Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Abu FEED el-Castro

#876 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Abu FEED el-Castro »

Jel ona, jastaje? :D Kako ovo iskopa mangupe :D
opa22

#877 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

:lol: :lol: :lol: umrijet cu od smijeha :lol: :lol: seven up :lol:

malo lici na Daliju, da li je to ona?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#878 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Chmoljo »

:lol:
rookiebuzookie

#879 Re: Al Jazeera Balkans

Post by rookiebuzookie »

Stvarno gdje ovo iskopa, sigurno je staro vise od decenije???? :-) Djevojka lici malo na Daliju, nisam ni siguran da je ona. Ali ako jeste, super mi je i ova zaebana baby Dalija! :-D
rookiebuzookie

#880 Re: Al Jazeera Balkans

Post by rookiebuzookie »

BornInHell wrote:
rookiebuzookie wrote:
opa22 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=OqPkCw3B ... ideo_title
21:03 prejaka mi je faca Mirjane kad ovaj prica da zemlje nisu rijesile kakav je bio rat

Tvoja opcinjenost nad**anom Hrgicom mi je hit! :-D A posto nisam nista bolji, pronasao sam Daliju na Twitteru i sada je pratim! :D
I tu vidim koliko je stranih medija prenijelo dijelove iz njenog intervjua sa Angelinom Jolie. Ustvari dio o intervenciji u Siriji najvise, ali koliko vidjeh na svim stranama svijeta pominju bas taj intervju! :thumbup:
i ja je pratim na twitteru, neznam jesili primjetio da ne postavlja skracenju verziju linkova kad "tweeta" ili joj je to previse posla ali inace super dama, jos ako zna pitu razviti odmah bi je prosio :D

Nisam primjetio jer sam twitter tek i samo zbog nje otvorio (kad mi je google pokazao da ga koristi :-D ). Tako da sam tu jos pravi rookie i veze nemam o kakvim kratkim i dugim verzijama govoris :? . I super ti je taj opis i meni se cini da je ta djevojka prava kulturna, pristojna, odmjerena dama. A prosio bih je i kada bih ja morao nauciti pitu razvijati! :D
dragonz

#881 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dragonz »

Richard Wagner wrote:liči li vama dalija na ovu curu u spotu kultnog benda :mrgreen:

jeste Dalija u ovome spotu

jedino što ne valja na al jazeeri su ovi tripovani sportski novinari izuzev mustafe radončića koji jedini zna progovoriti bez zastajkivanja i preskakanja prepreka prilikom čitanja sportskih vijesti
Richard Wagner

#882 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Richard Wagner »

kako sam je prepoznao 8-) :dance:
BornInHell

#883 Al Jazeera Balkans

Post by BornInHell »

Nisam primjetio jer sam twitter tek i samo zbog nje otvorio (kad mi je google pokazao da ga koristi :-D ). Tako da sam tu jos pravi rookie i veze nemam o kakvim kratkim i dugim verzijama govoris :? . I super ti je taj opis i meni se cini da je ta djevojka prava kulturna, pristojna, odmjerena dama. A prosio bih je i kada bih ja morao nauciti pitu razvijati! :D
Hahahahaha al me i nasmija

Sent from my iPhone using Tapatalk
dezurni_ucenik

#884 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dezurni_ucenik »

rookiebuzookie wrote:
opa22 wrote:Haha a cuj full mi je drago sto je opet pred kamerama jer je zena vrhunski profesionalac, svakako da ima i losih dana kada prosto ne mogu da vjerujem kako se ponasa pred kamerama kao npr kad je gostovala neka zena iz BH tuziteljstva, ne znam da li su vratili taj snimak na youtube znam da su ga bili skinuli s neta.....Sta se tice bosanskih novinara pravio mi je zao sto Midheta nije presla ili nije dobila ponudu za AlJazeeru ona mi je isto vrh cak bolja od Mirjane

I po meni je ogromna steta sto se Midheta uopste povukla iz novinarstva, ali mislim da je nju dotuklo visegodisnja stagnacija na Hayatu. A zena je stvarno novinar par excellence!

