Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
lerdi

#876 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by lerdi »

Svjedok za BBC ispričao detalje hapšenja Mladića

Nenad Jocović, prvi komšija Ratka Mladića, dao je intervju za BBC u kojem je govorio o detaljima hapšenja haškog optuženika za ratni zločin.

Ratko Mladić je uhapšen 26. maja u selu Lazarevo u Srbiji. Svjetski mediji i dalje pišu o hapšenju čovjeka koji se tereti za najveći zločin nakon Drugog svjetskog rata u Evropi.

Na dan kad je Mladić uhapšen Jocović je bio u dvorištu do njegove kuće, gdje je uzgajao paprike.

"Odjednom sam vidio da nas je opkolila policija. Pitao sam policajce je li neko ubijen ili su došli da kupe svinju od Mladićevog rođaka Branka. Policajci nisu imali pancire, kacige i duge cijevi, ali nisu bili ni uplašeni, već samo iznenađeni što su našli Mladića", ispričao je Jocović.

Kazao je da da su Mladićeve prve riječi upućene policajcima bile: "Ja sam čovjek kojeg tražite."

U narednim satima policija je ispitivala Mladića i pretresala okolne kuće.

"Policajci su korektno postupali prema njemu, tretirali su ga gotovo kao oca", ispričao je prvi komšija čovjeka optuženog za monstruozne zločine.

U Mladićevoj kući pronađena su dva pištolja, jedan jugoslovenske, a drugi američke proizvodnje. Prema tvrdnjama Jocovića, Mladić je policajcima rekao da ih je mogao pobiti da je htio.

"Da sam htio mogao sam ubiti desetoricu policajaca. Ali, nisam. Vi ste mladi momci koji samo rade svoj posao", navodno je kazao Mladić policajcima.

Mladić je često boravio u selu Lazarevu kod rođaka Branka.

"Slobodno je šetao ulicama i svi su znali ko je on", kazao je Jocović.

Ratko Mladić nalazi se u pritvorskoj jedinici u Hagu. Kako je nedavno istakla glasnogovornica Sekretarijata i Sudskih vijeća Međunarodnog suda u Haagu Nerma Jelačić on se prilagođava životu u pritvoru.
Šta kažu nisu znali gdje se nalazi? Pola Srbije znalo, al ne i vlast. Kod njih izgleda vlasti i slijepa i gluha ko top. :skoljka:
Bosnolog

#877 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

Stize narucen intervju od Bote i njegovih DB cuvara Sratka Smradica,.....
Branislav Mladić: Ratka sam skrivao punih pet godina

05.08.2011. u 12:25
Srbija
Image
"Pojavio se jedne noći prije pet godina. Pita: 'Znaš li tko sam?' Bio je već oronuo. Ali kako ne bih znao. :lol:

Prepoznao sam ga po glasu. I primio. Tko ne bi pustio u kuću brata? Tko ne bi sakrio brata?" ispričao je beogradskim Večernjim novostima Branislav Mladić, rođak donedavno najtraženijeg haaškog bjegunca Ratka Mladića u čijoj je kući u Lazarevu.

Tvrdi da mu se Mladić obratio za pomoć kada je ostao bez novca, a 'znao je da ga bez novca nitko neće skrivati i zato je prije pet godina i prekinuo sve veze i zakucao na moja vrata'. Mladić je kod sebe, tvrdi Branislav, imao dva pištolja, nekoliko stotina dolara i lijekove.

'Jeli smo što smo imali, a on je godinama bio kao zatvorenik u sobi. Samo bismo rano ujutro popili kavu zajedno, popričali i onda se ne bismo vidjeli do noći. Preko dana nisam ulazio u kuću. Zdravlje mu je sve više popuštalo, još tijekom rata u Bosni imao je moždani udar i dvaput je bio ranjen, a ovdje ga je mučio šećer. Nekad zdravi zubi su mu, do jednog, propali.

Prije nekoliko mjeseci je imao moždani, ovdje u kupaonici. Tri dana je lebdio na rubu života i smrti', kazao je.

