BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#876 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by north »

campa_xxx wrote:Lijepo je bilo veceras na gradskom stadionu :thumbup:

Drago mi nesto bi kad onaj spiker rece rezultat iz Svedske a citav jug aplauz :thumbup: :bih:
Aferim za to.....
campa_xxx

#877 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by campa_xxx »

Europa League third qualifying round draw looms

Former winners Club Atlético de Madrid are among 30 sides starting the UEFA Europa League in the third qualifying round and the draw will be live on UEFA.com from 13.30CET on Friday

Group 2:
Seeded

AZ Alkmaar (NED), FK Rudar Pljevlja (MNE)/FK Austria Wien (AUT), Bursaspor (TUR), FK Željezničar (BIH)/FC Sheriff (MDA), FK Sūduva (LTU)/IF Elfsborg (SWE)

Unseeded
Maccabi Tel-Aviv FC (ISR)/Xäzär Länkäran FK (AZE), KS Flamurtari (ALB)/FK Jablonec (CZE), Ferencvárosi TC (HUN)/Aalesunds FK (NOR), NK Olimpija Ljubljana (SVN)/Bohemian FC (IRL), FC Gomel (BLR)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Group 6:
Seeded

AC Sparta Praha (CZE), Stoke City FC (ENG), Anorthosis Famagusta FC (CYP)/FC Gagra (GEO), Glentoran FC (NIR)/FC Vorskla Poltava (UKR), Heart of Midlothian FC (SCO)

Unseeded
HNK Hajduk Split (CRO), Paksi SE (HUN)/Tromsø IL (NOR), AC Juvenes-Dogana (SMR)/FK Rabotnicki (MKD), Örebro SK (SWE)/FK Sarajevo (BIH), Sligo Rovers FC (IRL)

Mislim, ipak ne trebaju ni jedni ni drugi trcati pred rudu sto se kaze, ipak su Sheriff i Orebro ozbiljne ekipe i nece se tako lako predati
Kinaski

#878 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Kinaski »

Veceras su sarajevski klubovi osvjetlili obraz BH fudbala
Arma-Sarma

#879 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Arma-Sarma »

187 wrote:Veceras su sarajevski klubovi osvjetlili obraz BH fudbala
Kako koji. Jedni su kao nenosioci dobili nosioca koji je prošle godine ostvario fantastične rezultate, a drugi su se branili kao nosioci protiv ekipe koja je posljednji put u prošlom stoljeću igrala u Europi.

Šerif prejak za Dinamo, ali ne i za Želju (naslov na indexu) :-)
motachjointa

#880 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by motachjointa »

Arma-Sarma wrote:
187 wrote:Veceras su sarajevski klubovi osvjetlili obraz BH fudbala
Kako koji. Jedni su kao nenosioci dobili nosioca koji je prošle godine ostvario fantastične rezultate, a drugi su se branili kao nosioci protiv ekipe koja je posljednji put u prošlom stoljeću igrala u Europi.

Šerif prejak za Dinamo, ali ne i za Želju (naslov na indexu) :-)
hahaha koji levat :lol:
vinnie_jones

#881 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by vinnie_jones »

kako su komšije stajale na terenu, jel' bilo kak'ih kanafa?

oba puta rezultat iz Skandinavije ispraćen aplauzom :wink:
splend

#882 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by splend »

gledao sam obe tekme, jednu na racunaru(II pol.), drugu na TV-u. naravno, bez emocija :mrgreen:

sarajevo izgledalo dobro, dobra ekipa, fino su igrali. posto sam bez tona gledao, ne znam igrace bas dobro, ali cini mi se da je obuca igrao u napadu(bio slab) a onaj desetka(nizak) neda materi svojoj lopte. sigurno je 4-5 napada upropastio. ostali su izgledali dobro, orebro jest imao nekoliko dobrih sansi, ali sarajevo moze biti zadovoljno rezultatom.

zeljo igrao dobro, posebno zeba. i finale kupa je dobro igrao, pa sam ga zapamtio. najbolji igrac veceras. dobar je bio i onaj zadnji vezni, momak je svaki put dobro iznio loptu i bez panike. seki nista nije uradio, izgleda da ce i vama samo smetati :mrgreen: serif onako. onaj napadac ( s onom seoskom frizurom :D) im je dobar, sto se povrijedio. cim je izasao, oni se gore raspali. imate dobar rezultat za revans. uz malo srece, obe ekipe bi trebale proci.
chsk

#883 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by chsk »

splend wrote:gledao sam obe tekme, jednu na racunaru(II pol.), drugu na TV-u. naravno, bez emocija :mrgreen:

sarajevo izgledalo dobro, dobra ekipa, fino su igrali. posto sam bez tona gledao, ne znam igrace bas dobro, ali cini mi se da je obuca igrao u napadu(bio slab) a onaj desetka(nizak) neda materi svojoj lopte. sigurno je 4-5 napada upropastio. ostali su izgledali dobro, orebro jest imao nekoliko dobrih sansi, ali sarajevo moze biti zadovoljno rezultatom.

