Sirija

Locked
Klavikula

#876 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Pancir S1 je kao sto sam vec rekao kratkog i srednjeg dometa i koristi se kako kao dio sistema PVO, tako i u borbi i zastiti jedinica na terenu i vrlo je efikasan

al pitanje svih pitanja je sta ce Rusi raditi u slucaju NATO napada, ako budu poslali tehniku kao ispomoc sirijskoj armiji NATO ce imati jeben zadatak (necu reci nemoguca misija) jer Rusi u zadnje vrijeme dosta ulazu i daleko su dogurali. S400 Sirija nece imati jer ga ni Rusi nemaju u velikim kolicinama, imaju tek negdje oko 6 baterija, mada u planu je prelazak na S400 do 2014. cini mi se. S300 je realna opcija za Siriju i teska prepreka za NATO teroriste.
liberty02

#877 Re: Sirija

Post by liberty02 »

mene zanima, ima li sirija s-300 rakete?
mislim dobri su sa rusima i kinezima..
mogli bi da po koji komad dobiju..
liberty02

#878 Re: Sirija

Post by liberty02 »

evo naso sam i video

zahvalan

#879 Re: Sirija

Post by zahvalan »

Turci rizikuju previse oko 40 milijardi od Turizma bi moglo biti ugrozeno zbog ovog jebenog diktatora :-) :sad:
Cyrax

#880 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Gura ih raja iz NATO-a u krvavu avanturu. Zaista ne znam zasto to Turcima treba pogotovo sto Rusija nece pustiti da Asad padne.
Klavikula

#881 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.advance.hr/vijesti/oruzani-n ... de-medija/

ovo nije vjest koja se treba prenijeti kod nas, jasno, al da su kojim slucajem, nedaj Boze, ubijeni novinari proteroristickih medija cijeli svijet bi znao za to u roku od odma..

a sto se turske tice i njihovog novog napada na siriju (novog, jer odavno finansiraju i obucavaju zapadne teroriste), mislim da to nece tek tako proci, sirija ima poprilicno dobru tehniku, a pitanje je i koliko su dovukli modernog naoruzanja u zadnjih godinu i po iz rusije, uz sve to turci imaju neprijatelja u svojoj pozadini slicno kao i sirija, uglavnom bice dosta komplikovano...

nadam se da ce Assad uz svoje saveznike poraziti ova kapitalisticko-teroristicka govna koja se svakog momenta pokusavaju sto vise uvuci u guzicu SAD i pokusavaju upletati se u unutrasnje poslove drugih drzava (medju koje i mi spadamo), samo nazalost opet ce nevin narod stradati...
zlajaBHF

#882 Re: Sirija

Post by zlajaBHF »

Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/oruzani-n ... de-medija/

ovo nije vjest koja se treba prenijeti kod nas, jasno, al da su kojim slucajem, nedaj Boze, ubijeni novinari proteroristickih medija cijeli svijet bi znao za to u roku od odma..

a sto se turske tice i njihovog novog napada na siriju (novog, jer odavno finansiraju i obucavaju zapadne teroriste), mislim da to nece tek tako proci, sirija ima poprilicno dobru tehniku, a pitanje je i koliko su dovukli modernog naoruzanja u zadnjih godinu i po iz rusije, uz sve to turci imaju neprijatelja u svojoj pozadini slicno kao i sirija, uglavnom bice dosta komplikovano...

nadam se da ce Assad uz svoje saveznike poraziti ova kapitalisticko-teroristicka govna koja se svakog momenta pokusavaju sto vise uvuci u guzicu SAD i pokusavaju upletati se u unutrasnje poslove drugih drzava (medju koje i mi spadamo), samo nazalost opet ce nevin narod stradati...
Znaci, Asad po tebi treba da ostane na celu Sirije......

Pametnom dosta
Klavikula

#883 Re: Sirija

Post by Klavikula »

normalno da treba da ostane jer ga je narod izabrao, samo treba postovati odluku sirijskog naroda, nista vise
liberty02

#884 Re: Sirija

Post by liberty02 »

Cyrax wrote:Gura ih raja iz NATO-a u krvavu avanturu. Zaista ne znam zasto to Turcima treba pogotovo sto Rusija nece pustiti da Asad padne.
to rusima pase.. i natu..

ubise se turci i sirci.. izmedju..
liberty02

#885 Re: Sirija

Post by liberty02 »

zahvalan wrote:Turci rizikuju previse oko 40 milijardi od Turizma bi moglo biti ugrozeno zbog ovog jebenog diktatora :-) :sad:
glupi su turci da skontaju malo logike.. erdogan je zajeban igrac poput vjetra.. sad vako sutra nako... samo mu baci koju paricu pred noge i hoppp igra ko mecka...
muhafuca

#886 Re: Sirija

Post by muhafuca »

zahvalan wrote:Turci rizikuju previse oko 40 milijardi od Turizma bi moglo biti ugrozeno zbog ovog jebenog diktatora :-) :sad:
Nije sve ni u parama :lol:

samo sto su turci glupi
za sitnu trgovinu su carevi
al kad su velki dealovi u pitanju
uvijek odaberu pogresnu stranu
Opetja033

