Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
condy

#876 Re: Senad Lulić

Post by condy »

veljaca wrote:Stark je prestrogo iskljucio Lulica ( dva zuta samo u roku od jednog minuta ) i time uticao na krajnji rezultat .....
Tako je :thumbup:

btw. ja sam se slomio misleci kad je dobio prvi, a ono dva zuta za minut je previse :shock:

Taj sudija je najvise gresio od svih sudija koji su nam sudili kroz kvalifikacije.
Pošteno je reći, da je oštetio i Portugalce :)
condy

#877 Re: Senad Lulić

Post by condy »

Infaze Studio wrote:
Baudelaire wrote:Interesantno. A je li nesportsko ponašanje kad Džeko počne provocirati publiku,
Jeste nesportsko (ali odgovor na provokacije a ne provokacija) i kaznjen je za to zutim kartonom.
Baudelaire wrote: kad Lulić sudiji vjerovatno skrši sve na kamaru,

I to je nesportsko i kaznjen je za to crvenim kartonom.

Kako su kaznjeni Pepe, Coentrao i Ronaldo kad su prigovarali sucu nakon nama dosudjenog penala dobrih minut i po??
Ni verbalno opomenuti nisu bili, nego je Stark stajao ispred njih kao tele i odmahivao rukama.
:thumbup:
denimb

#878 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Upravu si, ali Jahic umije razbijati igru, za sta ova dvojca nisu sposobna.

Na kraju, krajeva mi moramo izvuci ako nista iz mlade reprezentacije par veznih igraca koji su sposobni i za defanzivnu igru, i poceti ih kaliti u A timu.
Ne mogu da shvatim da kada god nam se pojavi vezni igrac, koji iole valja uvijek je u pitanju igrac tipa Misimovica, Pjanica, tj. igrac od pasa, a ne trke.
Stari

#879 Re: Senad Lulić

Post by Stari »

condy wrote:
Infaze Studio wrote:
Baudelaire wrote:Interesantno. A je li nesportsko ponašanje kad Džeko počne provocirati publiku,
Jeste nesportsko (ali odgovor na provokacije a ne provokacija) i kaznjen je za to zutim kartonom.

Kako su kaznjeni Pepe, Coentrao i Ronaldo kad su prigovarali sucu nakon nama dosudjenog penala dobrih minut i po??
Ni verbalno opomenuti nisu bili, nego je Stark stajao ispred njih kao tele i odmahivao rukama.

Ma dajte nemojte biti na kraj srca :D ... oni su protestvovali na fin nacin ...konstruktivnom kritikom ...sta vi mislite da je njemu onaj decko nesto ruzno ...budibogsvama...rekao. U stilu ..."kakav ti je ovo penal - rodjenje ti kcerino jebem " :cry: 'ajte molim vas
denimb

#880 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

"kakav ti je ovo penal - rodjenje ti kcerino jebem "
Hhahahaah, joj stari, nemoj davati nasima ideje :lol: :lol:
LSD

#881 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

To bi vrijedilo da mi imamo trkačkih jakih igrača... ako je Jahić defanzivnije orijentisan i tehnički lošiji od Misimovića i Medunjanina ne znači da je trkač ;-) Osim Zahirovića ja ne znam igrača koji bi mogao pomoći u sredini.
Ne znaci, ali znaci da može više trcati i duže mu traju baterije Duracel nego li kod Misketa i Medunjanina...a to je za našu selekciju vrlo bitno, pogotovu u utakmicama kao protiv Portugala....Jahić je svakako najkorisniji na DM...i ne treba tu neko extra tehnicko znanje sa loptom....pogledajmo Rahimića, sa 35 kuka najbolje izgleda na terenu od sviju njih....njegovo je da ukrade loptu ili da se izbori za nju i da je odmah proslijediti prvom do sebe - dok je nije izgubio, bez puno pametovanja....još kad takav može trcati ( i to u paru sa drugim DM-om, kao što su nas francuzi pojeli na sredini sa Diabyiem i Diarrom na Koševu) onda je daleko teže razviti protivniku igru na sredini.
Medunjanin ne samo da nije neki trkac, vec i je slab i u duel igri...on je najjaci kad je iza špiceva, da ne trci puno vec da ima iza sebe 3-4 koji ga pokrivaju i da zadnjim pasom raspori odbranu protivnika ili iz drugog plana zabije, ali takvih imamo previše u ekipi...ako si vidio kako ga je mali Moutinho otresao od sebe u dva navrata :x odbi se Hare od njega :( ....da ne pricamo o Meirelesu i Velosu koji su daleko jaci u duelu i od Misketa i od Pjanica i od Lulica i od Medunjanina...Pepe i Alveš su van konkurencije, njih ne treba ni pominjati.
Jbg, fizicka sirova snaga u današnjem industrijskom fudbalu je vrlo bitna stvar...možda presudan faktor.
shalla

