Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

mekaba

#876 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

BHF_Manijak wrote:
mekaba wrote:Grbavica "Hram fudbala" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: Sta se to desilo znacajno na ovom stadionu????Ko je to sta osvojio??????? Koje su to legende igrale na Grbavici?????? Jedino sto je mozda istorijsko je utakmica Geljo-Videoton i nista vishe. Grbavica je chumez stadion. Hram fudbala hahahahaaa oplakah
Da imalo poznajes, koliko ne poznajes, materiju sad bi se ispod deke sakrio i ne bi mjesec dana izlazio ispod! Jok, Pepeljara je hram fudbala!
A za ono boldirano, nema smisla ni odgovarati...
Ja nagurao 50 na zalost a min. 40 aktivan kao navijac FKS.Obisao gotovo sve vece stadione u bivsoj drzavi.Toliko o zelenilu i poznavanju materije.Grbavica je naj smjesniji stadion na ovim prostorima sasvim sigurno.Koliko je to hram fudbala i po cemu niko mi jos nije odgovorio. Zasto ga jos zovete "dolina chupova"???? imal objasnjenje ili je to nako hahaaaaa. Nemojte se provaljivat.Ako ga nazovete stadionom sasvim je dovoljno mada i to ne zasluzuje.
Pozdrav
BHF_Manijak

#877 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Opet ponavljam, nek je "pepeljara" bolja, a jos bolnije - nije vasa... :oops: Grbavica ima uslove da postane sasvim funkcionalan stadion, hipoteticki, sve tribine kao sjeverna da su, imali bi odlican stadion, tako da sve tvoje konstatacije ne stoje! :wink:
mekaba

#878 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

BHF_Manijak wrote:Opet ponavljam, nek je "pepeljara" bolja, a jos bolnije - nije vasa... :oops: Grbavica ima uslove da postane sasvim funkcionalan stadion, hipoteticki, sve tribine kao sjeverna da su, imali bi odlican stadion, tako da sve tvoje konstatacije ne stoje! :wink:
Iskreno bih volio da Zeljo dobije dobar stadion ne sto volim Gelju nego sto je i Geljo Bosna i Hercegovina.Sve sto se gradi ja podrzavam maximalno. I kad bude gotov i potpuno pokriven nece biti HRAM fudbala nego samo Geljin stadion. Da bi bio hram potrebno je nesto drugo.
luckylaka

#879 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

mekaba wrote:
luckylaka wrote:
mekaba wrote:Grbavica "Hram fudbala" :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: Sta se to desilo znacajno na ovom stadionu????Ko je to sta osvojio??????? Koje su to legende igrale na Grbavici?????? Jedino sto je mozda istorijsko je utakmica Geljo-Videoton i nista vishe. Grbavica je chumez stadion. Hram fudbala hahahahaaa oplakah
Haj do bro ti si mladja feneracija mozda tamo 2000 i neka pa nije ti ni zamjeriti.Drugo.I nema svako selo struju i tv pa da ljudi znaju sta se sve desavalo na,,Grbavici,,i ko je sve igrao.Pa kad se covjek samo sjeti koncerta Ljube Alicica a strumfovi ko u sibicu se nagurali. zato ti kazem mlad si za neke jace dogadjaje ili igrace tipa Skrba,Berjan,Baljic,Cilic,Komsic ,Saban,Mesa,Rade...Naucices ako nista ima google :D Poz
Koga bolan smjesti u fudbalere???? Od pobrojanih jedino je Mesha bio igracina,ostalo ne vrijedi spomena.Berjan hahahaaaaa pa to je bio katil igrac ili kostolomac.Od njega su svi bjezali jel je lomio ljude a ti ga smjesti u legende.Hahaaa Berjan hahahaaaa
Necemo o Zelji nije tema al brate da imas 50 znao bi bar nesto ovako.... :-)
luckylaka

