Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ROGOPEK

#876 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Ne daj se Pipi,ako je depresija došla zbog sadnica,mi iz PODRINJSKE stranke će mo ih počupati i napraviti uskotračnu prugu do Hrasnice.
sarajevo_boy280

#877 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by sarajevo_boy280 »

ROGOPEK wrote:Da malo pojasnim oko voćnjaka:
Naš načelnik Senaid Memić (čitaj "psihopata")je doktorirao voćarstvo negdje u SDA labaratorij,pa sa ovim potezom pristupa praktičnoj odbrani.
Izvinjavam se,zaista su bile dojč marke.
Još samo da kažem završnu riječ o našem beglerbegu.
Činjenica je da je on pun para.
Činjenica je da je uspješan privrednik,ali je i činjenica da ga ja nisam nikad branio.
Ja sam samo banio istinu.
preskočio si magistarski, ratni... ne zbog magistarskog, već zbog dva janjeta sa ražnja koja su se pronijela kroz tunel kako bi organizator otpora počastio raju na odbrani, dok je Sarajevo gorilo, ljudi jeli cipele, djeca ubijana, on se bavio naukom te stekao zvanje magistra poljoprivrednih nauka. Da nije tužno, bilo bi smiješno. :evil:
I naravno Dzej

#878 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Kad sam ga slusao u onoj debati za izbore na TVSA govorio je da nije bio u ratu u BiH.Znaci ipak je bio , jos i magistriro.
sarajevo_boy280

#879 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

I naravno Dzej wrote:
sarajevo_boy280 wrote:
I naravno Dzej wrote:Nisi isao prema ST.Koloniji i Hrasnici , sve ti je ono izmedju dva pravca vocnjak, onuda kuda je bila planirana tramvajska. Nacelnik je tim potezom htio da pokaze kako ce izgledati vodozastitna zona kad je oplemene vocem.
Samo kontam sta li je bilo sa preostalih 4500 sadnica, posto je posadio samo 1500 , a kupio je 6000.
znaš gdje? pa u vodozaštitnoj zoni...! Sam je to rekao neku noć na javnoj raspravi u Sokolović Koloniji. Nije on mahnit, već Ilidžanke i Ilidžanci...letargija, apatija, ravnodušnost...
E nisam bio neku noc, zaboravih da dodjem, da se malo ismijem ko prosle godine... Tada sam imao priliku da cujem Gaju , trazio da se ukinu sva boracka udruzenja , i rekao da nikad nece dati zemlju da prodje put. Sigurno je i ove godine bilo bisera
e. ja mislim da je to taj što je i predložio da se načelniku odobri milion KM da sa njima raspolaže za uhapšene. Kaže,
citiram: ..." zahtijevam da se to odobri, a ako to neko odbije imat će sa mnom posla"!
sarajevo_boy280

#880 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

I naravno Dzej wrote:Kad sam ga slusao u onoj debati za izbore na TVSA govorio je da nije bio u ratu u BiH.Znaci ipak je bio , jos i magistriro.
ma, ja bolan, malo u Turskoj, malo u Sarajevu - da "položi" neki ispit. Pa opet - Turska, Mađarska ( tamo su kalašnjikovi bili najjeftini).
I naravno Dzej

#881 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

E nisam bio neku noc, zaboravih da dodjem, da se malo ismijem ko prosle godine... Tada sam imao priliku da cujem Gaju , trazio da se ukinu sva boracka udruzenja , i rekao da nikad nece dati zemlju da prodje put. Sigurno je i ove godine bilo bisera

e. ja mislim da je to taj što je i predložio da se načelniku odobri milion KM da sa njima raspolaže za uhapšene. Kaže,
citiram: ..." zahtijevam da se to odobri, a ako to neko odbije imat će sa mnom posla"!
:lol: :lol: :lol: Iz izjave bi se moglo nagovjestiti da je to on

A za ovog Super Memu bi trebalo stamapti letak ili brosuru : "Vodic kroz lazi i obmane"

Zanima me nazirete li Vi i jednog protukandidata ovom hostapleru.Postoji li takav koji bi ga mogao pobjediti na izborima
JohnnyS.

#882 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

[/quote]e. ja mislim da je to taj što je i predložio da se načelniku odobri milion KM da sa njima raspolaže za uhapšene. Kaže,
citiram: ..." zahtijevam da se to odobri, a ako to neko odbije imat će sa mnom posla"![/quote]

Ja mislim da je to neka igra Gaje i nacelnika Memica. Bas mi smrdi. Nacelnik je vec izdvojio 100.000KM za one optuzene u Hadzicima al mu ja to malo pa vjerovatno hajca Gaju da trazi povecanje od milion da bi on mogao hladno izdvojiti 200-300 hiljada jos. Fuj kakva je to bagra i cega se oni nece sve sjetiti.
Last edited by JohnnyS. on 12/12/2011 13:14, edited 1 time in total.
JohnnyS.

