Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- minjonja
#876 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kod mene se neki komsija napravio pametan... ne moze se normalno ispred ulaza ocistiti dok on svog ljubimca ne ocisti. danas ga je ocistio ali samo 5 cenata oko auta, ne bi gospon ni slucajno, ne daj Boze, omogucio da se prosiri puteljak do ulice. i hajde kontam necu se svadjat ni s kim odoh ja sutra uraditi njegov posao, ali evo brat se izdera na mene da ni slucajno ne cistim lezihljebovicima auta. stavili smo mu papir na sofersajbu da ocisti snijeg oko auta, vidjecemo hoce li upaliti.
- Control panel
#877 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ispusi mu gume, ili malo UK2 ulja po haubi.minjonja wrote:kod mene se neki komsija napravio pametan... ne moze se normalno ispred ulaza ocistiti dok on svog ljubimca ne ocisti. danas ga je ocistio ali samo 5 cenata oko auta, ne bi gospon ni slucajno, ne daj Boze, omogucio da se prosiri puteljak do ulice. i hajde kontam necu se svadjat ni s kim odoh ja sutra uraditi njegov posao, ali evo brat se izdera na mene da ni slucajno ne cistim lezihljebovicima auta. stavili smo mu papir na sofersajbu da ocisti snijeg oko auta, vidjecemo hoce li upaliti.
- cappy_tempo
#878 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
"Svim stanarima mog haustora
obavjestenje da lopatanja
snijega nema prije 16 sata jer
SPAVAM !!!" status jednog delegata na fb. vazno je da on fura ekavicu i pistolje,a nedo bog da makar metlom mahne. ja sam mislio da su danasnja djeca idioti al kod mene se skupi njih 5-6 i ocistise cestu,par auta,ispred i oko granapa,a onaj sto spava sa 21. godinom muda hladi i sanja kako je on mafija
SPAVAM !!!" status jednog delegata na fb. vazno je da on fura ekavicu i pistolje,a nedo bog da makar metlom mahne. ja sam mislio da su danasnja djeca idioti al kod mene se skupi njih 5-6 i ocistise cestu,par auta,ispred i oko granapa,a onaj sto spava sa 21. godinom muda hladi i sanja kako je on mafija
- Control panel
#879 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja bih mu svakih 5 minuta zvonio na interfon.cappy_tempo wrote:"Svim stanarima mog haustora
- vjesticanametli
#880 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
opet dobrinja 1 lopatala i bilo nam je superrrrrrrrrrrrr
jedva cekam nove padavine
iskopali smo autice ocistili cijeli trg i prebacili neke aute u tuš 
- muha_sa
#881 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
vjesticanametli wrote:opet dobrinja 1 lopatala i bilo nam je superrrrrrrrrrrrr![]()
jedva cekam nove padavine
iskopali smo autice ocistili cijeli trg i prebacili neke aute u tuš
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#882 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
danas rekose na TV za smece..pusti se ba politikeVjecitiStudent wrote:Smece ostavljam na balkon, dok god ova frka traje.Control panel wrote:Grbavica 2 se tanko pokazala. samo nekolicina istih cisti ostali samo lickaju svoja auta sa kojima ne mogu izaci sa parkinga. niko nece da otrpa kontejnere koji su vec puni smeca a smetljari samo pored njih prolaze. vec su puni i poceli su da bacaju smece pored kontejnera. pored brda snijeg treba da se borimo i sa brdom smeca.
To bi trebali raditi svi, ali ko da im kaze?
Gdje nam je glava grada?
- prilagodjena
#883 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
treba od njih učiti
uzorne komšije,pardon,susjedi

- minjonja
#884 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
fkt ih jedva prepoznah u civilu 
- mrtva kokoš
#885 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
bakir najjaci, ko pravi

-
udrch
#886 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Da ne bi bilo sve crno na ovoj temi, moja se ulica danas digla na noge i za tri sahata izlopatali sve do glavne ceste i to do asfaltne podloge..komšiluk pravi proradio..bilo je ugodno učestvovati..