#880 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

mekaba wrote:
BHF_Manijak wrote:Opet ponavljam, nek je "pepeljara" bolja, a jos bolnije - nije vasa... :oops: Grbavica ima uslove da postane sasvim funkcionalan stadion, hipoteticki, sve tribine kao sjeverna da su, imali bi odlican stadion, tako da sve tvoje konstatacije ne stoje! :wink:
Iskreno bih volio da Zeljo dobije dobar stadion ne sto volim Gelju nego sto je i Geljo Bosna i Hercegovina.Sve sto se gradi ja podrzavam maximalno. I kad bude gotov i potpuno pokriven nece biti HRAM fudbala nego samo Geljin stadion. Da bi bio hram potrebno je nesto drugo.
Da se zove ,,Kosevo,,ili,,A.F.,,i da na njemu svake godine gostuje Z.Colic ili D.Merlin.Salim se.Napravice i nama slovenci ,,Grbavicu,,pa ces vidjeti onda prvo Saban S. pa Selma B.O hramu fudbala na Balkanu suvise je pricati al eto onako da se tjesimo.Poz
mekaba

#881 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

luckylaka wrote:
mekaba wrote:
Da se zove ,,Kosevo,,ili,,A.F.,,i da na njemu svake godine gostuje Z.Colic ili D.Merlin.Salim se.Napravice i nama slovenci ,,Grbavicu,,pa ces vidjeti onda prvo Saban S. pa Selma B.O hramu fudbala na Balkanu suvise je pricati al eto onako da se tjesimo.Poz
Ja sam kao 14-to godisnjak bio zaposlen na stadionu Grbavica a radio sam na odrzavanju terena:zalijevanje,sisanje,izvlacenje linija na terenu i sl.Radilo se tada preko nekog omladinskog servisa a lova je bila potrebna za odlazak na more sa rajom :lol: Dakle prije 36 godina :-) Od tada do danas je napravljena samo juzna tribina i nista vishe :-) Cak su i cetnici zapalili staru drvenu tribinu koja je bila veca i mnogo,mnogo ljepsa od ove nakarade danasnje. Stara tribina je imala fudbalski smek. Zalosno ali istinito jbg. godine lete a nista se ne radi.
Charuga
Globalni moderator

#882 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Charuga »

mekaba wrote:Iskreno bih volio da Zeljo dobije dobar stadion ne sto volim Gelju nego sto je i Geljo Bosna i Hercegovina.Sve sto se gradi ja podrzavam maximalno. I kad bude gotov i potpuno pokriven nece biti HRAM fudbala nego samo Geljin stadion. Da bi bio hram potrebno je nesto drugo.

Davno je receno, a i ponovljeno vise puta da se nece tolerisati ovakvi nazivi za klubove, kako za Želju tako i za Sarajevo i ostale. Sad ti je upozorenje a sljedeci put, ako se ponovi, ides da malo odmoris.
mekaba

#883 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Plavih_11 wrote:
mekaba wrote:Iskreno bih volio da Zeljo dobije dobar stadion ne sto volim Gelju nego sto je i Geljo Bosna i Hercegovina.Sve sto se gradi ja podrzavam maximalno. I kad bude gotov i potpuno pokriven nece biti HRAM fudbala nego samo Geljin stadion. Da bi bio hram potrebno je nesto drugo.

Davno je receno, a i ponovljeno vise puta da se nece tolerisati ovakvi nazivi za klubove, kako za Želju tako i za Sarajevo i ostale. Sad ti je upozorenje a sljedeci put, ako se ponovi, ides da malo odmoris.
Mozes vala odmah ako ti je vec toliko stalo.
Charuga
Globalni moderator

#884 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Charuga »

Da mi je stalo i nije vala jer mi to nije nikakva satisfakcija. Pravila su tu da se postuju, pa ako mogu drugi, trebao bi da mozes i ti. Ako opet ne mozes, onda cemo da sankcionisemo.

