Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote:sva sreca da pleyer ima gayskiping scenes
sumnjam da ce ovo zavrsiti u 7 knjiga
Martin nema pojma sta ce biti s likovima
ako ga ponese eto nama nedovršenog novog točka vremena i nekih 12+ knjiga
treba ga klonirati na vrijeme
Grijesis, zna za sve bitnije likove.. To je i priznao u jednom od zadnjih intervjua koje je dao.. Takođe, glavne detalje je prenio reziserima u slucaju njegove smrti.. Ipak, nece dozvoliti da bilo ko u njegovo ime nastavi pisanje tako da bi u tom slucaju svi book fanovi cekali na ekranizaciju..
Al' da ne idemo tako daleko, nadajmo se da ce nam Martin biti ziv i zdrav bar narednih 5-6 godina kada bi mogli docekati i 7. knjigu.. Inace, postoji mogucnost i 8. knjige mada licno sumnjam u ovo obzirom da je prevelik pritisak fanova koji su razocarani zadnjom knjigom, tako da će nove vjerovatno biti dosta konkretnije i radnja ce ici brze..
Zaboravih reci da mi je Brienne odlicna u seriji..
Znaci ovako. Vidim ima koji su knjige (is)citavali i razumiju se u tematiku, mozda je vec izrecen i odgovor na ovo moje pitanje no eto ne bilo vam tesko.
Znaci pregledao sam prvu sezonu. E jel mi sad kasno prebaciti se na knjige, znaci mozel? Bio sad na sajmu i trazio i nasao, imaju sve dijelove, sad sam u dilemi sta da radim.
Abu FEED el-Castro wrote:Znaci ovako. Vidim ima koji su knjige (is)citavali i razumiju se u tematiku, mozda je vec izrecen i odgovor na ovo moje pitanje no eto ne bilo vam tesko.
Znaci pregledao sam prvu sezonu. E jel mi sad kasno prebaciti se na knjige, znaci mozel? Bio sad na sajmu i trazio i nasao, imaju sve dijelove, sad sam u dilemi sta da radim.
nije kasno, što bi bilo?
lijepo ćeš posložiti iz prve sezone ono što ti je bilo nejasno, i pičiti sa knjigama... samo nemoj spojlati na ovoj temi, i biće sve ok
Ma necu spojlat otkle ti to nego samo sam imao zelju da vam kazem ko je na kraju pobijedio i koga su ubili...
Cijena, ovako, 15-18km po dijelu, zamal ne rekoh po sezoni , neki dijelovi su stampani u dvije knjige. Srpski prevod, samo sam na jednom mjestu i nasao, veli ona 'nemamo engleski', ama reko nisam te to pit'o, imas li il nemas, daj sta das
ali ne bi ti bilo loše da pregledaš neke kritike pojedinih izdanja. djela su velika, i ako si malo zahtjevniji, pazi kakve je kvalitete prevod.
ja ako budem, a mislim da hoću, nabavljao sve knjige - gledaću da bude u orginalnoj, engleskoj verziji, a iz čiste navike, jer sam ih takve i čitao i prvi put.
I ja danas proletih po sajmu... barem na pola standova imaju ove knjige na nasem... a naletih negdje i na engleskom
Cijene nisam gledala... samo sam proletila, ali eto znajte da ih ima...
Moguce da bi tu bilo i nekih popusta na kolicinu
ali ne bi ti bilo loše da pregledaš neke kritike pojedinih izdanja. djela su velika, i ako si malo zahtjevniji, pazi kakve je kvalitete prevod.
ja ako budem, a mislim da hoću, nabavljao sve knjige - gledaću da bude u orginalnoj, engleskoj verziji, a iz čiste navike, jer sam ih takve i čitao i prvi put.
Chmoljo, preporuka za prve 4 knjige:
Ja narucio i prezadovoljan sam sa odnosom placeno - dobijeno.. Papir je malo tanji i knjige su nesto manjeg formata (sto i nije lose jer su prakticnije za nosenje), ali obzirom da izadje manje od 10 KM po knjizi (sa postarinom) odlican je deal..
Black swan wrote:dobra epizoda...
bitke nema ni u knjizi čini mi se
a porodila je sjenu valjda koja će u sljedećoj epizodi odigrati ključnu scenu ako se dobro sjećam
Dr.Mr.Fr. wrote:porod je da se naježišššššš, što bi reko mirza tanović
Meni je onaj porod objasnio izreku ''pussy smoke''.
Hahaha
Porod je bio uuuuuuu, otprilike kakav je onaj pored nje bio tako sam se i ja ponasao. Ma da ono nema u knjizi morali su ubaciti bilo bi previse da nema tog dijela sto je potrebno za ono drugo sto ce vjerovatno biti u sljedecoj epizodi. Khalisi pravo dobro glumi, bas je skinula dobro ulogu, u jednnom trenutku izgleda kao dijete od 16 godina u drugom kao Mother of Dragons. Thirion koji je on lik, kako samo izlomi onog svog rodjaka. Đofri koji je ono psihopata
Dr.Mr.Fr. wrote:porod je da se naježišššššš, što bi reko mirza tanović
Meni je onaj porod objasnio izreku ''pussy smoke''.
Hahaha
Porod je bio uuuuuuu, otprilike kakav je onaj pored nje bio tako sam se i ja ponasao. Ma da ono nema u knjizi morali su ubaciti bilo bi previse da nema tog dijela sto je potrebno za ono drugo sto ce vjerovatno biti u sljedecoj epizodi. Khalisi pravo dobro glumi, bas je skinula dobro ulogu, u jednnom trenutku izgleda kao dijete od 16 godina u drugom kao Mother of Dragons. Thirion koji je on lik, kako samo izlomi onog svog rodjaka. Đofri koji je ono psihopata
ja juče pogledah prvu - nisam mogao dočekati kraj čitave sezone pa da ih ko čovjek skašim sve u dvodnevnom maratonu zadovoljan sam brzinom radnje - melisandra je najveće razoračenje