Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- Don Zivconi
#876 Re: Raiffeisen banka
Ja sam ih odjebao preko telefona i rekao da me vise ni slucajno ne kontaktiraju za te pakete i kreditne kartice, nakon toga opet me zovu sa novim ponudama
opet odjebavanje uz pitanje da li imaju u napomeni da sam reko da cu nekome malo mame ako me opet budu zvali i maltretirali... nakon toga sam vrsio neke uplate u banci i opet odvratna prodaja usluga, opet skidanje sa k... gdje sam im obznanio da kojim slucajem nemaju bankomata u velikom broju da bi ih odmah otkacio kao banku, a teta pa sto jel vas ko uvrijedio napravili nesto loste itd, kako mozemo pomoc samo reci da porazgovaramo. Naravno sam sam reko da oni meni niti zele niti mogu pomoci nego da nas legalno pljackaju te da me ne kontaktiraju telefonski vezano za bilo kave prodaje samo iskljucivo ako sam sta zajebao. 
- ami8
#877 Re: Raiffeisen banka
https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/11
Ima i na ovoj stranici mogućnost pritužbi, ne bi bilo zgoreg slati negativna iskustva u što većem broju ako ih već ima. Ja sam poslao u vezi ove šoping kartice pa čekam da vidim hoće li biti kakvog odgovora...
Ima i na ovoj stranici mogućnost pritužbi, ne bi bilo zgoreg slati negativna iskustva u što većem broju ako ih već ima. Ja sam poslao u vezi ove šoping kartice pa čekam da vidim hoće li biti kakvog odgovora...
- Balea275
#878 Re: Raiffeisen banka
Pa napisala sam da nisam moristila nikakve dodatne pogodnosti banke, znači nikakve usluge nisam uzimala prilikom otvaranja računa ni poslije, a mjesečno se samo-od-sebe održavanje povećalo na 3-4 KM. A znam da je održavanje isto da li se koristio račun ili ne, ali onako rek'o da napomenen, nek se zna da nisam koristila ni obične usluge, a kamoli kakve dodatneDON_eARL wrote:Mjesečno održavanje tekućeg računa je 2KM, koristila račun ili ne.Balea275 wrote:Moje iskustvo s Raiffeisen bankom: kao student sam koristila njihovu banku da mi šalju novac od kuće. U početku je bilo kako su rekli, nekih 70-80 feninga mjesečno za održavanje računa, il' šta već. Međutim, eventualno skontam da se tih 0,70 KM povećalo na nekih 3-4 KM mjesečno. Počela sam raditi, i otvorila račun u drugoj banci, i nakon nekih 6 mjeseci (nekorištenja Raiffeisen računa) odem da zatvorim račun, kad tamo moram platit 27 KM duga da bi zatvorila račun. Znači, za nekih 6 mjeseci mi skinuli 27 KM za "održavanje", a nisam koristila apsolutno nikakve dodatne pogodnosti banke, samo tekući račun, i podizanje s bankomata, a u tih zadnjih 6 mjeseci nije bilo nikakvih aktivnosti preko računa.Vjerovatno si koristila i neku dodatnu uslugu, pa su ti skidali 3-4KM.
Ma moj slučaj nije strašan, nego hajde da napišem svoje iskustvo. Jes' da mi je bilo žao dat onih 27 KM "duga" na kraju, ali šta da se radi
- LaLuna
#879 Re: Raiffeisen banka
Ma kakvi troskovi izdavanja kartice. Na izvodu jasno pise: Naknada za vodjenje racuna za januar.ami8 wrote:A za šta 5 KM ako ne naplaćuju mjesečno održavanje računa prvih šest mjeseci? Valjda za izradu kartice ili nešto slično. Meni na adresu nije nikad ništa stiglo vjerovatno zato što primam izvode preko e-maila. Ima tamo gdje gledam te izvode rubrika da potvrdim za primanje e-maila i za tu karticu ali neću ništa da potvrđujem u vezi te kartice pa ni to.LaLuna wrote:Srecom niti sam sta potpisala niti preuzela karticu. Ali svejedno, oni uredno poslali izvod da sam u minusu 5KM. Posto taj iznos nisam platila do 15.2. sad ce mi i kamatu na to obracunati![]()
Nazvacu ih i probati telefonom otkazati sve. Al mislim, bas jadan nacin namicanja sitne dobiti od dugogodisnjih klijenata. Fuj.
I ja primam izvode za debitnu karticu elektronski, a ovo su mi poslali na kucnu adresu onako, samoinicijativno, jer nisam ni popunila onaj zahtjev za Shopping karticu, pa se prema tome nisam ni mogla izjasniti hocu li elektronski ili stampani izvod.
U svakom slucaju, odlucila sam da promijenim banku, jer nije ovo prvi put da prave greske (naravno uvijek na stetu klijenta). Sjecam se da su prije nekoliko godina nesto zabrljali s kamatama, pa nam onda slali nekakve shalove/marame u znak izvinjenja zbog greske
- iceman ze
#880 Re: Raiffeisen banka
Imam net bankarsto u banci koji sam uzeo prije odlaska na put. Jednom prilikom pozelim da saznam stanje stednog racuna prije 2 mjeseca, medjutim ne moze. Pokusao na sve nacine i na kraju uputim mail sa upitom. Uglavnom kratko su mi odgovorili, da ta opcija nije moguce, nego da stanje stednog racuna mogu samo vidjeti za mjesec dana unazad?!
Uglavnom napisao sam zalbu direkciji o problemu, isti su mi poslali pismo izvinjenja, sa obecanjem da ce unaprijediti postojeci sistem.
Uglavnom napisao sam zalbu direkciji o problemu, isti su mi poslali pismo izvinjenja, sa obecanjem da ce unaprijediti postojeci sistem.