#882 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shalla »

denimb wrote:@nemam ideje

Bas zato sam ja ocekivao da ce ubaciti Pandzu u igru, da bi dobio u veznom redu Zahirovica ili Jahica...kada gledam kako su lahko dolazili do naseg sesnaesterca, ne mogu da prebolim sto smo potrosili Zahirovica na beku.
Ja zato opet najviše krivim mrtvo Bilino Polje koje je zavaralo i prevarilo i Papeta i sviju nas pa smo mislili da je Zahirović fantastično uštopao Ronalda a ja sam ubijeđen da ga je uštopao grozan teren + kraći teren. Jer na BP su i Pjanić i Rahimić mogli bolje pomoći Zahiroviću iz razloga što nisu morali pokrivati toliki dio terena kao na Luzu... Ja sam navijao za Jahića na beku, Spahić i Pandža na stoperima i Papac na lijevom beku... Ne kažem da bi bilo išta bolje ali bar mislim da smo mogli izvršiti veći pritisak na njihov vezni red koji je bio ključ ove dvije utakmice (Moutinho, Meireles i Veloso su Kenenisa Bekele za naš trojac Rahimić, Medunjanin i Misimović :sad:

Dakle, vlada, parlament, nebitno kome se treba obratiti, ili nam napravite novi stadion ili uložite pare u renoviranje Koševa... Dok god budemo igrali na BP stvaraćemo lažnu sliku o mogućnostima naše reprezentacije... I u Francuskoj smo odigrali na vrhunskom nivou 60 minuta, to je jednako (po pretrčanom prostoru) 90 minuta na BP...

Nemoj ko da se uvrijedi od zeničana, nema ovo nikakve veze sa zenicom već govorim o stadionu/travnjaku kao takvom, što se mene tiče nek ga naprave u Donjem Vakufu samo da stadion bar približno odgovara stadionima širom evrope...
hau jes no

#883 Re: Senad Lulić

Post by hau jes no »

Infaze Studio wrote:

ronaldo može, lulić ne može! i oduvijek je tako u fudbalu bilo. kad to shvatimo i prestanemo da sami sebe ukopavamo možda se negdje i plasiramo.......
and

#884 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by and »

u svakom slučaju imamo finu ekipu,dobrih igrača i apsolvirali smo neke stvari,neke nismo.
apsolvirali smo ove male reprezentacije i te utakmice igramo odlično.i veći od nas na njima znaju slomiti zube.
ove srednje takođe smo savldali i za njih imamo igru.ova klasa malo iznad srednje i visoka klasa su nam već problem.
mislim da se moramo prilagoditi protivniku i pronaći igru za te utakmice.ne možemo ući u jake utakmice očekujući da ćemo nekog pregaziti,jer nismo španija i holandija koje to mogu bez obzira na protivnika.
nama je priča hoćemo li igrati s jednim ili 2 špica.svejedno.ako nazad nema igre potpuno svejedno.ćiro je pokušao jurišati na špance u zenici,i stvarno smo imali igru i šanse 15 minuta,a onda znamo šta se desilo.
treba naći treću varijantu i probati za te jake utakmice. trebamo se staviti gdje nam je mjesto i skontati koliko vrijedimo.
vrijedimo toliko da ako damo 100% možemo hladno dobiti osrednje protivnike.za vrhunske ekipe moramo pronaći recept i za pobjedu nad takvim ekipama moraš dati 150%.
pogledati malo prijašnje utakmice ,recimo sa danskom 3:0.znali smo gdje nam je mjesto,koliko vrijedimo.igrali srcem za svaku loptu,bili lošiji na terenu a iz 3 kontre ih ubili.
treba malo povećati konkurenciju u ekipi,probati svakog igrača kojeg imamo i biti spreman na povrede,kartone i imati adekvatnu zamjenu koja je tu s ekipom,a ne imati neke igrače koji uopšte ne igraju,a nisu ni u planovima da igraju.
portugal nismo mogli pregaziti,ne bi ih iznenadili niti bi im šta mogli sa 2 špica,jer nismo imali sredine,ali smo se mogli kvalitetniije braniti.pogotovo nakon poluvremena,kada smo i pored toga što smo pregaženi imali dobar rezultat.
ultima_palabra

#885 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Treba inzistirati da svaki igrač nađe klub gdje će biti standardan... naravno da to nije lako postići, ali igrači trebaju shvatiti da su nam sljedeće kvalifikacije šansa kakvu dugo nećemo imati.
veljaca