Dodaje da nema nikakve mreže koja je skrivala Mladića, kako tvrdi glavni haški tužitelj Serge Brammertz.
Image
'Pa ja sam cijela ta mreža! Nije me teško pronaći. Dalje od sela ne idem. Mogu im doći i na noge. Ratko me telefonom zvao prije neki dan da ga posjetim u Haagu, ali nemam novac za to. Mogu me odvesti kada hoće. Radit ću poljoprivredu i na zatvorskom imanju', naglašava zločinčev pomoćnik.
Vares City

#878 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Vares City »

Jadni doktori,..mogu mislit' kako im je bilo,pored normalnih trebale su im i GAS- MASKE :D
rogoz

#879 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Kad ovaj monstrum crkne,mislim samo fizicki,onda bi Bosnjaci morali da se iz petinih zila izbore da monstruma tjs njegovo junacko "telo"balsamuju te postave u muzej.
Bosnolog

#880 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Bosnolog »

"Izvorno zlo": Ratko Mladić je svojim žrtvama gledao u oči!
05. 10. 2011. • 21:52 A. K.

Image
Mjereći distancu između dva suđenja Michael Dobbs u američkom magazinu Foreign Policy slučaj Eichmann i slučaj Mladić vidi kao razliku između "banalnosti zla" i "izvornog zla".

Kad sam prvi put došao u Hag da vidim Ratka Mladića, nakon što je uhapšen i isporučen, maja 2011.godine, nisam se mogao oteti sjećanju na slično suđenje održano prije 50 godina Adolfu Eichmannu, u Jerusalemu. Njega se 1961.godine procesuiralo za zločine protiv čovječnosti, deportaciju i ubistvo 6 miliona Jevreja.

Najpoznatija hroničarka suđenja Alfredu Eichmannu bila je Hannah Arendt, autorica članka za New Yorker koji se na kraju pretvorio u knjigu pod naslovom "Eichmann u Jerusalemu". U podnaslovu knjige stajalo je - izvještaj o banalnosti zla - fraza kojom je Hannah Arendt pokušala objasniti kako bezazleni činovnik može počiniti monstruoznosti koje izlaze iz okvira običnog zločina.

Sa sličnim se rebusom susreću i posjetioci Tribunala za ratne zločine na području bivše Jugoslavije. Većina od šezdesetak Srba, Hrvata, Muslimana i Albanaca koliko ih je do sada osuđeno za ubijanje i etničko čišćenje bili su dio mašinerije zločina. Među osuđenima, međutim, još nema onih koji su tu mašinu stavili u pogon.

Posmatrajući suđenje Mladićevom saradniku Radovanu Krstiću, hrvatska književnica Slavenka Drakulić sjetila se svog oca, oficira JNA u vrijeme maršala Josipa Broza. U svojoj knjizi "Oni nikada ne bi ni mrava zgazili", Drakulićeva prikazaje Krstića kao "usklađen lik" koji je "pristao na zlo":

"Ne vjerujem da je Krstić patološki slučaj, neki zao čovjek koji je mrzio muslimane i htio ih uništiti. On meni djeluje više kao neko ko se bori sa samim sobom. On je slab čovjek, čovjek koji se boji višima od sebe reći NE. Njegova je sudbina slična hiljadama drugih. Politika malih koraka, od svakodnevnih odluka i poslušnosti, od saradnje na malim stvarima, dovela je ljude poput Krstića u situaciju da nisu smjeli ne poslušati zapovjedi ljudi poput Ratka Mladića. U Krstićevom slučaju bila je to naredba da se ubije 8000 Bošnjaka Srebrenice. Naravno, Krstić je (teoretski ) mogao odbiti izvršiti naređenje, mogao je dati otkaz, ali...on je odlučio poslušati".

