Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Bosnian Dragon

#876 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon »

Decerto wrote:
Bosnian Dragon wrote:koja graficka kartica trenutno vazi za najbolju
Ako trazis AMD onda 6990,a od nvidie 590GTX.
ma necu nikad vise uzimati AMD, imao sam problema sa skoro svim igrama sa ovom hd 4850, tako da odsada prelazim na nvidiu, koliko znam rijetko se ko zali na nvidie
oldschool

#877 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by oldschool »

Bosnian Dragon wrote:
Decerto wrote:
ma necu nikad vise uzimati AMD, imao sam problema sa skoro svim igrama sa ovom hd 4850, tako da odsada prelazim na nvidiu, koliko znam rijetko se ko zali na nvidie
Za te grafičke moraš pola konfiguracije izmijenjati, otkažeš grijanje, imaš malu nuklearku. :D
Bosnian Dragon

#878 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon »

Ako trazis AMD onda 6990,a od nvidie 590GTX.[/quote]
ma necu nikad vise uzimati AMD, imao sam problema sa skoro svim igrama sa ovom hd 4850, tako da odsada prelazim na nvidiu, koliko znam rijetko se ko zali na nvidie[/quote]

Za te grafičke moraš pola konfiguracije izmijenjati, otkažeš grijanje, imaš malu nuklearku. :D[/quote]
minimalno koja napojna bi mi trebala za nvidia 590 gtx, trenutno mi je napojna 450W, i sta bi sve trebao mijenjati od konfiguracije...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#879 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Bosnian Dragon wrote: minimalno koja napojna bi mi trebala za nvidia 590 gtx, trenutno mi je napojna 450W, i sta bi sve trebao mijenjati od konfiguracije...
to već nije za ove teme, nego

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=125
arnes_king

#880 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Evo upravo prebacio Battlefield 3 na PS3 i izgleda mi super, sto je najbitnije nema laga ni slicnih problema, zbog toga sam i presao sa PC-a na konzolu, jer kao sto vidim ima vas dosta sa veoma jakim PC-ovima pa vas zeza BF3 na bilo kojim postavkama .... imao sam prije slicne probleme, hvala Bogu vise ne :)
Keksich

#881 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Keksich »

Decerto wrote:
Kratko i jasno :D
Quaresma

#882 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Bosnian Dragon wrote:
Decerto wrote:
zato sto ne drzis drivere up-to-date

ja sam imao jak pc, prije, dok ga nisam prodao, imao sam dvije 5970 i radile su odlicno, znaci ne sikiras se za nove igrice. pa sam presao na vodeno hladjenje, tek tad sam dobio max iz graficke, al staces, kupovao novi motor, pa morao prodati PC :D

al na coolerima, bukvalno urlice, cim se krene zagrijavati.

imam prijatelja koji ima 4850 graficku i dan danas, i nema nikakvih problema, opet mozda zbog drivera, il te potrefila neka graficka sto nije radila kako je trebala :mrgreen:

btw. on topic

bf3 radi sve duze i duze, bez ikakvog crashanja, al zato je BSOD tu, bem mu ameriku i dolare

i da dodam ako nisam, sklapa se novi pi si

Image

:dance:
dragan.s

#883 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dragan.s »

Bosnian Dragon wrote:
Decerto wrote:
Ja imam 4850 evo već skoro 3 godine i nikakvih problema nisam imao. Najveći problem je bio sa Rage-om, ali i to se riješilo. Sve ostalo (COD, MOH, BF2, BF3, Crysis itd.) bez ikakvih problema. A drajvere nisam nešto često obnavljao, možda svih pola godine.
I kad budem kupovao novu grafu iduće godine biće opet ATI. Nešto iz serije 6 prihvatljive cijene, a da nije previše okljaštrena. Aktivno hlađenje, dodatno napajanje obavezno.
BaDa

#884 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BaDa »

a jel istina ko ima rusku verziju bf3 LE da nece dobiti dlc-ove besplatno i ako je LE...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#885 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