P.S. Nemas potrebe da odgovaras na post, dovoljno je da se drzis pravila.
luckylaka

#885 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

STADION REPREZENTACIJE ZA 30 DANA(Kosevo ili Bilino)Malo cu opsirnije al ne moze drugacije.Da li ,,dijaspora,,(nemoj da se ljute domaci)moze napraviti stadioon za reprezentaciju za 1-2 mjeseca.Sa pametnim ljudima koji bi se ukljucili u ovu akciju tj,BiH legendama(Pape,Svabo,Princ,Vaha,Barba,Slobo..)do novih zvijezda(Dzeko,Spaha,Pjana...)mozemo napraviti stravu od stadiona.Nije lahko al vrijedi pokusati.KAKo.Brisel 35.000.Atlanta 30.000,Pariz(s)20.000...da ne nabrajam daljeznaci ima nas Mashalla.KOLIKO.U USA najmanje 100.000 BiH navijaca u Europi 100.000 i jos tamo negdje 100.000(u dijaspori je nas oko milion,naravno ne navijaju svi za BiH.GARANCIJA.U St.Louis za jedno dobro organizovano sijelo tj.fudbalsko vece gdje bi recimo gost bio OSIM,PAPE,DZEKO ili neki BiH velikan u akciji ,,STADION ZA REPREZENTACIJU,,i prigodan program (prodaja BiH dresova,zastava,amblema...)mogla bi se ocekivati zarada izmedju 50.-100.000 dolara,zatim Chicago,Atlanta...pa Europa Njemacka,Austrija,Svedska,Svica...PARE su tu.Treba se naci pametan organizator(KOMITET ili....neko kome vjerujemo)Nisam pijan nisam lud ali volim ovu drzavu i volim ovu reprezentaciju ja i jos najmanje 100.000 fanaticosa u dijaspori 100.000 x$1=100.000 ALI 100.000x $10=1000.000 KONTAM 100.000x $100=10.000.000(danas u firmi spomnjem takvu ideju nas 20x$500=???????(a koliko nas ima ovakvih)P.S.Posto sigurno ima ovdje ljudi koji licno poznaju nase legende ili ljude iz komiteta ili clanove BiH Fanaticosa zamolio bi da im se ova ideja prenese i da se krene sa realizacijom(i da se ukljuce i BiH strukture,politicke stranke,firme..)ODMAH ili NAMAH i onda kontam Sda-100.000,Sdp-100.000,SZBiH 100.000.Sbb100.000.....Ko ne vjeruje da sa POSTENIM ljudima ne mozemo Mi u dijaspori sakupiti 2-3 miliona za 30 dana taj ne zna nista.ILI neka pita SOFTICA koliko on skupi vani u tuzbi BiH protiv Srbije
motachjointa

#886 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motachjointa »

kakva bolan dijaspora, pusti se bajki nema od tog ništa
mekaba

#887 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

luckylaka wrote:STADION REPREZENTACIJE ZA 30 DANA(Kosevo ili Bilino)Malo cu opsirnije al ne moze drugacije.Da li ,,dijaspora,,(nemoj da se ljute domaci)moze napraviti stadioon za reprezentaciju za 1-2 mjeseca.Sa pametnim ljudima koji bi se ukljucili u ovu akciju tj,BiH legendama(Pape,Svabo,Princ,Vaha,Barba,Slobo..)do novih zvijezda(Dzeko,Spaha,Pjana...)mozemo napraviti stravu od stadiona.Nije lahko al vrijedi pokusati.KAKo.Brisel 35.000.Atlanta 30.000,Pariz(s)20.000...da ne nabrajam daljeznaci ima nas Mashalla.KOLIKO.U USA najmanje 100.000 BiH navijaca u Europi 100.000 i jos tamo negdje 100.000(u dijaspori je nas oko milion,naravno ne navijaju svi za BiH.GARANCIJA.U St.Louis za jedno dobro organizovano sijelo tj.fudbalsko vece gdje bi recimo gost bio OSIM,PAPE,DZEKO ili neki BiH velikan u akciji ,,STADION ZA REPREZENTACIJU,,i prigodan program (prodaja BiH dresova,zastava,amblema...)mogla bi se ocekivati zarada izmedju 50.-100.000 dolara,zatim Chicago,Atlanta...pa Europa Njemacka,Austrija,Svedska,Svica...PARE su tu.Treba se naci pametan organizator(KOMITET ili....neko kome vjerujemo)Nisam pijan nisam lud ali volim ovu drzavu i volim ovu reprezentaciju ja i jos najmanje 100.000 fanaticosa u dijaspori 100.000 x$1=100.000 ALI 100.000x $10=1000.000 KONTAM 100.000x $100=10.000.000(danas u firmi spomnjem takvu ideju nas 20x$500=???????(a koliko nas ima ovakvih)P.S.Posto sigurno ima ovdje ljudi koji licno poznaju nase legende ili ljude iz komiteta ili clanove BiH Fanaticosa zamolio bi da im se ova ideja prenese i da se krene sa realizacijom(i da se ukljuce i BiH strukture,politicke stranke,firme..)ODMAH ili NAMAH i onda kontam Sda-100.000,Sdp-100.000,SZBiH 100.000.Sbb100.000.....Ko ne vjeruje da sa POSTENIM ljudima ne mozemo Mi u dijaspori sakupiti 2-3 miliona za 30 dana taj ne zna nista.ILI neka pita SOFTICA koliko on skupi vani u tuzbi BiH protiv Srbije