Fraza "banalnost zla" može opisati ljude poput Eichmanna ili Krstića - koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog sudjelovanja u pokolju u Srebrenici jula 1995. - ali sumnjam da to vrijedi i za nekoga poput Ratka Mladića. Eichmann je bio odgovoran za mnogo više ubistava nego Mladić, ali on nikada nije lično nikoga ubio. On je bio birokrata, "ubica za stolom" kako ga je definisao izraelski državni tužilac. On je rijetko vidio lica ljudi čija je ubistva organizovao, ili omogućio. Za razliku od njega, Mladić je svojim žrtvama gledao u oči.

Bio je prisutan u Srebrenici kad su muškarci odvajani od žena i djece, lično je obećao da se nikome ništa loše neće desiti. Činjenice dokazuju da je on, najviše od svih, odgovoran za srebrenički genocid. On je izdao nalog.

Da bi se razumjeli njegovi motivi mora se otići dalje od definicije "banalnost zla" koju je Hannah Arendt uspostavila za Eichmanna. Ovdje je ipak nešto drugo u igri. Ovdje se očigledno radi o "izvornom zlu".

Mladić se u sudu pojavljuje, na temelju optužnice koja uključuje genocid u Srebrenici i namjerno granatiranje civila u Sarajevu. Proces je još u početnoj fazi, suđenje će najvjerojatnije početi iduće godine, brdo dokaza je dostupno čak i kroz suđenja njegovim potčinjenima i saradnicima.

Mislim da bi suđenje Mladiću trebalo s pažnjom pratiti. ( Ja ću, lično, putovati u Srebrenicu, Sarajevo i Beograd kako bih razgovarao sa žrtvama i sa saradnicima). Namjeravam naime istražiti "izvorno zlo", javlja Radio Slobodna Evropa.
rogoz

#881 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Sad ce meni neko da kaki od cetnickoj gamadi,Ratko Mladic mogao je da da hebe sve svoje, sa svojim naredbama da nije bilo kapaciteta, tjs mrznje koja je ubijala.
mO k3

#882 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Upravo na njemackom programu Phoenix pad Srebrenice :(
17:46

#883 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 17:46 »

Ratko Mladić teško bolestan prebačen u bolnicu
b92
rogoz

#884 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

'ebo mater cetnicku izgleda da ce da zbise iz zatvora!!!

Znam,Jovan Raskovic ga zeli spasiti,rezerviso'mu parcelu medju nebeskim narodom.
mO k3

#885 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

znala je srbija sta radi ... znala je dobro da nece dugo i tada ga isporucila..
popajic

#886 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

Ženski Dr.Med wrote:znala je srbija sta radi ... znala je dobro da nece dugo i tada ga isporucila..
A znala je i Evropa sta Srbija radi pa im , valjda kao kaznu , ubrzase put u tu istu , licemjernu Evropu :x
rogoz

#887 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by rogoz »

Mladic ce da krepa ali njegovo djelo ce ojacati svom svojom snagom.
U Trebinju je formiran Inicijativni odbor nevladine organizacije “Srpski četnički pokret Republike Srpske“, a najavljeno je i osnivanje nastavnih centara za obrazovanje mladih četnika. Za predsjednika “Inicijativnog odbora, koji ima 107 članova iz istočne Hercegovine, izabran je političar iz Srbije, pripadnik Srpske radikalne stranke, Siniša Vučinić.

Ova organizcija je najavila osnivanje nastavnih centara za obrazovanje mladih četnika u tri grada u BiH. U saopštenju ove nevladine organizacije se navodi da će jedan od njenih osnovnih ciljeva biti njegovanje i baštinjenje četništva kao "najznačajnije i najsvjetlije srpske tradicije i promocija četništva kao ideologije budućnosti".

U Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu biće osnovani i nastavni centri, u kojima će se obrazovati mladi četnici, od 16 do 22 godine, dodaje se u saopštenju.

