Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
#876 Re: Miralem Pjanić
Bundesliga bi mu godila, Magath bi ga očvrsnuo (jadna mu majka kad počne sa onim medicinkama da trčkara), a za reprezentaciju bi bilo pravo važno da igra u jačoj ligi od francuske (jes da ne igra LP, ali ionako ove godine je tu ulazio samo sa klupe, ako ikako) i prije svega redovno.
Mislim da Inter, Milan, Chelsea, itd... trenutno apsolutno nisu realne opcije, a ako bi i otisao tamo vjerovatno bi igrao na kapaljku.
Najgore što bi opet morali početi pratiti Wolfsburg, a još pogotovo da se vrate Misimović i Salihović i eto ti opet velikog fan-cluba u BiH:))
Mislim da Inter, Milan, Chelsea, itd... trenutno apsolutno nisu realne opcije, a ako bi i otisao tamo vjerovatno bi igrao na kapaljku.
Najgore što bi opet morali početi pratiti Wolfsburg, a još pogotovo da se vrate Misimović i Salihović i eto ti opet velikog fan-cluba u BiH:))
- xXBl0odXx
#877 Re: Miralem Pjanić
libertyBiH wrote:Danas si me uvijerio zasto sjedis na klupi Liona..............
Ja bih prije rekao da od one utakmice znamo zasto je los. Kako nece biti kada ne igra. Vise ja tekmi ove godine imam na terminima nego on u Lyonu. Igrac koji ne igra ne moze napredovati. Nema tog treninga koji moze zamijeniti igranje utakmica.
-
Baudelaire
#878 Re: Miralem Pjanić
Daj Božealphonse kauders wrote:Bundesliga bi mu godila, Magath bi ga očvrsnuo (jadna mu majka kad počne sa onim medicinkama da trčkara), a za reprezentaciju bi bilo pravo važno da igra u jačoj ligi od francuske (jes da ne igra LP, ali ionako ove godine je tu ulazio samo sa klupe, ako ikako) i prije svega redovno.
-
Zgec Lezda
#879 Re: Miralem Pjanić
Evo pisu da su Lazio poslali konkretnu ponudu od 13 miliona za Miralema:
http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... jania.html
http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... jania.html
- legionar2010
#880 Re: Miralem Pjanić
Miralem Pjanic - Goals & Skills 2011
Sretno u Wolfsburgu da dobijemo opet prvake iz vucijeg grada...
Sretno u Wolfsburgu da dobijemo opet prvake iz vucijeg grada...
- just principe
- BHF_Manijak
#882 Re: Miralem Pjanić
Prestali sa Dzekom sad poceli sa Pjanicem!
Hoce ga ovaj hoce ga onaj a niko ozbiljne ponude da posalje... 
- fosil
#883 Re: Miralem Pjanić
Volio bih da se Pjana ispali iz Lyona, fakat steta da nam takav talenat propada na klupi. Cini mi se da bi puno bolje prosao u Bayernu koji je isto bio pravo zagrizao da ga dovede iz Metza. Sreca pa je jos maksum. 
- Sasvim_Obican
#884 Re: Miralem Pjanić
Miralem ga je upravo zabio za 1-0 Lyona. Tri minute nakon ulaska s klupe !

- ultima_palabra
#886 Re: Miralem Pjanić
Centaršut sa desne strane, Pjanić pospremio u gol sa 6-7 metara.trcicu trceci wrote:kakav je gol ?
