mozes ista koristiti a da ne platis.
archi_a

#894 Re: BHT

Post by archi_a »

7.50 KM :bih:
sarajevo999999

#895 Re: BHT

Post by sarajevo999999 »

Smetnje wrote:Ja ne kontam sto je toliki otpor prema toj pretplati i tom jadnom BHRT-u. To ce biti neke 3 ili 4 km. Ja gledam ligu prvaka i mislim da samo to vrijedi te tri marke sto cu platiti. A taj tv i jos par stvari je jedino sto je ostalo jos od ove Bosne i Hercegovine i sad i to hoce da uniste. Ovi nam kradu milione godinama grade vikendice i vi sad uhvatili tu radi 3 marke da polemisete. Ljudi moji sve se placa na svijetu jel mozes ista koristiti a da ne platis.
Fazon je u tome sto masno placam MojuTV ili kablovsku. Zasto oni ne bi platili BHRT jer oni preuzimaju signal a ne da ga ja platim iako ne gledam?
Zna li neko koliko je ljudi se tamo uhljebilo, siguran sam minimum 1000. Uhljebili se, postujem svaka cast ali nemoj me tjerati da ih ja hranim.
P. S. Ne zanima me podatak da se to svugde placa
mali_milojica

#896 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Qoom wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kuku majko, genijalaca. Oni bi da BHT provede digitalizaciju koju je uštopao RTRS, a BHRT prije 2 godine ispunio sve svoje obaveze :lol: I još bi da se, ček kako ono rekoše, provede optimizacija programskih sadržaja u uslovima kad nemaš para da platiš struju, a preko 100 uspolenika koji nisu imali stalni radni odnos je otišlo kući, da hrani djecu havom. :lol:

Prvo pročitaj pa komentariši.
Na prvom mjestu strategija, za koju ne trebaju strašna sredstva. Plan za godinu, pet, deset... tek se na osnovu strategije oko svega navedenog projiciraju troškovi i ide se na usvajanje strategije po fazama i donošenje zakona za finansiranje planiranog. Dakle osnovni ekonomski postulati.
Apropos digitalizacije, radi se interna digitalizacija, odnosno potpuna informatizacija infrastrukture. Da ti ne treba 17 ljudi za realizaciju vijesti od 10 minuta.

Ustvari kome ja pričam?! Nek nas jebu nehljebi dok se svi ne zapalimo ko onaj nesretnik u Cazinu ili dok ne odemo u pičku materinu iz ove kurčeve zemlje.
Maloprije sam zaboravio napisati,kazes da se ugledaju na HRT. Hoce li se ugledati na 20 KM pretplatu/mjesecno,hoce li se ugledati na 3000 zaposlenika HRT,bez saradnika?
U svim zemljama EU se placa taksa na posjedovanje tv,radia ili sl aparata,placat ce se i ovdje. Necemo vidjeti EU bez BHRT
sarajevo999999

#897 Re: BHT

Post by sarajevo999999 »

Alejkumu Selam :lol: :lol: :lol: ja bih, ček kako ono ja rekoh, :lol: da se zna podatak o broju zaposlenih koji su ostali da se finansiraju iz džepova sirotinje. Pa da usporedimo sa nekom drugom televizijom? :lol:
Znas sta ce se desiti kad se procuje da je u BHRT-u plata dobra, sigurica, doprinosi idu a nista se ne radi?
mali_milojica

#898 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Nekoliko puta je taj podatak bio. Na BHRT ima oko 850 zaposlenih. HRT kao sto rekoh ima oko 3000,najveca tv kuca na svijetu BBC ima blizu 30 000.
A plata im je sila,prosjek oko 770 KM :roll:
recto-verso

#899 Re: BHT

Post by recto-verso »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovo je odličan prijedlog. :thumbup:

I što je najvažnije - usaglašen je na nivou Odbora sistema. :thumbup:
Podrzavam.
sarajevo999999

#900 Re: BHT

Post by sarajevo999999 »

mali_milojica wrote:Nekoliko puta je taj podatak bio. Na BHRT ima oko 850 zaposlenih. HRT kao sto rekoh ima oko 3000,najveca tv kuca na svijetu BBC ima blizu 30 000.
A plata im je sila,prosjek oko 770 KM :roll:
Sve tri televizije i radio?
Post Reply