#883 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

micki125 wrote:
I naravno Dzej wrote:

A za ovog Super Memu bi trebalo stamapti letak ili brosuru : "Vodic kroz lazi i obmane"

Zanima me nazirete li Vi i jednog protukandidata ovom hostapleru.Postoji li takav koji bi ga mogao pobjediti na izborima
na žalost, sda je neprikosnovena na ilidži zbog visokog udjela ruralnog i nepismenog stanovništva. da predlože majmuna, majmun bi bio načelnik.

upućeni tvrde da se to već dogodilo. :D
:mrgreen: :thumbup: :run:
sarajevo_boy280

#884 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

I naravno Dzej wrote:

ma, vidi samo šta uradi Huso! Da je pobijedio bilo ko drugi, on bi pokušao isto: bez karaktera, svijesti... Iz koje to stranke može samo doći neko normalan? Iz koje se to stranke kandidatu za naćelnika nikad ne bi desilo...?
JohnnyS.

#885 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Iz stranke kokuza :D
ROGOPEK

#886 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Iz BOSANSKOHERCEGOVAČKE PODRINJSKE NARODNE STRANKE
I naravno Dzej

#887 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

ROGOPEK wrote:Iz BOSANSKOHERCEGOVAČKE PODRINJSKE NARODNE STRANKE
Sta, Hadrovicu se to nikad ne bi desilo :lol:
sarajevo_boy280

#888 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

JohnnyS. wrote:Iz stranke kokuza :D
ljudi moji ovo je propast i kraj Ilidže. Definitivno. I sve sam više ubjeđenja, da ovaj narod i nije zaslužio bolje. Majke mi.
Chemist

#889 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Chemist »

A da se malo prestanemo dijeliti na nase i njihove, na crvene i zelene, na kriminalce, nekriminalce i one "ja znam da je on kriminalac ali nemam bas opipljivih dokaza"...Sve sto se uradi na uljepsavanju Ilidze, na poboljsanju uslova u kojima gradjani zive je u nacelu dobra stvar. Sad, dali se neko opario na konto svega toga to je drugi par rukava (i nista neobicno za nase drustvo) i da budemo iskreni tema kojom se treba baviti sudstvo, a ne mi da tupimo prstice oko toga...ali znajuci da nam je drzava u banani, bit ce ujeo vuk magarca...
I naravno Dzej

#890 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Evo gledam ovaj budzet. Izdaci za Komisiju za sjecu stabala 3600km. Kakva je to Komisija za sjecu stabala
ROGOPEK

#891 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

Komisija za sječu stabala je vrlo važna.
Ona će ispitati pod kojim uslovima je Sejo Čolak prisvojio nekoliko stabala na tramvajskom terminalu,a koje je moj babo sadio 1952 godine.
JohnnyS.

#892 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

I naravno Dzej wrote:Evo gledam ovaj budzet. Izdaci za Komisiju za sjecu stabala 3600km. Kakva je to Komisija za sjecu stabala
Pregledao sam budzet letimicno. Meni nisu jasni oni volonteri 230.000km cini mi se i oni komjuteri na par mjesta pravo puno para.
Al ta komisija za stabla je vrh. To nisam ni vidio. hahah. Svaka cast.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#893 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

JohnnyS. wrote:
I naravno Dzej wrote:Evo gledam ovaj budzet. Izdaci za Komisiju za sjecu stabala 3600km. Kakva je to Komisija za sjecu stabala
Pregledao sam budzet letimicno. Meni nisu jasni oni volonteri 230.000km cini mi se i oni komjuteri na par mjesta pravo puno para.
A gdje se može vidjeti taj budzet
I naravno Dzej

#894 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Admir_1984 wrote:
JohnnyS. wrote:
A gdje se može vidjeti taj budzet
http://www.opcinailidza.ba/images/stori ... TABELA.doc evo ga budzet

Ti volonteri, to su ti ovi sto su primljeni onomad ,a i ranije, da rade volonterski u opstini, pa kasnije mogu polagati strucni, a opstina im daje po 300 km mjesecno na godinu dana.Hajd to i nije lose kad skontam koliko se ja peglam da nadjem pripravnicki.Ali i tu da upadnes treba ti stela, znam provjereno.