A Hrgica jeste profesionalac do srzi, ali samo kada obradjuje hrvatske teme, pa i slovenacke (gledah je jednom iz Ljubljane). Tu je kao riba u vodi i zadovoljstvo ju je gledati! Ali kada se dotakne necega i Srbije, a tek iz Bosne (teme ili gostiju) tacno joj na licu vidim netrpeljivost i podsmijeh. Ja sam sigurno stariji od tebe, pa se sjecam i njenog ratnog nacionalistickog izvjestavanja. I to sam joj oprostio, rat izvlaci najgore, dok nisam cuo kako po Zagrebu i sada otvoreno pljuje "nesposobne, neobrazovane i nepismene Bosance koji samo mogu biti koristeni kao radna snaga, Sarajevo koje je obicna selendara, kao i ljudi koji tu zive, itd." I kako mi je puna kapa te bezrazlozne superiornosti nasih susjeda, ne mogu ni Hrgu da gledam. Tacno imam osjecaj da joj ponekad na licu citam 'Evo tupavi Bosanci sad cu ja da vas prosvijetlim!" :x

Srecom po mene, pa imaju Sasu, Marinu, Adnana, An Mari i naravno Daliju :D , i jos cijelu plejadu odlicnih novinara jer im je zaista program za 10! :thumbup:

Pa zar je bila u ratu voditeljica?Ja se ne sjecam nje.Znam da su bili Sasa Kopljar,Elizabeta Gojan,Dubravko Merlic koji je vodio Slikom Na Sliku,Smiljko Sagolj,Damir Matkovic.Jbte pa i imena sam im zapamtio :-D :run:
rookiebuzookie

#885 Re: Al Jazeera Balkans

Post by rookiebuzookie »

Zaboravljas Tudjmanove uzdanice i najbolje prijateljice Dijanu Culjak, Hloverku Novak-Srzić i Mirjanu Hrgu :wink:

Ne mogu da nadjem video clipove, ali google nudi mnogo veoma jasnih clanaka! Evo samo jednog od rezultata:

Index.hr
petak, 13.2.2009 14:00

U NEKA davna vremena nezamislivo je bilo da se imena Viktora Ivančića i Marinka Čulića spomenu na istoj stranici novina, a kamoli u istoj rečenici s Mirjanom Hrgom. Jasno, osim kroz ilustraciju dva dijametralno suprotstavljena poimanja novinarstva. No, kako je u ovom društvu sve okrenuto naglavce, tako je sada moguće ne samo njihovo trpanje u isti koš, već i da se Hrga služi imenima bivših Feralovaca dijeleći lekcije o slobodnom i neovisnom novinarstvu.

Da, dobro ste čuli. Mirjana Hrga. Brani Feralovce. I dijeli lekcije. O neovisnom i poštenom novinarstvu. Da, "ona" Hrga. Mirjana Hrga. Tko preživi ovo ludilo, pričat će. Pod uvjetom da sačuva razum.

Dakle, Mirjana Hrga, uzdanica notornih Motrišta i kraljica medijskog žutila, žena koja se konačno udala i trebala dobiti zasluženo mjesto glasnogovornice Sanaderove Vlade, u nedavnom je intervjuu na Javno.hr poručila mladim novinarima da "ako će oni imati svoje Ivančiće i Čuliće, neka pomognu da takva imena ne završe na cesti". I još, pozvala ih je da "ne zaborave na novinarsku solidarnost" i "ne dijele se po političkoj osnovi". Jer, Hrga, okorjela u svom idealizmu, gaji nadu da će "proći ova faza egzistencijalnog ucjenjivanja ljudi koji su zamišljeni kao društveni mehanizmi kontrole".

Valjda ste uspjeli shvatili. Mirjana Hrga ogorčena je na stanje u hrvatskim medijima. Smatra da su "centri moći" istrijebili sve relevantne rasprave poput "strašnog zaduženja države, ne pretjerano sjajnog međunarodnog položaja zemlje, kritike vlasti". "Gdje su kazališne kritike, pozitivne promocije sporta i znanosti? Kamo su iz novinarskih priča nestali ljudi koji bi nam mogli biti uzori?", pita se ona, križajući se lijevom i desnom.

Zvuči nevjerojatno, ali nije to sve

Naravno, u njezino vrijeme sve je bilo bolje. Kad je tijekom devedesetih drmala Hrvatskom televizijom uređujući Motrišta, sve je prštalo od kritike vlasti i stanja u državi. Zajedno s urednikom Miljenkom Manjkasom i bulumentom medijskih dželata stavljala svakoga dana glavu na panj, zamjerajući se "centrima moći" i ponoseći se činjenicom da je važan kotačić u "društvenom mehanizmu kontrole". Po tome su zapravo Motrišta i postala poznata. Po nesmiljenom, neovisnom, slobodnom i prkosnom novinarstvu. Rame uz rame, Motrišta i Feral. Hrga i Ivančić. Čuljak i Čulić.

