Prve dvije idu direktno, ali mi cemo zavrsiti kao 3. mozdaeyesburn wrote:haj zaradite muštuluka i obradujte me da ovaj put prve dvije ekipe u grupi idu direktno na svjetsko?
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chicago075
#876 Re: Kvalifikacije za SP 2014
-
Corola
#877 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Zna se ko ce biti selektor,nece valjda Amar ili Barba sto su neki razglabali na nekim forumima.Frankyee wrote:zar nije bitnije ko ce biti selektor nego koji ce biti raspored utakmica.
ici na 6 poene protiv svakog protivnika pa sta bude, i vratiti onu Yugo taktiku 3-5-2
-
tcz
#878 Re: Kvalifikacije za SP 2014
skinite katanac sa teme Safet Susic.
-
kameni.spavac
#879 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A sta to fali i jednom i drugom??? Ovoj reprezentaciji treba jedan motivator, a Safet definitivno to nije. Ne kazem da on kao selektor ne treba ostati, ali da mu treba prikljuciti jednog strucnjaka psiholoske pripreme igraca, to sigurno.Corola wrote:Zna se ko ce biti selektor,nece valjda Amar ili Barba sto su neki razglabali na nekim forumima.Frankyee wrote:zar nije bitnije ko ce biti selektor nego koji ce biti raspored utakmica.
ici na 6 poene protiv svakog protivnika pa sta bude, i vratiti onu Yugo taktiku 3-5-2![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#880 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Je li ovo tacno?! Koliko reprezentacija ucestvuje iz Evrope na SP? Po ovom bi bilo 18.Chicago075 wrote:Prve dvije idu direktno, ali mi cemo zavrsiti kao 3. mozdaeyesburn wrote:haj zaradite muštuluka i obradujte me da ovaj put prve dvije ekipe u grupi idu direktno na svjetsko?
- ultima_palabra
#881 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To je za naredno Evropsko.Tomahawk11 wrote:Je li ovo tacno?! Koliko reprezentacija ucestvuje iz Evrope na SP? Po ovom bi bilo 18.Chicago075 wrote:Prve dvije idu direktno, ali mi cemo zavrsiti kao 3. mozdaeyesburn wrote:haj zaradite muštuluka i obradujte me da ovaj put prve dvije ekipe u grupi idu direktno na svjetsko?
- awekenings
#882 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kolko ja znam 13 ekipa ide iz evrope .... 9 prvih direktno .. i 8 najboljih drugoplasiranih ekipa se bori u barazu za zadnja 4 mjesta ... kolko se ja sjecam ... 
- Za i Protiv
#883 Re: Kvalifikacije za SP 2014
prvoplasirane idu direktno, ostalih 8 najbolje drugoplasiranih u barazAll 53 European member associations will participate in the Preliminary Campaign for the 2014 FIFA World Cup. The qualifiers will consist of nine groups, beginning in September 2012 with 13 teams qualifying for the finals in Brazil.
- jazzer
#884 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa nista onda, idemo direktnoZa i Protiv wrote:prvoplasirane idu direktno, ostalih 8 najbolje drugoplasiranih u barazAll 53 European member associations will participate in the Preliminary Campaign for the 2014 FIFA World Cup. The qualifiers will consist of nine groups, beginning in September 2012 with 13 teams qualifying for the finals in Brazil.
- Comrad
#885 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Samo ne baraz. Ili ako odemo u baraz, pod hitno angazovati tim psihologa koji ce biti uz reprezentativce.
Jer mi smo peh nacija. Kolika je vjerovatnoca da dva kvalifikaciona ciklusa za redom i mi i portugal budemo drugi, te da nas izvuku da igramo jedni protiv drugih.
Ovaj put zacrtati prvo mjesto! I opet, dobro je pa u grupi nema neke zemlje od ove velike petorke. Nekako imam osjecaj da ce se voditi ujednacena borba za prvo mjesto. A to je dobro, jer ne valja onako kao kad smo sa spanijom bili, oni u prvih 4 kola osiguraju prvo mjesto.

Jer mi smo peh nacija. Kolika je vjerovatnoca da dva kvalifikaciona ciklusa za redom i mi i portugal budemo drugi, te da nas izvuku da igramo jedni protiv drugih.
Ovaj put zacrtati prvo mjesto! I opet, dobro je pa u grupi nema neke zemlje od ove velike petorke. Nekako imam osjecaj da ce se voditi ujednacena borba za prvo mjesto. A to je dobro, jer ne valja onako kao kad smo sa spanijom bili, oni u prvih 4 kola osiguraju prvo mjesto.