-
convict
#887 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Pjesma samo za komšije kojima je ofirno uzeti lopatu
- 4m3l
#888 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
I kod nas se komsiluk digao na noge, bilo nas je oko 40, samo steta sto je nas 3-5 lopatalo a ostali raznosili rakiju, slikali se i divili nasem radu... BIlo je i onih koji su virkali kroz prozor a i onih koji su nam hebali sve sto im bacamo snijeg u avliju..udrch wrote:Da ne bi bilo sve crno na ovoj temi, moja se ulica danas digla na noge i za tri sahata izlopatali sve do glavne ceste i to do asfaltne podloge..komšiluk pravi proradio..bilo je ugodno učestvovati..
Last edited by 4m3l on 05/02/2012 20:26, edited 1 time in total.
-
udrch
#889 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ima li ko kakav info kakva je situacija ndole oko Stupa?
- Control panel
#890 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
sta su rekli. nisam nista gledao jer sam cijeli dan lopatao.plain vanilla wrote:
danas rekose na TV za smece..pusti se ba politike
- burek_in_space
#891 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ako shta znachi, direktor Grasa rekao da je autobus Stup-Vogoshca proradio, shto bi trebalo da je onaj dio oko Nikole Shopa i Hifzi Bejelevca chist...valjdaudrch wrote:Ima li ko kakav info kakva je situacija ndole oko Stupa?
-
nuki_cika
#892 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ono što meni nije nikako jasno zašto se više soli ne posipa po glavnim saobracajnicama kako bi se snijeg brže otopio?
Evo mi smo bas ovdje u mom naselju nakon što smo očistili nekih 70 tak metara snijega lopatama posuli soli i cesta maltene suha
Evo mi smo bas ovdje u mom naselju nakon što smo očistili nekih 70 tak metara snijega lopatama posuli soli i cesta maltene suha
- Kinaski
#893 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Koje grasove linije su proradile ?
-
Agnese
#894 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Cini mi se Drvenija -Dobrinja, Sutjeska - Vogosca, Stup-Vogosca
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120205136
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /120205136
Last edited by Agnese on 05/02/2012 20:55, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#895 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
meni niste jasni vi kreteni koji parkirate auta ispred ulaza. evo danas smo odlopatali citavu ulicu i majmuni odmah poceli parkirati tu gdje smo cistili............ nabijem ih na neku stvar. pitam se imal' kakve fajde zvati policiju, mislim lose je vrijeme.... kao da policija ima vremena maltretirati se oko njih, al eto, da im bar kaznu napise, u zabrani su svakako....
pa majku mu, dok sam imao auto parkirao sam na parking, nikad u zivotu nisam auto ostavio ispred ulaza.......
pa majku mu, dok sam imao auto parkirao sam na parking, nikad u zivotu nisam auto ostavio ispred ulaza.......
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#896 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
nisam pazljivo slusala, nisam iz Sa..ali su rekli da smece ostavljate na balkonu par dana, dok se situacija ne normaliziraControl panel wrote:sta su rekli. nisam nista gledao jer sam cijeli dan lopatao.plain vanilla wrote:
danas rekose na TV za smece..pusti se ba politike
- minjonja
#897 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
meni nestalo vode! kazu nesto se pokvarilo odakle nam voda dolazi.
-
Agnese
#898 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Bacevo, blizu Vrela bosneminjonja wrote:meni nestalo vode! kazu nesto se pokvarilo odakle nam voda dolazi.
- minjonja
#899 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
je li bilo ista na vijestima? ima li prognoza kad ce se vratiti? otisla sam do kucepaziteljke kaze popravljaju, ali kad ce doci ne zna se. imala sam neki predosjecaj pa sam napunila 7 flasa vode i bidon od 5 l. valjda ce biti dosta.Agnese wrote:Bacevo, blizu Vrela bosneminjonja wrote:meni nestalo vode! kazu nesto se pokvarilo odakle nam voda dolazi.
-
Mr. Brightside
#900 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
prokuhan snijeg je dobar za piće