Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Meshtar
#876 Re: Komitet za normalizaciju
Ljudi kod nas uvijek misle da se problemi mogu riješiti jednim potezom. To je pravo zastupljen komitet kod nas. Postoji uvijek više ciljeva. Trenutno je primarni bio sačuvati savez, nastaviti kontinuitet takmičenja i izlaska u Europu i nastaviti kvalifikacije. To je osnova fudbala. Bez toga nema ovog sporta uopšte.
Sad kada je postignut primarni cilj i Predsjednik bude izabran, onda će se voditi računa o ostalim stvarima. Opet ponavljam, stvari će se rasčistiti. I nadam se da će npr u Kantonalnom savezu u Sarajevu primat imati Željo i Sarajevo, i ne dopustiti nikada više da niželigaši odlučuju o njohovim sudbinama. Reforme su tek pred nama. Po meni je trenutno najvažnije da Premijer ligu preuzme udruženje premiejrligaša. Ljude je oduvijek najbolje spajao samo interes. Šuplje priče o navodnom patriotizmu iza kojih se skriva samo lični motiv su uvijek bile kratka daha.
Osim toga, otkad to Gracić predstavlja cijelu Federaciju?
Sad kada je postignut primarni cilj i Predsjednik bude izabran, onda će se voditi računa o ostalim stvarima. Opet ponavljam, stvari će se rasčistiti. I nadam se da će npr u Kantonalnom savezu u Sarajevu primat imati Željo i Sarajevo, i ne dopustiti nikada više da niželigaši odlučuju o njohovim sudbinama. Reforme su tek pred nama. Po meni je trenutno najvažnije da Premijer ligu preuzme udruženje premiejrligaša. Ljude je oduvijek najbolje spajao samo interes. Šuplje priče o navodnom patriotizmu iza kojih se skriva samo lični motiv su uvijek bile kratka daha.
Osim toga, otkad to Gracić predstavlja cijelu Federaciju?
Last edited by Meshtar on 13/05/2011 16:23, edited 1 time in total.
- slobodni armirach
#877 Re: Komitet za normalizaciju
hocel taj vraziji Komitet da objasni javnosti, zbog cega su oligarhima isli na noge, i sta su konkretno dogovorili, koja je prednost amandmana u odnosu na vec ponudjeni statut.
ovo po novinama svak nesto po svoje tumaci, a niko izglda ne zna o cemu se radi.
prema ovim svim dostupnim spekulacijama, NISTA se sustinski nece promijeniti.
ovo po novinama svak nesto po svoje tumaci, a niko izglda ne zna o cemu se radi.
-
LSD
#878 Re: Komitet za normalizaciju
Samo cu ponoviti ono što i sam znaš.motorola01 wrote:Sve je to tacno,ali sad ce ispasti ljudi iz jednog dijela federacije kocnicari,a ne srbi iz rs-a?!Kontas,ljudi kulturno belaj prebacili na one koji su za ovu drzavu i ovu reprezentaciju.E to su nam je uradio ovaj komitet za normalizaciju...Umjesto da spuste na 51 posto oni dizu na 75.Trebali su dici na 100 posto,pa da nikad nemamo predjsdnika i da nigdje vise ne ucestvujemo...Da se kanimo fudbala i pocenmo sa hrkljusem,jer je izgleda samo to za nas..
UEFU zanima samo : Jedan predsjednik i Statut kakav su oni predložili i odobrili.
A to ko ce biti predsjednik, srbin , bošnjak, hrvat, jevrej, rom ili neko trci - to ih apsolutno ne zanima.
Ko ce koga tu karati i ko ce tu kociti kad se kome digne ki.ta i praviti zayenabciju - to UEFU apsolutno ne zanima.
Ništa njih ne zanima, niti žele ljudi da razmišljaju o našim internim zayebancijama...oni imaju samo par uslova, ako možemo da ih ispoštujemo -dobro i jest...ako ne možemo - ima suspenzija...i to je sva prica i mudrost.
ONI (UEFA) MOGU I BEZ NAS
A ostalo mi možemo kako smo i dosad navikli, prepucavati se između sebe i upirati prstom jedni u druge.