#886 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veljaca »

shalla wrote:
denimb wrote:@nemam ideje

Bas zato sam ja ocekivao da ce ubaciti Pandzu u igru, da bi dobio u veznom redu Zahirovica ili Jahica...kada gledam kako su lahko dolazili do naseg sesnaesterca, ne mogu da prebolim sto smo potrosili Zahirovica na beku.
Ja zato opet najviše krivim mrtvo Bilino Polje koje je zavaralo i prevarilo i Papeta i sviju nas pa smo mislili da je Zahirović fantastično uštopao Ronalda a ja sam ubijeđen da ga je uštopao grozan teren + kraći teren. Jer na BP su i Pjanić i Rahimić mogli bolje pomoći Zahiroviću iz razloga što nisu morali pokrivati toliki dio terena kao na Luzu... Ja sam navijao za Jahića na beku, Spahić i Pandža na stoperima i Papac na lijevom beku... Ne kažem da bi bilo išta bolje ali bar mislim da smo mogli izvršiti veći pritisak na njihov vezni red koji je bio ključ ove dvije utakmice (Moutinho, Meireles i Veloso su Kenenisa Bekele za naš trojac Rahimić, Medunjanin i Misimović :sad:

Dakle, vlada, parlament, nebitno kome se treba obratiti, ili nam napravite novi stadion ili uložite pare u renoviranje Koševa... Dok god budemo igrali na BP stvaraćemo lažnu sliku o mogućnostima naše reprezentacije... I u Francuskoj smo odigrali na vrhunskom nivou 60 minuta, to je jednako (po pretrčanom prostoru) 90 minuta na BP...

Nemoj ko da se uvrijedi od zeničana, nema ovo nikakve veze sa zenicom već govorim o stadionu/travnjaku kao takvom, što se mene tiče nek ga naprave u Donjem Vakufu samo da stadion bar približno odgovara stadionima širom evrope...
Gledajuci koliko nasi mogu pretrcati - nama stadion BP je onda dzoker za nas i ne treba ga mijenjati ... Jedino ako bi promijenili te nase "trkace" od igraca, onda ova zamjena terena ( zbog velicine ) onda ima smisla ....
E sada sta je realnije - promijeniti nase igrace (ne)trkace ili ostati na BP - koji nam je ugred po tvome ( a i po jos nekim ) pomogao i ne izgubismo od Portugala ...
Mislim da postoje neke norme i pravila za stadione i da ne moze da se igra na terenu velicine malog fudbala .....

Ja bih najvise volio ( ali igraci su za BP - valjda sto moraju manje trcati i sto imaju pravu fudbalsku atmosferu ) da se renovira Grbavica - jer je to pravi fudbalski teren ... Da odmah razjasnimo - problem Grbavice je vlasnistvo nad stadionom i niko osim vlasnika nece ulagati u njega, ali mislim da vlasnik to treba da uradi ...
nemam_ideje

#887 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nemam_ideje »

ultima_palabra wrote:To bi vrijedilo da mi imamo trkačkih jakih igrača... ako je Jahić defanzivnije orijentisan i tehnički lošiji od Misimovića i Medunjanina ne znači da je trkač ;-) Osim Zahirovića ja ne znam igrača koji bi mogao pomoći u sredini.
Al zato znači da je bolji u defanzivi. Nama je protiv Portugala šripalo i u odbrani i u napadu :-) Na toj poziciji također imaš Cocalića koji može bez problema igrati na poziciji DM kao i štopera i desnog beka. To je naredni problem. Na prijateljskim utakmicama Sušić nije probao dovoljan broj igrača a imao je prilika. Cocalića recimo nije nijednom zvao a čovjek je među najboljim igračima Panioniosa na poziciji gdje naša reprezentacija škripi :-)

ps Jahić je za Medunjanina, Misimovića i Pjanića trkač na kub kakav god da je ;-)
Baudelaire

#888 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baudelaire »

A što je to Jahić bio bolje rješenje na beku od Zahirovića? Pojede ga Ronaldo u onom trku kod 3-1 ko da ga Bog nije dao, praktično riješi utakmicu.
ultima_palabra

#889 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

nemam_ideje wrote:
ultima_palabra wrote:To bi vrijedilo da mi imamo trkačkih jakih igrača... ako je Jahić defanzivnije orijentisan i tehnički lošiji od Misimovića i Medunjanina ne znači da je trkač ;-) Osim Zahirovića ja ne znam igrača koji bi mogao pomoći u sredini.
Al zato znači da je bolji u defanzivi. Nama je protiv Portugala šripalo i u odbrani i u napadu :-) Na toj poziciji također imaš Cocalića koji može bez problema igrati na poziciji DM kao i štopera i desnog beka. To je naredni problem. Na prijateljskim utakmicama Sušić nije probao dovoljan broj igrača a imao je prilika. Cocalića recimo nije nijednom zvao a čovjek je među najboljim igračima Panioniosa na poziciji gdje naša reprezentacija škripi :-)

ps Jahić je za Medunjanina, Misimovića i Pjanića trkač na kub kakav god da je ;-)
Za Cocalića se slaže 90% ljudi... ali još uvijek je to nedovoljno za Portugal. Dosta nas, uključujući i mene, smo potcijenili njihovu trojku u sredini.
denimb

