Miralem Pjanić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
alphonse kauders

#876 Re: Miralem Pjanić

Post by alphonse kauders »

Bundesliga bi mu godila, Magath bi ga očvrsnuo (jadna mu majka kad počne sa onim medicinkama da trčkara), a za reprezentaciju bi bilo pravo važno da igra u jačoj ligi od francuske (jes da ne igra LP, ali ionako ove godine je tu ulazio samo sa klupe, ako ikako) i prije svega redovno.

Mislim da Inter, Milan, Chelsea, itd... trenutno apsolutno nisu realne opcije, a ako bi i otisao tamo vjerovatno bi igrao na kapaljku.

Najgore što bi opet morali početi pratiti Wolfsburg, a još pogotovo da se vrate Misimović i Salihović i eto ti opet velikog fan-cluba u BiH:))
xXBl0odXx

#877 Re: Miralem Pjanić

Post by xXBl0odXx »

libertyBiH wrote:Danas si me uvijerio zasto sjedis na klupi Liona.............. :zzzz:

Ja bih prije rekao da od one utakmice znamo zasto je los. Kako nece biti kada ne igra. Vise ja tekmi ove godine imam na terminima nego on u Lyonu. Igrac koji ne igra ne moze napredovati. Nema tog treninga koji moze zamijeniti igranje utakmica.
Baudelaire

#878 Re: Miralem Pjanić

Post by Baudelaire »

alphonse kauders wrote:Bundesliga bi mu godila, Magath bi ga očvrsnuo (jadna mu majka kad počne sa onim medicinkama da trčkara), a za reprezentaciju bi bilo pravo važno da igra u jačoj ligi od francuske (jes da ne igra LP, ali ionako ove godine je tu ulazio samo sa klupe, ako ikako) i prije svega redovno.

Mislim da Inter, Milan, Chelsea, itd... trenutno apsolutno nisu realne opcije, a ako bi i otisao tamo vjerovatno bi igrao na kapaljku.

Najgore što bi opet morali početi pratiti Wolfsburg, a još pogotovo da se vrate Misimović i Salihović i eto ti opet velikog fan-cluba u BiH:))
Daj Bože :D Meni su ga ogadile one kretenske face Veha i Hoenessa, Magath je dosta pitomiji :D
Zgec Lezda

#879 Re: Miralem Pjanić

Post by Zgec Lezda »

Evo pisu da su Lazio poslali konkretnu ponudu od 13 miliona za Miralema:

http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... jania.html
legionar2010

#880 Re: Miralem Pjanić

Post by legionar2010 »

Miralem Pjanic - Goals & Skills 2011

Sretno u Wolfsburgu da dobijemo opet prvake iz vucijeg grada... :lol:
BHF_Manijak

#882 Re: Miralem Pjanić

Post by BHF_Manijak »

Prestali sa Dzekom sad poceli sa Pjanicem! :-) Hoce ga ovaj hoce ga onaj a niko ozbiljne ponude da posalje... :oops:
fosil

#883 Re: Miralem Pjanić

Post by fosil »

Volio bih da se Pjana ispali iz Lyona, fakat steta da nam takav talenat propada na klupi. Cini mi se da bi puno bolje prosao u Bayernu koji je isto bio pravo zagrizao da ga dovede iz Metza. Sreca pa je jos maksum. :D
Sasvim_Obican

#884 Re: Miralem Pjanić

Post by Sasvim_Obican »

Miralem ga je upravo zabio za 1-0 Lyona. Tri minute nakon ulaska s klupe ! :bih: :thumbup:
ultima_palabra

#885 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

Zabio gol :)
ultima_palabra

#886 Re: Miralem Pjanić

Post by ultima_palabra »

trcicu trceci wrote:kakav je gol ?
Centaršut sa desne strane, Pjanić pospremio u gol sa 6-7 metara.
bingov buraz

#887 Re: Miralem Pjanić

Post by bingov buraz »

Strasna asistencija Pjanica,prije toga napravljen crveni na njemu :)
Sasvim_Obican