- karanana
#879 Re: Komitet za normalizaciju
to se i ja pitam i razmisljam isto. zato mi nije jasno zasto je uefa, fifa ili ko vec ikako i dizala prasinu oko statuta. ali kod nas ti je uvijek isto i u drugim oblastima zivota, samo neke kozmeticke promjene, eto ko da se nesto promjeni, a sustina i problemi i obstrukcije ostaju iste.slobodni armirach wrote:hocel taj vraziji Komitet da objasni javnosti, zbog cega su oligarhima isli na noge, i sta su konkretno dogovorili, koja je prednost amandmana u odnosu na vec ponudjeni statut.
-
upaljac01
#880 Re: Komitet za normalizaciju
pa iskompleksirana osoba hoce da se pita nesto, svi smo znali koji su amandmani i niko nije krio o cemu se radi i kakvi su zahtjevi, i sad se oni kao zateceni nasli njima niko nista nije javio, da se hoce Osim povuc pa da vidimo sta ce gosin nijaz i slicni radit na dan kad bude repka igrala i cjela bosna im jebala majku stop smo suspendovani... cc ako mi ima ista gore od iskompleksiranih debila...karanana wrote:pa tako se govorilo i kad je bilo kriticno da se ustraje u bojkotu. onda pobjedica-dvije i raja zaboravi na probleme koji se kroz godinu ili nakon kvalifikacija vrate da jedu nas fudbal. i sada opet, eto ko imamo sanse za euro, pa sada treba zrtvovati i popustati i da se zacementiraju neke stvari koje ce proganjati nas fudbal decenijama. a kvalifikacije i euro dodju i prodju.upaljac01 wrote:karanana wrote:svaka cast nijaze. ne ide covjek u kontru nego je dosljedan onome sto se treba uraditi. ako se statut samo kozmeticki mijenja i ako ce glavni problemi ostati, a ovi ko fol otisli i sve sredili sa platinijem uz nevjerovatna popustanja fsrs-a, onda i treba glasati protiv. ne znam ni koji kurac su fifa i uefa ista i trazile kada se u sustini nista ne mijenja, nego vjerovatno popustili pred osimom, bajevicem i ostalim utjecajnijim imenima fudbala.
daj ba cemu je dosljedan? u tome da ostanemo suspendovan i? on ce se rijesit svoje igracke i nastavit, a ovaj narod ce i dalje gledat komsije i krivit ih sto nam je ovako...
-
upaljac01
#881 Re: Komitet za normalizaciju
ne znam sta si ocekivo za mjesec dana da cemo direktno uletin na evropsko, Gdje je Usanovic, Kures, Colakovic, Iljo? za mjesec dana su uradili ono Sto glupe Bosnje nisu za 20 godina...karanana wrote:to se i ja pitam i razmisljam isto. zato mi nije jasno zasto je uefa, fifa ili ko vec ikako i dizala prasinu oko statuta. ali kod nas ti je uvijek isto i u drugim oblastima zivota, samo neke kozmeticke promjene, eto ko da se nesto promjeni, a sustina i problemi i obstrukcije ostaju iste.slobodni armirach wrote:hocel taj vraziji Komitet da objasni javnosti, zbog cega su oligarhima isli na noge, i sta su konkretno dogovorili, koja je prednost amandmana u odnosu na vec ponudjeni statut.
-
Corola
#882 Re: Komitet za normalizaciju
U biti nisu uradili nista.Ustupci se napravili onima,koji su bili i odbili taj statut.upaljac01 wrote:ne znam sta si ocekivo za mjesec dana da cemo direktno uletin na evropsko, Gdje je Usanovic, Kures, Colakovic, Iljo? za mjesec dana su uradili ono Sto glupe Bosnje nisu za 20 godina...karanana wrote:to se i ja pitam i razmisljam isto. zato mi nije jasno zasto je uefa, fifa ili ko vec ikako i dizala prasinu oko statuta. ali kod nas ti je uvijek isto i u drugim oblastima zivota, samo neke kozmeticke promjene, eto ko da se nesto promjeni, a sustina i problemi i obstrukcije ostaju iste.slobodni armirach wrote:hocel taj vraziji Komitet da objasni javnosti, zbog cega su oligarhima isli na noge, i sta su konkretno dogovorili, koja je prednost amandmana u odnosu na vec ponudjeni statut.