#890 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Baudelaire wrote:A što je to Jahić bio bolje rješenje na beku od Zahirovića? Pojede ga Ronaldo u onom trku kod 3-1 ko da ga Bog nije dao, praktično riješi utakmicu.
Mozda ne bi bio bolji, ali ne bi bio ni gori...a dobili bi na zadnjem veznom Zahirovica koji se zna postaviti, zna izađi na igraca i vrsiti pritisak na njihov vezni red...ovako su prolazili pored Misketa, Medunjanina i Pjanica kao da ih i nema na terenu.
cindrlimindrli

#891 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cindrlimindrli »

hau jes no wrote:ronaldo može, lulić ne može! i oduvijek je tako u fudbalu bilo. kad to shvatimo i prestanemo da sami sebe ukopavamo možda se negdje i plasiramo.......
Pa zato svi i govore da nas je sudija ubio u pojam, pogotovo prvih pola sata utakmice.
Mi smo ove kvalifikacije zijanili kad je Maluda slomio nogu Mujdzi. Od njegovog izlaska protiv Francuza pa evo
i ove dvije utakmice mi nismo pristojno prenijeli loptu na protivnicku polovinu.
Ako ikad vise dodjemo u situaciju da igramo ovakvu utakmicu, kompletnu ekipu treba kod hodze :D odvesti, sa
onoliko straha mi bi zijanili i od Luxemburga.
nemam_ideje

#892 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nemam_ideje »

ultima_palabra wrote:
nemam_ideje wrote:

Za Cocalića se slaže 90% ljudi... ali još uvijek je to nedovoljno za Portugal. Dosta nas, uključujući i mene, smo potcijenili njihovu trojku u sredini.
Nedovoljno ali bi bio izvučen maksimum. Ovako nismo bili ni blizu maksimuma. To mene nervira. Što se tiče veznog reda Portugalaca sve mi je bilo jasno nakon prve utakmice u Zenici.

Post napisan 14.11. Na žalost tačan :x
Ne znam na čemu temeljimo optimizam ?

Imamo par zanimljivih matchup-a koje vrijedi analizirati. Prilikom analize uzimam kao činjenicu da mi počinjemo utakmicu u sličnom sastavu u veznom redu sa Zahirovićem na poziciji desnog beka.

-----------------------Rahimić-------------Medunjanin------------------

------------Pjanić--------------Misimović-----------------Lulić-----

------------------------------------vs-------------------------------

-----------Nani--------------------------------------------Ronaldo-------------

------------------Moutihno-----------Meireleš--------Veloso---------------

ljudi su trkački mnogo, mnogo jači što bi nas vrlo lako moglo dovesti do ponovnog nabijanja lopte 70 minuta što nam se desilo u Zenici pri čemu je Džeko odsječen i vrlo teško može nešto da uradi sam. Onda smo imali sreće pa nismo primili gol. Može li se to ponoviti dva puta, nisam baš siguran.
Igra sa Medunjaninom na poziciji zadnjeg veznog igrača protiv Portugala je po meni samoubistvo. Zahirović je mnogo logičnija opcija. Dobijamo više trke i bolju defanzivu. Po mom mišljenju ovakva formacija je greška. To se dokazalo u utakmicama sa Rumunijom u gostima, Francuskom i Portugalom kući. U Parizu smo odigrali odlično prvo poluvrijeme a onda to sve prosuli u drugom jer nismo mogli da izdržimo tempo.

U ovin utakmici sredina odlučuje plasman. Čini mi se, ako Sušić ponovi istu formaciju, da mi tu nemamo šta da tražimo. Nije ni čudo što tako lako padamo u depresiju kada u euforiju upadnemo dok si reko keks.
Last edited by nemam_ideje on 17/11/2011 15:57, edited 1 time in total.
palermo

#893 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:[
da to je tačno, mislim da sam ja i napisao da nemaju kreativca u sredini, al kad malo bolje pogledaš nisu ga ni trebali, dovoljno je što su njihovi igrači mogli loptu donijeti do Ronalda ili Nanija.