#887 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ja se opet iz sveg srca nadam da ce Turska na celu sa Erdoganom odluciti da vojno intervenise u Siriji i oslobodi sirijski narod visedecenijskog alevitskog jarma i ugnjetavanja.
zahvalan

#888 Re: Sirija

Post by zahvalan »

Cuj glupi Turci ? Po cemu po tome sto je vojsku poslao na granicu sa Sirijom, glupi su sto ih ima svugdje po Evropi i taj broj raste. Pricamo o naciji od 80 miliona stanovnika (samo u Turskoj) i 40 milijardi prihoda od Turizma (a svi znamo da oni svasta proizvode)(samo da podsjetim da su najveci izvoznik ljesnjaka)

Toliko ...

Mnogo Cetnika na forumu od kako se ime promijenilo :lol:
Cyrax

#889 Re: Sirija

Post by Cyrax »

liberty02 wrote:
Cyrax wrote:Gura ih raja iz NATO-a u krvavu avanturu. Zaista ne znam zasto to Turcima treba pogotovo sto Rusija nece pustiti da Asad padne.

Veze ovo nema sa vjerom ako na nju ciljas. Zapad/NATO (najvece zlo na ovom svijetu trenutno) kroji novu imperiju dok Rusi brane svog saveznika ili bolje receno saveznike Siriju/Iran a tu najvise fukara strada. Svako iole upucen zna koliko je Rusima vazna pomorska baza u Siriji i koliko zarade prodavajuci im oruzje. Basar ce pasti kad i Rusija padne tj.nikad. Da bude stvar gora ovakve stvari samo priblizavaju Kinu Rusiji a kad i oni skupa pocnu po svijetu da zavode "demokratiju i ljudska prava" odosmo svi u...
liberty02

#890 Re: Sirija

Post by liberty02 »

Cyrax wrote:
liberty02 wrote:

Veze ovo nema sa vjerom ako na nju ciljas. Zapad/NATO (najvece zlo na ovom svijetu trenutno) kroji novu imperiju dok Rusi brane svog saveznika ili bolje receno saveznike Siriju/Iran a tu najvise fukara strada. Svako iole upucen zna koliko je Rusima vazna pomorska baza u Siriji i koliko zarade prodavajuci im oruzje. Basar ce pasti kad i Rusija padne tj.nikad. Da bude stvar gora ovakve stvari samo priblizavaju Kinu Rusiji a kad i oni skupa pocnu po svijetu da zavode "demokratiju i ljudska prava" odosmo svi u...
cuj dok rusi brane svog saveznika siriju i irana.. pa ako ga brane sto ne ucestvuju direktno protiv nato/zapada???
rusima je vazno samo da prodaju svoju tehniku...
pametni su cionisti posalju nato i jos kompaniju da prljaju svoje ruke za njiha.. :run:
Cyrax

#891 Re: Sirija

Post by Cyrax »

liberty02 wrote: cuj dok rusi brane svog saveznika siriju i irana.. pa ako ga brane sto ne ucestvuju direktno protiv nato/zapada???
pametni su cionisti posalju nato i jos kompaniju da prljaju svoje ruke za njiha.. :run:
Direktno je totalni rat = kraj svijeta. Spetsnazi su u Siriji vec duze vrijeme (kao i specijalci drugih zemalja) a na putu je jos i pjesadije i pilota i oklopa. Sve je to predstavljeno kao da su u ulozi savjetnika,da obucavaju sirijsku vojsu itd.
liberty02

#892 Re: Sirija

Post by liberty02 »

Cyrax wrote:
liberty02 wrote: cuj dok rusi brane svog saveznika siriju i irana.. pa ako ga brane sto ne ucestvuju direktno protiv nato/zapada???
Direktno je totalni rat = kraj svijeta. Spetsnazi su u Siriji vec duze vrijeme (kao i specijalci drugih zemalja) a na putu je jos i pjesadije i pilota i oklopa. Sve je to predstavljeno kao da su u ulozi savjetnika,da obucavaju sirijsku vojsu itd.
cuj to direktni rat..
pa svakom je jasno sta bi znacilo da rusija doveze punu ratnu opremu i kinezi isto ako su im """ iskreni""" prijatelji... kako ono kazu nabroj mi sve tvoje prijatelje ja cu ih na jednim prstu nositi.. :D
dva puta bi razmislili ostali dali bi napali..
to su bajke za malu djecu i nista drugo..
zlajaBHF

#893 Re: Sirija

Post by zlajaBHF »

liberty02 wrote:
Cyrax wrote:
cuj to direktni rat..
pa svakom je jasno sta bi znacilo da rusija doveze punu ratnu opremu i kinezi isto ako su im """ iskreni""" prijatelji... kako ono kazu nabroj mi sve tvoje prijatelje ja cu ih na jednim prstu nositi.. :D
dva puta bi razmislili ostali dali bi napali..
to su bajke za malu djecu i nista drugo..
Mislio sam samo da si los covjek, sad vidim da ni osnovno politicko znanje neposjedujes....

