BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#876 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by jeza u ledja »

Zao mi je za rezultat jer se nabesa bodova, al eto.

Papac odlazi! :oops:
just principe

#877 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by just principe »

:roll:
Static-X

#878 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Static-X »

plejka2 wrote:odlicna igra po meni ipak brazil je brazil...
a sto se navijaca tice tu su potrebne promjene.od samih pjesama-kuknjava tipa mene je zivot razocarao pa do zvizdanja na himne.
koga je zivot razocaro nek kuci sjedi ili nek trazi izlaz iz krize.nasoj repki trebaju pjesme koje ce im davat vjetar u leđa.
Odavno i ja to govorim, to sa zivot razocaro -nista gluplje otpjevati na tekmi. Onda i ono Bosna je sampion je preserivanje da budemo realni - ovakve stvari nam netrebaju i zalosno da se uvjek jedno te isto ponavlja.
Cisto neznamo da bodrimo nase, pa neki 15,000 u Zenici se utisa reko bi covjek nigdje zive duse na trebinama. Kako oni englezi kad gledam PL pa ljudi ne prestaju, sto su grlati covjece..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#879 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Velkoski »

Static-X wrote:Kako oni englezi kad gledam PL pa ljudi ne prestaju, sto su grlati covjece..
E jesi nas'o primjer ! :mrgreen:
Edin H.

#880 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Edin H. »

a sto se navijaca tice tu su potrebne promjene.od samih pjesama-kuknjava tipa mene je zivot razocarao pa do zvizdanja na himne.
koga je zivot razocaro nek kuci sjedi ili nek trazi izlaz iz krize.nasoj repki trebaju pjesme koje ce im davat vjetar u leđa.
Sta ste se nakacili na zvizdanje njihovoj himni?
Zvizdali su i oni nasoj. Sta su trebali, uciti portugalski i otpjevati im himnu?
cyprus

#881 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by cyprus »

Ja sam se presto sekirat zbog navijačkog seljakluka... za mene sada tribine kad gledam utakmicu ko da i ne postoje... doživljavam ih jedino kao audio efekat u vidu nekakvog žuborenja...
Last edited by cyprus on 29/02/2012 01:43, edited 2 times in total.
čviljonka2

#882 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by čviljonka2 »

+ da se navija za SVOJ tim, a ne pljuje PROTIVNIČKI. Ogromna razlika. Ili bolje reći: naše poslijeratne navijačke pjesmu su tanka linija između navijanja i nasilnoverbalnog ponašanja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#883 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Velkoski »

Sta je lose u tome sto se malo baci hejt ? :D
čviljonka2

#884 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by čviljonka2 »

Edin H. wrote: Sta su trebali, uciti portugalski i otpjevati im himnu?
Jao prejako, ahahahaahhahaha!
jeza u ledja

#885 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by jeza u ledja »

Dabome, pa to je Brazil! :oops:
plejka2

#886 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by plejka2 »

Edin H. wrote:
Sta ste se nakacili na zvizdanje njihovoj himni?
Zvizdali su i oni nasoj. Sta su trebali, uciti portugalski i otpjevati im himnu?
pa sta ima veze ako su zvizdali ispali su papci.zar moramo onda i mi bit papci ko oni? :roll:
dolazit na utakmicu da bi kuko ili se izivljavo na ovaj ili onaj nacin mislim da nema smisla....
ako ce nam drugi bit uzor i ako se sami neznamo kulturno ponasat onda nismo ni n od navijaca.
sto rece kolega iznad pogledaj engleze i njihov pristup navijanju.kad zagrme gace ti se tresu :razz:
ja kad ove nase cujem smanjim ton jer mi tekma izgubi smisao...
čviljonka2

#887 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by čviljonka2 »

leet wrote:Sta je lose u tome sto se malo baci hejt ? :D
"Malo", ahahaha? U brdu ljubavi malo "hejta" i ne škodi, bravo, ali s obzirom da smo obavijeni mržnjom i da se kupamo u njoj, valjalo bi malo da sami sebe iznenadimo suprotnim...
dnaxy

#888 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by dnaxy »

ne mora se pjevat himna al se moze postovat.ko ne postuje tudje , ne postuje ni svoje..ja, zaboravio sam onu hebenu pjesmu od dine merlina..od nje mi se vise dize kosa na utakmicama..
da mi je vidjet jednom da se ponasamo kao ljudi..04 na bilinom polju neka stoka pravi majmunske zvuke john-u carew-u..sve je to isto..stvarno bi volio da vidim da se ponasamo ko ljudi a ne ko zadnji prasumljaci..