- iceman ze
#881 Re: Raiffeisen banka
Prijevremena otplata kredita putem unaprijed uplacivanja anuiteta prestavlja problem banci?!
Navodno, zbog izmjene uslova kredita i obaveze placanja istog putem administrativne zabrane od strane moje firme, automatski znaci da cu biti u pretplati, a ne prijevremenoj otplati.
Ispada prema toj logici, da prijevremenu otplatu jedino mogu uraditi putem zatvaranja kredita.
Navodno, zbog izmjene uslova kredita i obaveze placanja istog putem administrativne zabrane od strane moje firme, automatski znaci da cu biti u pretplati, a ne prijevremenoj otplati.
Ispada prema toj logici, da prijevremenu otplatu jedino mogu uraditi putem zatvaranja kredita.
- m.m
#882 Re: raiffeisen shopping kartica
Ja sam je otkazao neki dan 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#883 Re: Raiffeisen banka
Danas sam saznao za jedan + koji meni znači.
Na bankomatu se može izlistati zadnjih 10 transakcija na računu, to je meni korisno, mada će nekima to biti bezveze.
To su odnedavno ubacili, znam da nije bilo, ne znam da li ostale banke to imaju od ranije
Na bankomatu se može izlistati zadnjih 10 transakcija na računu, to je meni korisno, mada će nekima to biti bezveze.
To su odnedavno ubacili, znam da nije bilo, ne znam da li ostale banke to imaju od ranije
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#884 Re: Raiffeisen banka
Da, to su nedavno ubacili... čini mi se da druge banke to nemaju. Meni je korisno.Mehemed wrote:Danas sam saznao za jedan + koji meni znači.
-
Mehemed
#885 Re: Raiffeisen banka
I meni koristi, vidim ono što me zanima iako ne radi banka, a ne moram trošiti kredit i zvati korisničku službu
- friskyoreo
#886 Re: Raiffeisen banka
Zna li neko mozda u kojoj banci mogu zamijeniti Dirhame iz Emirata?
Hvala.
- drndalo
- dadoka84
#888 Re: Raiffeisen banka
Iceman, takav im je sistem zadnjih 4 godine. Znam da sam ja iz tog razloga odjavio e bank. Npr u intesi i procredit su izlistane sve transakcije od otvaranja računa, a kod rf samo za zadnji mjesec. Npr logujem se 1 u mjesecu i nigdje transakcija 
-
eeeeeee
#889 Re: Raiffeisen banka
Zna li neko zasto raiffeisen banka nema besplatni info telefon i da li ga po zakonu o potrosacima moraju imati???
danas sam skrsio mobitela zato sto im ni jedna poslovnica ne radi, pa sam morao zvati njihov help desk i teta se raspricala ma nema... znaci problem je bio do njih nije do mene i opet mene deru zato sto im sistem ne radi kako treba...
Znali ko ima li ovo u zakonu o potrosacima???
danas sam skrsio mobitela zato sto im ni jedna poslovnica ne radi, pa sam morao zvati njihov help desk i teta se raspricala ma nema... znaci problem je bio do njih nije do mene i opet mene deru zato sto im sistem ne radi kako treba...
- dinooh
#890 Re: Raiffeisen banka
evo i citaj http://mp.ks.gov.ba/sites/mp.ks.gov.ba/ ... govine.pdfeeeeeee wrote:Zna li neko zasto raiffeisen banka nema besplatni info telefon i da li ga po zakonu o potrosacima moraju imati???
- drndalo
#891 Re: Raiffeisen banka
Pismeno im trazi nadoknadu potrosenog troska telefona nastalog zbog problema s njihove strane... Mrtav sam ozbiljan...eeeeeee wrote:Zna li neko zasto raiffeisen banka nema besplatni info telefon i da li ga po zakonu o potrosacima moraju imati???
-
Mehemed
#893 Re: Raiffeisen banka
Zato sam ja prijavio e-izvod i dolazi mi od 01.-04. u mjesecu izvod za prethodni mjesec. Prijavio sam zato što je besplatno, da se plača i 0.01KM nebi ga prijaviodadoka84 wrote:Iceman, takav im je sistem zadnjih 4 godine. Znam da sam ja iz tog razloga odjavio e bank. Npr u intesi i procredit su izlistane sve transakcije od otvaranja računa, a kod rf samo za zadnji mjesec. Npr logujem se 1 u mjesecu i nigdje transakcija
- drndalo
#894 Re: Raiffeisen banka
Naravno da je +PDV...dinooh wrote:plus PDV
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#895 Re: Raiffeisen banka
joj i mene su danas zvali za XXl kredit
nije mi jasno kad nemam tekući
imam neku štednu na kojoj je 2003 bila bruka para ali sada je 0
ali je smiješno što je cura ko automat
tako priča...
nije mi jasno kad nemam tekući
imam neku štednu na kojoj je 2003 bila bruka para ali sada je 0
ali je smiješno što je cura ko automat
tako priča...
-
sarajevoforever
#896 Re: Raiffeisen banka
Mislim da je ipak najgore kada se javis na nepoznat broj, a onda te uhvate masirati oni iz Teleshopa

-
Voltriz
#897 Re: Raiffeisen banka
Jel zna neko sta je od dokumentacije potrebno za otvaranje deviznog računa u dolarima u Raiffeisenu? Naravno kontam i debitnu karticu povezat sa računom, koliko vremena treba?
- drndalo
#898 Re: Raiffeisen banka
CIPS prijavnica i LK. U zavisnosti od guzve, treba ti 10-50 minuta...
-
Drinski
#900 Re: Raiffeisen banka
ma ne znam kakva je to banka koja nema kamatu na avista stednju.