Cuj ako s im Rusi i Kinezi stvarni prijatelji..... :lol:
zahvalan

#894 Re: Sirija

Post by zahvalan »

pa Rusija i Kina bi propala bez Amerike,nemoj da se lazemo da je Amerika u Dugovima pogledaj samo sta se desava u Evropi svi traze pomoc :lol:
liberty02

#895 Re: Sirija

Post by liberty02 »

@ zlajaBHF

shvatio si ti mene.. a sad zapjevaj jednu :dance:
Challenger__

#896 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ne treba Turcima, dabome, treba onim parazitima iz sjene, izvan Turske, koji ne šalju svoju, nego tuđu djecu u ratove. Parazitima i kukavicama treba turska avantura.
Challenger__

#897 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još preciznije, pacovima i insektima sa Wall Streeta.
Challenger__

#898 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

bogoljub wrote:Neko se opasno igra vatrom!
Da li je Sirija, ili Turska vidjet će se!
''Šta je radio naš avion iznad Sirije!?'' Pitaju se mnogi Turci na mnogim sajtovima.
Normalno da se pitaju. Običnom turskom čovjeku se ne gine za Izrael i W. Street, ali avaj...
simpozijum delirijum

#899 Re: Sirija

Post by simpozijum delirijum »

tacno Challenger!

od guzonja i bankarske elite niko ne salje svoju djecu u rat , kada se vidi spisak na primjer, poginulih Americkih vojnika ?
sve jadna sirotinja iz USA provincije
a oko Sirije se i dalje vode opasne igre, Turska salje oklopne jedinice ka granici , sa obrazlozenjem da zele naciniti "sigurnosnu zonu" od 'agresorskih Sirijskih trupa "
od dvojice nestalih Turskih pilota nasli su samo kacige i cizme ? dali su u Sirijskome zarobljenistvu ?
mnogo stranih placenika su navodno zarobljeni od strane Asadovih trupa ( cak tvrde oko 40 Nijemaca koji su svercali oruzje i masa Portugalskih padobranaca ?)
uglavnom ? hronologija desavanja oko Sirije van korporacijske propagande , jedan od najaktivnijih zlotvora u krvoprolicu je i USA ambasador Ford ( sto ga ne protjeraju ? cudim se ?)
otvoreno podrzava pobunjenike , posjecuje Sirijske gradove a kada se udalji ? desi se bas tu masakr nad civilima , gomila CIA i MI6 placenika je u Siriji takodjer
ne opravdam Asada uopste on jeste diktator ali nude i pregovore i obustavu vatre ,, i ovo je agresija NATO i USA placenika na suverenu drzavu , to je sada definitvno potvrdjeno i cak sam Vasington to ne krije , da naoruzava "pobunjenike " , pogotovo protu-oklopnim raketama
http://www.informationclearinghouse.inf ... e31715.htm
Klavikula

#900 Re: Sirija

Post by Klavikula »

simpozijum delirijum wrote:tacno Challenger!
ne opravdam Asada uopste on jeste diktator ali nude i pregovore i obustavu vatre ,, i ovo je agresija NATO i USA placenika na suverenu drzavu , to je sada definitvno potvrdjeno i cak sam Vasington to ne krije , da naoruzava "pobunjenike " , pogotovo protu-oklopnim raketama
http://www.informationclearinghouse.inf ... e31715.htm
ma po cemu je diktator, evo proveo je i predsjednicke i parlamentarne izbore, ok, mozda njegova stranka ima veliku moc (koja je naravno potcinjena ustavu, zakonima..), al tu vlast im je dao narod, mada je upitno da li ima moc u svim dijelovima vlasti, jer primjera radi, u novoj vladi ima 6 ministara koji nisu u njegovoj stranci, jbg sta jos treba uraditi da ne bude "diktator"? lizat supak zapadnim teroristima i agresorima? onda bi bilo neupitno da je legalan i legitiman predsjednik Sirije..
i vidi slucaja svi predsjednici samostalnih i suverenih drzava, u pravom smislu te rijeci, ljudi koji ne okrecu supak Obami na svakom koraku su diktatori, a Mario Monti, covjek koji je postavljen a ne izabran na funkciju je demokrata svjetske klase, dok recimo Lukasenko, covjek koji je dobio preko 80% glasova (na drugom mjestu je covjek koji je dobio 2,5% glasova, samo 2,5% :lol: ) je "posljednji evropski diktator"...kako? po kojim osnovama?

a to sto u drzavam u kojima su "diktatori" na vlasti nezaposlenost je minimalna, besplatno zdravstvo, besplatno obrazovanje, kupovna moc je vrlo velika, vec nego kod vecine ljudi na zapadu, to sto te drzave proizvode sve i svasta, za razliku od npr. nas koji uvozimo sve sto mozemo i sl...

ma gadi mi se zapadna propaganda, ja bih samo zelio da i mi imamo jednog "zlog diktatora" koji ce nam omoguciti da imamo ovo nabrojano u prethodnoj recenici.
Locked