Nastavnim centrima će rukovoditi Siniša Vučinić, a u njima će raditi eminetni srpski intelektualci iz RS, Srbije, Crne Gore i Makedonije, stoji na kraju saopštenja.
mO k3

#888 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

rogoz wrote:Mladic ce da krepa ali njegovo djelo ce ojacati svom svojom snagom.
U Trebinju je formiran Inicijativni odbor nevladine organizacije “Srpski četnički pokret Republike Srpske“, a najavljeno je i osnivanje nastavnih centara za obrazovanje mladih četnika. Za predsjednika “Inicijativnog odbora, koji ima 107 članova iz istočne Hercegovine, izabran je političar iz Srbije, pripadnik Srpske radikalne stranke, Siniša Vučinić.

Ova organizcija je najavila osnivanje nastavnih centara za obrazovanje mladih četnika u tri grada u BiH. U saopštenju ove nevladine organizacije se navodi da će jedan od njenih osnovnih ciljeva biti njegovanje i baštinjenje četništva kao "najznačajnije i najsvjetlije srpske tradicije i promocija četništva kao ideologije budućnosti".

U Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu biće osnovani i nastavni centri, u kojima će se obrazovati mladi četnici, od 16 do 22 godine, dodaje se u saopštenju.

Nastavnim centrima će rukovoditi Siniša Vučinić, a u njima će raditi eminetni srpski intelektualci iz RS, Srbije, Crne Gore i Makedonije, stoji na kraju saopštenja.
Pa nema vise ovaca za klanje....
Hodidid

#889 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hodidid »

A to mora da je ovaj Sinisa Vucinic.

http://www.youtube.com/watch?v=ZrxzLO3nHg0

Bio nekad JUL-ovac i kao teski komunista u Srbiji a onda presao u radikale. Nesto ko nas Spiric ne da ga majka.
Ima negdje njegova debata sa Seseljem cini mi se na RTS-u. Tad jos nije bio nominalno radikal pa osuo paljbu po njima.

E nasao sam snimak. Ovdje je vec u nekakvoj drugoj stranci radikalne ljevice Nikola Pasic.

http://www.youtube.com/watch?v=nVurchxnnCk

Uglavnom namijenjao se covjek politickih partija.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#890 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

Mladić boluje od upale pluća

Srna - 11.11.2011 16:14
HAG - Srpski general Ratko Mladić boluje od upale pluća, rekla je danas portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić.

"Mladićevo zdravstveno stanje se popravilo od oktobra, ali on se još uvijek oporavlja. Prima terapiju za nekoliko bolesti, od kojih neke datiraju od prije prebacivanja u tribunal", rekla je Jelačićeva.

Mladić se trebao pojaviti pred sudom u četvrtak, ali nije došao jer je bolestan. Ranije je pretrpio nekoliko moždanih udara zbog čega mu je desna ruka paralizovana.

Sudija Alfons Ori naložio je detaljno ispitivanje Mladićevog zdravstvenog stanja, a Tribunal je odobrio zahtjev da ga naredne nedjelje pregleda tim ljekara iz Srbije.

Ali neće dugo.
:(
Chisum

#891 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chisum »

PipiDugaDevetka wrote:Mladić boluje od upale pluća

Srna - 11.11.2011 16:14
HAG - Srpski general Ratko Mladić boluje od upale pluća, rekla je danas portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić.

"Mladićevo zdravstveno stanje se popravilo od oktobra, ali on se još uvijek oporavlja. Prima terapiju za nekoliko bolesti, od kojih neke datiraju od prije prebacivanja u tribunal", rekla je Jelačićeva.

Mladić se trebao pojaviti pred sudom u četvrtak, ali nije došao jer je bolestan. Ranije je pretrpio nekoliko moždanih udara zbog čega mu je desna ruka paralizovana.

Sudija Alfons Ori naložio je detaljno ispitivanje Mladićevog zdravstvenog stanja, a Tribunal je odobrio zahtjev da ga naredne nedjelje pregleda tim ljekara iz Srbije.

Ali neće dugo.
:(

Samo neka zivi.
Neka krepava natenane. Neka podere sve i jedan carsaf u Hagu prije nego dusu ispusti, jebem li mu kosti seljacke.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#892 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by prljavi Hare »

BRIGA I SEKIRACIJA U ŠUMSKOM RAJHU! :evil:

МЛАДИЋ СПАСЕН У ПОСЉЕДЊИ ЧАС

Генерал Ратко Младић замало се угушио од воде у плућима, изјавио је његов адвокат Милош Шаљић.

