Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
reis1

#876 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by reis1 »

Druga djevojka, ustvari i nije mi bila djevojka, postao sam... hm... sokiraT s njom prije i nego sto sam je mogao poljubit, mozda cak i zavoliti. I to 7 godina poslije A. i nekih drugih cura, u trenutku kad si potpuno formirana i poslozena licnost - i u poslu, i shvatanjima tih nekih osjecaja prema drugim ljudima kao neceg lijepog i vrijednog cuvanja, i u percepciji obaveza spram obitelji koju si dobio u naslijedje od rahmetli oca, da im budes ono sto se kaze, glava kuce. Znaci ono kad si potpuno samopouzdan da mozes prici drugim ljudima, a djevojkama "bariti" i "zbariti", poljubiti bez nekog ustrucavanja - siguran u sebe.

U tom nekom novom drustvu u koje sam usao, bile su dvije cure koje sam "smeknuo", jedna s kojoj sam ja htio ono na prvi pogled, i ova o kojoj je rijec 'vodjeka sa kojom nisam ni mislio nista, ali si je ono primjetio. Izgledom naravski obje u 1% vrh svih cura koje sam ikad sreo. Slucajno se desilo da sam bas drugu najprije pozvao na kafu - i onda ostao shokiraT, totalno! To ti je jarane curka, isto ko da si kompletnu svoju licnost izvadio iz sebe i ugradio u drugu osobu. Potpuni odraz u ogledalu - vidis sebe - do najsitnijih detalja. I ne samo to...

Znaci neke cudne i nenormalne i nezemaljske stvari su mi se desavale s njom, npr. pricas sa njom, i ona te prekine usred recenice i nastavi istim rijecima koje si ti htio dovrsiti recenicu, i obrnuto. Stalno tako... Ili npr. stojis u kaficu s rajom i osjetis da ti prilazi s ledja a da je nisi vidio, i par sekundi poslije toga te dotakne rukom. Znaci ne jednom, ne dvaput, nego svaki put za tih par mjeseci neke neobjasnjive stvari se dogadjaju. I ono sto je najbolje, znas da i ti i ona hocete da to bude normalno, ko i svaka druga dragi-draga veza, poljubis, zagrlis, posexas se, ljubav-strast ovoono, ali prije nego i stignes to uciniti, dese ti se te neobjasnjive stvari gdje se zapitas sta je baa ovo. Tepelatija, ili neki visi stadij... statijaznam... iznad ljubavi i osjecaja, bogami...

Dugo sam poslije sto smo se udaljili istrazivao sta je to, i dan-danas nisam nasao odgovor, osim onoga da sve ti je to covjece daleko drugacije i kompliciranije nego sto mi ljudi uopce mozemo pojmiti. Cudesa ona o kojima neki govore, pa se ljudi smiju i sprdaju, ma moguce sve. Nekima se dese stvari koje su neobjasnjive zdravom logikom, koje kad si najsigurniji i mislis da sve znas i sve si iskusio i spoznao, dodju ti i kazu vidish da nista ne znas.

Inace, sretao sam tu curu pokatkad u gradu, pozdravimo se i istog momenta prestrasimo se jedno drugog, ali u pozitivnom smislu - znas da si cudak, ali i drago ti je sto si spoznao da postoje i cuda u prirodi. Veliko jedno, cudno, lijepo iskustvo.

S. joj je ime bilo.
ultima_palabra

#877 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by ultima_palabra »

A što ste se udaljili, prepali se intenziteta ili nešto drugo?
reis1

#878 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by reis1 »

ultima_palabra wrote:A što ste se udaljili, prepali se intenziteta ili nešto drugo?

Zato sto ne znas sta se desava, pocnes istrazivati, i u jednom trenutku primjetis da si totalno opsjednut u trazenju neke logike i objasnjenja svega. Od sihira, do ne znam ti sve cega...