#888 Re: Miralem Pjanić

Post by Sasvim_Obican »

bingov buraz wrote:Strasna asistencija Pjanica,prije toga napravljen crveni na njemu :)
Definitivno najbolji pojedinac na terenu. Ja ne znam kako ovaj trener Lyona ne vidi da su bez Pjanića potpuno druga, lošija ekipa. Njegov ih je ulazak preporodio !
just principe

#889 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

trcicu trceci wrote:ee da je dzeko dao gol vec bi bio i gol i asistenicija postaljena, ovako nista :sad:

http://videa.hu/videok/sport/lyon-2-1-m ... lHyemoWX97

:bih:
nokia_e52

#891 Re: Miralem Pjanić

Post by nokia_e52 »

moje skromno misljenje je da treba da ide iz Lyon-a,u neki slabiji klub koji igra evropsku ligu...Bitno je da je u prvih 11...
BHF_Manijak

#892 Re: Miralem Pjanić

Post by BHF_Manijak »

nokia_e52 wrote:moje skromno misljenje je da treba da ide iz Lyon-a,u neki slabiji klub koji igra evropsku ligu...Bitno je da je u prvih 11...
Slabiji od Lyona?! Pa jedino u Slovan da ode ili Zurich, eto oni igraju Evropa ligu... :roll: Ne kontam ovaj post, ko da je u Manchesteru pa na klupi sjedi, nije ni Lyon sama krema evropskog fudbala, 2.su tek "razred", po meni mjera klub, igrat ce Ligu prvaka, a i ima sigurno mjesta u prvih 11, to je dosad pokazao, kad god je usao s klupe napravio je preokret, a eto ovdje raja po forumu jos rece da ne igra u prvih 11 jer jos se nije 100% oporavio od povrede i usao u takmiacrsku formu, pa vidjet cemo, a to da ide u losiji neki klub nidje veze, pa nece momak nazadovat u karijeri vec valjda naprijed ici... :roll:
Baudelaire

#893 Re: Miralem Pjanić

Post by Baudelaire »

BHF_Manijak wrote:
nokia_e52 wrote:moje skromno misljenje je da treba da ide iz Lyon-a,u neki slabiji klub koji igra evropsku ligu...Bitno je da je u prvih 11...
Slabiji od Lyona?! Pa jedino u Slovan da ode ili Zurich, eto oni igraju Evropa ligu... :roll: Ne kontam ovaj post, ko da je u Manchesteru pa na klupi sjedi, nije ni Lyon sama krema evropskog fudbala, 2.su tek "razred", po meni mjera klub, igrat ce Ligu prvaka, a i ima sigurno mjesta u prvih 11, to je dosad pokazao, kad god je usao s klupe napravio je preokret, a eto ovdje raja po forumu jos rece da ne igra u prvih 11 jer jos se nije 100% oporavio od povrede i usao u takmiacrsku formu, pa vidjet cemo, a to da ide u losiji neki klub nidje veze, pa nece momak nazadovat u karijeri vec valjda naprijed ici... :roll:
Nije napredak u karijeri otići iz Lyona gdje je među 18 u Real gdje neće biti ni među 25, nego u klub gdje će biti među 11, npr Wolfsburg. Ovo Wolfsburg sam lupio, apliciraj na koji god drugi klub hoćeš. Jednostavno, kad je igrač u klubu tri godine i ne dobije priliku, pitaš se da li će je ikad dobiti, a njegova situacija u Lyonu je takva. Dobar je igrač, šteta da i dalje grije klupu Lyona. Usput, svaka čast Puelu, treba biti umjetnik pa rasturiti onako dominantnu ekipu, uz konstantna ulaganja od preko 30 miliona eura po sezoni.
samo_ti

#894 Re: Miralem Pjanić

Post by samo_ti »

Jel igra onaj Gurkuf ili je povrijedjen jos ? Posto vidim ovaj nas opet na klupi, zadnjih nekoliko utakmica je tako ... pa ko sada ima "prednost" u odnosu na njega ? :)
udrch

#895 Re: Miralem Pjanić

Post by udrch »

just principe wrote:
trcicu trceci wrote:ee da je dzeko dao gol vec bi bio i gol i asistenicija postaljena, ovako nista :sad:

http://videa.hu/videok/sport/lyon-2-1-m ... lHyemoWX97

:bih:
Sreća njegova pa Spaha otišao u Sevilju, inače ne bi dao gol, ali asistencija je bila fenomenalna..
BHF_Manijak