- bingov buraz
#887 Re: Miralem Pjanić
Strasna asistencija Pjanica,prije toga napravljen crveni na njemu 
- Sasvim_Obican
#888 Re: Miralem Pjanić
Definitivno najbolji pojedinac na terenu. Ja ne znam kako ovaj trener Lyona ne vidi da su bez Pjanića potpuno druga, lošija ekipa. Njegov ih je ulazak preporodio !bingov buraz wrote:Strasna asistencija Pjanica,prije toga napravljen crveni na njemu
- just principe
#889 Re: Miralem Pjanić
trcicu trceci wrote:ee da je dzeko dao gol vec bi bio i gol i asistenicija postaljena, ovako nista
http://videa.hu/videok/sport/lyon-2-1-m ... lHyemoWX97
- boston_c
- nokia_e52
#891 Re: Miralem Pjanić
moje skromno misljenje je da treba da ide iz Lyon-a,u neki slabiji klub koji igra evropsku ligu...Bitno je da je u prvih 11...
- BHF_Manijak
#892 Re: Miralem Pjanić
Slabiji od Lyona?! Pa jedino u Slovan da ode ili Zurich, eto oni igraju Evropa ligu...nokia_e52 wrote:moje skromno misljenje je da treba da ide iz Lyon-a,u neki slabiji klub koji igra evropsku ligu...Bitno je da je u prvih 11...
-
Baudelaire
#893 Re: Miralem Pjanić
Nije napredak u karijeri otići iz Lyona gdje je među 18 u Real gdje neće biti ni među 25, nego u klub gdje će biti među 11, npr Wolfsburg. Ovo Wolfsburg sam lupio, apliciraj na koji god drugi klub hoćeš. Jednostavno, kad je igrač u klubu tri godine i ne dobije priliku, pitaš se da li će je ikad dobiti, a njegova situacija u Lyonu je takva. Dobar je igrač, šteta da i dalje grije klupu Lyona. Usput, svaka čast Puelu, treba biti umjetnik pa rasturiti onako dominantnu ekipu, uz konstantna ulaganja od preko 30 miliona eura po sezoni.BHF_Manijak wrote:Slabiji od Lyona?! Pa jedino u Slovan da ode ili Zurich, eto oni igraju Evropa ligu...nokia_e52 wrote:moje skromno misljenje je da treba da ide iz Lyon-a,u neki slabiji klub koji igra evropsku ligu...Bitno je da je u prvih 11...Ne kontam ovaj post, ko da je u Manchesteru pa na klupi sjedi, nije ni Lyon sama krema evropskog fudbala, 2.su tek "razred", po meni mjera klub, igrat ce Ligu prvaka, a i ima sigurno mjesta u prvih 11, to je dosad pokazao, kad god je usao s klupe napravio je preokret, a eto ovdje raja po forumu jos rece da ne igra u prvih 11 jer jos se nije 100% oporavio od povrede i usao u takmiacrsku formu, pa vidjet cemo, a to da ide u losiji neki klub nidje veze, pa nece momak nazadovat u karijeri vec valjda naprijed ici...
- samo_ti
#894 Re: Miralem Pjanić
Jel igra onaj Gurkuf ili je povrijedjen jos ? Posto vidim ovaj nas opet na klupi, zadnjih nekoliko utakmica je tako ... pa ko sada ima "prednost" u odnosu na njega ? 
-
udrch
#895 Re: Miralem Pjanić
Sreća njegova pa Spaha otišao u Sevilju, inače ne bi dao gol, ali asistencija je bila fenomenalna..just principe wrote:trcicu trceci wrote:ee da je dzeko dao gol vec bi bio i gol i asistenicija postaljena, ovako nista
http://videa.hu/videok/sport/lyon-2-1-m ... lHyemoWX97
- BHF_Manijak
#896 Re: Miralem Pjanić
Slazem se Bodeler sa gotovo svim, to sam i ja nedavno napiso, fakat valja biti umjetnik jebo te pa razjebat ekipu koja je dominirala Francuskom!
Sto se Pjane tice, iako ga na klupu stavlja, momak pokzuje da kvalitetom i pruzenim partijama treba da bude u prvih 11 i ja mislim da ce se tu ustaliti, jer fakat trebas biti toliko drzak i bezobrazan pa da momka koji ti ima asistenciju ili gol po utakmici na klupi drzis!