zeljo igrao dobro, posebno zeba. i finale kupa je dobro igrao, pa sam ga zapamtio. najbolji igrac veceras. dobar je bio i onaj zadnji vezni, momak je svaki put dobro iznio loptu i bez panike. seki nista nije uradio, izgleda da ce i vama samo smetati :mrgreen: serif onako. onaj napadac ( s onom seoskom frizurom :D) im je dobar, sto se povrijedio. cim je izasao, oni se gore raspali. imate dobar rezultat za revans. uz malo srece, obe ekipe bi trebale proci.
Ma Obuca i Haskic nisu imali lopti, upravo sto im taj "mali desetka" zvani Kojasevic nije gurao lopte vec ceka da mu se prostor zatvori i da on pokusa njegov magicni pas. On je jedini bio od losijih na terenu, ostalo solidno. Izdvojio bih Hamzica, Torlaka sa Dupovcem kao stoperski par, Comor i Beli su bili u nekim trenutcima fini na bekovima ali jos je to lose. Handzici onako solidno nit smrde nit mirisu, Suljica su ubili na krilu. Sudija malo srao al uglavnom svi zadovoljni Sarajevo prolazi :D
cyprus

#884 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Čestitam i Sarajevu i Želji na dobrim rezultatima večeras... Ipak, sve je daleko od gotovog, u revanšima neće biti lako.

Sarajevo me pozitivno iznenadilo. Većinom sam samo slušo Bahu, a manje gledo stream i manje-više sam zadovoljan sa onim što sam čuo, osim nekoliko situacija u zadnjem dijelu susreta kada je bilo opasno :D Ovaj remi je iznad mojih očekivanja, jer sam očekivao poraz, posebno kada sam vidio sa kakvom ekipom raspolažemo. Ipak, Švedi su očito u užasnoj formi i sada mislim da postoji vrlo realna šansa da se to iskoristi na Koševu, ali ne treba se zaletat - šanse su i dalje gotovo podjednake, možda malko na našoj strani. A ja ću po tradiciji i dalje ostat pesimista i reći da me eventualni neuspjeh neće baš iznenadit...

Želju nisam gledo, tako da nemam pojma kako su igrali. Ipak, rezultat od 1:0 je odličan i čvrsto vjerujem da Amar taj rezultat tamo može sačuvat. Naravno, treba imati na umu da u Tiraspolu će biti drugačija priča od ove ovdje, pa će se Željo vjerovatno braniti veći dio susreta, ali ključ za uspjeh će biti postizanje bar jednog gola. E sad mene zanima, jel se taj Sheriff stvarno pokazo toliko strašan koliko su mase uplašenih navijača ovdje kukale danima?
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#885 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

Baudelaire wrote:Daj brate Vorsklu da ne pretjerujemo, u playoffu može neki engleski tim :D Inače, svaka čast i mojima i Želji na dobrim rezultatima večeras :D
Vorskla ide nama... :mrgreen:

BTW čestitke sarajevskim klubovima, nekako sam očekivao dobre rezultate... :)
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#886 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by 1pajdo »

lester burnham wrote:kao sto rekoh, ako su moldavci nisu spanci... poklon kvota... :mrgreen:

Image
Kao i Vojvodina protiv Vaduza...2.00 :mrgreen:
cyprus

#887 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

A što se tiče ovog izvlačenja sutra, iako sam reko da se ne treba zaletat previše, evo kratak komentar grupa:

Sarajevo koga god da izvuče ima minimalne šanse. Možda Vorskla zvuči najslabije, ali i protiv nje eventualne šanse Sarajeva bi bile vrlo tanke... Stoke je s druge strane nesumnjivo najatraktivniji.

A za Želju ove opcije izgledaju mnogo prihvatljivije. Jedino bi se Maccabi trebao izbjeć, a protiv svih ostalih se može igrat, a protiv Olimpije i Gomela čak bit i favorit.

Ali otom potom, sad je bitnije sa uspjehom odigrati revanše...
LSD

#888 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by LSD »

Arma-Sarma wrote:
campa_xxx wrote:
Drago mi nesto bi kad onaj spiker rece rezultat iz Svedske a citav jug aplauz :thumbup: :bih:
Pa aplaudirali smo jer je 0:0 loš rezultat za njih. Ovdje prime jedan i mogu iduće pretkolo pratiti iz fotelja.
Wtf :shock: :? nije tacno...raja je aplaudirala na pozitivan rezultat komšinica kad je spiker javio.
lord blackadder

#889 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lord blackadder »

cyprus wrote:
Sarajevo me pozitivno iznenadilo....
To je zato sto imas streberski pogled na fudbal.