Zvuči nevjerojatno, ali nije to sve. Žali se Hrga kako se danas odgajaju novinari bez karizme, takozvani "klonirani zapisničari". Ljuti je činjenica da vlasnici i urednici traže neke "lake kojima će oni objasniti što je ispravan pristup temi". Još ako imaju neki kredit, primjećuje ogorčena Hrga, "sve će ići puno lakše". Opet, u Hrgino vrijeme sve je bilo bolje. U drugoj polovici devedesetih vodeće informativne emisije na HTV-u uređivali su i vodili etablirani i iskusni novinari: Hrga, Jozo Barišić, Dijana Čuljak, Helena Krmpotić, Ivana Ivančić... To je bila novinarska krema. Oni kao mladi novinari nisu bili opterećeni kreditima - HRT im je, naime, omogućio da dobiju povlaštene stambene kredite - pa su mogli slobodno prkositi vlasnicima i urednicima. Hrga kaže da je zbog toga čak i povraćala. Zbog prljavih "kompromisa na koji ju je tjerao urednik. "Bio je nedodirljiv, a ja tek s fakulteta, prepuna ideala i životnih zabluda". Mladima na znanje: tada se to zvalo žrtvovanje za principe i ideale.

Usprkos vrijednosnom salto mortaleu, Hrga se ne odriče tog dijela svoje karijere. Onda kad je služila Manjkasu i Pantovčaku, pardon, istini i poštenju. "Ja sam na to izuzetno ponosna. Ne kažem da nisam griješila, ali kada bih morala ponovno, opet bih sve ponovila".

Hrga želi uvjeriti javnost da je "nacionalno osviještena katolkinja"

Na njezinu žalost, sve to sad ponavljaju neke njezine kolege. Ona više nije potrebna i stoga prolazi novu mijenu. Kao što se krajem devedesetih odrekla politike u korist žutila, tako se sada odriče žutila u korist iskonskih novinarskih vrijednosti. U tom smislu njezino ime našlo se na popisu inicijatora najnovije peticije protiv pritiska na novinare. Žena koja je do jučer u novinarstvu predstavljala sve ono protiv čega su se Ivančić, Čulić i drugi novinari borili - politička podobnost, slizanost s vlasti, medijsko žutilo - sada se stavlja njima uz bok i još gore, u poziciju njihova advokata.

Hrga želi uvjeriti javnost kako više nije bitno ono što je njoj otvorilo vrata uspjeha tijekom devedesetih - da je "nacionalno osviještena katolkinja" - niti ono što je učinila u idućih sedam godina promovirajući televizijsko žutilo - šetajući poput animir dame hodnicima upadajući u sobe polugolim srpskim nogometašima ili braneći privatnost Vlatke Pokos ispitujući je s kim je bila trudna kad je napravila abortus. Ne, ona želi uvjeriti javnost kako je "napustila medije zbog ovakvih svinjarija". Ona je, vjerovali ili ne, žrtva žutila i narušavanja privatnosti, a ne rodonačelnica žanra.

Hloverki zapravo treba skinuti kapu

I sada takva žena dijeli lekcije o tome kako bi se novinari trebali ponašati i koje vrijednosti zastupati. Ne one koji su nju iznijeli na vrh - prvo na HTV-u, onda na Novoj TV - ne one koji su joj priskrbili etiketu medijske nepogode, već one vrijednosti za koje su se borili Ivančić i Čulić, a sada se bore još desetine novinara. Dok se u isto vrijeme ona spominje kao buduća Sanaderova glasnogovornica.

U ovom medijskog prostoru bilo je svega i svačega, ali nikada ovakvog pranja biografije. Besramno dociranje žene koja je kumovala uništavanju svih novinarskih kriterija možda je najveća uvreda hrvatskom novinarstvu, poslovično naviklom na sve. U svojoj karijeri Mirjana Hrga postala je sinonim svega onoga čega se sada želi javno odreći. Ne shvaćajući da ako se sada odriče toga, odriče se sebe kao novinarke. I zbog svega toga, Hloverki zapravo treba skinuti kapu: ona se uopće ne trudi biti ono što nije. U ova loša vremena čak se i to treba smatrati vrlinom.
dezurni_ucenik