Vratili sistem glasanja iz 2006.
Svi idu u buducnost,jedino kod nas u proslost.
-
upaljac01
#883 Re: Komitet za normalizaciju
hmm ako je nista igrat kvalifikacije i klubovi evropu onda ne znam sto uopste pokusavamo pristupit fifi i uefi... ne kontam imali su sastanak i sa federalnim savezom, sto su sutili do danas, FSRS je bar reko to i to i ljudi su otisli pitali moze li sa tim i tim. sto su sutili i sad dizu frku fol neko pravi telad od njih( izjava gracica) znas sta bi najbolje bilo zovnut osima i gracica na tv i da mu Osim pred cjelom BiH ponudi mandat da vidimo sta ce on uradit... cekali su da krene na bolje pa da naprave sranje, eh druga stvar gracic sere i pred glasanje za prvi statut je reko da nece glasat i sad on ispade kao nesto uradio. I on je u fudbalskom savezu vec 15 godina pa gdje taj njegov doprinos sto se nije 20 godina izborio za nesto... nadam se da ce Osim dici ruke od ovog ne treba njemu nas baliluk po stare dane...
-
motorola01
#884 Re: Komitet za normalizaciju
Niko njega ne napada,ali kad se sve realno sagleda,napravljeno je gore nego sto je bilo.Trenutno sve izgleda dobro,jer ce skinuti suspenziju,ali u buducnosti ce se vidjeti sta su donijeli ovi amandmani...Sa ovim dobijamo,pored skidanja suspenzije repreznetciji,ovakve ceste situacije u buducnosti jer ce se ovo opet ponoviti dok se jednom ne podvuce crte i nesto konkretno ne napravi...Prvom prilikom srbi ce opet zaguzvati i stvoriti istu ili slicnu situaciju,ali eto....I samo cemo se vrtiti u krug..upaljac01 wrote:hmm ako je nista igrat kvalifikacije i klubovi evropu onda ne znam sto uopste pokusavamo pristupit fifi i uefi... ne kontam imali su sastanak i sa federalnim savezom, sto su sutili do danas, FSRS je bar reko to i to i ljudi su otisli pitali moze li sa tim i tim. sto su sutili i sad dizu frku fol neko pravi telad od njih( izjava gracica) znas sta bi najbolje bilo zovnut osima i gracica na tv i da mu Osim pred cjelom BiH ponudi mandat da vidimo sta ce on uradit... cekali su da krene na bolje pa da naprave sranje, eh druga stvar gracic sere i pred glasanje za prvi statut je reko da nece glasat i sad on ispade kao nesto uradio. I on je u fudbalskom savezu vec 15 godina pa gdje taj njegov doprinos sto se nije 20 godina izborio za nesto... nadam se da ce Osim dici ruke od ovog ne treba njemu nas baliluk po stare dane...
-
upaljac01
#885 Re: Komitet za normalizaciju
motorola01 wrote:Niko njega ne napada,ali kad se sve realno sagleda,napravljeno je gore nego sto je bilo.Trenutno sve izgleda dobro,jer ce skinuti suspenziju,ali u buducnosti ce se vidjeti sta su donijeli ovi amandmani...Sa ovim dobijamo,pored skidanja suspenzije repreznetciji,ovakve ceste situacije u buducnosti jer ce se ovo opet ponoviti dok se jednom ne podvuce crte i nesto konkretno ne napravi..Ovo je samo trenutno poboljsanje..Prvom prilikom srbi ce opet zaguzvati i stvoriti istu ili slicnu situaciju,ali eto....upaljac01 wrote:hmm ako je nista igrat kvalifikacije i klubovi evropu onda ne znam sto uopste pokusavamo pristupit fifi i uefi... ne kontam imali su sastanak i sa federalnim savezom, sto su sutili do danas, FSRS je bar reko to i to i ljudi su otisli pitali moze li sa tim i tim. sto su sutili i sad dizu frku fol neko pravi telad od njih( izjava gracica) znas sta bi najbolje bilo zovnut osima i gracica na tv i da mu Osim pred cjelom BiH ponudi mandat da vidimo sta ce on uradit... cekali su da krene na bolje pa da naprave sranje, eh druga stvar gracic sere i pred glasanje za prvi statut je reko da nece glasat i sad on ispade kao nesto uradio. I on je u fudbalskom savezu vec 15 godina pa gdje taj njegov doprinos sto se nije 20 godina izborio za nesto... nadam se da ce Osim dici ruke od ovog ne treba njemu nas baliluk po stare dane...