PS: ja , sad sam se vratio iz st.gallena..mada nije ni tesko..sjedes u avion i eto te ;-)
čviljonka2

#889 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by čviljonka2 »

dnaxy wrote: PS: ja , sad sam se vratio iz st.gallena..mada nije ni tesko..sjedes u avion i eto te ;-)
Znam, nego ovako smiješno zvuči, k'o da si iz obližnje kafane došao a ne iz Švicarske :lol:
dnaxy wrote: prasumljaci
Ijaoo :lol: :lol: :lol:
plejka2

#890 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by plejka2 »

pa dobro je i reko.cim gubimo odma frcaju te upaljaci,baklje i ostale gluposti.ako smo primili go ne znaci da je smak svijeta pogotovo kad su prijateljske utakmice u pitanju.sa brazilom bi svakom bila cast odigrat utakmicu jer su ljudi fkt madzionicari.dobro mozda veceras to i nisu pokazali al nema veze..... :mrgreen:
al dzaba papku ne mozes dokazat da nije doso na borbu bikova-pjetlova i slicno nego na jedan spektakl u kojem treba uzivat i ponasat se civilizovano.
amko76

#891 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by amko76 »

dnaxy wrote:sad sam se vratio iz st. gallena.
koja smo mi stoka od ljudi.prvo su izvizdali njihovu himnu..mislim prijateljska je..al hajd eto..
onda minuta sutnje,stoka zvizdi,iza mene neko tekbir zove..mislim halo...nismo dosli u dzihad..
tip stoji na stepenicama ko ormar..ne vidi se pola stadiona od njega..kazem mu da sjede, kaze kucu,neko sjeo na moje mjesto..nekako je uspio se sklonut ,dolazi drugi kandidat isto tako sa trebom stao tip i nista ne vidis od njega..kazem njemu,haveru de malo stani ustranu on bi se tuko samnom zbog toga..i treba isto sa njim..
onda one jebene dimne zavjese,cijelo vrijeme "topovski udari" ko da si u afganistanu a ne u svicarskoj na utakmici..
utakmica je bila dobra..svidja mi se da smo im dobro parirali...jest da smo ponekad plivali ali dobro je..ipak je to brazil..onaj go,ma hajd moze se desit svakome samo sa malo srece bio bi na drugoj strani.. :bih:
sve u svemu,radi one stoke sto je sisla sa planina i slegla se negdje u dijasporu mi se ne ide vise na utakmice.fuj :x
Hahahaha mučio sam se dok sam dešifrovao ovo, a onda crkoh od smijeha. Kontam kakva kuća :lol: :lol: :lol:
žuti

#892 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by žuti »

nisam gledao utakmicu . evo bas jutros gledam golove i ne mogu se nikako nacuditi golovima ibisevica i papca . :shock: :? kako je ono mogao brazilski golman primiti? papac loptu bukvalno zakucao u mrezu
Dupli_skalp

#893 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Dupli_skalp »

Jasmin93Mostar wrote:Meni samo nije jasna ova mržnja hrvata prema nama.To sve neki negativni komentari,Bože sačuvaj.
Odakle tolika mržnja ? Meni nikakvo zadovoljstvo ne predstavlja otići na neki hrvatski portal pa tamo pljuvat protiv njih i njihove igre.Al izgleda,eto njima jeste.
neizlječiva frustriranost, zapakovana u kutiju najgore kombinacije nacionalizma i šovinizma s mašnicom na vrhu.
Dupli_skalp

#894 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Dupli_skalp »

and wrote:a dresovi????
sranje neviđeno...

pod hitno uzeti adidas, pumu ili nike. ono što nosimo nije ni za amaterske lige.
Comrad

#895 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Comrad »