#896 Re: Miralem Pjanić

Post by BHF_Manijak »

Slazem se Bodeler sa gotovo svim, to sam i ja nedavno napiso, fakat valja biti umjetnik jebo te pa razjebat ekipu koja je dominirala Francuskom! :roll:
Sto se Pjane tice, iako ga na klupu stavlja, momak pokzuje da kvalitetom i pruzenim partijama treba da bude u prvih 11 i ja mislim da ce se tu ustaliti, jer fakat trebas biti toliko drzak i bezobrazan pa da momka koji ti ima asistenciju ili gol po utakmici na klupi drzis! :roll:
fosil

#897 Re: Miralem Pjanić

Post by fosil »

Opet ga s Rimom povezuju, naravno mahalska.

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=91190
just principe

#898 Re: Miralem Pjanić

Post by just principe »

da li je mahalska ili ne, Roma je ponudila za Pjanica 8.5 mil, Lyon trazi 11...
Ne znam sta reci sto se tice ovog eventualnog transfera..S jedne strane ima prednosti, s druge nedostatke..
Svakako prednost bi bila nastup u jacoj ligi, zatim u vjecitom derbiju bi imali dva Bh igraca na suprotnim stranama ( slatke muke za nas :mrgreen: )..
Nazalost puno je vise nedostataka: Roma ne nastupa u ligi prvaka niti u EL a s obzirom da 3 tima narednih sezona iz Serie A ide u LP, Roma bi tesko do iste dosla, a o tituli da ne pricam...Naravno u Lyonu zagarantovano ima l.prvaka, kao i to da je taj tim prvi konkurent za titulu u Ligi 1..
Svakako da bi prelazak u Romu bio velika stvar, ali sama pomisao da ne igraju u evropi mi govori da mu je bolje ostati u Lyonu, ipak ko mu garantuje u Romi pocetnih 11, naravno tu je i prilagodba na ligu, kulturu i sl..
Po meni je izgledno da ce ga Roma dovesti samo u slucaju da im ode D.d.Rossi u City :roll: sto nije daleko od istine..
shalla

#899 Re: Miralem Pjanić

Post by shalla »

just principe wrote:da li je mahalska ili ne, Roma je ponudila za Pjanica 8.5 mil, Lyon trazi 11...
Ne znam sta reci sto se tice ovog eventualnog transfera..S jedne strane ima prednosti, s druge nedostatke..
Svakako prednost bi bila nastup u jacoj ligi, zatim u vjecitom derbiju bi imali dva Bh igraca na suprotnim stranama ( slatke muke za nas :mrgreen: )..
Nazalost puno je vise nedostataka: Roma ne nastupa u ligi prvaka niti u EL a s obzirom da 3 tima narednih sezona iz Serie A ide u LP, Roma bi tesko do iste dosla, a o tituli da ne pricam...Naravno u Lyonu zagarantovano ima l.prvaka, kao i to da je taj tim prvi konkurent za titulu u Ligi 1..
Svakako da bi prelazak u Romu bio velika stvar, ali sama pomisao da ne igraju u evropi mi govori da mu je bolje ostati u Lyonu, ipak ko mu garantuje u Romi pocetnih 11, naravno tu je i prilagodba na ligu, kulturu i sl..
Po meni je izgledno da ce ga Roma dovesti samo u slucaju da im ode D.d.Rossi u City :roll: sto nije daleko od istine..
Bez obzira na trenutnu jačinu kluba meni nekako dosta bolje izgleda kad pored igrača na recimo spisku reprezentativaca piše Roma nego Lyon :mrgreen:
alphonse kauders

#900 Re: Miralem Pjanić

Post by alphonse kauders »

Prelazak u Romu bi bio korak unazad u karijeri, jer Roma je u evropskim okvirima gledano prosječan evropski klub, a to da je italijanska liga jača od francuske, hm recimo da su trenutno bare-bare.

Osim toga, s njegovom krhkom konstrukcijom vidim da bi jedno 60% vremena bio povrijeđen s obzirom na starltove talijanskih mesara :-)
Post Reply