Ja sam vjeruj mi pisao o slicnoj akciji prije min.5 godina. Nemamo mi ozbiljnih ljudi koji su spremni raditi nako` par mjeseci a tacno je da u dijaspori nema covjeka koji se nebi ukljucio.Malo je 30 dana ali za 4-5 mjeseci skupilo bi se masa. To trebaju organizovati ljudi u BiH uz pomoc medija a mi iz vana bi se organizovali posebno i prikljucili akciji.Problem br.1 je POVJERENJE koje su ljudi u BiH izgubili i prosto vishe nikome ne vjeruju.Imaju pravo kad se sagleda realno kako se dole lopatom otima od naroda.Postenih ljudi jos uvijek ima u to ne treba sumnjati ali je veliko pitanje ko ce na sebe preuzeti odgovornost.Ako se ima volja moze se to odraditi sigurno. Evo ja bih za potrebe organizatora u Sarajevu izdao potpuno besplatno poslovni prostor sve dok akcija traje.Donirao bih isto bez razmisljanja.Nadam se da ce shvatiti u BiH da bi se akcija itekako isplatila. Pozdrav
Korisničkoime

#888 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Nemojte se sada vi iz dijaspore uvrijediti ali kada vidim koliki vam je Euro ili Ojro :-D čini mi se da bi ja više dao iako samo jednu sedmicu u mjesecu radim. Kad vidim kako se neki na pijaci cjenkaju za jednu marku nekako mi je teško povjerovati da će neko dati 100 i 500 Dolara ili Eura od 100 možda 1 do 2. Znam ja da nije lako ni vama sad bez zezanja većina od vas radi zapravo za dva života tamo i ovdje jer kad tad se većina konta vratiti a do tada se treba obezbjediti. Neko spomenu stranke one vam ovdje ne daju ništa ako se ima šta uzeti prvi su u redu osim toga 99% ljudi im ne bi ni jedne marke dali da paze na nju. Ideja nije loša samo politiku što je moguće dalje od nje te ne očekivati previše jer vjerujem da evo vas dvojica bi dali ali nemojte biti sigurni u druge toliko. Druga stvar ko bi bio vlasnik tog stadiona neko mora biti titular ako treba biti Kanton ili FBiH eto vam politike u čamac i sve ode u tri p.m. Ali eto od mene bi imali 100 KM toliko mogu.
P.S. Ako mi nađete žiranta može i 500 KM. :-D
luckylaka

#889 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

motachjointa wrote:kakva bolan dijaspora, pusti se bajki nema od tog ništa
Ako je ovo maximum iz tvoje lijepe glavice bolje zaobidji temu tj.ne seri ne trolaj :x
luckylaka