#886 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dezurni_ucenik »

rookiebuzookie wrote:Zaboravljas Tudjmanove uzdanice i najbolje prijateljice Dijanu Culjak, Hloverku Novak-Srzić i Mirjanu Hrgu :wink:

Ne mogu da nadjem video clipove, ali google nudi mnogo veoma jasnih clanaka! Evo samo jednog od rezultata:

Index.hr
petak, 13.2.2009 14:00

U NEKA davna vremena nezamislivo je bilo da se imena Viktora Ivančića i Marinka Čulića spomenu na istoj stranici novina, a kamoli u istoj rečenici s Mirjanom Hrgom. Jasno, osim kroz ilustraciju dva dijametralno suprotstavljena poimanja novinarstva. No, kako je u ovom društvu sve okrenuto naglavce, tako je sada moguće ne samo njihovo trpanje u isti koš, već i da se Hrga služi imenima bivših Feralovaca dijeleći lekcije o slobodnom i neovisnom novinarstvu.

Da, dobro ste čuli. Mirjana Hrga. Brani Feralovce. I dijeli lekcije. O neovisnom i poštenom novinarstvu. Da, "ona" Hrga. Mirjana Hrga. Tko preživi ovo ludilo, pričat će. Pod uvjetom da sačuva razum.

Dakle, Mirjana Hrga, uzdanica notornih Motrišta i kraljica medijskog žutila, žena koja se konačno udala i trebala dobiti zasluženo mjesto glasnogovornice Sanaderove Vlade, u nedavnom je intervjuu na Javno.hr poručila mladim novinarima da "ako će oni imati svoje Ivančiće i Čuliće, neka pomognu da takva imena ne završe na cesti". I još, pozvala ih je da "ne zaborave na novinarsku solidarnost" i "ne dijele se po političkoj osnovi". Jer, Hrga, okorjela u svom idealizmu, gaji nadu da će "proći ova faza egzistencijalnog ucjenjivanja ljudi koji su zamišljeni kao društveni mehanizmi kontrole".

Valjda ste uspjeli shvatili. Mirjana Hrga ogorčena je na stanje u hrvatskim medijima. Smatra da su "centri moći" istrijebili sve relevantne rasprave poput "strašnog zaduženja države, ne pretjerano sjajnog međunarodnog položaja zemlje, kritike vlasti". "Gdje su kazališne kritike, pozitivne promocije sporta i znanosti? Kamo su iz novinarskih priča nestali ljudi koji bi nam mogli biti uzori?", pita se ona, križajući se lijevom i desnom.

Zvuči nevjerojatno, ali nije to sve

Naravno, u njezino vrijeme sve je bilo bolje. Kad je tijekom devedesetih drmala Hrvatskom televizijom uređujući Motrišta, sve je prštalo od kritike vlasti i stanja u državi. Zajedno s urednikom Miljenkom Manjkasom i bulumentom medijskih dželata stavljala svakoga dana glavu na panj, zamjerajući se "centrima moći" i ponoseći se činjenicom da je važan kotačić u "društvenom mehanizmu kontrole". Po tome su zapravo Motrišta i postala poznata. Po nesmiljenom, neovisnom, slobodnom i prkosnom novinarstvu. Rame uz rame, Motrišta i Feral. Hrga i Ivančić. Čuljak i Čulić.

Zvuči nevjerojatno, ali nije to sve. Žali se Hrga kako se danas odgajaju novinari bez karizme, takozvani "klonirani zapisničari". Ljuti je činjenica da vlasnici i urednici traže neke "lake kojima će oni objasniti što je ispravan pristup temi". Još ako imaju neki kredit, primjećuje ogorčena Hrga, "sve će ići puno lakše". Opet, u Hrgino vrijeme sve je bilo bolje. U drugoj polovici devedesetih vodeće informativne emisije na HTV-u uređivali su i vodili etablirani i iskusni novinari: Hrga, Jozo Barišić, Dijana Čuljak, Helena Krmpotić, Ivana Ivančić... To je bila novinarska krema. Oni kao mladi novinari nisu bili opterećeni kreditima - HRT im je, naime, omogućio da dobiju povlaštene stambene kredite - pa su mogli slobodno prkositi vlasnicima i urednicima. Hrga kaže da je zbog toga čak i povraćala. Zbog prljavih "kompromisa na koji ju je tjerao urednik. "Bio je nedodirljiv, a ja tek s fakulteta, prepuna ideala i životnih zabluda". Mladima na znanje: tada se to zvalo žrtvovanje za principe i ideale.