Mi ne smijemo dozvoliti da se ljudi poigrafaju psihicki sa nama. To nam se uvijek desi. Sta me briga sta je Neymar reko, pa normalno da ne zna gdje je bosna, sta su novinari kontali jbt. Isto ko da je Neymar magistar geografije pa se nesto ibretimo, to su obicno siromasni, neobrazovani momci koji su se uspjeli progurati u onom sto najbolje znaju, a to je fudbal. Hebe se njega za bosnu, ubij me ako zna nabrojat i zemlje juzne amerike. Al jok, daj ti nasim novinarima da oni malo napucaju atmosferu. Ono 8-0 je dobro doslo, jer kad smo podcjenjeni tad dobro i odigramo.

I Spaha je trebao, umjesto one zastavice, njihovom kapitenu dati ovo:
Image
:D
Comrad

#896 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Comrad »

eyesburn wrote:
and wrote:a dresovi????
sranje neviđeno...

pod hitno uzeti adidas, pumu ili nike. ono što nosimo nije ni za amaterske lige.
E fakat ono je bruka.

Jednom sam gledao katalog Legea dresova, i ove dresove koje nasi nosaju su obicni dresovi iz njihove serijske proizvodnje na koji oni samo nalijepe grb, broj i imena. To je sramota. Svaka repka ima nesto jedinstveno na svojim dresovima.

Ne znam kakav tal imaju, ali pod hitno ih odjebat i uzet neke od ove tri navedene. Nek nam ljudi naprave dres kako treba.
Dupli_skalp

#897 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Dupli_skalp »

jedna od naljepših scena koja se nekoliko puta vrtila na tv-u sinoć kad kamera "baci pogled" na jednu od trbina, a tamo stotine naših zastava sa ljiljanima se vijore jedna do druge. jednostavno - prelijepo :thumbup:
Comrad

#898 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Comrad »

Nego, sta je Papetu bilo, cijelu tekmu se smij'o :D Mislim, drago je i meni za dobru igru, ali nisam ga odavno onakvog vidio na tekmama.
:thumbup: :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#899 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by Tomahawk11 »

Dobra proba za nasu ekipu. Posebno mi je drago zalaganje u defanzivnim zadacima, Brazilcima se nije dalo da disu. A igrali smo s dva napadaca. :thumbup:
spacek

#900 Re: BiH - Brazil 28.02.2012. (St Gallen)

Post by spacek »

dobro nam je parirala simpaticna ekipa brazila.
ljut sam na nase sto smo dozvolili onakakv kiks i napustismo prijateljsku porazeni.
imali smo prilika da im 3 komada zabijemo al kad nece-nece, djaba!
ovo nam je dobra opomena pred kvalifikacione utakmice da nema opustanja dok sudija ne pisne u piscu, a ni lezernog starta - ono lako cemo, vec odmah ozbiljno.obje su nam se situacije obile o glavu.
onom reporteru treba jezik odgristi (imamo aktivan rezultat, nije sramota izgubiti, planetarno popularni...)

danas svi znaju igrati lopte i ne vidim razloga da vise inferiorno pocinjemo i zavrsavamo utakmicu. ako moze jedan apoel dogurati do finalne faze lige sampiona, pa jedna estonija u baraz...sto mi ne bi ravnopravno mogli igrati protiv velikih. nije ni pocela utakmica, mi smo sretni ako malo zijanimo...pa majku mu dokle vise pogni se, suti i budi sretan??? dokle...mi moramo taj gubitnicki mentalitet da izbijemo iz glave i da se rijesimo okova favorita na papiru...

onaj brazil nam je mogao utrpati 3 komada, a vala mogli smo i mi njima...samo su oni toga svjesni a mi nismo, jer mi tu opciju uopste ni ne pokusavamo da razmatramo (dje cemo mi njima...)!!!

ne trazim da sad dizemo u nebesa nase, hvalospijeve i sl...al vala kad god igramo protiv nekog velikog prvih 10min nam se noge odsjeku, a kad se povucemo obavezno primamo gol...i to samo iz razloga sto u utakmicu ulazimo sa mislju ma x ili manje od 2 je uspjeh! samo je nama uspjeh poraz u pm!
Locked