Tog Cocalića pod hitno probati, makar radi forumaša :D
The 51st State

#894 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by The 51st State »

nemam_ideje wrote:
palermo wrote:
ultima_palabra wrote:I Danci i Grci imaju igrače koji mogu trčati do prekosutra.
ma ta priča oko trčanja je stvarno malo nejasna. Pa, jebem mu miša, ne igraju naši igrači u nekim kozjim ligama, nego u ozbiljnim ekipama u kojima se mora trčati. I to igraju, ne gledaju sa klupe.
Ovim ja ne želim reći da je tvoja konstatacija pogrešna, nego se samo pitam, otkud to da sad pa Grci recimo više trče od nas. Je li to do stila naše igre pa shodno tome i igračkih preferencija, ili je možda stvar u nečem drugom.
Objašnjenje je veoma prosto,loša selekcija igrača. Ne možeš igrati sa tri-četiri kreativca u veznom redu i očekivati puno trke i dobru defanzivu. Onda naletiš na iole ozbiljniju reprezentaciju tipa Rumunije pa ti liče na Brazil, a nisu, nego su sasvim prosječna reprezentacija koja je nekada bila kvalitetna a sada je u padu već drugi-treći kvalifikacioni ciklus. Kada naletiš na ozbiljnu ekipu tipa Portugala e onda imaš osjećaj da igraš sa alienima a ne ljudima od krvi i mesa. Da je Portugal igrao kvalifikacije sa Simaom, Kvaresmom, Nanijem, Ronaldom i Postigom kao starterima sumnjam da bi se dobro proveli i da bi uopšte došli do baraža. Portugal protiv nas može da si priušti da krene sa Ronaldom, Postigom i Nanijem i da izgleda moćno trkački. Mi bi bili trkački inferiorni u odnosu na njih da je igrao samo Misimović recimo(a da su Medunjanin i Pjanić bili na klupi). Ubaciš njih trojicu u startnih jedanaest i doživiš debakl pri čemu imaš osjećaj da si igrao protiv ubrzanih igrača Portugala. Istina je zapravo da smo mi usporeni. O ovome ja pričam ima vijek. Ako ovo ne promijenimo nema nam plasmana na veliko takmičenje. Mnogo je pametnije da npr. Jahić igra na poziciji zadnjeg veznog igrača nego Medunjanin iako je Medunjanin za klasu bolji igrač sa loptom. Utakmice sa Rumunijom, Francuskom i Portugalom x 2 su dokazale ne samo da nismo igrali lijepo nego nismo igrali nikako. Znači, nešto ne funkcioniše sa tom formacijom i igračima koji igraju u toj formaciji. Izgubili smo kvalifikacije to da skontamo. Nadam se da su neke stvari jasnije. Bojim se da Sušić ne ponovi istu stvar u narednim kvalifikacijama ako ostane selektor. Sporo pali, zima valjda, šta li već.
bekric ili dzakmic, cim se dokopaju evrope ili ako takva tipa igraca izleti, solidni tehnicari, a naspanovani trkaci.
mire - ložač

#895 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mire - ložač »

Mi kad dođe vrijeme igranja neke ozbiljne tekme dignemo sebe iznad neba, odnosno igrače....
A tada ih najviše treba iskontrolisati, spustiti na zemlju...

Imamo finu ekipu sa nekoliko igrača kojima treba organizovati ispraćaj - i to kraljevski koji zaslužuju.
Npr. Elvir Rahimić - niko ga nije nikada ni u kakvim glupostima mogao vidjeti otkako igra fudbal profesionalno.. Što se tiče repke, on je zaslužio što rijetko ko, a nisam vidio veću radilicu i majstora mlađeg i 10 godina a kamoli u njegovim godinama... BiH ovom čovjeku duguje mnooogooo.. SVAKA TI ČAST MAJSTORE !!!

Sušić sad pred sobom ima veliki posao, ako ga hoće / što ne bi /, i to da traži dva igrača sredine koji bi mogli da naslijede majstora iz Živinica, ali mlade, brze i jake k'o konje zadrugarske, koje treba izbrusiti za potrebe repke.
Jednog ima sigurno - Zahirović, greška je bila postavljati njega na beka ali eto šta je tu je...

A sa druge strane SP je 2014. godine, i ako se desi ta sreća i plasman, sadašnji tim će biti među najstarijim uopšte, osim naravno par igrača u 30-im.