#890 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Korisničkoime wrote:Nemojte se sada vi iz dijaspore uvrijediti ali kada vidim koliki vam je Euro ili Ojro :-D čini mi se da bi ja više dao iako samo jednu sedmicu u mjesecu radim. Kad vidim kako se neki na pijaci cjenkaju za jednu marku nekako mi je teško povjerovati da će neko dati 100 i 500 Dolara ili Eura od 100 možda 1 do 2. Znam ja da nije lako ni vama sad bez zezanja većina od vas radi zapravo za dva života tamo i ovdje jer kad tad se većina konta vratiti a do tada se treba obezbjediti. Neko spomenu stranke one vam ovdje ne daju ništa ako se ima šta uzeti prvi su u redu osim toga 99% ljudi im ne bi ni jedne marke dali da paze na nju. Ideja nije loša samo politiku što je moguće dalje od nje te ne očekivati previše jer vjerujem da evo vas dvojica bi dali ali nemojte biti sigurni u druge toliko. Druga stvar ko bi bio vlasnik tog stadiona neko mora biti titular ako treba biti Kanton ili FBiH eto vam politike u čamac i sve ode u tri p.m. Ali eto od mene bi imali 100 KM toliko mogu.
Valjda,,imenicki,,trebas dvaput procitati post da bi ukapirao nesto.Ako kazem da ce reprezentacija svakim svojim gostovanjem u USA sakupiti 30,40,50.000 navijaca onda znaci da su ti ljudi spremni pomoci .Prica o tome kako je dijaspori euro,dolar..pregolem stoji ali ne stavljaj svu dijaspru u isti kos.Ako ti kazem da nas20 iz moje firme isti cas doniramo minimum $ 10.000 i ako sam ubjedjen da bi se samo u St.Louis za jednunoc uz prisustvo nekoga od nasih velikana sakupilo izmedju 50-100.000 onda ne stoji ono tvoje ,,koliki vam je euro,,Neka se nadje neko ko ce od ovih jos malo postenih sto je ostalo,neka pokrene akciju,,ZA STADION,,pa ces vidjeti koliko dijaspora daje ili ne daje.
and

#891 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by and »

Korisničkoime wrote:Nemojte se sada vi iz dijaspore uvrijediti ali kada vidim koliki vam je Euro ili Ojro :-D čini mi se da bi ja više dao iako samo jednu sedmicu u mjesecu radim. Kad vidim kako se neki na pijaci cjenkaju za jednu marku nekako mi je teško povjerovati da će neko dati 100 i 500 Dolara ili Eura od 100 možda 1 do 2. Znam ja da nije lako ni vama sad bez zezanja većina od vas radi zapravo za dva života tamo i ovdje jer kad tad se većina konta vratiti a do tada se treba obezbjediti. Neko spomenu stranke one vam ovdje ne daju ništa ako se ima šta uzeti prvi su u redu osim toga 99% ljudi im ne bi ni jedne marke dali da paze na nju. Ideja nije loša samo politiku što je moguće dalje od nje te ne očekivati previše jer vjerujem da evo vas dvojica bi dali ali nemojte biti sigurni u druge toliko. Druga stvar ko bi bio vlasnik tog stadiona neko mora biti titular ako treba biti Kanton ili FBiH eto vam politike u čamac i sve ode u tri p.m. Ali eto od mene bi imali 100 KM toliko mogu.
nemoj nam tako na dijasporu.ne žale oni kad je reprezentacija u pitanju.kad pogledaš utakmicu u francuskoj 20 000 ljudi da je svako potrošio 200 eura to ti je 4 000 000 eura.
vlasnik stadiona bi mogao biti nogometni savez.
a što se politike tiče i njih treba pritisnuti.godišnje skrše 8 milijardi.ima tu i te kako prostora da se nešto uradi.vjerujem da će ivica sa svojim autoritetom nešto uraditi na tom planu.
Korisničkoime