Usprkos vrijednosnom salto mortaleu, Hrga se ne odriče tog dijela svoje karijere. Onda kad je služila Manjkasu i Pantovčaku, pardon, istini i poštenju. "Ja sam na to izuzetno ponosna. Ne kažem da nisam griješila, ali kada bih morala ponovno, opet bih sve ponovila".

Hrga želi uvjeriti javnost da je "nacionalno osviještena katolkinja"

Na njezinu žalost, sve to sad ponavljaju neke njezine kolege. Ona više nije potrebna i stoga prolazi novu mijenu. Kao što se krajem devedesetih odrekla politike u korist žutila, tako se sada odriče žutila u korist iskonskih novinarskih vrijednosti. U tom smislu njezino ime našlo se na popisu inicijatora najnovije peticije protiv pritiska na novinare. Žena koja je do jučer u novinarstvu predstavljala sve ono protiv čega su se Ivančić, Čulić i drugi novinari borili - politička podobnost, slizanost s vlasti, medijsko žutilo - sada se stavlja njima uz bok i još gore, u poziciju njihova advokata.

Hrga želi uvjeriti javnost kako više nije bitno ono što je njoj otvorilo vrata uspjeha tijekom devedesetih - da je "nacionalno osviještena katolkinja" - niti ono što je učinila u idućih sedam godina promovirajući televizijsko žutilo - šetajući poput animir dame hodnicima upadajući u sobe polugolim srpskim nogometašima ili braneći privatnost Vlatke Pokos ispitujući je s kim je bila trudna kad je napravila abortus. Ne, ona želi uvjeriti javnost kako je "napustila medije zbog ovakvih svinjarija". Ona je, vjerovali ili ne, žrtva žutila i narušavanja privatnosti, a ne rodonačelnica žanra.

Hloverki zapravo treba skinuti kapu

I sada takva žena dijeli lekcije o tome kako bi se novinari trebali ponašati i koje vrijednosti zastupati. Ne one koji su nju iznijeli na vrh - prvo na HTV-u, onda na Novoj TV - ne one koji su joj priskrbili etiketu medijske nepogode, već one vrijednosti za koje su se borili Ivančić i Čulić, a sada se bore još desetine novinara. Dok se u isto vrijeme ona spominje kao buduća Sanaderova glasnogovornica.

U ovom medijskog prostoru bilo je svega i svačega, ali nikada ovakvog pranja biografije. Besramno dociranje žene koja je kumovala uništavanju svih novinarskih kriterija možda je najveća uvreda hrvatskom novinarstvu, poslovično naviklom na sve. U svojoj karijeri Mirjana Hrga postala je sinonim svega onoga čega se sada želi javno odreći. Ne shvaćajući da ako se sada odriče toga, odriče se sebe kao novinarke. I zbog svega toga, Hloverki zapravo treba skinuti kapu: ona se uopće ne trudi biti ono što nije. U ova loša vremena čak se i to treba smatrati vrlinom.

Neka se ona na kraju u Sarajevu uhljebila. :x
Ali nekako,najgori u sjecanju mi je ostao Smiljko Sagolj.Prava ona ljigica od covjeka.Hrvatski Risto Djogo.Njegovi komentari kad je bio u Neumu: "nece Alija svoje guzice oprati na moru" :x
opa22

#887 Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Nemojmo politizirati temu pls

dezurni_ucenik

#888 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dezurni_ucenik »

opa22 wrote:Nemojmo politizirati temu pls

Nek si se ti pohvalio da imas IPhone. :-D

Šala :-)
opa22

#889 Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

;)

Bosanac sa dna kace

#890 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bosanac sa dna kace »