Ova repka je na velikom prelazu generacija u ovom ciklusu koji slijedi i to se mora znati....
shalla

#896 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shalla »

@ the 51st state

Rekao je u onom intervjuu da je htio zvati Džakmića, vjerovatno računa na njega... Muhamed nije neki igrač al za ono što nama treba (pitbull koji može trčati 90 minuta) je sasvim dovoljan...
The 51st State

#897 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by The 51st State »

shalla wrote:@ the 51st state

Rekao je u onom intervjuu da je htio zvati Džakmića, vjerovatno računa na njega... Muhamed nije neki igrač al za ono što nama treba (pitbull koji može trčati 90 minuta) je sasvim dovoljan...
nebitno personalno, cak sta vise i nema smisla forsirati igrace iz daleke koreje, poenta je da pokusa "roditi" dva igraca koji barem podsjecaju na moderne defanzivne veznjake, trkace sa solidnim ubrzanjem i tehnikom za prenos lopte, mislim ne mozemo racunati da nadje neke meirelese ili velose ali treba "ceprkati". mislim, to je odavno konstatovano kod nas samo par igraca igra svoje prirodne pozicije te imaju sve potrebne kvalitete za iste.
Ledenko

#898 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ledenko »

BHF_Manijak wrote:Sta je bolan Arma-sarma, kad su te ljudi isfurali na jednom forumu i odjebali doso si na drugi da samras ljude??? Ohladi bolan, i ti i Begovic vise, od cijele utakmice i karina igre ti si se Bega svezo, to samo pokazuje koliko si zajedljiv i podal, draze ti je da si u necemu upravu pa makar i na stetu ekipe za koju navijas(pod uslovom i da naviajs, sta ja znam mozda su ti kockasti drazi srcu :oops: ), klasicni egomanijak, jucer ti je prvi komentar na org-u bio "treba se zahvalit Begovicu", to sve o tebi govori, najbitnije ti je da sebe zadovoljis i svoju bolesnu poterbu da si upravu, taman da je Begovic za sve golove kriv to ti ne daje za pravo da silujes raju po forumu s tim, jer ovdje 99,9% ljudi stavlja reprezentaciju ispred svakog igraca, nebitno kako se zvao, sem tebe naravno, draze ti je sto je Begovic primio pacerski gol nego da odemo na prvenstvo, kako bi ti mogo drkati po forumu kako si bio upravu, stidi se jarane!

Velosov gol Begovicev jel?! :lol: Pa sa 16 metara onaj slobodnjak branit, ti mora da se salis, de mi reci koja je onda uloga zivog zida bila?! :lol: :roll:
Mene isfurali? :lol: Meni bi bilo najdraže da je Begović u Francuskoj odbranio penal i tako nas odveo na EURO, ali ako se ne varam dotični golman nikad u profesionalnoj karijeri nije odbranio penal, pa nisam ni očekivao da će Nasrijev.

:dance:
nemam_ideje

#899 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nemam_ideje »

The 51st State wrote:
bekric ili dzakmic, cim se dokopaju evrope ili ako takva tipa igraca izleti, solidni tehnicari, a naspanovani trkaci.
Džakmić se isto tako spominjao ima više od godine. Ni on nije dobio poziv barem za prijateljsku. Odlično odigrao protiv Poljske, bio ubjedljivo najbolji. Takav tip igrača nam treba a ne trojica startera u vidu Pjanića, Medunjanina i Misimovića. Jedan od njih može igrati protiv jakih reprezentacija. Trojica su samoubistvo što se i dokazalo.
Dr. Octagon

#900 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dr. Octagon »