-
tcz
#886 Re: Kvalifikacije za SP 2014
jazzer wrote:Pa nista onda, idemo direktnoZa i Protiv wrote:prvoplasirane idu direktno, ostalih 8 najbolje drugoplasiranih u barazAll 53 European member associations will participate in the Preliminary Campaign for the 2014 FIFA World Cup. The qualifiers will consist of nine groups, beginning in September 2012 with 13 teams qualifying for the finals in Brazil.
mi ako budemo prvi UEFA ce izmisliti neki baraz ili neka nova pravila
-
bahonnen
#887 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hmmm... To može protiv lošijih protivnika.Frankyee wrote:zar nije bitnije ko ce biti selektor nego koji ce biti raspored utakmica.
ici na 6 poene protiv svakog protivnika pa sta bude, i vratiti onu Yugo taktiku 3-5-2
Evo Nijemci su probali s 3 u zadnjoj liniji protiv Ukrajine i odigrali 3:3.
Navodno to su testirali taktiku ako se sretnu s Špancima i budu morali loviti go ili 2 zaostatka.
Protiv Holandije su se vratili standardnoj formaciji i razvalili 3:0.
Prespori smo mi da bi tako postavili odbranu.
- Obuca9
#888 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ako i odemo u baraž, prije nego se odigra prva utakmica, onu dvadesetoricu treba objesiti za muda na sred čaršije. Jebala ih pjesma pehovska.Comrad wrote:Samo ne baraz. Ili ako odemo u baraz, pod hitno angazovati tim psihologa koji ce biti uz reprezentativce.
Ovaj put zacrtati prvo mjesto! I opet, dobro je pa u grupi nema neke zemlje od ove velike petorke. Nekako imam osjecaj da ce se voditi ujednacena borba za prvo mjesto. A to je dobro, jer ne valja onako kao kad smo sa spanijom bili, oni u prvih 4 kola osiguraju prvo mjesto.![]()
-
bahonnen
#889 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nije li ovo rečeno tipično bosanski.tcz wrote:
Ako budeš prvi prvi si...
Nema te FIFA-e ili UEFA-e koja će ti to oduzeti...
Znam da je zezancija. ALi sami podgrijavamo teorije zavjere, gdje ih realno nema.
-
bosnovizija
#890 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Baraž i u borbi za Mundijal 2014, najlošiji drugoplasirani otpada
Direktan plasman na Mundijal u Brazil izborit će samo prvoplasirane ekipe, a osam drugoplasiranih reprezentacija igrat će baraž
Mogu li Zmajevi konačno izbjeći Ronalda i društvo?
Svjetsko prvenstvo 2014. godine
Piše: SportCentar
17.11.2011 u 13:14 sati.
Direktan plasman na Mundijal u Brazil izborit će samo prvoplasirane ekipe, a osam drugoplasiranih reprezentacija igrat će baraž
Mogu li Zmajevi konačno izbjeći Ronalda i društvo?
Svjetsko prvenstvo 2014. godine
Piše: SportCentar
17.11.2011 u 13:14 sati.
-
bahonnen
#891 Re: Kvalifikacije za SP 2014
hahaha... jest vala...hz__semir wrote:Ako i odemo u baraž, prije nego se odigra prva utakmica, onu dvadesetoricu treba objesiti za muda na sred čaršije. Jebala ih pjesma pehovska.Comrad wrote:Samo ne baraz. Ili ako odemo u baraz, pod hitno angazovati tim psihologa koji ce biti uz reprezentativce.
Ovaj put zacrtati prvo mjesto! I opet, dobro je pa u grupi nema neke zemlje od ove velike petorke. Nekako imam osjecaj da ce se voditi ujednacena borba za prvo mjesto. A to je dobro, jer ne valja onako kao kad smo sa spanijom bili, oni u prvih 4 kola osiguraju prvo mjesto.![]()
A da im damo ultimatum da do kraja EP naprave novu pjesmu gdje idemo direktno na SP?
-
tcz
#892 Re: Kvalifikacije za SP 2014
malo zeze nije na odmetbahonnen wrote:Nije li ovo rečeno tipično bosanski.tcz wrote:
Ako budeš prvi prvi si...
Nema te FIFA-e ili UEFA-e koja će ti to oduzeti...