#892 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

luckylaka wrote:
Valjda,,imenicki,,trebas dvaput procitati post da bi ukapirao nesto.Ako kazem da ce reprezentacija svakim svojim gostovanjem u USA sakupiti 30,40,50.000 navijaca onda znaci da su ti ljudi spremni pomoci .Prica o tome kako je dijaspori euro,dolar..pregolem stoji ali ne stavljaj svu dijaspru u isti kos.Ako ti kazem da nas20 iz moje firme isti cas doniramo minimum $ 10.000 i ako sam ubjedjen da bi se samo u St.Louis za jednunoc uz prisustvo nekoga od nasih velikana sakupilo izmedju 50-100.000 onda ne stoji ono tvoje ,,koliki vam je euro,,Neka se nadje neko ko ce od ovih jos malo postenih sto je ostalo,neka pokrene akciju,,ZA STADION,,pa ces vidjeti koliko dijaspora daje ili ne daje.
Jest tih 30,40,50.000 dođe da vidi nešto a to je tekma naše repke a ti tražiš da daju pare za nešto što na žalost nikad ili možda jednom u životu će posjetiti. Nisam vas stavio u isti koš rekao sam da bi ti i @mekaba dali ali baš svi drug ne znam na riječima su ljudi ovdje i tamo i svugdje jaki ali se bojim da bi doživio razočarenje kada bi došlo do djela. To moje da se većina nateže za marku kad dođe stoji jer sam doživio, vidio i čuo ne jednom, naravno imaš pravo i ne trebam generalizirati nisu svi isti. Ali vidiš Imenički najbolje ukapira nešto kada vidi jer su mu priče pričali puno njih a to što sam od naših ljudi do sada vidio bili oni iz dijaspore ili "domaći" ne daje mi puno nade u naš svijet. Najiskrenije se nadam da su naši u St.Louisu drugačiji i da ja griješim jer ideju zaista smatram dobrom i ne znam što ne bi pokušali sa alternativnim rješenjima. Jest da to nije uobičajen način kako se gradi stadion ali mi taj luksuz nemamo da se držimo uobičajenog načina nego moramo tražiti druge izlaze i kad bi dijaspora kroz takvu akciju pa 10% pridonijela ukupnoj sumi to bi bilo super i veliko olakšanje. Tako nadam se da si razumio ideju smatram dobrom ali naš svijet i ne baš.
mekaba

#893 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Korisničkoime wrote:
luckylaka wrote:
Jest tih 30,40,50.000 dođe da vidi nešto a to je tekma naše repke a ti tražiš da daju pare za nešto što na žalost nikad ili možda jednom u životu će posjetiti. Nisam vas stavio u isti koš rekao sam da bi ti i @mekaba dali ali baš svi drug ne znam na riječima su ljudi ovdje i tamo i svugdje jaki ali se bojim da bi doživio razočarenje kada bi došlo do djela. To moje da se većina nateže za marku kad dođe stoji jer sam doživio, vidio i čuo ne jednom, naravno imaš pravo i ne trebam generalizirati nisu svi isti. Ali vidiš Imenički najbolje ukapira nešto kada vidi jer su mu priče pričali puno njih a to što sam od naših ljudi do sada vidio bili oni iz dijaspore ili "domaći" ne daje mi puno nade u naš svijet. Najiskrenije se nadam da su naši u St.Louisu drugačiji i da ja griješim jer ideju zaista smatram dobrom i ne znam što ne bi pokušali sa alternativnim rješenjima. Jest da to nije uobičajen način kako se gradi stadion ali mi taj luksuz nemamo da se držimo uobičajenog načina nego moramo tražiti druge izlaze i kad bi dijaspora kroz takvu akciju pa 10% pridonijela ukupnoj sumi to bi bilo super i veliko olakšanje. Tako nadam se da si razumio ideju smatram dobrom ali naš svijet i ne baš.
Raja bi dala ali ne svi sigurno.Ima ljudi u dijaspori koji bi se jeb...li za marku a takvih ima i u BiH. Neke cak ne smijes ni pitati da doniraju kad je kakva akcija nego ih zobilazis u sirokim luku.Uglavnom u ovim akcijama ucestvuju u 90% slucajeva isti ljudi koji ne pitaju za sta se skuplja nego samo daju.Neki su medjutim teski ko chumur. Evo mi smo nedavno na BH Radiju-Odense pokrenuli akciju za "Velez" i protice fino. Nece se skupiti nesto aman ali da ce biti od koristi Velezu hoce. Ako bi se kakva akcija i napravila odazvalo bi se vjerovatno 50-tak hiljada ljudi sto je sasvim OK. Ima akcija jako puno: operacije,siromasni,povratnici,izgradnja porusenih vjerskih objekata...... pa je narod pomalo umoran a i preslo u dosadu. Nece vishe niko da bude u organizaciji da prikuplja sredstva. Ja licno bih volio da se to pokrene ali mrka kapa.
luckylaka