Mislim da ovi koji ne daju da se krritikuje reprezentacija i koji žele da gurnu stvari pod tepih nisu nikakvi ni prijatelji naše zemlje a ni patriote za kakve se deklariraju.Ne vidim razlog zašto ne komentarisati i ne analizirati nešto što je u samom startu bilo osuđeno na neuspjeh.Ovaj konačni rezultat kvalifikacija je katastofalan.Pratim utakmice reprezenatacije od njenog osnivanja i bio sam na dosta gostovanja.Trenirao sam fudbal ali sam imao jednu težu povredu i prekinuo sam kao srednjoškolac.Dakle,kao i dosta ljudi ovdje sam kompetentan da iznesem svoje mišljenje i viđenje stvari.Kako reče neki forumaš prije,pukom srećom imamo kombinaciju talentovanih igrača a ne strateškim radom,nogometnim školama u vlastitioj proizvodnji.Imamo jednu jako dobru generaciju koja na papiru po imenima kod dosta protivnika izaziva veliki respekt.To je fakt.Nije predrasuda.Pade mi na pamet reprezentacija Slovenije jer je geografski najbliža,otišli su na veliko takmičenje.Slovenska nogometna reprezentacija dva puta je izborila nastup na završnici Svjetskog prvenstava u nogometu (2002 i 2010), a jednom na završni turnir Europskog prvenstva u nogometu (2000).Ovo je strašan uspjeh za tako malu zemlju koja je patuljak na evropskom fudbalskom nebu.Btw-da li se slučajno neko sjeća bilo kojeg igrača Slovenije??????Osim možda Zlatka Zahoviča jer je bio jedina stvarna zvijezda te reprezentacije a igrao je u najbolje doba samo jednu sezonu u Valenciji(2000-01)I to je njegov najveći klub i domet u isto vrijeme.Ne otići ni na jedno takmičenje sa reprezentativcima kakve smo mi imali od 95 pa do danas je nažalost veliki neuspjeh.Pogotovo sa ovom sadašnjom generacijom.Ovom prilikom bi da napomenem da je za našu sjajnu partiju u Parizu zaslužan jedan jedini faktor-rasterećenost rezultatom.Otišli smo turistički u Pariz i odigrali agresivno jer Francuzi kao ni bilo koja velika reprezentacija ne znaju igrati kad nemaju loptu a pod pritiskom su rezultata a ne trude se baš dovoljno da je što prije vrate u posjed.To instantno vraćanje lopte u posjed je nogometna filozofija koju je nametnuo Pep Guardiola i koji pokušavaju iskopirati skoro svi treneri na svijetu.Neko prije ,neko kasnije ali naravno morate imati igrače sposobne za tako nešto.Safet Sušić je trenirao neke klubove u Turskoj dok sam živio tamo,tako da sam pratio njegov rad a i sam sam bio redovan posjetilac na Sukru Saracoglu stadionu-domu Fenerbahce-a.On ima trenersko iskustvo,to mu niko ne može osporiti ali ni blizu onako dobro ne radi svoj posao kakvog ga je radio igrajući za PSG.Rezultati govore dovoljno o tome.Ipak je trenirao nižerazredne Turske klubove sa polovičnim uspjehom.O trofejima da ne govorimo.Tačno je da je do sada trener koji je najozbiljnije pristupio reprezentaciji i da ima kontinuitet igara.Zamislite i sjetite se kakvi su mu onda predhodnici bili samo.Ne može se razmišljati u pravcu:"Ko misliš da nas trenira za 5000 eura mjesečno?Pare nisu bitne,bitan je kontinuitet rezultata.Hiddink nije uspio sa astronomskom platom odvesti Tursku na Ep.Turska sa svojih 80 miliona stanovnika i jedno 2 miliona registrovanih igrača ne može selektirati tim koji je po imenima ravnopravan Bosni i Hercegovini trenutno i iz ovog rostera nisu ni mogli očekivati više.Sušić kao trener nema dovoljno testisa za hrabru i agresivnu igru i nema taj fundus znanja neophodan da bi se pobijeđivale velike reprezentacije.Ćiro je imao veća jaja.Sušić je pokazao svoje trenersko neiskustvo u utakmicama s Japanom,Švedskom,Njemačkom gdje smo poraženi visokim rezultatima i gdje se vidjelo da naša igra ne funkcionira.Francuska je u Parizu imala loš dan-loše poluvrijeme a mi to nismo znali iskoristiti.Mlatnuli su nas i Rumuni dobro,i u Albaniji smo loše prošli a Francuzi kod kuće su nas demolirali igrom a ne rezultatom.Vi ste zaboravili njegovo lupanje šakom po stolu poslije te utakmice.Pa do tad ga igrači nisu uopšte ozbiljno ni shvatali kao trenera.Tu je kulminiralo njegovo ponašanje koje je moralo biti konstanto tokom kvalifikacija.Odkud Edinu Džeki pravo da gura na pladanj svoje suigrače?Da podmeće Lulića kao krivca koji sigurno nije kriv za onaj debakl.Pa Edin Džeko je uputio jedan jedini udarac u baražu preko gola za 180 minuta a imao je petlju izjaviti kako će sačuvati loptu kojom će dati gol Portugalu?Pa gdje je taj gol?????Za tako velika obećanja nema nikakvog osnova.Ja ne pljujem ni po kome ali su to velike riječi.?Odkud Hasagiću pravo da ucjenjuje cijelu reprezentaciju,i odkud Begoviću isto to pravo?Odkud Misimoviću pravo da rafale ispaljuje po stručnom štabu.Pa mi smo jedva kod kuće