Simpy, neke stvari treba ostaviti u "Pandorinoj kutiji", ne otvarati ili ako si otvorio, vratiti nazad i zakljucati.
KPNCTNJAH

#879 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by KPNCTNJAH »

reis1 wrote: To ti je jarane curka, isto ko da si kompletnu svoju licnost izvadio iz sebe i ugradio u drugu osobu. Potpuni odraz u ogledalu - vidis sebe - do najsitnijih detalja.
Da niste bili familija gluho bilo :mrgreen:
reis1 wrote:
Znaci neke cudne i nenormalne i nezemaljske stvari su mi se desavale s njom, npr. pricas sa njom, i ona te prekine usred recenice i nastavi istim rijecima koje si ti htio dovrsiti recenicu, i obrnuto. Stalno tako... I
Znao sam i ja naletiti na neke ovako nekulturne :-?
Hajd' bice neka druga ba, valjda :mrgreen:
ultima_palabra

#880 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by ultima_palabra »

reis1 wrote:
ultima_palabra wrote:A što ste se udaljili, prepali se intenziteta ili nešto drugo?

Zato sto ne znas sta se desava, pocnes istrazivati, i u jednom trenutku primjetis da si totalno opsjednut u trazenju neke logike i objasnjenja svega. Od sihira, do ne znam ti sve cega...

Simpy, neke stvari treba ostaviti u "Pandorinoj kutiji", ne otvarati ili ako si otvorio, vratiti nazad i zakljucati.
Hmm, ne bih ja to tako lako zaključao... opet, ne znam sve detalje.
reis1

#881 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by reis1 »

KPNCTNJAH wrote:
reis1 wrote: To ti je jarane curka, isto ko da si kompletnu svoju licnost izvadio iz sebe i ugradio u drugu osobu. Potpuni odraz u ogledalu - vidis sebe - do najsitnijih detalja.
Da niste bili familija gluho bilo :mrgreen:
reis1 wrote:
Znaci neke cudne i nenormalne i nezemaljske stvari su mi se desavale s njom, npr. pricas sa njom, i ona te prekine usred recenice i nastavi istim rijecima koje si ti htio dovrsiti recenicu, i obrnuto. Stalno tako... I
Znao sam i ja naletiti na neke ovako nekulturne :-?
Hajd' bice neka druga ba, valjda :mrgreen:

Nismo familija gluho bilo (mada bih ja da su svi u familiji 'vako ko ja, kopija mene, odma' potpis'o :D )

Ma bil je vec drugih i bice :D Ali ne bih ja vise da mi ti neki "nevidljivi" te neke sto te upecate salju - dosta dvi'. Nek idu malo te druge ljude nek se zaebaju sch njima... :D
reis1

#882 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by reis1 »

ultima_palabra wrote:
reis1 wrote:

Hmm, ne bih ja to tako lako zaključao... opet, ne znam sve detalje.

Ma ne mozes skontat te stvari sta je to. I ono sto mozes procitati, to su sve nekakvi budalasi, hodze ili nekakvi frikovi, astrolozi, hablecine... a meni kao prirodnjaku, znam da je to suplja, mislim objasnjenja toga. S druge strane, postanes opsjednut tim, pa naravno onda ti je to glavno i kad pricas u raji, i onda vidis svi te cudno gledaju...

Najbolje proci pored toga, zakljucati, i nastaviti s normalnim zivotom.
alkalna_baterija

#883 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by alkalna_baterija »

.
Last edited by alkalna_baterija on 30/01/2015 23:23, edited 1 time in total.
bang and blame

#885 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by bang and blame »

Tvoj pogled.. Samo tvoj pogled..
al_akhisari

#886 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

..."a mi; imali smo nešto svoje; naš mali, malecki i samo naš svijet; sa samo našim, malim kineskim zidom oko njega; nismo se slikali zajedno, nismo putovali zajedno i nismo šetali gradom isprepletenih prstiju, mi; zapravo, ne znam u stvari ni šta smo bili; pa ipak, znam samo da mi fališ kao vazduh, kao zagrljaj, kao kap vode...a, ipak nemam ni jedan dokaz da sam bio tvoj, neko...pamtim još samo trenutak kad otvoriš oči , kad me pogledaš, i nasmiješ se onim svojim osmjehom...osmjehom od kog mi se uvijek činilo, da se nešto u meni topi"
al_akhisari

#887 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...ponekad si blizu, tu negdje odmah pored mene; kad si tako blizu napeto slušam, osluškujem ti glas; kad si blizu malo me je strah, da se ne predam, da ne ustuknem pred željom, da ne kažem, da ne vičem tvoje ime na sav glas; kad si blizu, ja se borim, biti svoj...biti jak, da u zagrljaj ne jurnem ti tad; kad si blizu, pogledom te tražim, kao ovlaš, kao slučaj; kad si blizu, onda mislim "znam ja tu ženu, takva je ona...savršena i puna mana"; kad si blizu, opet znam, još uvijek...prelijepa si ti
bang and blame