Znam da je zezancija. ALi sami podgrijavamo teorije zavjere, gdje ih realno nema.
a zar nije i pravilo za baraz promjenjeno kad smo mi dosli? ipak ima ko ce pogurati ili oduzeti
-
Goblin
#893 Re: Kvalifikacije za SP 2014
samko1974 wrote:Cuj grcka jaca od rumunije a prekjuce izgubise kod kuce od rumuna 1-3 al eto izgleda prijateljska nije pokazatelj nicega.zakonpera wrote:Sa Grcima se nikad ne zna. Ove kvalifikacije su odigrali odlicno i bice tezak protivnik. Imaju iskustva..Treba njih nadjacat i ici na bar 4 boda direktno. Igraci jednostavno moraju shvatiti ozbiljno svaki mec. Mogu odigrati dobro kada hoce, kada se opuste ostaje 0..to se pokazalo u rumuniji. Rumunija je daleko slabija od Grcke i Slovaka pa su nas otresli tamo. To ne smije da se desava jer Grci igraju stabilno u kvalifikacijama bez oscilacija. Treba naci jake protivnike za prijateljske meceve. Na primjer Češku, Bugarsku, Italiju pokusat odigrat sa takvim ekipama prijateljske tekmee jer gaje slican stil kao Grci i Slovaci. U tim utakmicama ce se izbacit jos kakav Zahirovic, Mujdza, Lulic. Odigrat jako kao da je baraz prve 2-3 tekme sljedece jeseni i nece biti zime.
Koliko smo mi bodova osvojili dosad protiv Grka u kvalifikacijama ???
Cetri utakmice,cetri ubjedljiva poraza,gol razlika cini mi se 11-1. A sada bi mi cetri boda
Mi ako protiv Grka osvojimo bod ( prvi u historiji ) trebamo to zlatnim slovima upisati u nase fudbalske anale.
Treba pokusati pobijediti ove slabije pa sa Slovacima pokusati za drugo mjesto se boriti,sto uz malo srece mozda i uspijemo,pa da osiguramo dvije utakmice sa Portugalom
-
sumirprimus
#894 Re: Kvalifikacije za SP 2014
...razgovarao sam sa Emirom Spahićem i mojim saradnicima u stručnom štabu, kao i Ivicom Osimom. Zatražio sam savjete i mišljenja, a što se mene tiče, volio bih početi sa jakom utakmicom u gostima. Ne bi mi smetalo da igramo sa Grcima u Atini, a onda sa nekom od ekipa protiv koje smo favoriti. Na primjer, sa Litvanijom ili Latvijom i onda u trećoj sa Lihtenštajnom. To bi nam na neki način zagarantovalo šest bodova nakon prva tri kola, a ako napravimo iznenađenje u Grčkoj, bili bismo u samom vrhu, kazao je selektor našeg nacionalnog tima....
haha eto i pape hoce odma grke na startu
to nalaze logika,atena grci,mozda bolje druga nego prva,al et...bolje nego zadnja...druga je najbolje,lihenstajn pa grci,pa kad se ravzije na kraju,grci kod nas pa lihenstajn...
haha eto i pape hoce odma grke na startu
to nalaze logika,atena grci,mozda bolje druga nego prva,al et...bolje nego zadnja...druga je najbolje,lihenstajn pa grci,pa kad se ravzije na kraju,grci kod nas pa lihenstajn...
- East_side
#895 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pretpostavimo da bi to izgledalo ovako nekako:zakonpera wrote: Ciro nije lud bio. Ovo je idealna formacija za nas tim. Imamo u Mujdzi i Lulicu, Vranjesu, Salihovicu solidne bokove za ovu formaciju. Ovako smo najace tekme odigrali.
-------------------------------------------Begović
---------------------Pandža--------------Spahić--------------Papac
Mujdža------Zahirović/Rahimić------Pjanić/Misimović------Jahić/Medujanin-----Lulić
----------------------------------Džeko--------------Ibišević
Što se, kada se branimo transformiše u:
-----------------------------------Begović
Mujdža----------Pandža---------Spahić---------Papac-------Lulić
-------------Zahirović/Rahimić----------Jahić/Medujanin
-----------------------------Pjanić/Misimović
--------------------------Džeko-------------Ibišević
I kada napadamo u:
---------------------------------------Begović
--------------------Pandža-----------Spahić----------Papac
---------------Zahirović/Rahimić------------Jahić/Medujanin
Mujdža-----------------------Pjanić/Misimović---------------------Lulić
--------------------------Džeko------------------Ibišević
Ovako "na papiru" možda i ne izgleda loše. Međutim, bez obzira što sam inače ljubitelj ove formacije, mislim da bismo ovako mogli nešto 'hajrovati' SAMO protiv slabijih protivnika. Kako sam to i pokušao ilustrovati, najviše kretanja se očekuje upravo od bočnih igrača (u ovom slučaju Mujdže i Lulića) koji bi se čitavim tokom utakmice naizmjenično vraćali nazad u poziciju klasičnih bekova i pravili ofanzivne prodore po krilima.