Quaresma wrote:
zato sto ne drzis drivere up-to-date

ja sam imao jak pc, prije, dok ga nisam prodao, imao sam dvije 5970 i radile su odlicno, znaci ne sikiras se za nove igrice. pa sam presao na vodeno hladjenje, tek tad sam dobio max iz graficke, al staces, kupovao novi motor, pa morao prodati PC :D

al na coolerima, bukvalno urlice, cim se krene zagrijavati.

imam prijatelja koji ima 4850 graficku i dan danas, i nema nikakvih problema, opet mozda zbog drivera, il te potrefila neka graficka sto nije radila kako je trebala :mrgreen:

btw. on topic

bf3 radi sve duze i duze, bez ikakvog crashanja, al zato je BSOD tu, bem mu ameriku i dolare

i da dodam ako nisam, sklapa se novi pi si

Image

:dance:
Tebe treba banovat jer nam svima nanosis dusevnu bol,a meni pogotovo.Cuj dvije 5970,a oce mjenjat pc..ja dobio 8800GT prije mjesec dana,nisam mogao oka sklopit :lol:
House

#886 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Kad moja 9600 GT vuce sve igre bez problema , mogu zamisliti kako npr. GTX 460 ili 550 jedu malu djecu :D
BaDa

#887 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BaDa »

BaDa wrote:a jel istina ko ima rusku verziju bf3 LE da nece dobiti dlc-ove besplatno i ako je LE...
i hocel ko odgovoriti?? bar da znam ako nije istina da kupim rusku verziju lahko je prebaciti jezik na eng!! :D
Dupli_skalp

#888 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dupli_skalp »

Decerto wrote:
eyesburn wrote:dajte narode, može li malo detalja oko bf2 i bf play4free?

šta je bolje igrati, može li bf2 sa svim dodacima/patchevima bez originala?
Ako oces da igras bf2 sa svim patchovima,onda ti treba org.key.Ako oces da igras cracked,instaliraj bf2 (to jest default verziju),idi na multiplayer i igraj.Ima dosta servera.

a play4free : dobar je prvih par dana dok dobijes ta oruzja iz shopa koja drze po 300 metaka i veoma su precizna.Kad ti isteknu ta dva dana,onda si primoran da koristis ono piece of shit dzabno oruzje koje drzi 80 metaka (a 50 potrosis da ubijes nekog) i onda moras koristit utoku koja ima 2 sarzera,a nije ko bf2 da mozes pokupit kit od mrtvog vojnika.
a jeli u bf play4free moguće uništavati okolinu kao u bf bc2?

i kakvo je stanje sa cheaterima u bf2 i bf play4free? jel ih više, manje ili isto kao u npr. alteriw.net mw2?
Decerto

#889 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

eyesburn wrote:
Decerto wrote:
eyesburn wrote:dajte narode, može li malo detalja oko bf2 i bf play4free?

šta je bolje igrati, može li bf2 sa svim dodacima/patchevima bez originala?
Ako oces da igras bf2 sa svim patchovima,onda ti treba org.key.Ako oces da igras cracked,instaliraj bf2 (to jest default verziju),idi na multiplayer i igraj.Ima dosta servera.

a play4free : dobar je prvih par dana dok dobijes ta oruzja iz shopa koja drze po 300 metaka i veoma su precizna.Kad ti isteknu ta dva dana,onda si primoran da koristis ono piece of shit dzabno oruzje koje drzi 80 metaka (a 50 potrosis da ubijes nekog) i onda moras koristit utoku koja ima 2 sarzera,a nije ko bf2 da mozes pokupit kit od mrtvog vojnika.
a jeli u bf play4free moguće uništavati okolinu kao u bf bc2?

i kakvo je stanje sa cheaterima u bf2 i bf play4free? jel ih više, manje ili isto kao u npr. alteriw.net mw2?
A drug,imas u tube,imas google,obje igre su dzaba,pa sta god skines,nije da si platio 100km.Ne mozes unistavati okolinu u play4free.U BF2 skoro pa i da nema cheatera,ja sam igrao BF2 par mjeseci,svaki dan,i nikad nisam vidio nekog da ima hax,ali nisam igrao po divljim serverima,nego nadji neki koji je kontrolisan ;-)
Quaresma