gledaj imali su mjesec dana da kazu to i to, u RS su rekli to i to to im je cilj, ovi su rekli to i to, nasi su imali sastanak kao i ovi i samo klimali glavcom i sad im ne odgovara sto nisu prije 15 dana rekli, necemo to i to hocemo to i to... I gledaj koliko su nam srbi krivi toliko smo i mi, sta je to uradio, usanovic, pasalis, kures Tigar iz bihaca, evo sad i gracic... sta su oni uradili lako je gurnut sve u tudju avliju pa nam neko kriv... ljudi imali svoje zahtjeve fifa i uefa ih prihvatili, kakvi su bili nasi zahtjevi? pusti boga ti...
- Altsa
#886 Re: Komitet za normalizaciju
I dzindo i gracic su u pravu...sve ovo sto se uradilo je uradeno u korist srba i hrvata...islo se samo da se zadovolje njihovi apetiti jer su oni jedini kocnicari svega u FSBiH (bosnjacke lopove ne spominjem sada) ne vodeci racuna o zeljama i onome sto predstavljaju bosnjaci...po nekom pravilo koje je uvijek bilo zastupljeno u BiH ono sto odgovara hrvatima i srbima sigurno je protiv drzave BiH i na stetu bosnjaka...e sada da li se poklopiti usima za dobrobit reprezentacije ili ne izglasati statut veliko je pitanje...ako se kvalifikujemo na EP svi ce reci da je dobro sto smo prihvatili statut, a ako ne uspijemo svi ce govoriti da smo budale sto smo ga prihvatili i vjerojatno ga vise nikad necemo uspjeti izmjeniti

-
Ripicipi
#887 Re: Komitet za normalizaciju
Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
- smoki_choko
#888 Re: Komitet za normalizaciju
pa to bi najbolje dzindo i gracic mogli da nam objasnepotres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
-
upaljac01
#889 Re: Komitet za normalizaciju
ne kontas imali su mjesec dana i sastajali se i nisu rekli nista i sad im nevalja, taj isti gracic i djindo su tu 15 godina i oni su djelom krivi sto smo suspendovani...Altsa wrote:I dzindo i gracic su u pravu...sve ovo sto se uradilo je uradeno u korist srba i hrvata...islo se samo da se zadovolje njihovi apetiti jer su oni jedini kocnicari svega u FSBiH (bosnjacke lopove ne spominjem sada) ne vodeci racuna o zeljama i onome sto predstavljaju bosnjaci...po nekom pravilo koje je uvijek bilo zastupljeno u BiH ono sto odgovara hrvatima i srbima sigurno je protiv drzave BiH i na stetu bosnjaka...e sada da li se poklopiti usima za dobrobit reprezentacije ili ne izglasati statut veliko je pitanje...ako se kvalifikujemo na EP svi ce reci da je dobro sto smo prihvatili statut, a ako ne uspijemo svi ce govoriti da smo budale sto smo ga prihvatili i vjerojatno ga vise nikad necemo uspjeti izmjeniti![]()
- Gandalf
#890 Re: Komitet za normalizaciju
Džindo i Gracić izgleda zaboravljaju da je reprezentacija BiH apsolutna najvažnija stvar u cijeloj ovoj priči.smoki_choko wrote:pa to bi najbolje dzindo i gracic mogli da nam objasnepotres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
I zbog raznoraznih Muniba i Sulja NSBIH je suspendovan - dakle ima tu i bošnjačkih prstiju, nisu samo velikosrbi i hadezeovci krivi za trenutno stanje.