#888 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by bang and blame »

al_akhisari wrote:...ponekad si blizu, tu negdje odmah pored mene; kad si tako blizu napeto slušam, osluškujem ti glas; kad si blizu malo me je strah, da se ne predam, da ne ustuknem pred željom, da ne kažem, da ne vičem tvoje ime na sav glas; kad si blizu, ja se borim, biti svoj...biti jak, da u zagrljaj ne jurnem ti tad; kad si blizu, pogledom te tražim, kao ovlaš, kao slučaj; kad si blizu, onda mislim "znam ja tu ženu, takva je ona...savršena i puna mana"; kad si blizu, opet znam, još uvijek...prelijepa si ti
Predivno, bas kao i sve sto ste ,do sada ( na ovu temu),napisali.
1 x 2

#889 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by 1 x 2 »

Naočarka

Imam super ljubavnu pjesmu
o ljubavi kojoj su se potparavale naočale
Al su joj sve tri rupe bile razjapljene
i itekako su se dale

hahahahahahahahhahahahah
Cherry-Cherry

#890 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Cherry-Cherry »

Često se sjtim jednog svog bivšeg... Bilo je to davno, prije 100 godina... Imala sam 16 godina, on 17, bili smo zajedno pola godine. Pitam se gdje je, šta radi. Nema ga na fb, nema ga nigdje... A voljela bih ga vidjeti. :zoka: Imala sam poslije njega veze i vezice i duge veze, al od svih svojih bivših samo bih njega voljela opet da vidim.
al_akhisari

#891 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...na trgu, prostranom, punom sunca i gomilom ljudi, na platno uljano, kistom povlačim liniju prvu; tanka zaobljena crta lica, nepoznate žene, tu kraj izloga što stoji; zatim, kosa boje meda, djevojke nemirne, što na trgu stoji i nestrpljivo nekog što čeka; i oka dva, boje lješnjaka, velika i jasna, što me ovlaš pogledaše u prolazu; i dvije crte, iznad oka dva, obrve tanke, sa bilborda, tu su; usne sočne i osmjeh blagi, iz grupe studentica nasmijanih što još zrakom odzvanja; vrat dugi i stas vitki, lutke iz izloga...sve je tu; crta po crta, malo sjene i boje ponegdje, i slika je tu; i gle čuda, na platnu je lik tvoj, srcu dobro poznat i još uvijek drag
Niemand

#892 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Niemand »

al_akhisari :thumbup:
1 x 2

#893 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by 1 x 2 »

Baš bih volio dobru pjesmu
Napisati
Kao ovi (očito pijani) dalmatinski
Čobani

Na svom laptopu
HP 250 G2 F0Y78EA. OS. Free Dos, CPU: Intel Celeron N2810 2.0GHz (1MB cache), Display: 15.6" ED-backlit HD BrightView (1366 x 768), RAM: 2GB, HDD: 500GB, VGA: Intel HD Graphics, Realtek Ethernet 10/100, WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0

Al jebo laptop duša je
bitna
moja je duša trenutno
sitna

Makar pojeo i slabo slanu
karmu
plavuši iz spota bih pojeo govno ko
sarmu

I šta da radim
ah ah ah
kurve (one malo skuplje) su moj
fah

(o.k. uhvatio sam na
djelu
na 2.30 ogavnog
ćelu)

Kako prevazići svu moju
Bijedu?
Možda sačekati još koju
Sijedu?

''osta sam stajat ali
slomiće me vrime''
WTF :bolestan:
supercali

#894 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by supercali »

sto djevojke padaju na ove price i pricice :D

evo glave ako autori ovdje nisu primili bar 2-3 pp-a od forumasica :D
al_akhisari

#895 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...kada bi ulice znale da govore...otkrile bi koliko uzdaha, skrivenih pogleda i slučajnih susreta kriju krošnje drveća; pobrojale bi sve male i velike, ubrzane i one sasvim spore korake moje, što ulicom tvojom mile; i o radosti susreta, i o želji iskrenoj, bi pričale; kada bi ulice znale da govore...pričale bi priču o tebi i meni, i koraku posrnulom; pričale bi priču o mirisu kestenja u jesen kasnu i šetnji kraj rijeke...o dvoje koji ne znaju gdje su pošli, ni gdje će stići; kada bi ulice znale da govore, ispričale bi priču o kilometrima razmaženih, mračnih gradova...što stoje između nas
alkalna_baterija