Uzmimo za primjer jedan Portugal, mislim da bi obojica "izginuli" još na poluvremenu i, uz to, ne bi ništa značajno napravili...
Da imamo u ekipi Maicona ili Roberta Carlosa iz najboljih dana, onda bismo mogli forsirati ovu formaciju i protiv jačih timova od sebe.
Upravo sam to i htio reći. Igrajući ovu formaciju, izdominirali smo samo Belgiju u prošlim kvalifikacijama (uz Estoniju i ostale vataLe). Protiv Turske na B.P. su nas vile pronosale i imali smo konstantan propuh u zadnjoj liniji. Onda protiv Portugala (u prošlom baražu) smo nešto "na foru" pokušavali i generalno, "meda nismo mogli". Španija...Baudelaire wrote: Koja ba najjače tekme? Nemojte baljezgati.
-
sumirprimus
#896 Re: Kvalifikacije za SP 2014
znaci standardno dzeko ibisevic,kad se branimo dzeko ibisevic,a kad napadamo dzeko ibisevic ... 
doduse pjanic/misimovic ...
- Comrad
#897 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kad ce objaviti kalendar s kim igramo?
I meni je nekako logicno da krenemo sa tezim protivnikom, ali nekako kad god tak krenemo zijanimo. I uvijek zadnju tekmu opet igramo sa najjacim. Mozda da ovaj put promjenimo taktiku?
Skontat nekako kad su igraci u najboljoj formi i tad da igramo sa grcima i slovacima. Pocetak kvalifikacija je u septembru, sto znaci dolazi nakon godisnjih odmora. Ne znam bas kakvi ce nasi biti sa formom, nece ni grci bit nesto, al opet...
Vise bih volio da igramo s njima u jeku sezone.
I meni je nekako logicno da krenemo sa tezim protivnikom, ali nekako kad god tak krenemo zijanimo. I uvijek zadnju tekmu opet igramo sa najjacim. Mozda da ovaj put promjenimo taktiku?
Skontat nekako kad su igraci u najboljoj formi i tad da igramo sa grcima i slovacima. Pocetak kvalifikacija je u septembru, sto znaci dolazi nakon godisnjih odmora. Ne znam bas kakvi ce nasi biti sa formom, nece ni grci bit nesto, al opet...
- East_side
#898 Re: Kvalifikacije za SP 2014
nek' se plisajusumirprimus wrote:znaci standardno dzeko ibisevic,kad se branimo dzeko ibisevic,a kad napadamo dzeko ibisevic ...
-
sumirprimus
#899 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kvalifikacije za „Mundijal 2014“ startaju 7. septembra 2012. godine, a posljednje kolo na rasporedu je 13. oktobra 2013. godine.
TERMINI UTAKMICA
1. termin (7. septembra 2012.)
2. termin (11. septembra 2012.)
3. termin (12. oktobar 2012.)
4. termin (16. oktobar 2012.)
5. termin (22. mart 2013.)
6. termin (26. mart 2013.)
7. termin (7. juni 2013.)
8. termin (11. juni 2013.)
9. termin (6. septembar 2013.)
10. termin (10. septembar 2013.)
11. termin (11. oktobar 2013.)
12. termin (13. oktobar 2013.)
.............................................
sastank je u toku
izgleda dupla dnevnica
TERMINI UTAKMICA
1. termin (7. septembra 2012.)
2. termin (11. septembra 2012.)
3. termin (12. oktobar 2012.)
4. termin (16. oktobar 2012.)
5. termin (22. mart 2013.)
6. termin (26. mart 2013.)
7. termin (7. juni 2013.)
8. termin (11. juni 2013.)
9. termin (6. septembar 2013.)
10. termin (10. septembar 2013.)
11. termin (11. oktobar 2013.)
12. termin (13. oktobar 2013.)
.............................................
sastank je u toku
izgleda dupla dnevnica
- Comrad
#900 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nek odmah produze do Lisabona i ugovore baraz tamo negdje novembar 2013.sumirprimus wrote:Kvalifikacije za „Mundijal 2014“ startaju 7. septembra 2012. godine, a posljednje kolo na rasporedu je 13. oktobra 2013. godine.
sastank je u toku
izgleda dupla dnevnica