al-džazira bolkans :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sve najbolje, malo su pormijenili monotoniju
eh sad imam par primjedbi, koje će nadam se uvažit naime:
-Marko Radoja i još 1-2 su radili kao spikeri kod anamo onih što hin vabimo četnici i ostala bagra gdje su čitali havlospjeve u slavu genocidne politike, morali, poso ovo ono, nema frke, nemam ništa protiv toga, ali bi predložio da promijene naglasak, barem da znam šta gledam, ovako imam osjećaj da gledam TV Lopare u najboljem slučaju TV Bijeljina, prvi put kad sam čuo fakat konto kanali mi se sami prebacuju :D
-one emisije "2. strana Srbije", nekako mi to vuče na onu emisiju na RTS "Zadnja kuća u Srbiji" đe pričaju svakakve poganštine tipa borio se u Hrvatskoj, BiH, nema ništa, ono sasvim im normalno to reć ili one fašističke usporedbe (sad Hlupam, al su neko mjesto s s sjevera Vojvodne usporedili) Bački Saloš ima 100 djecu koja idu školu a Tutin koji ima isto stanovnika ima isto tolko prvačića, u B.Salošu žive Srbi a u Tutinu Bošnjaci ( još tamo nekakv sociolog prdolog sa nakog naprednog instituta za prdologiju naglasi kako su to zukorlićevi Bošnjaci) :oops: , nisam vidio da su onu u emsiji "2. strana Srbije" pravili ovakve uporedbe, ali nekako mi bezveze da nam pokazuju da je tamo sve bezveze, pa majak mu stara nije Srbija samo Vlasotica, Aleksinac i ostale opstine koje stagniraju i đe sve propalo :shock:
-neke stvari kad se prevode_ gospodo mi ZA TE STVARI IMAMO UDOMAĆENE izraze, a na džeziri sam u titlu pročito: hanafi madhab(?), at-Tiganis?... ima Leksikon Islama ...ih i bilo je nekih sitnih greski u prevodu sa engleskog al u poređenju sa greškama u ostalim medijima zanemarivo :)
StupskaBitanga

#891 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Al-Jazeera oduševljava svakodnevno
Prilog o bonovima u Konzumu je bio odličan
Preporuka da ovu priču prošire na teritoriju BiH jer je identična situacija
Također izvještaj iz Hercegovine i nepostojanje državne zastave na zgradi opštine Š.B :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Al-J :thumbup:
StupskaBitanga

#892 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

E ovo je ekran na dodir ne ono minijaturno čudo na TV1
Bravo Al-J
zaluzinna

#893 Re: Al Jazeera Balkans

Post by zaluzinna »

isto to minijaturno cudo koriste na CNN-u
StupskaBitanga

#894 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

zaluzinna wrote:isto to minijaturno cudo koriste na CNN-u
Govorim o veličini tj da je na Al-J kud i kamo veći nego na TV1
A vjerujem da je na CNNu veći
liberty02

#895 Re: Al Jazeera Balkans

Post by liberty02 »

meni al-jazeera isto kao bbc i cnn..
theTruePath

#896 Re: Al Jazeera Balkans

Post by theTruePath »

-neke stvari kad se prevode_ gospodo mi ZA TE STVARI IMAMO UDOMAĆENE izraze, a na džeziri sam u titlu pročito: hanafi madhab(?), at-Tiganis?... ima Leksikon Islama ...ih i bilo je nekih sitnih greski u prevodu sa engleskog al u poređenju sa greškama u ostalim medijima zanemarivo
isto kao kad arapska imea pisu po zapadnom stilu pa je Enver od jednom "Anwar" ,Husein Hussen a Muhamed "Mohammad" :D

imamo mi udomacene rijeci/verzije
Bosanac sa dna kace

#897 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bosanac sa dna kace »

theTruePath wrote:
-neke stvari kad se prevode_ gospodo mi ZA TE STVARI IMAMO UDOMAĆENE izraze, a na džeziri sam u titlu pročito: hanafi madhab(?), at-Tiganis?... ima Leksikon Islama ...ih i bilo je nekih sitnih greski u prevodu sa engleskog al u poređenju sa greškama u ostalim medijima zanemarivo
isto kao kad arapska imea pisu po zapadnom stilu pa je Enver od jednom "Anwar" ,Husein Hussen a Muhamed "Mohammad" :D

imamo mi udomacene rijeci/verzije
:thumbup: brao, sitnice, al sitnice zivot cine
kemalba

#898 Re: Al Jazeera Balkans

Post by kemalba »

Čudno da pored ovako dobrog programa kanal još uvijek nije ušao u ponudu mnogih kablovskih televizija...
http://tvprofil.net/kanali/kanal/al-jazeera-balkans
zilog

#899 Re: Al Jazeera Balkans

Post by zilog »

kemalba wrote:Čudno da pored ovako dobrog programa kanal još uvijek nije ušao u ponudu mnogih kablovskih televizija...
http://tvprofil.net/kanali/kanal/al-jazeera-balkans
Ova stranica nema veze sa zivotom. AJB je odavno na SuperTV-u.
black

#900 Re: Al Jazeera Balkans

Post by black »

Locked