A taj Džindo I Gracić me s ovim današnjim izjavama baš i podsjećaju na Muniba i Sulju - klasične poratne mafijaše i ublehaše koji bi Bosnu i Hercegovinu prodali za marku, ako će direkt njima u džep ta marka.
-
herbion
#891 Re: Komitet za normalizaciju
Ne lupetaj ni Gracic niti Dzindo nisu bili clanovi Saveza niti to zele.Sada su delegati na skupstini od prije dva mjeseca.
- paravan
#892 Re: Komitet za normalizaciju
potpuno se slazem sa Gracicem i Dzindom
ne treba nikakve ustupke praviti neprijateljima ove drzave!
radije bi da ne igra reprezentacija 10 godina i da nakon tih 10 zaigra kako treba...
ne brinite se za dzeku i pjanica... uvijek cemo imati nekog novog dzeku! uvijek smo bili talentovani za fudbal uprkos ovakvim uvjetima koje sada imamo
ne treba nikakve ustupke praviti neprijateljima ove drzave!
radije bi da ne igra reprezentacija 10 godina i da nakon tih 10 zaigra kako treba...
ne brinite se za dzeku i pjanica... uvijek cemo imati nekog novog dzeku! uvijek smo bili talentovani za fudbal uprkos ovakvim uvjetima koje sada imamo
-
ultrajvosa 1987
#893 Re: Komitet za normalizaciju
Ma Bosnjo bi dao guzice samo da vidi "repku".... FUJ
Opet po ko zna koji put cetnici pobjedjuju, zaprijete "silom", ovi se nasi naguze, oni dobiju sta hoce....
Kako moze biti napredak nesto iz 2006te, sto je ta ista UEFA ponistila tj takvo glasanje, a nazadak nesto sto je usvojilo preko 200 saveza, i sto su cetnici odbili ??? Pa je l' oni nesto odbijaju znaci da je dobro po drzavu, a kad prihvataju ... e onda kuku nama....
Super, idemo u Evropska takmicenja, reprezentacija nastavlja kvalifikacije, samo sta ce biti kad opet Dodiku bude do povlacenja rucne ??? Pa onda neko kaze ne pita se Dodika, jok , ma nikako....
Sta je sa delegatima ??? Isti glasaju, hoce li biti sankcija za niih sto nisu prihvatili statut kao i sve normalne zemlje ??? Naravno da nece, jer ce biti nagradjeni glasanjem iz proslosti.... Dobro neko rece svi idu u buducnost samo mi u proslost.
Al' eto i to je "dobro" ukinuce se suspenzija
... a sto ce za godinu dana biti gore, ma nema veze...
Znaci opet mi imamo kontra statut u odnosu na ostale clanice... Ali imamo jednog predsjenika
Boze sacuvaj...
Opet po ko zna koji put cetnici pobjedjuju, zaprijete "silom", ovi se nasi naguze, oni dobiju sta hoce....
Kako moze biti napredak nesto iz 2006te, sto je ta ista UEFA ponistila tj takvo glasanje, a nazadak nesto sto je usvojilo preko 200 saveza, i sto su cetnici odbili ??? Pa je l' oni nesto odbijaju znaci da je dobro po drzavu, a kad prihvataju ... e onda kuku nama....
Super, idemo u Evropska takmicenja, reprezentacija nastavlja kvalifikacije, samo sta ce biti kad opet Dodiku bude do povlacenja rucne ??? Pa onda neko kaze ne pita se Dodika, jok , ma nikako....
Sta je sa delegatima ??? Isti glasaju, hoce li biti sankcija za niih sto nisu prihvatili statut kao i sve normalne zemlje ??? Naravno da nece, jer ce biti nagradjeni glasanjem iz proslosti.... Dobro neko rece svi idu u buducnost samo mi u proslost.