#890 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

BaDa wrote:
BaDa wrote:a jel istina ko ima rusku verziju bf3 LE da nece dobiti dlc-ove besplatno i ako je LE...
i hocel ko odgovoriti?? bar da znam ako nije istina da kupim rusku verziju lahko je prebaciti jezik na eng!! :D
odgovorili su ti na hardwarebaseu :-D
Quaresma

#891 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

jao, sta radim ovima na bf3, uspio napraviti, il jednostavno nadodje da hoce bf3 sam da radi bez crasha 8-)

i sad se zaigrao, i taman da uslikam, kad ono mozilla crasha, a bem mu ameriku i dolare, prestala igra crashati, sad mozilla crasha :evil:
BaDa

#892 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by BaDa »

Quaresma wrote:
BaDa wrote:
odgovorili su ti na hardwarebaseu :-D
znam :D hahahahha
Decerto

#894 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Decerto »

arnes_king wrote:Evo upravo prebacio Battlefield 3 na PS3 i izgleda mi super, sto je najbitnije nema laga ni slicnih problema, zbog toga sam i presao sa PC-a na konzolu, jer kao sto vidim ima vas dosta sa veoma jakim PC-ovima pa vas zeza BF3 na bilo kojim postavkama .... imao sam prije slicne probleme, hvala Bogu vise ne :)
House

#895 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Kad mi raja pocnu govoriti "bolje na konzoli nego na PC" dodje mi da se objesim :D :D Imam 360 i maksuz sam skinuo BF 3 ali kada vidim rezoluciju na konzoli odma zaplacem kao malo dijete od tuge :-D Yebeš lag ako igras na 1280 x 720 rezoluciji :wink: Dovoljan je jedan klik na nvidia control panel i dobijem rezu 720p u wide screen , ali kada promjenis na 1680 x 1050 ispadnu ti oci od dobrote :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#896 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by bordo gandalf »

Zna li neko sta mi je ciniti :roll:

Image
arnes_king

#897 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Ja nikada nisam rekao da je bolje na Konzoli nego na PC samo akzem da je dosta jednostavnije i manje problema, nema zezancija dok sve bude tip top kao na pc-u i jbg ja sam od psone uzivao igrati na konzoli, navika i plus isplatnije mi :)

A pokusaj neki od PS3 exkluziva pa ces vidjet gdje je moguce napraviti bolju igricu, tad su konzole u prednosti jer su igre stvarno fenomenalno, eto odmah npr uncharted 3 .....
Quaresma

#898 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

evo i ja cu, Battlefield 3 na PC

da mozemo pokusati ja na PC ti na console, pa bi vidio kako je igrati, ja cim vidim fps igrice na console odma mi se smuci, toliko jaaaadno izgleda Boze sacuvaj, pogotovo kad treba nanisaniti i ubiti covjeka.

al console su dobre za druge igrice, eto tipa uncharted, samo se izvrkacis na kauc i igras, sve moze proci ali fps nikako na console.
arnes_king

#899 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Quaresma wrote:evo i ja cu, Battlefield 3 na PC

da mozemo pokusati ja na PC ti na console, pa bi vidio kako je igrati, ja cim vidim fps igrice na console odma mi se smuci, toliko jaaaadno izgleda Boze sacuvaj, pogotovo kad treba nanisaniti i ubiti covjeka.

al console su dobre za druge igrice, eto tipa uncharted, samo se izvrkacis na kauc i igras, sve moze proci ali fps nikako na console.

Druga je stvar sto ti nisi navikao igrati na djojstik i analog, a sad malo pretjerujete pa uopste nije tolika razlica u grafici ccc
travar

#900 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by travar »

rashtiman wrote:Zna li neko sta mi je ciniti :roll:

Image
Pokušaj http://www.auditmypc.com/java-memory-xmx512.asp

Minecraft ima dosta bugova vezanih za memoriju (pogotovo ako koristiš HD texture).
Post Reply