Инфо
09:07 | 18/11/2011

Image
"Iz đenerala ispumpano više vode nego iz Riste Đoge"-tvrdi đeneralov odvjetnik! :oops:

Извор: Глас Српске

Фото: РТС

Младић се љекарима у Хагу жалио на стравичан бол, али је добијао уобичајене лијекове, који су му стање учинили критичним, каже Шљивић.

Кад су га одвели у болницу и видели воду у плућима одмах су је пунктирали. Извадили су му два и по литра. Једва је дисао и да то нису урадили не би преживео. Био је у колицима. Сада устаје, али само ако га неко придржи - рекао је Шаљић за београдски "Курир".

Портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић изјавила је да су љекари специјалисти са ВМA у Београду прегледали Младића у притвору Хашког трибунала.

- Љекари из Србије имаће могућност да о својим налазима обавијесте секретара Трибунала, али не и да препишу терапију - изјавила је Јелачићева и додала да из безбједносних разлога не може да говори да ли је посјета љекара Младићу окончана.

Р.К.

Poživio ti nama krvniče da sve otpjevaš o Mordoru! :x :x :x
popajic

#893 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

Isporucio Tadic Hagu zivi les , dobio potrebne poene , a monstrumove zrtve moraju slusati o pumpanju vode iz trulezi :x
Neka pozivi dzeneral bar toliko da se napati dok bude ispustao onaj otrov od duse :evil:
hercegovac_pravi

#894 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hercegovac_pravi »

popajic wrote:Isporucio Tadic Hagu zivi les , dobio potrebne poene , a monstrumove zrtve moraju slusati o pumpanju vode iz trulezi :x
Neka pozivi dzeneral bar toliko da se napati dok bude ispustao onaj otrov od duse :evil:
Ma jok popajiću....ceo cvet znade da je Tadić najdemokratskiji od svih demokratskih lidera na cvetu i okolici pa i šire...nije on to namjerno uradio...
popajic

#895 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

hercegovac_pravi wrote:
popajic wrote:Isporucio Tadic Hagu zivi les , dobio potrebne poene , a monstrumove zrtve moraju slusati o pumpanju vode iz trulezi :x
Ma jok popajiću....ceo cvet znade da je Tadić najdemokratskiji od svih demokratskih lidera na cvetu i okolici pa i šire...nije on to namjerno uradio...
Sto je najgore "ceo svet" je znao za Milosevicevu ulogu u agresiji na BIH - jedva docekali da umre bez presude da prljava uloga tog sveta ne izadje na vidjelo.
Zna ceo svet i ko su i sta su cetnici , pa ipak njihovom prvom covjeku ne odvaljuju presudu. :x
Sudje je Radovanu farsa bez premca. :x
Dzeneral je vec usran i mrtav - nikakvu presudu nece docekati :x
Ceo svet je itekako ucestvovao u razaranju BIH sa ovom paklenom ekipom - sve je ovo farsa da se kamuflazno operu sape.
Nikakve pomoci od "celog sveta" - samo u se i u svoje kljuse ! Steta sto se kod nas sve zaista svelo na kljuse ...
Chisum

#896 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chisum »

prljavi Hare wrote:BRIGA I SEKIRACIJA U ŠUMSKOM RAJHU! :evil:

МЛАДИЋ СПАСЕН У ПОСЉЕДЊИ ЧАС

Генерал Ратко Младић замало се угушио од воде у плућима, изјавио је његов адвокат Милош Шаљић.

Инфо
09:07 | 18/11/2011

Image
"Iz đenerala ispumpano više vode nego iz Riste Đoge"-tvrdi đeneralov odvjetnik! :oops:

Извор: Глас Српске

Фото: РТС

Младић се љекарима у Хагу жалио на стравичан бол, али је добијао уобичајене лијекове, који су му стање учинили критичним, каже Шљивић.