Meni je jako zanimljiva ova stavka :Tekuci transfer udruzenjima gradjana 570 000km. Da mi je to negdje naci, kojim udruzenjima se daju ove pare i koji iznos.
JohnnyS.

#895 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

I naravno Dzej wrote:Ti volonteri, to su ti ovi sto su primljeni onomad ,a i ranije, da rade volonterski u opstini, pa kasnije mogu polagati strucni, a opstina im daje po 300 km mjesecno na godinu dana.Hajd to i nije lose kad skontam koliko se ja peglam da nadjem pripravnicki.Ali i tu da upadnes treba ti stela, znam provjereno.

Meni je jako zanimljiva ova stavka :Tekuci transfer udruzenjima gradjana 570 000km. Da mi je to negdje naci, kojim udruzenjima se daju ove pare i koji iznos.
Sportskim udruzenjima, borackim organizacijama itd...
I naravno dijele se prema pripadnosti. Znam da udruzenje Josip Broz Tito dobija 1000km godisnje a za sve ostale najmanje je 5000km.
JohnnyS.

#896 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Ostali transferi pojedincima 400.000,00

Ovo je izborni budzet nacelnika. Ove novce nacelnik rasporedjuje pojedincima od 100 do 1000km prema svom licnom izboru. Ove pare se djele uglavnom pred izbore za drva, kao socijalna pomoc i tako dalje. Kao "stimulans" da se izadje na izbore.
I naravno Dzej

#897 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by I naravno Dzej »

Sportskim udruzenjima, borackim organizacijama itd...
I naravno dijele se prema pripadnosti. Znam da udruzenje Josip Broz Tito dobija 1000km godisnje a za sve ostale najmanje je 5000km.
Za sportska udruzenja ima posebna stavka 230 000 km, a ovo je 570 000 samo za udruzenja. Da mi je to negdje naci.Kojim udruzenjima i koliko. A znam to za SABNOR, sta ces... Svaka ptica svom Serijatu leti...
Ovo je izborni budzet nacelnika. Ove novce nacelnik rasporedjuje pojedincima od 100 do 1000km prema svom licnom izboru. Ove pare se djele uglavnom pred izbore za drva, kao socijalna pomoc i tako dalje. Kao "stimulans" da se izadje na izbore.
Hehehe , jest.Kao "stimulans".
ROGOPEK

#898 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by ROGOPEK »

PREGLED POTRAŽIVANJA UDRUŽENJA NA ILIDŽI U 2012 GODINI:

1. Organizacija porodica šehida i poginulih boraca -216.322 Km
2. Udruženje RVI Ilidža -377.857 KM
3. JOB - 99.857 KM
4. GAJA -103.374 KM
5. UB Patriotska liga - 33.258 KM
6. UB Bosnae-zelene beretke - 41.312 KM
7. UG Zlatni ljiljani i zlatna policijska značka - 28.878 KM
8. UB Organizatori otpora - 22.460 KM
9. Udruženje Žene podrinja (ovo su naše) - 29.367 KM
10.Udruženje antifašista i boraca NOB-a - 19.470 KM
11.Udruženje 4.viteška -111.500 KM
12.UB Prva samostalna brigada Stup - 16.000 KM
13.Organizacijski odbor Odbrana igmana - 10.000 KM
14.UG Pogođeni ratom - 28.324 KM
15.Crveni križ - 36.000 KM
16.MDD:Merhamet - 31.342 KM
17.Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba - 32.420 KM
18.Udruženje žrtve genocida - 14.840 KM
19.Udruženje Logoraši - 22.149 KM
20.Udruženje penzionera - 48.000 KM
21.Udruženje žrtve opkoljenog Sarajeva - daj šta daš
22.Udruženje gorske službe spašavanja - daj šta daš
23.Udruženje nezaposlenih - 24.727 KM
24.JU Djeca Sarajeva - 30.000 Km
25.UG Roma - daj šta daš
26.Fond održavanje grobalja - 20.000 KM
27.Udruženje porodica nestale žene Kasindolske - predstavnik u bolnici

UKUPNO:oko 3.000.000 KM

Jeste li gdje vi ugrađeni?

Ako niste preporučujem ovo udruženje HENDIKEPIRANIH I INVALIDNIH OSOBA
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#899 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

I sta npr ovo udruzenje 4 viteška uradi sa 111 hiljada maraka. ev recimo moj stari je bio u toj brigadi, cisto sumnjam da je feninga ikad dobio :roll:
JohnnyS.

#900 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Cini mi se da je ovaj spisak, sto bi moj dedo rekao, fake!

Job= gaja. To je njegova organizacija.
Locked