juli84 wrote:maajaa wrote:juli84 wrote:
Ja sam nedavno ugledala svoj drugi plusić i presretna sam zbog toga, pa se mogu i zvanično prijaviti na ovu temu.
Pozdrav svim trudnjačama i trudilicama
i ja se prijavljujem na ovu temu, druga trudnoca, danas punih 6 sedmica
maajaa sretno, mi ćemo izgleda zajedno "deverati"
A u vezi ovoga za osjećaj oko spola bebe, ja sam čitavu prvu trudnoću osjećala da je djevojčica, čak i nakon što je dr rekao da je dječak ja sam gledala da kupim stvari za djevojčicu, ne znam zašto al sam sve vrijeme imala takav osjećaj, koji me je prevario.
Sad mi je svejedno, samo da sve aBd bude ok.
A iz iskustva drugih žena sam čula da se razlikuju trudnoće muškim i ženskim djetetom, pa eto ako neko ima iskustva nek nam kaže

U prvoj trudnoci sam "znala" da je curica u pitanju, i bi curica

Sad pomisljam na jednog malog bracu
Mislim, razmisljam al se ne opetrecujem time, kad procitam o ovim bolesnim bebama

pomislim, samo nek su nam zivi i zdravi, a i mi sa njima.
A ovo o razlici izmedju trudnoca, pa ne mogu reci da je nebo i zemlja, al primjetim malu razliku. Tipa sad tamanim meso, a u prvoj trudnoci ga nisam mogla ni pogledati...imam zgaravicu koji ranije nisam imala, i stomak mi je drugacijeg oblika. Neki dan komsinica, koja je btw. prava mahalusa

kaze: aaaaa bice djecak aBd, masala masala nek seka ima i bracu. Ja ostadoh malo zbunjena, kad ona objasnjava: sad mi stomak "siljast" a ranije mi je licio na lubenicu

Ja ne potvrdih, al ostadoh malo
maajaa cestitke i od mene