Кад су га одвели у болницу и видели воду у плућима одмах су је пунктирали. Извадили су му два и по литра. Једва је дисао и да то нису урадили не би преживео. Био је у колицима. Сада устаје, али само ако га неко придржи - рекао је Шаљић за београдски "Курир".

Портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић изјавила је да су љекари специјалисти са ВМA у Београду прегледали Младића у притвору Хашког трибунала.

- Љекари из Србије имаће могућност да о својим налазима обавијесте секретара Трибунала, али не и да препишу терапију - изјавила је Јелачићева и додала да из безбједносних разлога не може да говори да ли је посјета љекара Младићу окончана.

Р.К.
Eki, lafo, voda... Pa zar je tako tesko priznati da se opet usr'o k'o grlica.

Inace, salu nastranu... Krepavaj na tenane, seljacino ulojena, usrana. Polako, bolno, pa da te usranog i ukopaju.
argyle

#897 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

Amaterski, privatni snimci Ratka mladica i drugih ratnih zlocanaca koje je snimao Milan Lesic, srbin iz Kanade tokom rata u BiH.

Helikopter

#898 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Helikopter »

Zašto nema popusta za BiH

Autor Erol Avdović 2012-05-20 06:01:00

Gledajući Mladićev prst ispod grla, jasno je da bi Drina trebala odmah postati granica do koje se proteže NATO
Ulaskom u Akcijski plan za članstvo (MAP) u NATO savezu, Bosni i Hercegovini bi se u Čikagu još više odškrinula ta važna evroatlantska vrata. Napaćeni građani BiH vjeruju kako je taj sigurnosni kišobran dovoljan da ih zaštiti i od nedovršenih međusobnih kalvarija. To je praktično i opravdano rezoniranje.

MAP, međutim, nije garant da će BiH u dogledno vrijeme, pa čak i uopće, postati članica Saveza ako ne provede tražene reforme. Ipak, ulazak u NATO nije samo oblačenje uniforme, već prihvatanje sistema vrijednosti kao i zajedničke geostrategije. Otuda neophodnost i etičke jasnoće.

Ako ćemo pravo, gledajući Mladićev prst ispod grla, kojim ovaj izvođač radova u korist još neugasle ideje velike Srbije čak i "iza rešetaka" prijeti stradalnicima genocida u istočnoj Bosni, onda bi Drina trebala odmah postati granica do koje se proteže NATO.

No, na samitu u Čikagu neće se dogoditi to pravedno čudo. Iako je Rusija sa svojom "humanitarnom" bazom već došla do Niša, a ruski interesi preko moskovskih tajkuna stigli i do Banje Luke, Bosni se ne gleda kroz prste kao što je to učinila EU prema Srbiji.

Nije sporno da BiH mora ispuniti sve uvjete, iako svi vide da bh. demokratska tranzicija opasno dugo traje i da bi neki "popust", poput onog Srbiji, dobrodošao i ovoj napaćenoj zemlji. Posebno, jer se zna ko su kočničari evroatlantskog ubrzanja.

Oko BiH se, nažalost, opet kasni kao i prije 20 godina! Vrijeme je, ako već kasno nije, da se Bosna i uz pomoć NATO-a otme iz kandži čestog ponavljanja znane balkanske historije.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/koment ... a-bih.html
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#899 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

Odbrana Ratka Mladića govori u emisiji RTRS PRESING šta će sve uraditi. Obratiti pažnju na reporterku koja se javlja i govori o ''genocidu nad Srbima u Srebrenici'':
http://www.rtrs.tv/av/player.php?id=18622&x=1
Iako nisam sve razumio jer mi je materija nepoznata-nisam pravnik, stekao sam utisak da odbrana R.M. nije bezazlena, odnosno, opasno su narušili koncepciju tužiteljstva.
Molio bih stručne komentare nekoga ko se razumije u ove stvari.
nuki_cika

#900 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by nuki_cika »

Post Reply