#894 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

,,Mekaba,,jarane problem i jeste sto su ljudi izgubili povjerenje u mafijase koji su shakom i kapom kupili pare i otvarali sto kakve biznise(dabog da im za lijeka zatrebalo znam jednog iz S.Mosta nije imao za cetrvrt kruha i pastetu sad hadzija mamu mu jebem od nasih para al nije tema)Ovdje treba ukljuciti ljude od imena.Mozes zamisliti recimo u USA dolazi OSIM,PAPE(jest da je vec bio)pa VAHA,PRINC,BARBA...dakle ekipa u koju se vjeruje.Ali izgleda da ce sve ostati na supljoj
motachjointa

#895 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motachjointa »

luckylaka wrote:
motachjointa wrote:kakva bolan dijaspora, pusti se bajki nema od tog ništa
Ako je ovo maximum iz tvoje lijepe glavice bolje zaobidji temu tj.ne seri ne trolaj :x
:lol: :lol: :lol: dijaspora lol :D jeste li svi tako kulturni ljubi vas majka pobjegle :-)
Eborg

#896 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Pa zar vi zaista mislite da bi dijaspora toliko novca dala?

Čak i kad bi se napravilo sve transparentno (neki online counter i sl.), čisto sumnjam da bi premašili 1 milion KM, u najboljem slučaju 2 miliona KM. A treba nam nekih 30. :-)
simonese

#897 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by simonese »

Eborg wrote:Pa zar vi zaista mislite da bi dijaspora toliko novca dala?

Čak i kad bi se napravilo sve transparentno (neki online counter i sl.), čisto sumnjam da bi premašili 1 milion KM, u najboljem slučaju 2 miliona KM. A treba nam nekih 30. :-)
drzava ili klubovi trebali bi praviti stadione
sta se kacite vise na dijasporu
Eborg

#898 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Naravno. Ali s obzirom da haman pa nemamo gdje igrati (teren u Zenici gdje je naš najbolji stadion se i može sanirati ali ostaje problem relativno malenog kapaciteta a interes za reprezentaciju stalno raste) ovdje se predlažu neka zaobilazna rješenja jer nema teorije da se taj stadion izgradi od državnih para.

Čisto govorim koliko je to nerealno.
marokanac

#899 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by marokanac »

and wrote:nemoj nam tako na dijasporu.ne žale oni kad je reprezentacija u pitanju.kad pogledaš utakmicu u francuskoj 20 000 ljudi da je svako potrošio 200 eura to ti je 4 000 000 eura.
To ispade da 20 000 Bosanaca koji su gledali tekmu u Parizu su svi dijaspora :x . Očito nisi upućen. Ja sam iz Gračanice potego do Pariza da pružim podršku a mojih sugrađana je bilo još najmanje 100, a veze nemamo sa dijasporom. Čitav rat proveo u Bosni i Gračanici. Preko Centrotoursa sa kojim sam ja išao na utakmicu u Pariz naš je išlo preko 900, pa gdje je Solazur, Buenovista i druge agencije. Plus mnoštvo naroda koje je išlo u vlastitoj režiji, znam tipove koje su iznajmili kombi i njih 8-9 išlo tako. :bih:
ReD aka Socijalista

#900 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Slike stadiona koji se gradi u Brckom, mozda ova solucija valja za neke tekme repke?

Image
Image
Image
Image
Image

Krajni izgled.

Image
Locked