Al' eto i to je "dobro" ukinuce se suspenzija
Znaci opet mi imamo kontra statut u odnosu na ostale clanice... Ali imamo jednog predsjenika
-
upaljac01
#894 Re: Komitet za normalizaciju
jah cjelo vrijeme su tu i motaju se... zar prije nekih pola godine nije davo neku ostavku zbog olimpica i utakmice na kosevu sa zeljom... tu se on vrti godinama...herbion wrote:Ne lupetaj ni Gracic niti Dzindo nisu bili clanovi Saveza niti to zele.Sada su delegati na skupstini od prije dva mjeseca.
-
upaljac01
#895 Re: Komitet za normalizaciju
ultrajvosa 1987 wrote:Ma Bosnjo bi dao guzice samo da vidi "repku".... FUJ
Al' eto i to je "dobro" ukinuce se suspenzija... a sto ce za godinu dana biti gore, ma nema veze...
Znaci opet mi imamo kontra statut u odnosu na ostale clanice... Ali imamo jednog predsjenikaBoze sacuvaj...
jeste rusitelji zemlje su nas uvalili u milionske dugove a mi dobre bosnje postene smo to halalili, jah dodo rusi drzavu ali sda stranka za bih su tu i spasavaju nas vec 20 godina zaposljavaju nas itd itd... ti si im dao razlog i argumente da to mogu...
- Edin H.
#896 Re: Komitet za normalizaciju
Nista osobito.potres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
Nacionalisti Bosnjaci bi htjeli da imaju glavnu rijec u savezu i da donese odluke, jer oni mahom navijaju i bosnjacki fudbaleri mahom igraju za reprezentaciju, pa eto smatraju da polazu neko prirodno pravo na majorizaciju ostalih .
Medjutim u suludoj, ali ipak voljom naroda postavljenoj drzavi (potvrdjeno brojnim izborima) srpski i hrvatski nacionalisti naravno imaju potpuno jednaka prava i imaju pravo da se zastite od preglasavanja.
Jedini pravi gubitnici su ljudi koji se ne osjecaju da pripadaju torovima (poput recimo Osima), koji jedino mogu donositi pravilne odluke, ali naravno u ovom sistemu ih nema nigdje, ukoliko se ne svrstaju. Zato uostalom i postoji presuda Suda za Ljudska prava koju niko za sada ne zarezuje.
Uglavnom bravo Osime za nacin na koji se nosis sa ovim ludjacima.
- Gandalf
#897 Re: Komitet za normalizaciju
Edin H. wrote:Nista osobito.potres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
Nacionalisti Bosnjaci bi htjeli da imaju glavnu rijec u savezu i da donese odluke, jer oni mahom navijaju i bosnjacki fudbaleri mahom igraju za reprezentaciju, pa eto smatraju da polazu neko prirodno pravo na majorizaciju ostalih .
Medjutim u suludoj, ali ipak voljom naroda postavljenoj drzavi (potvrdjeno brojnim izborima) srpski i hrvatski nacionalisti naravno imaju potpuno jednaka prava i imaju pravo da se zastite od preglasavanja.
Jedini pravi gubitnici su ljudi koji se ne osjecaju da pripadaju torovima (poput recimo Osima), koji jedino mogu donositi pravilne odluke, ali naravno u ovom sistemu ih nema nigdje, ukoliko se ne svrstaju. Zato uostalom i postoji presuda Suda za Ljudska prava koju niko za sada ne zarezuje.
-
Ripicipi
#898 Re: Komitet za normalizaciju
Edin H. wrote:Nista osobito.potres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
- art vandeley
#899 Re: Komitet za normalizaciju
Sada je u savezu svaki narod ravnopravan , nista se moze izglsati ako se sve tri strane ne dogovore . nema preglasavanja . Ispade , dobismo novi dom naroda koji ce voditi glavnu rijec u fudbalu na prostorima BiH
Valjda nema veta i potezanja pitanja na ustavni sud
.
Valjda nema veta i potezanja pitanja na ustavni sud
- samo_ti
#900 Re: Komitet za normalizaciju
Nista onda , neka Gracic i Dzindo oforme repku i Savez Kantona Sarajevo sa Jusufom Pusinom na celu , a nas ostale neka puste na miru ... tetkice jedne , ne znaju sta bi vise od sebe