Sto se Pjane tice, iako ga na klupu stavlja, momak pokzuje da kvalitetom i pruzenim partijama treba da bude u prvih 11 i ja mislim da ce se tu ustaliti, jer fakat trebas biti toliko drzak i bezobrazan pa da momka koji ti ima asistenciju ili gol po utakmici na klupi drzis!
- fosil
- just principe
#898 Re: Miralem Pjanić
da li je mahalska ili ne, Roma je ponudila za Pjanica 8.5 mil, Lyon trazi 11...
Ne znam sta reci sto se tice ovog eventualnog transfera..S jedne strane ima prednosti, s druge nedostatke..
Svakako prednost bi bila nastup u jacoj ligi, zatim u vjecitom derbiju bi imali dva Bh igraca na suprotnim stranama ( slatke muke za nas
)..
Nazalost puno je vise nedostataka: Roma ne nastupa u ligi prvaka niti u EL a s obzirom da 3 tima narednih sezona iz Serie A ide u LP, Roma bi tesko do iste dosla, a o tituli da ne pricam...Naravno u Lyonu zagarantovano ima l.prvaka, kao i to da je taj tim prvi konkurent za titulu u Ligi 1..
Svakako da bi prelazak u Romu bio velika stvar, ali sama pomisao da ne igraju u evropi mi govori da mu je bolje ostati u Lyonu, ipak ko mu garantuje u Romi pocetnih 11, naravno tu je i prilagodba na ligu, kulturu i sl..
Po meni je izgledno da ce ga Roma dovesti samo u slucaju da im ode D.d.Rossi u City
sto nije daleko od istine..
Ne znam sta reci sto se tice ovog eventualnog transfera..S jedne strane ima prednosti, s druge nedostatke..
Svakako prednost bi bila nastup u jacoj ligi, zatim u vjecitom derbiju bi imali dva Bh igraca na suprotnim stranama ( slatke muke za nas
Nazalost puno je vise nedostataka: Roma ne nastupa u ligi prvaka niti u EL a s obzirom da 3 tima narednih sezona iz Serie A ide u LP, Roma bi tesko do iste dosla, a o tituli da ne pricam...Naravno u Lyonu zagarantovano ima l.prvaka, kao i to da je taj tim prvi konkurent za titulu u Ligi 1..
Svakako da bi prelazak u Romu bio velika stvar, ali sama pomisao da ne igraju u evropi mi govori da mu je bolje ostati u Lyonu, ipak ko mu garantuje u Romi pocetnih 11, naravno tu je i prilagodba na ligu, kulturu i sl..
Po meni je izgledno da ce ga Roma dovesti samo u slucaju da im ode D.d.Rossi u City
- shalla
#899 Re: Miralem Pjanić
Bez obzira na trenutnu jačinu kluba meni nekako dosta bolje izgleda kad pored igrača na recimo spisku reprezentativaca piše Roma nego Lyonjust principe wrote:da li je mahalska ili ne, Roma je ponudila za Pjanica 8.5 mil, Lyon trazi 11...
Svakako prednost bi bila nastup u jacoj ligi, zatim u vjecitom derbiju bi imali dva Bh igraca na suprotnim stranama ( slatke muke za nas)..
Po meni je izgledno da ce ga Roma dovesti samo u slucaju da im ode D.d.Rossi u Citysto nije daleko od istine..
- alphonse kauders
#900 Re: Miralem Pjanić
Prelazak u Romu bi bio korak unazad u karijeri, jer Roma je u evropskim okvirima gledano prosječan evropski klub, a to da je italijanska liga jača od francuske, hm recimo da su trenutno bare-bare.
Osim toga, s njegovom krhkom konstrukcijom vidim da bi jedno 60% vremena bio povrijeđen s obzirom na starltove talijanskih mesara
Osim toga, s njegovom krhkom konstrukcijom vidim da bi jedno 60% vremena bio povrijeđen s obzirom na starltove talijanskih mesara