#896 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by alkalna_baterija »

al_akhisari wrote:...kada bi ulice znale da govore...otkrile bi koliko uzdaha, skrivenih pogleda i slučajnih susreta kriju krošnje drveća; pobrojale bi sve male i velike, ubrzane i one sasvim spore korake moje, što ulicom tvojom mile; i o radosti susreta, i o želji iskrenoj, bi pričale; kada bi ulice znale da govore...pričale bi priču o tebi i meni, i koraku posrnulom; pričale bi priču o mirisu kestenja u jesen kasnu i šetnji kraj rijeke...o dvoje koji ne znaju gdje su pošli, ni gdje će stići; kada bi ulice znale da govore, ispričale bi priču o kilometrima razmaženih, mračnih gradova...što stoje između nas
mmmmmm :)
1 x 2

#897 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by 1 x 2 »

Sličice

O boginjo ljubavi!
OOOOO!!! :D
Smiluj se meni smiluj
Jezik mi vlažan u usta uvuci
I srce mi jezikom miluj.

Grickaj mi bradavice
O kako to samo volim
Sjedi tik pored mene
I plazi tijelom mojim golim

Uzmi ud moj rukama
Pa strpaj ga cijelog u usta
Sad ruke skloni sa njega
Nek jaja mi ostanu prazna i pusta

Ne skidaj gaćice crne
Malo ću da te gledam
Sad prstima ih malčice pomakni
Jer imam nešto da ti dam

intermission
Ti si s Venere a ja s Marsa
po savršenstvu tvom gmižem
ljubavi, ljubavi, ljubavi
ližem te, ližem, ližem

Sad sam duboko u tebi
Ud moj ti srce dira
Pliz ne stenji tako glasno
Komšiluk špijunira

O ljubavi!
OOOOO! :D
Kondom skini i baci ga u smeće
Na tijelu tvom vidim UV tragove
Moje sreće

Boginjom ću te zvati
Šapućem ti omamljeno i sneno
A i to treba znati
volim te volim ŽENO
Last edited by 1 x 2 on 11/09/2014 23:59, edited 1 time in total.
Niemand

#898 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by Niemand »

al_akhisari wrote:...kada bi ulice znale da govore...otkrile bi koliko uzdaha, skrivenih pogleda i slučajnih susreta kriju krošnje drveća; pobrojale bi sve male i velike, ubrzane i one sasvim spore korake moje, što ulicom tvojom mile; i o radosti susreta, i o želji iskrenoj, bi pričale; kada bi ulice znale da govore...pričale bi priču o tebi i meni, i koraku posrnulom; pričale bi priču o mirisu kestenja u jesen kasnu i šetnji kraj rijeke...o dvoje koji ne znaju gdje su pošli, ni gdje će stići; kada bi ulice znale da govore, ispričale bi priču o kilometrima razmaženih, mračnih gradova...što stoje između nas
:eh:
al_akhisari

#899 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

...mogao bih reći da te nema više, da si otišla...iščezla iz moje glave; mogao bih reći kako si odselila, iz moga grada, iz srca...iz duše moje; mogao bih reći da te zaboravljam, kao staru radost, nekog davnog poklona; mogao bih reći da te više ne sanjam, ne mislim o tebi,...barem ne svakog dana; ali, noć to čudno, čarobno doba, na talasu noćnog povjetarca, donese mi opet tebe; zato ja najradije čekam ponoć...ona je početak i kraj; naročito u ovim dugim noćima, kad je nebo tako blizu i tama se spusti; zato, zalutaj...zalutaj meni, ove tamne noći, kad je nebo tako blizu...i ja ću te naći i nikom te neću dati; vidiš, mogao bih reći da te zaboravljam
al_akhisari

#900 Re: Pišite, pišite lijepo.... o svojim ljubavima......

Post by al_akhisari »

..."opet ću večeras, po ko zna koji put, otići na spavanje s tobom u mislima mojim...opet ću te tajno poželjeti...opet će me zaboljeti pomisao da si s drugim...i, opet ću sebi obećati da ću prestati da mislim o tebi...i, opet, svanut će novo jutro s tvojim likom u mislima mojim i...opet, kanut će suza...i, sutra,...sve će opet, biti isto"...
Post Reply