Jedini je problem sto skandinavci obicno igraju bolje u gostima.
cyprus

#890 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

lord blackadder wrote:
cyprus wrote:
Sarajevo me pozitivno iznenadilo....
To je zato sto imas streberski pogled na fudbal.

Jedini je problem sto skandinavci obicno igraju bolje u gostima.
Definiši štreberski pogled :D
lord blackadder

#891 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by lord blackadder »

Uzmes sve varijable na papir, sracunas pluseve i minuse, i dobijes rjesenje.

Po tebi, ako ima 10 parova s kvotama na keca ispod 1,50 najmanje 8 bi trebalo proci. Zasto? E pa zato sto je to 'logicno'

Ma ovo smo prezvakali stoput. Bitno je da je Latvija s jednim igracem otisla na Euro, a Bosna se nema cemu nadat. :D

Prosto, neke ekipe odgovaraju svojim stilom igre nekim drugim ekipama. Toga imas u svim sportovima. I to nisu skoro nikakava izenadjenja. I zato si ti bio medju fenjerasima prognozera WCa.
elSaik

#892 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by elSaik »

Bez euforije! Mislim da možemo odigrati još bolje. Uz dobru psihičku pripremu, dozu sreće i mnogo trčanja možda bismo i mogli iznenaditi i proći dalje!
BASS

#893 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by BASS »

Nisam gledao Sarajevo,ali Željo je dobro odigrao.Čak se mogu usuditi i reći jako dobro.
Ukraden čist penal i pomalo se plašim toga,jer Sheriff drži bukvalno neki moldavski Dodik,ali da ne izmišljamo opravdanja :-D bit će guravo,nadao sam se zadnjim minutama golu - ali Zeba počeo fantazirat a Adilović se gubit,doduše ni gosti nisu pokazali nešto posebno - realno nivo naše lige,ali opet kažem - bit će guravo,ovaj gol u principu ne mora ništa da znači,veći uspjeh je nula primljenih - za šta je zaslužan Karić,dobar Karić.
ultima_palabra

#894 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

Bilo je lijepo večeras biti navijač Želje :thumbup: Iako je odbrana par puta visila u 1.pol, u napadu smo itekako bili potentni... uz malo sreće je mogao i drugi ući. Sad su vidjeli da se može, pa očekujem veliku borbu za prolaz.

Čestitke i konama, mada i njih čeka vrlo nervoznih 90 minuta... ipak se vidjelo koje ekipe iz naše lige mogu nešto napraviti u Evropi :)
elSaik

#895 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by elSaik »

LSD wrote:
Arma-Sarma wrote:
campa_xxx wrote:
Pa aplaudirali smo jer je 0:0 loš rezultat za njih. Ovdje prime jedan i mogu iduće pretkolo pratiti iz fotelja.
Wtf :shock: :? nije tacno...raja je aplaudirala na pozitivan rezultat komšinica kad je spiker javio.
Ja ne znam gdje ste vi čuli taj silni aplauz, ali eto... :mrgreen:
smoki_choko

#896 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by smoki_choko »

elSaik wrote: Ja ne znam gdje ste vi čuli taj silni aplauz, ali eto... :mrgreen:
pa na jugu, zar nisi bio tamo. petnaesto minutni standing ovation aplauz kad je javljen rezultat iz svedske :D
elSaik

#897 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by elSaik »

smoki_choko wrote:
elSaik wrote: Ja ne znam gdje ste vi čuli taj silni aplauz, ali eto... :mrgreen:
pa na jugu, zar nisi bio tamo. petnaesto minutni standing ovation aplauz kad je javljen rezultat iz svedske :D
Mora da sam prespavao tih 15 minuta... :mrgreen:
El_comadante

#898 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by El_comadante »

dobar rezultat oba sarajevska ligaša i nadam se da če oba proći dalje i naravno što lakšeg protivnika u 3 pretkolu i prolaz dalje bar jednog predstavnika. samo neznam kako je ovaj Makabi nenositelj a Seriff kao nositelj?
leo karan

#899 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by leo karan »

odigrao sam bio X na zelju i na nas...samo nek se zna.
gledao sam obje tekme, bit ce guravo u revansima bas.
realno sarajevo bolje veze igru i gradi akcije, da nije bolesnika kojasevica to bi bilo jos tecnije.
s druge strane zeljo je odigrao ho-ruk, gore ako ga ne daju donji su.
sistematski pregled

#900 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by sistematski pregled »

U kakvim smo problemima bili ovaj x u Švedskoj je odličan. Mislim da za sedam dana možemo biti samo još bolji i da prolazimo. Svaka čast momcima koji su bili gore!
Štrumfete, imaju dobar rezultat protiv moldavaca, što je bilo i za očekivati obzirom da smo već vidjeli da je najkvalitetnija moldavska ekipa dan prije ponižena od gruzijaca.
Locked