pobijedili Bjelorusiju sa bezidejnom igrom,jedva smo se provukli s i samo lucidni bljesak Misimovića nas je održao u kvalifikacijama.Prevelike su oscilacije u igri na svakoj utakmici i forma pojedinih igrača nevjerovatno varira.Kao tim nemamo kontinuitet.Ljudi spominju da nismo primili toliko utakmica gol pa smo zato da to nadoknadimo primili 6 u jednom meču.Stajao sam u Zenici pored terena na zapadnoj tribini i sasvim dobro sam pratio kretanje svih igrača a pogotovo onih koji nisu u dodiru s loptom što se nije moglo vidjeti na Tv-u.Nikakav presing,markiranje igrača,duel igra ništa.Lakše bi nam bilo da su pobijedili nekih 2,3 razlike u Zenici jer su minimalno za toliko bili bolji.Mi nemamo strategiju,mi nemamo sposoban trenerski kadar(Baljić,Sredojević:):))za tehničku analizu modernog fudbala i pripremu utakmice,prilagođavanje protivniku,psihološku pripremu,team building i slične stvari.Pa ljudi dragi,jel vi znate da Mourinho,Guardiola i ostala kompanija mlate pare držeći konsultacije i seminare na kojima vise likovi kao što su Bilić i ostali koji žele da naprave neki rezultat u poslu kojim se bave. Vi znate da čak u Srbijanskoj ligi postoje mjerači radijusa kretanja igrača koji prate formu i rad igrača na terenu.Naši igrači-reprezentativci koji igraju vani većinom igraju u sredinama u kojima su ti podaci čak i javno dostupni i sve više je u fubalu i klupskom i reprezentativnom matematike,statistike,aerodinamike,ergonomije.Mi ljude koji mogu baratati s tim informacijama i ljude koji mogu pozitivno iskoristii te podatke nemamo.Psihološka priprema i tem building u važnim utakmicama su i dalje našem stručnom štabu misaona imenica.Al eto,dobro je što bar ne osvanjuju na Bazenima.Ako ništa.Ćiro je svoje nogometno neznanje vješto kamuflirao nevjerovatnim motivacijskim tehnikama,koje su iz perspektive pasivnog posmatrača izgledale kao seljačka ložiona no međutim davale su i te kako rezultata.Ćiro je namazani lisac koji se konsultuje prije svake utakmice sa sijasetom savjetnika i koji mu daju tehničke upute i koji razmišljaju umjesto njega o tehničkom aspektu utakmice dok on glumi harlekina i zvijezdu večeri.Stvarna snaga Hrvatske reprezentacije i njena najjača karika je Slaven Bilić koji je često nepravedno bio izvrgnut medijskom linču.Radi se o jednom sredovječnom genijalcu koji savršeno shvata fudbal i ono što ne zna,uči od najboljih.On je već ubijedio prosječnu hrvatsku reprezentaciju a i javnost da mogu do medalje na EP-u.Grčka je zemlja sa skoro 12 miliona stanovnika ali nije mogla očigledno proizvest trenera u svojoj zemlji ,sve dok nije došao Oto Rehagel i napravio čudo.Trenirati ovakvu generaciju igrača je veliki izazov za barem 50-ak vrhunskih svjetskih trenera koji se neće orijentisati isključivo novcem.JA NEMAM NIŠTA PROTIV SAFETA SUŠIĆA ali ako ne ode ON MORA angažovati OZBILJAN STRUČNI ŠTAB I PRAVE ASISTENTE a ne ove klaune(zna se kakvu ulogu imaju Vilanova,Karanka,Nema Safet testise za to.Safet Sušić nije prihvatio vapaje i molbe cijele javnosti od 95 pa do prije godinu dana da bude trener reprezentacije.Kad se pojavila ova fenomenalna generacija on je odlučio da preuzme kormilo.On lično nema razloga da odstupi jer mu je ovo najbolji rezultat u životu u trenerskoj karijeri.Mi s pravom očekujemo neki rezultat i imamo pravo da tražimo krivca za neuspjeh.Naši igrači su zajedno sa trenerom totalno podbacili.Kako je bilo ko imao muda pričati o uspjehu poslije debakla u Zenici?Mene brinu oni koji ne vide pored očiju.Rastavljeni smo na proste faktore.Pa Bento je sa jednim potezom otišao na EP-gurnuo je Pepea naprijed u vezu.Nikakav odgovor sa naše strane.Naša veza je katastofalno postavljena bez konekcije i sa odbranom i sa napadom.Medunjanin i Zahirović na pogrešnim mjestima.Kakav taktički odgovor od strane Sušića na onu igru Francuza i presing u drugom poluvremenu.Nikakav.Čuj igrači se potrošili u prvom-kao da su od slina pravljeni.Kakva su samo objašnjenja naših loših igara.Zašto se nisu više uigravali Štilić i Bešić.Zašto se nije poozvao Zajko Zeba?Zašto se nije pozvao ranije Cocalić i Torlak.Safet kaže nema vremena jer prati samo ove u ligama petice.Mi kao Brazil imamo 350 reprezentativaca potencijalnih pa nam slatke muke koga selektirati.Od gotovog veresija.NAJVEĆE BOGATSTVO OVE REPREZENTACIJE SU NJENI NEVJEROVATNI NAVIJAČI koji su i po statistikama jedni od najboljih navijača na svijetu.Dijametralno suprotni ovoj ruševini od države.Poslije najsramotnijeg poraza u istoriji ove napaćene zemlje oni Sušića i igrače dočekuju poljupcima.TO SE NEMOŽE KUPITI NOVCEM :thumbup: :thumbup:
Post Reply